Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 21:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Situacija oko koncerata u Sarajevu - WTF ??!!
PostPosted: 26. 09. 2008. 11:44 
Moderator

Uriel wrote:
ovo veze s pederima nema, citaj izmedju redova.

Dobro si rekao, ali nekima nemaš šta pričati. Sarajevo je bilo evropski grad, sad je evropski kurac.
Svjetski dan turizma jučer je obilježen u Tuzli, a Tuzlaci su danas dobili besplatan bežični internet (nije mi krivo, da se razumijemo).

Sarajevo je palo toliko nisko da se nešto hitno mora poduzeti ili linijom manjeg otpora-otići odavde.

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 12:04 

Arinoe wrote:

otići odavde

my thoughts exactly

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 18:02 

gdje je taj besplatni bezicni internet da se i ja prikljucim?!

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 18:54 

xChoicex wrote:
gdje je taj besplatni bezicni internet da se i ja prikljucim?!

To je ono o cemu je gradska vlast trubila i hvalila se na TV-u kao da je njihova zasluga (a ne donacija Norveske) dok vec zadnja dva-tri mjeseca o tome ni rijeci. Izgleda da vise ljudi u SA znaju o tome nego mi :)

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 19:03 

Uriel wrote:
zar mislite da tu ima mjesta za alternativnu kulturu?
kako ne kontate, MI smo im sljedeci !!!
svi vi koji slusate rock, metal, punk, hip hop, svi vi koji se hocete baviti necim stranim, kulturnim ili drukcijim, sto nije ovim teroristima po mjeri!
dok se ne okupi 3000 hiljade ljudi s palicama, i ubije boga u ovim teroristima, i dok se udruge ne pozabave sa ovakvim nakaradnim zakonima na pravnom nivou, dok se ne pokaze taj mali postotak gradskog stanovnistva, kojem vecina alter kulture i pripada, Sarajevo ce biti kafansko-narodnjacki grad s teroristima koji siju strah i trepet. sad, but true.

Nigdje nije sjajno i bajno, al upravo takva slika vlada o Sarajevu vec duze vremena. Nisu sad ove vehabije tu mnogo uticale. Mnogi ljudi iz drugih gradova BiH, Srbije i iz Hrvatske (a o Evropi da ne pricamo) imaju odredjeni strah i sumnje kad je Sarajevo u pitanju.
Sad ce mnogi tvrdit kako to nije tako, ovo, ono... Tolerancije neke... folovi...
Al pogledajte malo bolje oko sebe: sabani, sibicari, levati, cobani, malogradjani... pa sad i vehabije na sve to. Ne treba da se lazemo, to je Bosna. 99% nekulturne i neobrazovane mase bez ikakve ljudske vrline i vrijednosti...

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 19:51 

ja bih se ipak bolje osjeco izmedu dva seljaka nego dva pedera ...

i internet radi 256 :)

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 20:16 

Insomnior wrote:
pedere treba il lijecit il istrijebit. nek se guze i rade sta hoce kuci, ali nek ne namecu to svima jer je ODVRATNO i UVRIJEDLJIVO za covjeka ... kao oni su nesto neshvaceni, ovo ono. sta imas tu da shvatis. poremecen si i kraj ...

nisam ocekivao ovo od tebe, al ajd.

bice da i tebi ponestaje "pametne" zanimacije...

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 20:16 

[vanja] wrote:
Arinoe wrote:

otići odavde

my thoughts exactly

opa, promjene?

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 20:19 

Acronian wrote:
Nigdje nije sjajno i bajno, al upravo takva slika vlada o Sarajevu vec duze vremena. Nisu sad ove vehabije tu mnogo uticale. Mnogi ljudi iz drugih gradova BiH, Srbije i iz Hrvatske (a o Evropi da ne pricamo) imaju odredjeni strah i sumnje kad je Sarajevo u pitanju.
Sad ce mnogi tvrdit kako to nije tako, ovo, ono... Tolerancije neke... folovi...
Al pogledajte malo bolje oko sebe: sabani, sibicari, levati, cobani, malogradjani... pa sad i vehabije na sve to. Ne treba da se lazemo, to je Bosna. 99% nekulturne i neobrazovane mase bez ikakve ljudske vrline i vrijednosti...

Glavni grad je uvek dobar indikator ostatka drzave. Slazem se za zakljuckom stopostotno, al pitanje se namece...sta sad, kud dalje? Jel da se pomirimo i gledamo odakle je vedro, il da se bijemo sa stokom, ja neznam, nisam tamo...

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 21:08 

stari serator wrote:
[vanja] wrote:
Arinoe wrote:

otići odavde

my thoughts exactly

opa, promjene?

da, ali ne u ameriku sigurno....

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 21:37 

reko da te nije ruzno prenijelo :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2008. 00:51 

stari serator wrote:
Acronian wrote:

Glavni grad je uvek dobar indikator ostatka drzave. Slazem se za zakljuckom stopostotno, al pitanje se namece...sta sad, kud dalje? Jel da se pomirimo i gledamo odakle je vedro, il da se bijemo sa stokom, ja neznam, nisam tamo...

Jebiga brate, Bosni treba intelektualna i kulturna revolucija ili nesto sl. Sta god da se desi trajace godinama, a nama sat kuca... Volio bi negdje iz normalne zemlje sa jedno 60 god. gledat kako se stanje popravilo ovamo 8) nemam dva zivota pa da brinem o buducnosti neke imaginarno ogranicene teritorije koju neko naziva BiH - koja mozda nece opstat ni u narednih deset godina. Za nasu generaciju ovde zivota nema i to je to.

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2008. 16:08 

stari serator wrote:
Insomnior wrote:
pedere treba il lijecit il istrijebit. nek se guze i rade sta hoce kuci, ali nek ne namecu to svima jer je ODVRATNO i UVRIJEDLJIVO za covjeka ... kao oni su nesto neshvaceni, ovo ono. sta imas tu da shvatis. poremecen si i kraj ...

ma jooooooooooj. jesil se to naso u mom komentaru pa te povrijedilo..... :)

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2008. 22:20 

Insomnior wrote:

buraz moj koji si ti primitivac. Bogu hvala pa ti location pise tuzla ne sarajevo. i budi fin, uzmi ovu tvoju govnad sa polumjesec zvijezdom i vodi ih kuci. i nisu poremeceni oni, nego ti, sa takvim stavom i komentarom. i nisi nista bolji od ovih bosnjak terorista. stavise, ista ste govna ;-)

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 00:02 

problem terorista u sarajevu je ogroman, ko zatvara oci prema tomu nije svjestan da ce prije ili kasnije mozda i on/ona doci na red.

drugi gradovi u europi imaju skinheadse, koji cesto prave probleme i glume pitbule ostre desnice, no ovakvi ispadi u Sarajevu i ponasanje medija, policije i vlasti prema tomu je sramotno. SRAMOTNO!

ponavljam, sljedeci su punkeri, metalci, rokeri... mark my words.

ovako je krenulo u komsiluku:
"Novi Pazar -- Novopazarska policija privela je još dve osobe zbog sprečavanja koncerta beogradske grupe Balkanika u Novom Pazaru.
Grupa od desetak mladića, odevenih kao pripadnici islamske sekte vehabija, sprečila je 4. juna održavanje koncerta orkestra "Balkanika" u Novom Pazaru."

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 10:38 

punkbeg wrote:
Insomnior wrote:

buraz moj koji si ti primitivac. Bogu hvala pa ti location pise tuzla ne sarajevo. i budi fin, uzmi ovu tvoju govnad sa polumjesec zvijezdom i vodi ih kuci. i nisu poremeceni oni, nego ti, sa takvim stavom i komentarom. i nisi nista bolji od ovih bosnjak terorista. stavise, ista ste govna ;-)

prvo: hahaha. jao jao. drugo, buraz, haveru, jarane, pasa moj vako nako, nema potrebe da vrijedas. meni vehabije kuci ne trebaju, al cu njih, il bilo kojeg vjrskog fanatika vise postovat nego pedera. nit pokusavam bit bolji nit gori od bilo koga, apsolutno nemam potrebe za dokazivanjem. ne stajem na stranu vehabija, vec protiv sirenja i promovisanja poganstva zvanog homoseksualnost, jer to nije prirodno ponasanje covjeka.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 10:41 

tema nije o pederima.

ovo bi se trebalo napraviti u glavnom gradu, primjer iz Zagreba:

Kada neće Grad, hoće privatnik
Bivše kino Studio postaje multimedijski centar. Vlasnik je bivše kino Studio u Vlaškoj dao udruzi mladih besplatno na deset godina
Kino Studio u Vlaškoj ulici bilo je vjerojatno najudobnije zagrebačko kino prije pojave multipleksa. Omanje kino, s foteljama u koje se utone i pristojnog repertoara, na žalost je prestalo postojati krajem devedesetih godina. Kinematografi, koji su ga držali, počeli su rasprodavati kina, što je označilo kraj ne samo gradske mreže kina, nego i uopće samostalnih kina u gradu, a prostor Studija se vratio vlasniku.
Od onda su se povremeno tamo organizirala neka događanja, ali Studio je uglavnom stajao zatvoren. I onda smo nedavno čuli dobru vijest: Studio više neće biti kino, ali nije ni izgubljeno za javnost.
Naime, prostor je na upotrebu dobila udruga J.A.D.D. (Javna alternativna društvena domena), osnovana prije godinu dana s namjerom da promovira umjetnike s raznih područja, pruži mladim ljudima edukaciju u smislu radionica i organizira razna kulturna događanja kao što su koncerti, filmske projekcije i tomu slično.
Ono što je u to priči najzanimljivije jest da su prostor dobili od privatnog vlasnika, Lucijana Koržineka, na čak deset godina bez ikakve naknade. Teško je naći primjere u novijoj domaćoj kulturnoj praksi da privatnik bez kune naknade, i to na tako dugo razdoblje, daje prostor praktički u središtu grada koji bi sigurno mogao komercijalno iskoristiti.
Novi prostor zvat će se Multimedijalni centar Studio i s radom će početi u listopadu. Ana Marija Meniss iz J.A.D.D.-a kaže da su jako dugo tražili prostor za udrugu, a onda su uspjeli doći do Lucijana Koržineka, kojemu su predstavili program, dogovorili se o svemu potrebnome i na deset godina potpisali ugovor. Ana Marija Meniss kaže da je i Koržinek svjestan toga da u gradu nedostaje prostora za mlade pa im je zbog toga i bio sklon. I to je istina, Zagreb najmanje kvalitetnog sadržaja nudi mladima, a s najavom zatvaranja Močvare ta bi se ponuda svela uglavnom na kafiće i ispijanje piva na klupama u Ribnjaku. Ana Marija Meniss ističe i da Zagreb jedini od većih hrvatskih gradova nema makroregionalni centar za mlade, što bi uskoro, prema najavama Gradskoga ureda za kulturu, trebalo biti ispravljeno smještanjem takvog centra u bivšu tvornicu Jedinstvo.
Studio je udruga zatekla u dobrom stanju, tako nisu morali puno ulagati u uređenje, iako moraju prilagoditi prostor svojim aktivnostima, a programska sredstva su tražili i dobili iz proračunskih izvora. Taj će novac upotrijebiti za edukacije, radionice, audio-vizualna događanja te druge načine promocije mladih nezavisnih umjetnika. Centar Studio će raditi šest dana u tjednu, ali za sada neće funkcionirati kao prostor u kojemu se može cjelodnevno boraviti (kao Mama ili Booksa), iako ima takvu težnju. Inače, u udruzi je 23 mladih ljudi i svi volontiraju.
Nadajmo se da će znati iskoristiti izvanrednu priliku koja im se otvorila i da će Zagreb dobiti kvalitetan prostor za nezavisnu kulturnu scenu. Već je i to što se Studio otvara za naše uvjete velika stvar.

ajmo sad, COPY THIS jebemu kamen!

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 12:47 

Koliko ja znam, a 100 % je tacno da se tako nesto trebalo napraviti u Kinu Tesla na obali blizu Fisa. E sad, najveci problem je bio u tome sto je taj prostor u vlasnistvu Foruma, nije u funkciji vec odredjeno vrijeme, a direktor Foruma nema interesa da od tog prostora napravi ista pa cak ni da renovira kino. To nikom zivom nije jasno zasto je tako ali eto. Dakle, ogroman prostor za koncerte te prostorije za razne aktivnosti koje su bile planirane...sa tim projektom se nije samo obracalo osobama koje vode taj prostor vec i opstini koji su odbili uz obrazlozenje da je Kino Tesla u sklopu stambene zgrade te da nije pogodno za bilo sta radi stanara.
Ja za drugi prostor u gradu ne znam...
Kino Bosna takodjer nije pogodna jer se stanari bune, Slogu vode ljudi kojima nije u interesu imati rock i metal svirke, Kino Imperijal je u vlasnistvu Hrvatskog drustva i jos se spore sa Forumom oko vlasnistva i vodstva...zna li neko nesto bolje i pametnije?

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 18:00 

Jebem ti stanare. Nek se presele u Semizovac ako hoce mir i tisinu. Imal to u Londonu a? NEMA NI U MEKI.

Ja mislim da je najbolja ideja naci nesto devastirano na vilsu il u sklopu marsalke, bar sta je ostalo od nje.

I onda zadrugarski zavuc rukave. Slazem se da nije ni blizu idealna solucija kao centar, al jebiga jarane, bar na tim kvotama mos imat i parking, i oupen er, a mozes i bajkere udomit koji osim oskudnog route-a nemaju kud, a svakako imaju vise para nego bilo kakvi alter nehljebi...

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 18:02 

Insomnior wrote:
stari serator wrote:
Insomnior wrote:

ma jooooooooooj. jesil se to naso u mom komentaru pa te povrijedilo..... :)

da bilesij, bas sam se nasao, pogotovo me razocaralo jer sam puko na tebe :roll:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]