Noc je bila odlicna!!!
KRV - ekipa, jos jednom, dokazala svom rodnom gradu ko je i sta moze, al' dzaba sarajevskim metalcima (ha ha ha ha) ikakav ugodjaj pravit! Vise je, valjda, tr00 ne pojaviti se il' iskulirati cijelu stvar. Ono, k'o fol, znalacki. Eee, jadi moji!!! Mozda je i bolje sto ih nije bilo, i ovako je vecina prisutne raje pokazala nepismenost kada je rijec o black svirci. To je moje licno zapazanje! Bilo je, naime, nakih intencija da se ta vecina zada izazvana repetativno-atmosfericnom slikom pakla, bezdana, bijesa i ponosa koju je kreirala ekipa iz KRVI, al' ne dade vrag, sve je ostalo na komicnim pokusajima. Ali, da se vratim na sami kvalitet svirke. Top su mi bile nove pjesme!!! Na prvo slusanje, cini mi se, dosta muzicki smjelije u odnosu na Silnu volju srebra. Odusevilo me ono nesto stihova novih pjesama koje sam uspjela pohvatati; Amirova neumoljiva sigurnost i te odlicne i, cini mi se, u odnosu na prvi album jos atmosfericno razradjenije solaze; momenti Chehe starijeg koji su se, nazalost, usljed generalno kurca od ozvucenja (nista na Emirov racun, covjek je radio sa opremom za kakve bolje probe i odradio najbolje sto se moglo) slabo culi; odusevio me odlican scenski nastup (i tr00 izgled), te otvoren kanal za kontakt sa publikom Chehe mladjeg; te Sejino majstorstvo, preciznost, slusanje drugih clanova banda i intervencije/korigovanje ritma i prelaza kada je to bilo potrebno. KRV je band koji cine odlicni muzicari svjesni svoje vrijednosti i onoga sto zele postici! Sarajevo (nazalost, prica se konstantno ponavlja) ne zasluzuje KRV!!!
KOLDBRANN - da je rijec o apsolutnim majstorima dokaz je fenomenalan zvuk koji je ovaj band uspio postici u, prakticno, neuslovima. No, hajde da se ne lazemo, neuslovi su jedan od razloga sto toliko volimo taj underground. Ovaj je band slika to pravog undergrounda, cistog, bez foliranja i pozerstva. Neko je rekao jednu paznje vrijednu: "Istinski underground tezgarosi!". I to je tacno!!! Na svirci su mi posebno "zasijale" nove: I Suveren Forakt, Bestial Swarm (jbg, cini mi se da je bila ta)... A da ne spominjem Koldbrann, odsviranu na bis. Jbg, sad se kajem sto sam, prije posjete merch-u, vec i previse potrosila na jebeno pivo, pa nisam imala dovoljno da kupim vinil Moribund-a. I ponovo, nazalost, mali broj ljudi koje je obuzela ta Koldbrann-ova prica i pored njihovih, skoro vapaja, za iskren kontakt sa publikom.
I da, ne mogu a da se ne osvrnem na jos jednu sramotu Sarajeva. Napad Rusa na bubnjara i, koliko sam shvatila, njegovu curu nakon svirke. Ok., od poluludog narkomana svasta je ocekivati, ali...Grozno! Nadam se da ekipa nece zamjeriti (ljudi su hljeb, ocigledno), te da ce nam ih Boris dovesti jos koji put kad Sarajevo porodi? koncertno odgojene pojedince.
Noc je bila odlicna!!!
CRNI JEBENI METAL
P.S. Poseban pozdrav ekipi koja je dosla sa strane!!! That's the spirit!
|