procitajte sta je tifa lav izjavio:
Preuzeto sa SA-X foruma...
24SI - UoÄi sinoćnjeg koncerta "Bijelog dugmeta“ na Beogradskom hipodromu, Mladen VojiÄić Tifa rijeÅ¡io je da otvori duÅ¡u za srbijanske dnevne novine "Blic“...
• Mladen VojiÄić Tifa
...i ispriÄa ono Å¡to nikada prije razgovora nije rekao, otkrivÅ¡i i tamnu stranu "idiliÄnog ponovnog okupljanja“ najpopularnije rok grupe svih vremena kod nas.
Kakve su emocije pred koncert u Beogradu i ima li emocija, ili je sve u lovi?
- Ima i emocija, ali one su potpuno zanemarljive u odnosu na materijalnu stranu. Posebno mi je žao Å¡to svoje emocije u ovako ružnoj situaciji, u kojoj je naÅ¡e druÅ¡tvo, tako jeftino prodajem. Ako ikome mogu da dam emocije, to je moje dijete. InaÄe, sve ovo je Äist biznis. E sad, Å¡to neko kulira, Å¡to neko priÄa tako da se naježiÅ¡, e tako ja ne umijem da govorim.
Mislite li na Bregovića?
- Ti si rekla Bregović a ne ja.
A Å¡ta kažu ostali pjevaÄi? Da li su i oni u ovome zbog novca?
- E, to moraÅ¡ njih da pitaÅ¡. Oni su svaka Äast pjevaÄi, ne mogu nikoga da vrijeÄ‘am, pogotovu ne iz svoje branÅ¡e. A ima i toga - s kim si takav si.
Utisak je da se kajete Å¡to ste uopÅ¡te uÄestvovali u ovom ponovnom okupljanju "Bijelog dugmeta“?
- Da, kajem se zbog toga što sam potrošio pola godine svog života.
Kako je koÅ¡talo? Na Å¡ta konkretno mislite? (Intervju je, inaÄe, raÄ‘en dan prije koncerta na Hipodromu, a na snimanju DVD izdanja "Bijelo dugme unplaged“ u "Pinkovom“ studiju u KoÅ¡utnjaku).
- Pola godine frustracija i svega poklonio sam "Dugmetu“ i poražavajuća je situacija to što se ja danas, dan pred koncert, nalazim ovdje, niti znam šta treba da radim, niti šta da otpjevam... Ne znam šta je moj zadatak danas. Da li samo da se slikam ili i da nešto otpjevam.
Da li ste sa Bebekom izgladili odnose? PriÄa se da ste se u Sarajevu posvaÄ‘ali.
- To apsolutno nije taÄno. Bebek jeste s... po meni po novinama, ali mi se zbog toga i lijepo izvinio. Ali stvarno, sa svim pjevaÄima sam u odliÄnom odnosu. E, sad ja ne mogu da budem Äovjek kojeg svako voli, a opet nisam ni onaj kojeg svako mrzi...
Da li dolazite u sukob sa Bregovićem jer nemate dlake na jeziku, jer ste najotvoreniji?
- Ja jesam najotvoreniji, ali nemam Å¡ta, j... ga, dolaziti sa njim sa u sukob, jer on sam pravi sukob koji njemu i ovom ovdje miljeu odgovara. Ja samo ne volim te odredbe da sam ja alkoholiÄar i narkoman. Nema problema, sve sam ja to... Ali ja volim taÄnost. Ako dogovorimo u 10 sati, onda je to u 10 sati.
Jednom ste mi već u intervjuu za "Blic“ rekli da volite da popijete, ali ste se sa droge "skinuli“. Pa, kako izdržavate bez alkohola, koji vam je Bregović zabranio uoÄi ovih koncerata?
- Kako podnosim?! A joooj, pusti me, majke ti!!!
Dobro, ali nedostatak alkohola nadomjestili ste viÅ¡kom seksa. PriÄa se da su u Breginu vilu na Senjaku, gdje ste vježbali, dolazile najlepÅ¡e djevojke u Beogradu i da su spavale sa vama?
- Ja sam u Beogradu sa ženom i djetetom, on je možda guzio, ja nisam guzio.
ZnaÄi vi jedini niste uÄestvovali u orgijama?
- Da.
Å ta se deÅ¡ava sa "Dugmetom“ poslje veÄeraÅ¡njeg koncerta?
- Pozdravićemo se srdaÄno... I možda se vidimo ponovo, ali u nekom drugom životu, ali u ovome ne bih htio!
Da možete da vratite film od prije šest mjeseci kada su vas pozvali u "Bijelo dugme“, da li biste prihvatili poziv?
- Ne. Nikada! Å ta radim ja ovdje danas?! Dan uoÄi koncerta! Pijem kafu i drkam k...c!!! Volim ja njih, nema Å¡ta! Al’ ja ovde prdim sve vreme jer Å¡ef voli da ja prdim!
|