Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 06. 09. 2025. 20:21

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2007. 19:07 

hahaha ma normaliza.... :lol: ajd nemoj kasnit jarane,valja popit sta :-D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2007. 19:08 

Nacionalno uzdizanje jeste furka, sam sam bio u tom tripu sa nekih 15-16 godina, i kada pogledam danas na to sa distance, shvatam kakav sam krelac bio. Svi smo ljudi, i bili smo takvi i prije srednjeg vijeka i stvaranja nacija, i prije nekoliko hiljada godina i stvaranja religija.
Da napomenem navedenu raspravu sa yu-metala, nick aperion nije ni bivsi ni sadasnji clan benda monument. Licno bojkotujem i yumetal i rsmetal forum, upravo zbog tih prica i svadja o ratu i nacijama. Budala i krivog drveca ce uvijek biti, ali krivo drvo se ne ispravi, dok se ljudi mijenjaju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2007. 20:02 

Addi wrote:
hahaha ma normaliza.... :lol: ajd nemoj kasnit jarane,valja popit sta :-D

normala ba, moram samo staroj do granapa otic...ne's zakasnit ba, aj vidimo se.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 03:08 

dobar koncert bi, retaliation razvalio momacki ono, s mudima sto bi se reklo... malo sam vise ocekivao od monument-a... daggerspawn brutala dobra pravo, evading downfall dobrota za sve ljubitelje metalcore-a...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 03:17 

odlicna svirka!!pa da krenemo redom....obzirom na staz benda i prosjek godina evading downfall je veceras napravio odlican potez,mislim da je to bend koji ima odlicnu perspektivu i koju ce u buduce definitivno imati mnogo bolji status...samo naprijed ljudi na pravom ste putu!!!
daggerspawn me je totalno fascinirao ljudi prave jebeno brutalnu muziku(bas onako kako se meni licno svidza)jos kada sprzise galery ma hajde ba...jedino mi nije jasno zasto je vokal tokom cijelog nastupa publici konstantno bio okrenut ledzima!!??covjek fakat ima glas i svaka cast na glasovnim mogucnostima,al mislim da je to jedina negativna stvar na cijeloj svirci...posto je monument bio najbolje podrzan i postu su ljudi zasigurno svima nama podigli adrenalin mogu slobodno reci da su bili bend veceri!!!fakat to moram da priznam!!!zao mi je sto sam od the rite of retaliation cuo samo dvije stvarke...tako da ne bih komentarisao njihov nastup!!!sve u svemu odlicna svirka!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 03:20 

svirka ne da je bila fenomenalna(na stranu nasa),dagerspawn je bio jebeno odlican,monument takoder....ali za rite of retaliation,ako kazem da su dobri,uvreda bi bila....jer nema rjeci s kojom se moze opisati koliko su dobri bili...;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 03:57 

TRoR nemojte slusat na CDu...jer je bezze :P ....uzivo ubise....svaka cast, ja sam se totalno, pozitivno, iznenadio... :shock: steta samo sto su onako kratko svirali.... nista, nek dodu opet nekad... :).

ostali bendovi su bili ok isto, steta samo sto zvuk nije malo bolji, al' eto, stas, jebaji ga...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 11:33 

medical murder wrote:
prave jebeno brutalnu muziku(bas onako kako se meni licno svidza)jos kada sprzise galery ma hajde ba...jedino mi nije jasno zasto je vokal tokom cijelog nastupa publici konstantno bio okrenut ledzima!!??covjek fakat ima glas i svaka cast na glasovnim mogucnostima,al mislim da je to jedina negativna stvar na cijeloj svirci...

Opa mi sad stigli u Beograd...cim smo "krenuli" iz Sarajeva prvo nas je jedna patrola sa pojacanjem pretresala a posle 100m i druga :Dal neka bilo je zanimljivo...kasnije smo svi kolektivno zaspali u sred magle i mrke noci na nekoj planini...dalje..granicari nas jedva docekali:Dbilo je "aj sad leeepo vadi sve sto imate izDzepova,kombija.jel imate nesto sto ne bi smeli i sl:P"
al su nas ipak pustili.....posle nekih sat-dva dobrog zezanja :P
ovako
@evading downfall-stvarno fino..trude se momci svaka cast:D ,bice nesto od vas...svidja mi se vas fazon muzike imate dosta potencijala..

@MI....pa bio sam okrenut ledjima:
1.jer nije bilo bine na koju bi svi stali .a ja volim da slemujem,da se lomatam i da skacem a nisam hteo da nekoga slucajno zakacim glavom ili rukom ..pa je najsigurnije bilo da se povremeno okrenem prema bubnjaru..:D
2.slabo sam cuo sebe pa sam iz istog razloga morao da gledam sta bubnjar/gitara svira da se ne bi zeznuo..

sve u svemu svi iz benda smo zadovoljni Sarajevom ,bendovima i svirkom generalno:D

@monument -to nema potrebe komentarisati,vec sam ih slusao pre neku god,u Beogradu..sta da kazem -nas bratski bend..nadam se da cemo uskoro svirati i u Tuzli i u Banjaluci...a i opet u Sarajevu ako nas pozovete..

@rite of retaliation-zao mi je sto necuh pevaca (valjda se nesto razboleo pa nije pevao) al i gitarista je fino odradio njegov posao..:)
kvalitetna svirka...svaka cast:D

poz svima koji su nas podrzali (kao i ostale bendove) i dosli na svirku...nadam se da cemo se uskoro opet videti :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 13:08 

e, predobro sinoc bi... nije neshto zvuk bio, al' et, moze proch :)
neg, nisam fan muzike koju su svirali sinochnji bendovi, al' definitivno mi je Monument najbolje lego, jednostavno jebanje majke \m/ svaka chast momci, valjda se ponovo svi vidimo opet negdje ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 14:36 

Evo da se i ja oglasim! Da rascistimo neke stvari sto se tice Monument-a!

Sto se tice svega napisanog tamo reci cu samo nekoliko stvari!
Od tog perioda dosta se odraslo i naucilo, tad dosta stvari nismo znali koje sad znamo i zato su onakve stvari i napisane! Do tog momenta nismo imali kontakt ni sa jednim bendom iz fbih, tek smo kasnije svirali sa Silent Kingdom u Doboju! Monument je bend koji ce da svira bilo gdje i bilo kad bez ikakvih predrasuda, nije nam bitno da li na plakatu pise da li smo iz BiH, RS, USA,... razumijete sta hocu da kazem!
Svirali smo u Sarajevu dva puta, u Hrvatskoj smo bili dva puta, album je sniman u Hrvatskoj, sad opet u 5. mjesecu idemo u Zagreb, planiramo i neke koncerte u Srbiji pa mozete iz toga da zakljucite dosta stvari!
Sad kontamo da dosta bendova dovedemo u BL, problem je sto BL nema prostor, kad se otvori prostor bendovi ce doci da sviraju!

U svoje ime se izvinjavam svim bednovima iz fbih koje sam uvrijedio, jer smo sa nekoliko njih i svirali i dosta ljudi znam, nadam se samo da ce oni da uvaze ovo izvinjenje! Tad sam bio klinac i sada ne bitne stvari u mom zivotu su se cinile vazne! Sto se mene tice nacije i religije u bilo kakvom obliku bi trebale biti ukinute jer bas to stvara mrznju izmedju ljudi, ljude ne treba ocjenivati na osnovu tih stvari! Odavno sam zakljucio da mi je sviranje muzike najbitnija stvar u zivotu i da mi je nebitno gdje sviramo i s kim! Muzika je najbitnija u cijeloj prici!!!
Ko god me poznaje zna da stojim iza ovih rijeci!!!
Ne znam sta vise da napisem, mislim da sam sve rekao sto sam mislio!

Sto se tice sinocne svirke sve je bilo super, jedino je zvuk mogao biti malo bolji ali boze moj! Publika je bila prejaka!!!!!

Sto se tice bendova!
Evading Downfall.
Dobar bend, samo malo premelodicno za moj ukus, u svakom slucaju svaka cast ljudi!!!!!!

Daggerspawn.
Prijatno su me iznenadili, do sad ih nisam gledao live tako da nisam znao sta me ceka! Dobro sibaju!!!!

T.R.O.R..
E ovi ljudi su me oduvali, kakva je ono svirka jebem ti sunce! Evo dok ovo pisem slusam ovaj "Blind...Hatred...Visualised" I meni predobro zvuci!

Sve u svemu odlicna svirka sinoc!

Hvala Urielu na organizovanju ovog koncerta i podrsci!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 15:59 

:cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 16:04 

monument wrote:
Evo da se i ja oglasim! Da rascistimo neke stvari sto se tice Monument-a!

Sto se tice svega napisanog tamo reci cu samo nekoliko stvari!
Od tog perioda dosta se odraslo i naucilo, tad dosta stvari nismo znali koje sad znamo i zato su onakve stvari i napisane! Do tog momenta nismo imali kontakt ni sa jednim bendom iz fbih, tek smo kasnije svirali sa Silent Kingdom u Doboju! Monument je bend koji ce da svira bilo gdje i bilo kad bez ikakvih predrasuda, nije nam bitno da li na plakatu pise da li smo iz BiH, RS, USA,... razumijete sta hocu da kazem!
Svirali smo u Sarajevu dva puta, u Hrvatskoj smo bili dva puta, album je sniman u Hrvatskoj, sad opet u 5. mjesecu idemo u Zagreb, planiramo i neke koncerte u Srbiji pa mozete iz toga da zakljucite dosta stvari!
Sad kontamo da dosta bendova dovedemo u BL, problem je sto BL nema prostor, kad se otvori prostor bendovi ce doci da sviraju!

U svoje ime se izvinjavam svim bednovima iz fbih koje sam uvrijedio, jer smo sa nekoliko njih i svirali i dosta ljudi znam, nadam se samo da ce oni da uvaze ovo izvinjenje! Tad sam bio klinac i sada ne bitne stvari u mom zivotu su se cinile vazne! Sto se mene tice nacije i religije u bilo kakvom obliku bi trebale biti ukinute jer bas to stvara mrznju izmedju ljudi, ljude ne treba ocjenivati na osnovu tih stvari! Odavno sam zakljucio da mi je sviranje muzike najbitnija stvar u zivotu i da mi je nebitno gdje sviramo i s kim! Muzika je najbitnija u cijeloj prici!!!
Ko god me poznaje zna da stojim iza ovih rijeci!!!
Ne znam sta vise da napisem, mislim da sam sve rekao sto sam mislio!

Sto se tice sinocne svirke sve je bilo super, jedino je zvuk mogao biti malo bolji ali boze moj! Publika je bila prejaka!!!!!

Sto se tice bendova!
Evading Downfall.
Dobar bend, samo malo premelodicno za moj ukus, u svakom slucaju svaka cast ljudi!!!!!!

Daggerspawn.
Prijatno su me iznenadili, do sad ih nisam gledao live tako da nisam znao sta me ceka! Dobro sibaju!!!!

T.R.O.R..
E ovi ljudi su me oduvali, kakva je ono svirka jebem ti sunce! Evo dok ovo pisem slusam ovaj "Blind...Hatred...Visualised" I meni predobro zvuci!

Sve u svemu odlicna svirka sinoc!

Hvala Urielu na organizovanju ovog koncerta i podrsci!!!!!!

respect brate \m/ valjda che bit prilike da se svira u Banja Luci, jab fakat volio ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 16:12 

Sve u svemu ok svirka malo je publika bila inertna za moj ukus ali sta ces , sa tim da mi je Monument najbolje legao , u svakom slucaju volim Sarajevo :D :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 17:52 

fakat je bilo premalo ljudi...bruka....

btw, onaj gitarist/vokal TRoR mi bolje zvuci nego onaj lik na cdu....ne kontam jel' meni fakat bio neki prenos sinoc, ali ono sto sam cuo je bilo predobro, neke old skul sporine, koje nisam primjecivo na cdu...ne kontam....mozda su to i ove neke nove stvari, ne znam...znam samo da su uzivo 100puta bolji.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 18:11 
Moderator

bloodflood wrote:
fakat je bilo premalo ljudi...bruka....

btw, onaj gitarist/vokal TRoR mi bolje zvuci nego onaj lik na cdu....ne kontam jel' meni fakat bio neki prenos sinoc, ali ono sto sam cuo je bilo predobro, neke old skul sporine, koje nisam primjecivo na cdu...ne kontam....mozda su to i ove neke nove stvari, ne znam...znam samo da su uzivo 100puta bolji.

Ma ono sinoć je bio mix stvari sa dema. Cd-a i novih stvari. Ona mrtva HC stvar je bila nova i beton!!! A momci prijašnjim radom vuku dosta na Suffocation.

A na CDu se čuje sadašnji pjevač Machine Insufficiency, koji odavno već nije vokal TROR-a. Darko iz Forlorn Legacy-ja je daleko bolji. A Sale je bio savršen meni za nekoga ko nikad nije pjevao.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2007. 18:11 

Dobra, dobra! Samo eto ozvucenje slabo, ko je htio vokal dobro cuti, samo se prebaci u zadnji dio prostora :D
Bendovima svaka cast na trudu,vjezbi i volji, vidi se da znaju znanje! Malo su bubnjari polijeni na nogama, skoro svi su blastove svirali sa dve noge :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 03. 2007. 02:52 

porucujem tror-u da ostavi onog momka koji je pjevao u ag-u na vokalnim duznostima... ono je bilo savrseno... onaj iz fl-a nemoze bolje sigurno, ovaj vokal se savrseno uklapa u ovu muziku...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 03. 2007. 03:19 
Moderator

Addi wrote:
porucujem tror-u da ostavi onog momka koji je pjevao u ag-u na vokalnim duznostima... ono je bilo savrseno... onaj iz fl-a nemoze bolje sigurno, ovaj vokal se savrseno uklapa u ovu muziku...

:D

Al se Darko uklapa još bolje ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 03. 2007. 03:25 

ako pjeva ko u forlorn legacyu (kako se vec pise), onda nije dobro...:-). meni je ono sinoc bilo predobro... neka ne diraju nista...ahaha:-).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 03. 2007. 12:33 

jeste se zahuktali oko onog yu foruma :) kad bih vam poslo neke mailove sto sam dobijao od nekih lakijevih sljedbenika, pali biste svi u nesvijet. ali to su samo djecacke price, i dobro je sto djecaci sazrijevaju u ljude koji mogu da shvate sta je stvarno bitno.

koncert:

ED - ocekivo sam neki HC ono "macho" furke, al et na kraju bi skroz drugo, leglo mi nekako, kca, kca
Dagerspawn, jok, previse se forsiraju. Za onakav still kakav zele da sviraju treba jos da se sazrije, imati dugu kosu i metal majice ne predstavlja nis . . .
Monument, sto jes jes, da im nije onog blesavog razbacanog bubnjara ne bi bili ni 10% onoga sto jesu :) Odlican zvuk, odlican nastup.
TROR, ma sigurno se druze sa Usudovcima, TOP.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]