Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 23:24

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Pitanje za prostor
PostPosted: 11. 11. 2008. 18:24 

Dragi organizatori koncerata u Sarajevu,

Da li mi iko moze reci zasto se prilikom organizovanja koncerata ne koristi prostor "Burence" na Gradjevinskom fakultetu. U petak sam bio na nekom dnb partiju i podsjetio se kako je to, ustvari, mocan prostor... oblika prave sale, ima binu, zvuk moze biti perfektan, mislim da moze 500 ljudi stati sad pa sad....

Mislim, kada moze AG koji nije ni "p" od prostora za svirku.... zasto ne ovaj prostor?!

I ne, nisam vlasnik Burenceta niti dobijam "pinku" za ovo sto pisem, niti radim PR. Samo mi je vise dokurcilo ne cuti i ne vidjeti bend koji svira...

Hvala!

Profile  

Post subject: Re: Pitanje za prostor
PostPosted: 11. 11. 2008. 19:03 
aha,al de nadji 500 ljudi :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 12. 11. 2008. 13:40 

Joj, ti si se ubio za zurnalistike majke mi. I to za onih nekih trecerazrednih novina, jer si k'o stvoren da izvuces dvije rijeci iz konteksta i od toga napravis teoriju.

Taj prostor je isto "studentski" prostor u sklopu fakulteta i mislim da njegovo unajmljivanje ne moze biti puno skuplje od AG-a, a uslovi su neusporedivi.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2008. 14:13 

Koliko ja znam burence nema svoj razglas ali je prostor exstra. Taj prostor je na raspolaganju studentima i dozvoljeno je u njemu raditi sta god samo dok faxs ima korist od toga a ne neko drugi.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2008. 15:11 

Pa da li to znaci da bi se onda i bendovi mogli dovoditi preko nekakvih "fiktivnih" studentskih organizacija i da se ne moraju placati dadzbine na svakog clana i td itd... Mislim, ako ce vec neko imati koristi, bolje da ima fakultet nego nekakav debeli krmak u opstinskoj administraciji.

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2008. 15:39 

medijator bi mogla biti asocijacija studenata arhitekture koja inace organizira desavanja u burencetu, samo ima tu milion kvaka.. detaljnije nekad uz kafu, ne smijem ovako javno.. :)

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2008. 17:50 

Hehehheheh, ma popicemo mi kafu onako. Ne bavim se jos uvijek organizacijom koncerata, pa mi nije toliko bitna ta tehnicka strana izvodivosti. Nego, nesto me drzi ta misao od one drame i bijesa u petak... zasto se ne koncertriramo tamo? :)

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2008. 22:48 
Moderator

budimo realni, drama i bijes valja u svakoj prilici i prostoru :razz:

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2008. 10:45 

Ma sjecam se da sam tu nekada gledao i Dubiozu Kolektiv i da je bilo predobro. A cak sam nekada slavio i jednu novu godinu tu... ali se toga bas i ne sjecam najjasnije :)

Profile  

PostPosted: 16. 11. 2008. 18:54 

PROVOKATOR wrote:
Dragi organizatori koncerata u Sarajevu,

Da li mi iko moze reci zasto se prilikom organizovanja koncerata ne koristi prostor "Burence" na Gradjevinskom fakultetu. U petak sam bio na nekom dnb partiju i podsjetio se kako je to, ustvari, mocan prostor... oblika prave sale, ima binu, zvuk moze biti perfektan, mislim da moze 500 ljudi stati sad pa sad....

Mislim, kada moze AG koji nije ni "p" od prostora za svirku.... zasto ne ovaj prostor?!

I ne, nisam vlasnik Burenceta niti dobijam "pinku" za ovo sto pisem, niti radim PR. Samo mi je vise dokurcilo ne cuti i ne vidjeti bend koji svira...

Hvala!

Loša ventilacija, kako unutrašnjosti tako i wc ova, zatim nepostojanje prodavnice sa jeftinim pivom pored, preko neprofesionalnosti osoblja do postojanja drevnih bosanskih piramida ispod same sale, samo su neki od razloga što tu nema svirki. Ovo ti je iz prve ruke, samo nemoj nikome pričati.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]