Ljudi, urađen je intervju sa ASATHOM iz Gorthaur's Wratha, kako bi se ovaj bend bolje predstavio bosanskoj publici. Jedan dio intervjua...
1. Pozdrav Igore, i hvala na želji i vremenu da odgovoriš na pitanja za ISK.
Pozdrav tebi i svima koji Äe Äitati ovaj intervju! Hail!!!
2. Pošto ljudi, po nekoj mojoj procjeni baš i nisu previše informisani o Gorthaur's Wrathu, reci nam nešto više o historiji benda.
Bend je nastao 1998. kao projekt tadaÅ¡njih Älanova Castruma Insanusa i Dirglocha, Leviathana (Ashes you leave), tadaÅ¡njeg Älana Neldoretha i mene na vokalu.Od onda smo snimili tri dema, promijenili sve Älanove iz orginalne postave od koje sam ostao samo ja, svirali mnogo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji a ovo će nam biti prvi put u Bosni. Pauza od tri godine neizdavanja novog albuma ima uzrok u uÄestalim promjenama koje su nastupale u postavi benda. SadaÅ¡nja postava je konaÄna i spremni smo za snimanje novog materijala, a u studio bi trebali ući najkasnije poÄetkom veljaÄe 2006. Novi materijal biti će simboliÄno nazvan Ritual IV, i sastojat će se od Äetiri pjesme od kojih je jednu "dust of my enemies" netko možda imao prilike Äuti na kompilaciji od oluje zadnje (fest ''Od oluje Mrzitelja?, op.a). Prvotna namjera nam je bila snimanje kompletnog albuma, ali radi nedostatka vremena i radi uglavnom promotivne svrhe najprije ćemo snimiti Äetiri pjesme. Sve informacije o novom demu i mogućnost skidanja novih pjesama i spota biti će na naÅ¡oj novoj stranici koja je u izradi, a do tada sve informacije možete naći na sadaÅ¡njoj:
http://www.gorthaurs-wrath.com
3. Odakle ime Gorthaur's Wrath, i zašto baš to ime? Veliki poštovaoci Tolkiena, ili?
Zapravo samo ja, ostali ne toliko. Za Tolkiena i trilogiju samo Äuo joÅ¡ kao dijete i od onda sam ostao opÄinjen.Ime je jedan od naziva za Saurona, Boga tame, a s obzirom da je Tolkien inspiraciju za trilogiju nalazio u Drugom svjetskom ratu i bibliji (da li je sveta knjiga napisana malim slovom namjerno ili je ''typ-o'', ostaje misterija, op.a) izmeÄ‘u ostalog, Sauron je nastao po uzoru na Sotonu. Moja prvotna ideja je bila bend nazvati Satans Wrath, ali to je bilo previÅ¡e direktno pa sam pravo znaÄenje odluÄio prikriti i tako je nastao Gorthaur's Wrath. Svima se svidjelo, pa smo odluÄili zadržati ime i zapoÄeti pohod.
4. Nekolicina Älanova je prodefilirala kroz redove VaÄ…eg benda, ko je sadaÄ…nja postava benda?
Grind Artiliery (bubnjevi, ex-Cenotaph, Necrosphere, iz italije), Gothmog (lead gitare), Azaghal (gitare, joÅ¡ i Älan Unholy Inqisition), Von Osterheim (bass, Älan joÅ¡ nekoliko rijeÄkih metal i jazz bendova) i ja posvećen vokalima i pisanju tekstova. Probe inaÄe u zadnjih godinu dana imamo u Italiji, Å¡to je isto jedan od razloga Å¡to sporije napreduje snimanje novog materijala, ali nadam se da će u budućnosti ići puno brže.
5. Vi ste iz Rijeke, možeÅ¡ li nam reći neÅ¡to viÅ¡e o rijeÄkoj, te okvirno, istranskoj sceni?
Pa scena postoji, ali nije ni približno jaka kakvom je neki pokuÅ¡avaju predstaviti. Kažu za Rijeku da je grad rocka (i za Sarajevo kažu, op.a), ali ja se ne bih složio. Od metal bendova iz Rijeke osim nas, Unholy Inqisitiona, Ashes You Leave-a, Downfall-a, Czzar-a, Rumple-a i One Piece Puzzle (ovoliko bendova u Äitavoj Bosni ima, onih kvalitetnih joÅ¡ manje, op.a) ne znam za druge. Publike ima, ali klub je samo jedan u kojem se može svirati i to je toÄka.S obzirom na veliÄinu grada trebalo bi ih biti viÅ¡e!
6. Kakva je pozicija benda danas u metal svijetu Hrvatske, te okolnih zemalja? Da li vas zovu da svirate van HR?
Za sada smo svirali samo u Sloveniji i Italiji izvan Hrvatske, ali primili smo pozive iz Austrije i ÄŒeÅ¡ke, pa ćemo vidjeti Å¡ta Äe biti od toga.TeÅ¡ko je bez izdavaÄke kuÄe probiti se na stranu scenu, ali s novim albumom se nadamo pronalaženju izdavaÄke kuće i probijanju na zapadnom frontu!
OSTATAK VEÄŒERAS NA
http://WWW.ISK.BOSNIANMETAL.INFO