E svasta...
@crnobog: "kompleksi" i "lijecenje" istih su kapitalan problem bilo koga ko ima tu nevidjenu srecu da bude a) sa Balkana I b) Death Metalac.
Mislim da je ta DeathMetalomanija sociopatska pojava. Kako? Zasto? Pa prosto, to je jedini ogranak Metal-a u kojem se "inverzni" metalelitizam (inverzni jer je reaktivan, kao odgovor na prihvacenu postulatu da su Metalci vecinom dno drustva, sto u praksi i mentalnim kapacitetom, vecinom i jesu) jos uvjek izrazava, po tradiciji 80-ih, opsesijom sa tehnickim sposobnostima, i ekskurzijama u krajnjosti neukusa sa saturacijom gitara distorziranjem i prebrzavanja na bubnjevima do te mjere da se sam instrument mora adaptirati iz akusticnog u elektronsko drndalo da bi licilo i na sta...To stvara jednu poganu nesigurnost kako u muzicarima koji zive tu iluziju da su nekakvi "virtuozi", kako izvodjacki pa tako i kompozitorski, pa onda i u slusaocima koji zbog svojih strahova (seksualnih?) moraju ne samo da zaobilaze bilo sta izvan sablona kojeg razumiju, nego i da osporavaju ukuse drugih, jer nedaj boze to bi moglo srusiti koju ciglicu u zidu samozaludjivanja koji su stvorili da bi se zastitili od "nedeathmetalnosti"...mislim da sam srao o ovome i prije, ali nebitno, neke stvari su nepromjenjive, i sto je jos gore, svaka nadolazeca generacija ce biti sve gora i gora, jer ce od ranijih nogu poceti zlorabljivati internet na stetu sebe i drugih, i sve ce manje biti u "drustvu" bilo kakvih realnih likova...dakle, uvjek mozemo racunati na nezeljen, bezvrijedan i intelektualno ozlijedjujuci komentar od "brace" dedera. To je nesto kao Srpsko junastvo i Hrvatska kultura...toga se necemo kotarisat...
...a sad o koncertima, ljudima, drzavama...Sarajevo je dno, stoji. Ali je dno sa nekim minimalnim olaksavajucim okolnostima. Kao recimo, Sarajevsko pivo. Osudjenost na Niksicko il nedaj boze Karlovacko je vec robija, i to ne Haska nego Ruska. I ipak, Sarajevo je pomalo mitsko mjesto. Cigle i asfalt malo znace, al mjesto mora imat neku dusu, neku specificnost, kulturu, u govoru, humoru, ponasanju ljudi...u poredjenju, BG/ZG su samo jos dvije milionske Slavenske sume spavaonica i centar grada koji je neka susjedna sila napucala nekad u "bolja vremena" (koja su bila jebiga pod cizmom i celicnom sakom

).
Mozda nam je grad kita, al smo bolji od vas, u svakom pogledu, vazda u zivotu
Za mene su jaro gradovi New York, Hamburg, Istanbul, London, Cairo...a UNDERGROUND METAL hepeninzi jedan PARTY SAN ili FESTUNG BITTERFELD...a kojekakvi dernekcici po susjednim vukojebinama mi imaju minimalno znacenje. To je ono "eki, hos ic? haj fino se provedi, bas mi je godra za tebe...".
@Abigail: Joj sa teorijom i "opaskama" a propos tehnologija i principa ce ti zavrtit glavu. Al nedaj se sa tim zajebat, na kraju je najbitnije sjest i nesto uradit ko pravi deskmonkey. Tad skontas poentu furke. Polimorfizam, Naslijednost, Skrivanje informacija...sve tako zastrasujuce na prvi pogled, a u biti mrtva logika

Joj ja radim VB.NET sada i mislim da je definitivno najgluplje sranje ikad. Zasto, o boze, kad ima i Java, i C#...al eto, dobar je za isfusarit kakve "biznis" aplikacije...
A za IDE...zar ne koristis Visual Studio

?? Ako mora bit "legit", ima Express verzija dzabe, mi je koristimo na faksu i ne fali mu nista posebno...