Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 21:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 12:34 

eo necu puno razglabati, samo reci da je bilo fenomenalno. ono sinoc nisam ocekivala iskreno...KRV - za svaku jebenu pohvalu! Koldbrann - nije se djaba bilo u prvom redu...

ev i nekoliko slika, cisto da se osjeti atmosfera - koliko je god moguce preko slika ...

KRV
Image Image
Image
Image

KOLDBRANN

http://img169.imageshack.us/img169/2153 ... reeks9.jpg
http://img169.imageshack.us/img169/3541 ... 3rexw4.jpg
http://img169.imageshack.us/img169/3395 ... 7rekw9.jpg

forumasi

immolation/ado i razorgrind/boro
http://img95.imageshack.us/img95/7428/pict0381reqm9.jpg

hanneman/ermin, bloodflood/cile, crowbar/adi i...erminov brat
http://img95.imageshack.us/img95/3276/pict0337repd8.jpg

me i raziel/djuzzi
http://img208.imageshack.us/img208/7456 ... 2rehc5.jpg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 12:42 

odlicno! Svaka cast KRV-i, nove pjesme sto su svirali jednostavno su prejebene, nemrem docekat taj album da izadje!
A Koldbrann pa ja neznam kako da se izrazim totalno neocekivano, nisam se onakvoj svirci nado, jebo bolji su 100 puta uzivo!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 13:50 

Dobro je bilo sinoc...vrlo dobro!

I Krv i Koldbrann se pokazali kao pravi profesionalci! Iako je realno bilo malo ljudi, a i prostor za svirku je takav kakav je, ljudima nije bilo mrsko staviti corpse-paint, spikeove i ostale zajebancije i odraditi svjetsku svirku. To se cijeni!

Ovaj put je i zvuk u Fisu bio perfektan, pogotovo na Koldbrannu, pa sve pohvale idu i toncu Emiru...svaka cast majstore! (nisu trebali cepovi jelde? :))

Publika standardno uspavana. Iako je blackerski koncert grupa koje sviraju uglavnom mid-tempom, i nije bas za sutke, ali moglo se malo mahati onim silnim kosurinama :)

I jos samo da se RUS nije onako lose napio...fakat ga je u jednom trenutku pucao los trip!

Jos jedna odlicna sarajevska metal noc u FISU...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 16:29 
Moderator

I like the Friday Nite Pride fight :D

Somebody got beaten to a bloody pussy 8)

Yeah :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 17:04 
Moderator

Evo par slika, večeras će biti postavljena čitava galerija. Usput, ne mogu da vjerujem da još uvijek nema zakona da neki ljudi NE MOGU i NE SMIJU prisustvovati koncertima. One scene jučer nas sramote sviju redom, ne znam kako vi na to gledate, ali ono nikako nije bilo u redu.

Usput, atmosfera je bila MRTVA. MRTVA da ne može biti MRTVIJA. I to nije način da se dočeka bend koji nas je predobro predstavio u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, a večeras će i u Dubrovniku. I KRV mi je bila bolja. Možda je do muzike, ali nekako su mi bili bolji.

Image

Image

Image (hahahaha) :)

Image

Image

Image

A sada (fanfare, svečano) za sve djevojke i djevojčice kojima se sjaj vaginalne sluzi vidio u očima dok su ih parile na ovom gospodinu, par slika, specijalno za vas!!!

Image

Image

Image

Više slika večeras na http://www.isk.int.ba

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 18:37 

Bacam D20 I dobivam 1 .................. Critical Faliure

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 18:44 
Moderator

+Abigail+ wrote:
Usput, vokal je super lik, pravo komunikativan i bez ikakvog nadrkanog stava superiornosti.

A zar bi trebao da ima razloga za to? :lol:

When i cut him up like a fucking pig, he bleeds like everybody else :P

ma oni su kao i mi, i oni se valjaju po podu kad se tuku haha :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 20:47 

Noc je bila odlicna!!!

KRV - ekipa, jos jednom, dokazala svom rodnom gradu ko je i sta moze, al' dzaba sarajevskim metalcima (ha ha ha ha) ikakav ugodjaj pravit! Vise je, valjda, tr00 ne pojaviti se il' iskulirati cijelu stvar. Ono, k'o fol, znalacki. Eee, jadi moji!!! Mozda je i bolje sto ih nije bilo, i ovako je vecina prisutne raje pokazala nepismenost kada je rijec o black svirci. To je moje licno zapazanje! Bilo je, naime, nakih intencija da se ta vecina zada izazvana repetativno-atmosfericnom slikom pakla, bezdana, bijesa i ponosa koju je kreirala ekipa iz KRVI, al' ne dade vrag, sve je ostalo na komicnim pokusajima. Ali, da se vratim na sami kvalitet svirke. Top su mi bile nove pjesme!!! Na prvo slusanje, cini mi se, dosta muzicki smjelije u odnosu na Silnu volju srebra. Odusevilo me ono nesto stihova novih pjesama koje sam uspjela pohvatati; Amirova neumoljiva sigurnost i te odlicne i, cini mi se, u odnosu na prvi album jos atmosfericno razradjenije solaze; momenti Chehe starijeg koji su se, nazalost, usljed generalno kurca od ozvucenja (nista na Emirov racun, covjek je radio sa opremom za kakve bolje probe i odradio najbolje sto se moglo) slabo culi; odusevio me odlican scenski nastup (i tr00 izgled), te otvoren kanal za kontakt sa publikom Chehe mladjeg; te Sejino majstorstvo, preciznost, slusanje drugih clanova banda i intervencije/korigovanje ritma i prelaza kada je to bilo potrebno. KRV je band koji cine odlicni muzicari svjesni svoje vrijednosti i onoga sto zele postici! Sarajevo (nazalost, prica se konstantno ponavlja) ne zasluzuje KRV!!!

KOLDBRANN - da je rijec o apsolutnim majstorima dokaz je fenomenalan zvuk koji je ovaj band uspio postici u, prakticno, neuslovima. No, hajde da se ne lazemo, neuslovi su jedan od razloga sto toliko volimo taj underground. Ovaj je band slika to pravog undergrounda, cistog, bez foliranja i pozerstva. Neko je rekao jednu paznje vrijednu: "Istinski underground tezgarosi!". I to je tacno!!! Na svirci su mi posebno "zasijale" nove: I Suveren Forakt, Bestial Swarm (jbg, cini mi se da je bila ta)... A da ne spominjem Koldbrann, odsviranu na bis. Jbg, sad se kajem sto sam, prije posjete merch-u, vec i previse potrosila na jebeno pivo, pa nisam imala dovoljno da kupim vinil Moribund-a. I ponovo, nazalost, mali broj ljudi koje je obuzela ta Koldbrann-ova prica i pored njihovih, skoro vapaja, za iskren kontakt sa publikom.
I da, ne mogu a da se ne osvrnem na jos jednu sramotu Sarajeva. Napad Rusa na bubnjara i, koliko sam shvatila, njegovu curu nakon svirke. Ok., od poluludog narkomana svasta je ocekivati, ali...Grozno! Nadam se da ekipa nece zamjeriti (ljudi su hljeb, ocigledno), te da ce nam ih Boris dovesti jos koji put kad Sarajevo porodi? koncertno odgojene pojedince.

Noc je bila odlicna!!!

CRNI JEBENI METAL

P.S. Poseban pozdrav ekipi koja je dosla sa strane!!! That's the spirit!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 10. 2006. 23:22 

koliko ljudi?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2006. 03:02 

Činjenica je da je bilo premalo ljudi. I činjenica je da je prostor premalen, jer smatram da ipak treba odvojiti binu/bend od publike, da ne bi dolazilo do ispada kojih je bilo.
Činjenica da su Koldbrann odradili svoj posao samo tako. Razglas bio, u odnosu na prijašnje svirke, odličan.
Za KRV nemam riječi. Mogu samo citirati Dadu:
KRV je dokazala da nije projekat iz zajebancije i da su ozbiljan bend koji se moze nositi sa citavom svjetskom scenom....
Sve drugo bilo bi suvišno.

Sve je bilo fakat savršeno (i bilo bi 1/1 da nije bilo Rusa - a on uvijek pravi ista sranja i to fakat nervira :roll:), ali jbg - Access je ipak bio Access.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2006. 06:21 
Moderator

Access je bio toliko genijalan da sam ja istu noć sjedeći u Švedskoj slušo metalce kako jebu majku Manowaru poslije tog nastupa :)

hahahah, jes, jes...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2006. 11:58 

HiGH oN bLOOD wrote:
premallo skroz.... kolko sam ja vidio 50-60 tak ljudii ,,, mozda nije ni toliko

ma taman, koliko je i trebalo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2006. 13:36 

Pozdrav svima iz suncanog Dubrovnika. Zahvalio bih se svima koji su dosli na koncerte na ovoj turneji. Moram reci da je koncert u Sarajevu bio apsolutni promasaj sto se tice atmosfere i podrske bendovima, posebno Krvi / koja je pokorila Hrvatsku i Srbiju i odradila sjajan nastup na svim datumima. Sinocnji koncert u Dubrovniku je bio sjajan zavrsetak ove turneje, a Krv je odradila svoj najbolji nastup ikad !! Zalosno je to sto u njihovom home cityu dodje najmanji broj ljudi i atmosfera bude najlosija. Ja takvu pogresku necu vishe napraviti. No, fakt ostaje da neki ljudi jos uvijek stoje u redu za humanitarnu.

U Dubrovniku me pogotovo iznenadila reakcija publike / sutka, mahanje glavom u prvim redovima, najveci broj posjetilaca... savrseno. I na kraju je sve zavrsilo velikim partyem sa sjajnom atmosferom u i ispred kluba.
Ovaj tour je s moje tacke gledista i ekipe iz Krvi bio potpuni uspjeh. Hvala jos jednom svima koji su dosli i koji su napravili dobru atmosferu. Zahvalio bih se ekipi iz BIH koja se uvijek pojavi u spremna je podrzati dobru svirku / svaka cast.

See you next time.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2006. 20:34 

B e z z e . . . :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2006. 03:02 

KRV svaka cast na tebe .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2006. 13:49 

Bi li netko mogao napisat sta je to bilo sa tim Rusom?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 10. 2006. 00:08 

Lena_Rose wrote:
Činjenica je da je bilo premalo ljudi. I činjenica je da je prostor premalen, jer smatram da ipak treba odvojiti binu/bend od publike, da ne bi dolazilo do ispada kojih je bilo.
Činjenica da su Koldbrann odradili svoj posao samo tako. Razglas bio, u odnosu na prijašnje svirke, odličan.
Za KRV nemam riječi. Mogu samo citirati Dadu:
KRV je dokazala da nije projekat iz zajebancije i da su ozbiljan bend koji se moze nositi sa citavom svjetskom scenom....
Sve drugo bilo bi suvišno.

Sve je bilo fakat savršeno (i bilo bi 1/1 da nije bilo Rusa - a on uvijek pravi ista sranja i to fakat nervira :roll:), ali jbg - Access je ipak bio Access.

u manjim klubovima nikad u zivotu nisam vidio, pa cak ni u vecim salama, izuzev kad su neki prosjecni festivali pa do vecih, da je publika udaljena od bine..... to nije metal i duznost je makar jednog metalca da pripadnicima banda posudi malo pive..... sranja uvijek ima, to je vec u publici, ljudi bacaju pive i cigare jedan na drugog i to se nikad nece promijeniti......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 10. 2006. 01:40 
Moderator

Ljudi, izvinite na kašnjenju, zbog tehničkih problema, slike sa KOLDBRANNA i KRVI pogledajte sada na adresi:

http://s18.photobucket.com/albums/b112/ ... vmoribund/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 10. 2006. 01:42 

hvala sharane

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 10. 2006. 13:59 

ISK Sharan wrote:
Ljudi, izvinite na kašnjenju, zbog tehničkih problema, slike sa KOLDBRANNA i KRVI pogledajte sada na adresi:

http://s18.photobucket.com/albums/b112/ ... vmoribund/

onaj lik s "pozlacenom" jaknom ubija :lol: totalna legenda

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]