Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 05:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 216 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20. 11. 2005. 21:13 

I'm Rick James, bitch! wrote:
Spawn wrote:
mogu se kladiti i to da 70 % ljudi koji ce doci na koncert ce biti tu samo zbog KRV-i i zbog znatizelje kako zvuce GW i NB. kakav status Negura Bunget ima ovdje kod nas, ne bi me cudilo ni to da KRV ima status headlinera.

Ja znam zašto dolazim - da podržim black metal underground scenu, kao njezin veliki supporter! :lol: hahahaha :lol: zajebajem se!

Naravno da se dolazi da se nešto vidi, jebo vas koncert inih i onih;
Hoću baš da čujem kako Gorthaur's Wrath zvuči, jer sam ih malo pratio od nekih zadnjih 2,3 godine, pa me zanima na šta ZAISTA zvuče, a i NARAFNo Neguru Budžet!

Možda bi GW trebo bit Headliner! :lol:

heh, ma bicemo tamo 100 % al' eto konstatacija je na mjestu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 11. 2005. 21:19 
Moderator

Spawn wrote:
heh, ma bicemo tamo 100 % al' eto konstatacija je na mjestu

Pa zna se da će cijela kompanija biti tamo, isto kao i MI! :wink: :lol:

Ono, ManOwar fazonski! TRUE METAL BITCHES!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 11. 2005. 18:12 

Herr Kaufmann wrote:
kak to da GW svira prije Krvi?

Cisto stvar principa, KRV je jako popularan bend u Sarajevu i ovo ce im biti promocija prvog albuma pa sam na njihov zahtjev stavio ih kao druge. Ustvari uopce nije bitno ko svira prvi, drugi ili zadnji, ko je bolji ili iskusniji - a stoji i cinjenica da su Krv i GW vec jednom svirali zajedno na koncertu gdje je Krv bila prva, pa onda eto cisto da sve bude fer na kraju.
U Sarajevu ionako nije bitno ko je prvi jer se raje okupi dosta i atmosfera je dobra ko na svim bendovima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 11. 2005. 02:30 

hell yeah

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2005. 00:41 

ma kako god bilo vidimo se tamo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2005. 01:14 

Evo konacno se docepah dva Negura albuma. Standardno lupetanje, losa produkcija. Libijac, ovo je koncert za tebe (jedino mozda ima malo previse atmosfere za tvoj tejst). Jos kad bi saptali umjesto pjevali, e to bi vec bio spektaktl.

Koliko rekoste para za ovo???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2005. 16:21 

Nisam nesto preodusevljen Negurinom muzikom, a ev bas slusam nesto novi Immo i razmisljam koliko mi ide na kurac i koliko ce mi vazda ici na kurac Floridska produkcija (Pape ko komarci, dobos ko grafitna olovka od sto, vokal u prvom planu kompletno odvojen od muzike...) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2005. 18:32 

KoldVoid wrote:
Nisam nesto preodusevljen Negurinom muzikom, a ev bas slusam nesto novi Immo i razmisljam koliko mi ide na kurac i koliko ce mi vazda ici na kurac Floridska produkcija (Pape ko komarci, dobos ko grafitna olovka od sto, vokal u prvom planu kompletno odvojen od muzike...) :D

ako mislimo na isto... produkcija jest tanka (i bukvalno i figurativno) al su makar gitare kako treba ispale... a florida u svakom slucaju to nije, em su iz NY em producent nikad nije radio sa DM bendom prije njih....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 00:47 

eki...meni to isti kurac ko svaki Morrisound album, ja sta je onaj Burns dobrih Metal albuma unistio to je milina....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 00:50 

KoldVoid wrote:
eki...meni to isti kurac ko svaki Morrisound album, ja sta je onaj Burns dobrih Metal albuma unistio to je milina....

heheh, jest nema nista gore neg kad dva benda zvuce isto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 00:58 
Moderator

Libija, hajd majke ti ne seri i ne pravi se konstantno pametan, i izdaj nešto od CDova, muzike, samo NE KENJAJ vječito kako je ovaj ovo usro a ovaj ovo usro!

evo, majke ti, ako tražiš koga da ti pomogne svirat, evo, ja i ŠEhan ćemo ti pomoć za početak kad dođeš vamo, al NE SERI!

JEBO VA SCOTT BURNES!Nije uspio sjebat Brodequin jer su sami namjerno sjebali produkciju! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 02:52 

Ja se ne pravim pametan, ja jesam pametan.

Uzmi apaurin jarane, i procitaj ponovo svoj post. Moje misljenje=moje misljenje. Ne svidja ti se, odjebi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 11:52 
Moderator

Ljudi, urađen je intervju sa ASATHOM iz Gorthaur's Wratha, kako bi se ovaj bend bolje predstavio bosanskoj publici. Jedan dio intervjua...

1. Pozdrav Igore, i hvala na želji i vremenu da odgovoriš na pitanja za ISK.

Pozdrav tebi i svima koji če čitati ovaj intervju! Hail!!!

2. Pošto ljudi, po nekoj mojoj procjeni baš i nisu previše informisani o Gorthaur's Wrathu, reci nam nešto više o historiji benda.

Bend je nastao 1998. kao projekt tadašnjih članova Castruma Insanusa i Dirglocha, Leviathana (Ashes you leave), tadašnjeg člana Neldoretha i mene na vokalu.Od onda smo snimili tri dema, promijenili sve članove iz orginalne postave od koje sam ostao samo ja, svirali mnogo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji a ovo će nam biti prvi put u Bosni. Pauza od tri godine neizdavanja novog albuma ima uzrok u učestalim promjenama koje su nastupale u postavi benda. Sadašnja postava je konačna i spremni smo za snimanje novog materijala, a u studio bi trebali ući najkasnije početkom veljače 2006. Novi materijal biti će simbolično nazvan Ritual IV, i sastojat će se od četiri pjesme od kojih je jednu "dust of my enemies" netko možda imao prilike čuti na kompilaciji od oluje zadnje (fest ''Od oluje Mrzitelja?, op.a). Prvotna namjera nam je bila snimanje kompletnog albuma, ali radi nedostatka vremena i radi uglavnom promotivne svrhe najprije ćemo snimiti četiri pjesme. Sve informacije o novom demu i mogućnost skidanja novih pjesama i spota biti će na našoj novoj stranici koja je u izradi, a do tada sve informacije možete naći na sadašnjoj: http://www.gorthaurs-wrath.com

3. Odakle ime Gorthaur's Wrath, i zašto baš to ime? Veliki poštovaoci Tolkiena, ili?

Zapravo samo ja, ostali ne toliko. Za Tolkiena i trilogiju samo čuo još kao dijete i od onda sam ostao opčinjen.Ime je jedan od naziva za Saurona, Boga tame, a s obzirom da je Tolkien inspiraciju za trilogiju nalazio u Drugom svjetskom ratu i bibliji (da li je sveta knjiga napisana malim slovom namjerno ili je ''typ-o'', ostaje misterija, op.a) između ostalog, Sauron je nastao po uzoru na Sotonu. Moja prvotna ideja je bila bend nazvati Satans Wrath, ali to je bilo previše direktno pa sam pravo značenje odlučio prikriti i tako je nastao Gorthaur's Wrath. Svima se svidjelo, pa smo odlučili zadržati ime i započeti pohod.

4. Nekolicina članova je prodefilirala kroz redove Vaąeg benda, ko je sadaąnja postava benda?

Grind Artiliery (bubnjevi, ex-Cenotaph, Necrosphere, iz italije), Gothmog (lead gitare), Azaghal (gitare, još i član Unholy Inqisition), Von Osterheim (bass, član još nekoliko riječkih metal i jazz bendova) i ja posvećen vokalima i pisanju tekstova. Probe inače u zadnjih godinu dana imamo u Italiji, što je isto jedan od razloga što sporije napreduje snimanje novog materijala, ali nadam se da će u budućnosti ići puno brže.

5. Vi ste iz Rijeke, možeš li nam reći nešto više o riječkoj, te okvirno, istranskoj sceni?

Pa scena postoji, ali nije ni približno jaka kakvom je neki pokušavaju predstaviti. Kažu za Rijeku da je grad rocka (i za Sarajevo kažu, op.a), ali ja se ne bih složio. Od metal bendova iz Rijeke osim nas, Unholy Inqisitiona, Ashes You Leave-a, Downfall-a, Czzar-a, Rumple-a i One Piece Puzzle (ovoliko bendova u čitavoj Bosni ima, onih kvalitetnih još manje, op.a) ne znam za druge. Publike ima, ali klub je samo jedan u kojem se može svirati i to je točka.S obzirom na veličinu grada trebalo bi ih biti više!

6. Kakva je pozicija benda danas u metal svijetu Hrvatske, te okolnih zemalja? Da li vas zovu da svirate van HR?

Za sada smo svirali samo u Sloveniji i Italiji izvan Hrvatske, ali primili smo pozive iz Austrije i Češke, pa ćemo vidjeti šta če biti od toga.Teško je bez izdavačke kuče probiti se na stranu scenu, ali s novim albumom se nadamo pronalaženju izdavačke kuće i probijanju na zapadnom frontu!

OSTATAK VEÄŒERAS NA http://WWW.ISK.BOSNIANMETAL.INFO

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 12:17 

Thanx za int. Sharane!

Bit ce ovo sjajan koncert koji se ne vidja tako cesto u Sarajevu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 11. 2005. 21:02 
Moderator

KoldVoid wrote:
Ja se ne pravim pametan, ja jesam pametan.

Uzmi apaurin jarane, i procitaj ponovo svoj post. Moje misljenje=moje misljenje. Ne svidja ti se, odjebi...

To da si pametan je diskutabilno, i subjektivno!
A mišljenja su ko šupci, svako ima jedno!

I ja sam samo iznio svoje mišljenje koje glasi:Glup si!al to je učestalost! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2005. 02:55 

zaista nemam namjeru sa tobom tetkarit i supljikarit, jebiga tebi je to u krvi a ja imam boljeg posla, a tvoja misljenja i komentari (koji su na nivou dvaes sekundi stare amebe, ako moram biti bas iskren) zadrzi za sebe...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2005. 03:03 
Moderator

Drago mi je što se slažemo da nemamo o čemu tetkarati; pozdrav i tebi amebo! :lol:

Hajde ba šta se ljutiš odmah,ko da ti je 10 godina! :lol: daću ti ja poštenu recenziju zadnjeg Immolationa, paš vidjet šta ne valja!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2005. 04:35 
Moderator

da malo odemo na ontopic

http://www.isk.bosnianmetal.info/intervju6.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 11. 2005. 03:18 

kisli su vec, kisnu dan danas, a i kisnit ce... al' neka... fazon je u tome sto ovo nije mjesto za takve rasprave. vas dvojica fakat malo smirite jebemu, usraste ste po tema na forumu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 11. 2005. 03:37 

Slušao sam ...crugu...,album ima par stvarki od po 10-15 min,nije ni loš toliko.Na kraju krajeva šta opšte i valja u zadnje vrijeme.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 216 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]