Da, raspravlja se i ocigledno ce jos zadugo. Nego, 'ajmo 'vako. Prvo, nije mi jasno odakle Borisu jebena energija da po milioniti put prica iste jebene stvari. Objasnjava, razjasnjava, a vi supci (cast izuzecima) furate sa tom zvaka spikom i dalje i dovodite covjeka (koji vam na noge dovodi bandove cije ste svirke mogli samo sanjati u ovoj nam miloj, al' zato i prejadnoj Bosni) u situaciju da vam se za svasta nesto mora pravdati.
Prvo i osnovno, dokazivo i, bar za mene, na nivou postulata:
CIJENA JEBENIH KARTI I ZA KRV&KOLDBRANN I ZA TANKARD&Co. JE JEBENO SMIJESNA!!!
Da sam na Borisovom mjestu, a vidjevsi ovo hvala Bogu sto nisam, karte bi bile duplo skuplje zato sto ne kreira jebena Bosna i jebeni ljudi u njoj cijenu koncerata, nego to radi trziste u ovom slucaju SVJETSKO (ako je ko moderan, onda globalno) jer se radi o dva SVJETSKA banda. I da, naravno da se Tankard i Koldbrann ne trebaju, NITI UOPSTE MOGU porediti (razlicite furke, muzika, sve, jeb'o te, razlicita publika, staz, geografski polozaj). I sad mi nesto pricamo k'o fol je ponizenje da Tankard svira uz kartu od 20 u odnosu na Koldbrann sa 13... Ok., eto, i da se pokusam sloziti sa tom logikom (a necu) 'ajmo onda ovako: nek' Koldbrann svira za 13, al' nek' onda Tankard svira za 30. Halo, ba, ljudi, okanite se vise tih ispraznih prica. I ja sam bila srednjoskolac, pa student, nit' sam bila tajina&mamina nit' sponzorusa, znaci, bila sam vise-manje kokuz. Al' sam koncerte bandova koje sam ZAISTA zeljela pogledati(uglavnom preko grane) papreno placala i, za neke od koncerata, objektivno govoreci, trebala sam izvaliti i vise jer se takva iskustva, provod, ljudi, euforija ne mogu platiti.
Po mom kontu, samo da KRV pravi svirku (iako je, za sada, al' ne i nakon ove turneje, vise-manje lokalni band) ispljunula bih tih 13 kermi i vise...
Dakle, jeste li Cigani? (da se Romi ne uvrijede) Ako ste Cigani nastavite, prosite (jos uvijek zivite u nadi da cete sta isprositi, kol'ko vidim), ako niste budite zahvalni sto postoje ljudi koji su se pobrinuli da vas, i na ovaj nacin, izvuku iz ovog jebenog balkanskog supka i malo vam otvore vrata TOG SVIJETA!!! Dok ih jos ima...
'Ajd uzdravlje
|