Hladeći uÅ¡i Sojom i dobrim reggae-om osjetih potrebu da Å¡togod progovorim o veÄeraÅ¡njem koncertu.
Od poÄetka.
Evading downfall - bend koji sam prije ovoga gledao jednom, i to na njihovoj prvoj svirci ,u Bocku prije koju godinu. Naravno, napredovali su od tad. Iako je nastup oko sredine postao malo monoton pogodili su za kraj pjesmom koja je aranžmanski najzrelija. Rispekt za kontakt s publikom i ponaÅ¡anje na pozornici. Basist- Äista desetka za svirku.
As I fall - simpatiÄni momci, korektno odsvirano, mogao je malo konkretniji ( razgovjetniji) kontakt s publikom biti.
E sad...
Festival of mutilation. InaÄe sam daleko od ove vrste metala al davno skontah (na Scream festu proÅ¡le godine) da se radi o kvalitetnom bendu u Å¡to sam se uvjerio sluÅ¡ajući neke pjesme na spejsu.Momci su oderali svoje u 4 sata ujutro na tom festivalu za mnogo manje publike nego Å¡to je bilo veÄeras u centru za mlade na Grbavici.
I, Äuo da ih hvale sa svih strana , da su snimili album , da ih je napustio pjevaÄ, da imaju zamjenu, da imaju promociju tog albuma 12.12. Nagovorio par ljudi da idu sa mnom... i pokajao se. ZaÅ¡to

Ne zbog tri odliÄna glazbenika na gitari,bubnju i basu sigurno. Oni su FOM. A djevojka koja je držala mikrofon ne znam tko je ni koja je njena zadaća. Pjevati za raju u prvom redu

PonaÅ¡ati se kao da je doÅ¡la na karaoke? Vaditi mobitel u po frke, brisati nos i padati u zanose posvećujući pjesme tragiÄno preminulim?
Po mom miÅ¡ljenju oni koji sviraju alternativnu glazbu (od death metala do rocka,nebitno) trebaju imati par odlika. Jedna od njih je da su nogama Ävrsto na zemlji i da budu svijesni Å¡to sviraju. Druga je da cijene publiku i da profesionalno odraÄ‘uju svoj "posao". To znaÄi da ako je netko platio i jednu marku da te podrži i posluÅ¡a ona ga tretiraj s poÅ¡tovanjem, bio on sam u publici il ih bilo 5000. PjevaÄica FOM-a se izrugala lijepo svima koji su doÅ¡li POSLUÅ AT koncert svojim ponaÅ¡anjem. O držanju na pozornici da ne govorim. Na kraju je ispalo - djevojÄica koja umije da reži duboko i da vriÅ¡ti i iza nje prateći bend sastavljen od kvalitetnih i talentiranih glazbenika.
Ne znam,ja sam uvijek za onu "bolje ništa nego svašta". Ima u Sarajevu raje koja umiju bit vokal death metal benda.
aloo momak, "mala hana" nije juÄer iz pelena izaÅ¡la..Al ' to Å¡to ti pojma nemaÅ¡, tvoja stvar. Brisanje nosa..prehlaÄ‘ena sam, Å¡ta, trebala sam pustit' da mi sline dekoriÅ¡u facu? Hm, mobitel..stara me zvala, morala sam ukinut', žena zaboravila da imamo svirku. Raja u prvom redu..vazda bili tu i ostali, hvala im. Ne želim da glumim neku yeaah death metal opasnu zadrtu maÅ¡inu, sviramo jer volimo to a i zbog raje koja nas fakat podržava. ZnaÄi, nije u pitanju neka death metal izložba, nego jebena svirka. Smatram da jesam pretjerala s nekim stvarima, ali mi nije bila namjera "izrugati se" nikome.. A zanosi za tragiÄno preminulim??? Ono, ne želim komentarisati.
Eto, napiši neku knjigu, npr. "death metal bonton", al' nemoj srat' svega ti..