Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 06:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 200 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 14:44 
Administrator

Pokusavam da se sjetim jesam li kad bio na dosadnije, gorem i odrvatnijem koncertu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 14:58 
Moderator

Ja iako nisam bio, rekao bi neka ljudima njihove zabave, neka im BD, neka malo zabave u ovo tmurno doba, nek je samo nešto happening (!), neka im da plaćaju Coca Coli pare, ok, to je normalno u današnjem svijetu globalizacije!Šta tu fali, mnogi su učestvovali u stvaranju ovog događaja, mnogi metalci su pomagali da se ovo napravi :wink: :roll: , ali ne fali ništa tome da se narodu malo zamute oči, nek je kruha i igala! :lol: :lol:
Samo mogu još reć da se nije odavno uspjela stvorit veća zabluda od ovog!
The greatest trick the devil ever did was convincing the world he didn't exist (jest jest, Bebek, ti dsi mali đavo :lol: hahaha, mali cigane! :lol: :lol: ) PA sad kreće rokačina!

:roll: :roll: :roll:
Only pity for this ...

A ti ihti, ccc, ... sad znam kakav si (zajebajem se, znao sam ja odavno da si pop-šminker!Pop rockeru, propala ti karijera kao bljacker :lol: :lol: :lol: :lol: I de više mi donesi one divxe!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 15:25 

Mozete vi pricat sta hocete, al meni je koncert bio fenomenalan.
Vama nista ne znaci osjecaj da 65.000 ljudi pjeva jedne te iste pjesme na kojima su odrasle 3 generacije?Eh, meni taj osjecaj nesto znaci i samo zbog tog osjecaja je vrijedilo ici.
Uostalom, nisu li oni bili prvi veliki (mozda i jedini) bend na nasim prostorima?Vidjela sam plakate Pule, bila u busu a amerima i ostalima koji su takodje bili na koncertu i meni znaci nesto to da se bar na par sati ova tri naroda i vise njih mogu skupit i pjevat zajedno bez obzira na politiku koja je sve to okruzivala.
Ja tako mislim, vi pricajte sta hocete, vi koji niste bili ne znate sta ste propustili, mi kojima smo bili bilo je super bez obzira na kisu i sto sam mokra bila od glave do pete...

P.S.Vidjoh li ja negdje na terenu gospona Libijca? :S

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 15:38 
Moderator

Gia wrote:
Mozete vi pricat sta hocete, al meni je koncert bio fenomenalan.
Vama nista ne znaci osjecaj da 65.000 ljudi pjeva jedne te iste pjesme na kojima su odrasle 3 generacije?Eh, meni taj osjecaj nesto znaci i samo zbog tog osjecaja je vrijedilo ici.
Uostalom, nisu li oni bili prvi veliki (mozda i jedini) bend na nasim prostorima?Vidjela sam plakate Pule, bila u busu a amerima i ostalima koji su takodje bili na koncertu i meni znaci nesto to da se bar na par sati ova tri naroda i vise njih mogu skupit i pjevat zajedno bez obzira na politiku koja je sve to okruzivala.
Ja tako mislim, vi pricajte sta hocete, vi koji niste bili ne znate sta ste propustili, mi kojima smo bili bilo je super bez obzira na kisu i sto sam mokra bila od glave do pete...

P.S.Vidjoh li ja negdje na terenu gospona Libijca? :S

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Schmunzel, schmunzel,.... fino si to rekla, trebala bi bit u pokretu idealista!

A ja sam vam predskazo da će bit kiše!A jel bilo?Jeste!ko vas šiša!

A jel to fakat Libijac bio?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 15:40 

Jel ti mislis da je meni kisa smetala?Ni najmanje.Ponovila bi sve pa cak i dio s kisom :D

Ja sam vidjela nekog tipa koji je identican slikama Libijca koje sam ja vidjela na forumu tako da vrlo je vjerovatno da je to on bio hahaha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 15:46 
Administrator

Jep bio je i on ali u orgnizaciji + hrpa metalaca :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 15:55 

joooj kako je dobra utakmmica bila...jedva njemci pobjedise australiju...auu
na kraju tek zabise golove...hahhahaha
jebo vas dugme

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 15:56 

da vas jebo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 18:48 

Bilo bi dobro kada bi neko napisao objektivan izvještaj sa koncerta...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 18:56 

RATAMAHATTA wrote:

muhehe, vidi se da nisi dugo na ovome forumu...nema ti o'đe objektivnosti... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 19:09 

koncert odlican, 60000 sta vise da se kaze, nije moglo bolje bit, da se ima para islo bi se u ZG

necu komentarisat ove pojedince kojima je koncert katastrofa bio

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 20:41 

Ja cu pokusati biti objaktivan :P Ne slusam dugme, nikada ih sebi nisam pustio, ali stvarno nemam nista protiv benda i cijenim ono sto su znacili(ali u nekom drugom vremenskom kontrkstu, nisu stvari iste sa distance od 30 god). Ukazala se zgodna prilika da odem i iskoristio sam je. Da budem iskren, koncert me nije impresionirao, nastup mi je bio nekako mlitav i bez strasti, zvuk kvalitetan ali ne dovoljno glasan(to je jedna od stvari koja mi je smetala, gdje jos mos normalno pricati sa osobom do tebe na ovakvom koncertu), jednostavno sam ostao skroz ravnodusan. Sto se pjesama tice, nisam bas neki ekspert(vecina mi je pasivno poznata), ali cini mi se da je odabir mogao biti puno bolji. Pogotovo u prvom dijelu koncerta kada su svirali bas onu tesku komercijalu :) Sva sreca pa ocekivanja nisu bila velika, pa se nisam mogao razocarati :D

Publika svakakva, ali ipak nisam imao utisak da je 'sve sami seljak', kao sto HajvanHo))) rece. Naravno, najvise je bilo odusevljenih klinaca, bar su oni uzivali.

Al eto, vjerujem da su svim kojim BD nesto znaci, a takvih je bilo 50 jebenih hiljada, uzivali a to je ipak najbitnije. Bar je proslo bez incidenata sto je uspjeh s obzirom na atmosferu u zadnjih par dana :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 21:01 

A sta BD nakon svih godina svira osim pjesama tipa Lipe Cvatu koje ti tek tako olako nazva komercijalom.Dobro, mozda i jesu komercijala kad ih svi znaju, ali ipak to nije odgovarajuci termin za te legendarne pjesme.
Mislim, je li Deep Purple pogrijesio sto uvijek svira Smoke on the Water?Logicno je da ce bend na koncertu svirarti hitove, a oni kao takvi i jesu komercijalni, ne?
A sto se zvuka tice, tacno, slabije se culo ne terenu, ali zato da si presao na tribine ne bi ni sebe cuo a kamoli nekoga do sebe sta ti govori...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 21:04 

RATAMAHATTA wrote:

Hm necu sada pricati sto sam otisao i tako to!
ali mogu reci da do pola koncerta BD bilo pozitivno jer sam onako ( meni od dosade) smislio par ideja , koje sam kasnije sa Ihtijem pricao , pa cu to lijepo na forumu najaviti!

da nepricam sto sam pogresio put do auta pa hodao 1H bezveze , !
i da nespominjem svadju do kuce sa djevojkom i starijim brato da je Silent Kingdom , Agonize , Toxicdeath i ostali bolji bendovi od BD!

a zamislite da oni imaju sansu svirati na onakvoj opremi i svemu , mislim da bi umro od srece!

Licno mi je bilo dosadno , cak mi je i djevojka rekla da je bolje da je ponela Kolac sa sobom nego sto sam ja isao ( a i meni bi to bilo bolje)!

ma ajd ko voli bilo je lijepo , a ko ne i bio primoran da dosje razumem postove!

jos jedna stvar , da lijepo je to vidjeti sto je bilo ljudi sa svih strana , svih nacija i sto to nikome nije smetalo!
ali da je to spojilo BD to nije sigurno , njih je spojilo jedno lijepo koferce suskavih papira!

a bio je i metal fest koji je spojio ljude sa svih strana ( jos u manjoj kolicini, sto je zahtevnije i bez tolike organizacije prevoza) pa to niko nije spominjao u novinama , TV!
ma ajd sve je to dobro , ali drzi me ljutnja od sinoc!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 22:17 

Quote:
A sta BD nakon svih godina svira osim pjesama tipa Lipe Cvatu koje ti tek tako olako nazva komercijalom.Dobro, mozda i jesu komercijala kad ih svi znaju, ali ipak to nije odgovarajuci termin za te legendarne pjesme.
Mislim, je li Deep Purple pogrijesio sto uvijek svira Smoke on the Water?Logicno je da ce bend na koncertu svirarti hitove, a oni kao takvi i jesu komercijalni, ne?
A sto se zvuka tice, tacno, slabije se culo ne terenu, ali zato da si presao na tribine ne bi ni sebe cuo a kamoli nekoga do sebe sta ti govori...

Mozda i nije odgovarajuci termin, ali tako sam ih nazvao jer su ocigledno pisane sa ciljem podilazenja sirim narodnim masama, u cemu su nevjerovatno uspjesne :) Al i to je znanje.
Nego, kako zamisljas da sam mogao preci na tribine? Skok s' motkom? :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 05:26 

E ako se nekome nije išlo na koncert nije morao da ide i da se smara, kao što razum nalaže... pa po vašoj priči pola od tih 60 iljada je došlo na koncert jer je ovih drugih 30 iljada došlo, pa ovi nisu znali šta će da rade bez prethodnih...

Jes Brega muvator, to je svima poznato, mislite da to samo mi znamo, pa

znaju to svi u svetu, a i čovek je rođen pod srećnom zvezdom i šta god

da uradi sve mu ide od ruke... iskreno, kad malo bolje razmislim, ja bih

voleo da budem on, da celog života nešto muvam, steknem bogatstvo i

da mi posle svi zavide zbog toga, a u stvari seru i krivo im je što se oni

toga nisu setili, a mogu samo svi da ga puše, i još pritom imo je najbolje

pičke stalno i pod stare dane mu dune i dođe pun stadion na kocert!

Brega je car bre, i sve je izvozo...:) jeste

uništio rock, i znao je on to , stalno je govorio da je seljačko dete , jer je

znao da je Jugoslavija seljačka zemlja, da je Balkan seljački, ubacio

seljačke motive u pesme i dobio ooogrooman keš.... I šta je tu loše? pa

on je carina čoveče...!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 05:31 

Neshto wrote:
Vidiš to si ti pravo dobro shvatio tamo u Beogradu! Kad ga popušiš najlakše je reć drugi su nam krivi. Mi smo svi skupa barbari, posebno vi tamo na istoku balkana i to nam je osnovna zajednička osobina.

pa dobro, ti si Bosanac, skontaćeš ti to kad tad.... ;) (da ne bi došlo do konflikta upotrebio sam regionalni pojam, a ne naziv nacije prim.ur.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 10:31 

svi lafo neki muzicki kriticari u PM

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 21:32 

hot_blood wrote:

ma opushteno covece! svi smo mi mislioci, mudraci :D ... ma ljudi, samo opushten zivot resava stvar!!!:) boli te kurac za sve, radis ono sto volis , ides tamo gde volis i haaaaaa, zivot je lep :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 01:14 

hot_blood wrote:

a jesi pametan

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 200 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]