Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 09. 2025. 22:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Situacija oko koncerata u Sarajevu - WTF ??!!
PostPosted: 23. 09. 2008. 19:20 
Moderator

stari serator wrote:
Ja imam prijedlog. Napravit vebsajt koji dokumentira ovih zadnjih deset godina i kako nas drzava "pomaze". I putem vebsajta pokrenuti skupljanje potpisa takodjer.

Pa polijepit naljepnice svuda po gradu sa adresom.

Pa na radiju izreklamirat isti. I po forumima. Portalima. Kitama.

Sjedit skrstenih ruku je kapitulacija.

Fakat mislis da bi od ovog bilo fajde??

Pa de da se to sto prije pokrene, sta kako, da ja postavljam po Hr i Slo forumima i portalima...

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:39 
Moderator

Ja sam se sad čuo sa Emirom, kunem vam se majkom rođenom, satrat ćemo ih. Neće od Sarajeva praviti selendru, mamicu im jebem. Prvi ću im sve jebat, ali sve kulturno, sve staloženo, sve mirno i pristojno. Sa argumentima. Oće mami svojoj naplatit.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:45 

that's the spirit!

@Andrej: mozda nikakve fajde, al nas sjeb nekako moramo plasirati. Trebalo bi evidentirati koliko su Uriel, Aebyss, Slaven, ma svi koji su ikad organizovali "alter" koncert u Sarajevu od prestanka rata ulozili...i koliko su izgubili. Jos uvjek imamo ljude iz Kolektiva ovdje (yawnyawnyawn), oni su bili prvi u takvim aktivnostima. Sve to treba transparentno navest da se vidi da ljudi to rade iz ljubavi ne za dobit. Aebyss i ISK nemaju ni sponzora, ni plate, ni kurca pasjeg. Oboje obavljaju daleko profesionalniji posao neg jedan sarajevo-x, o ostalim IDIOTIMA da ne pricam. Izgledat cemo organizovano, ujednaceno, i profesionalno. Mislim da tako bar namjeru mozemo provest, kao i peticije efektivnije obavit. Treba to pomno razmotrit, sta bi u to islo a sta ne. I onda sistematski. Ako treba ista oko toga, ha para ha rada, ja sam spreman sve svoje vrijeme i sposobnosti dati za cilj.

Treba i one iz idijebimater obavjestit o zakonu da bar clanak plasiraju.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:46 

Samo razmislite kakve bi poslijedice ovo imalo po bilo kakav metal festival koji bi se odrzao u Sarajevu. Kolike bi astronomske sume poreza bile ubrane?

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:48 

Maximum Satan wrote:
Neće od Sarajeva praviti selendru, mamicu im jebem. Prvi ću im sve jebat, ali sve kulturno, sve staloženo, sve mirno i pristojno. Sa argumentima. Oće mami svojoj naplatit.

Normala. Predaje nema. Moj grad, moj zivot. Diraju u svetinju. To je isto ko kad bi postavili POREZ NA KLANJANJE. Nemoraju nam nikako pomagat, rijetko kad smo od njih to i trazili. Ali da nas OVAKO kose, nece moci.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:52 

Drzi svoj pesimizam i palamudiju za sebe. Ti ionako imas namjeru glasat za te koji su ovaj zakon doveli na snagu jer ti je "dajdza u parlamentu". Toliko o tebi kao osobi i o tvojem komentaru.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:56 

Ne radi se ovdje samo o metal svirkama i o metalcima.. ovo zahvata puno veci krug..tako da ima dovoljno ljudi ja mislim..

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:56 
Moderator

Suđenje ubici Denisa Mrnjavca je u toku. Stišalo se jeste jer se stvari ZABORAVLJAJU.
Da nije tako i danas bi ljudi dizali proteste za nekoliko desetina hiljada ljudi koje su u ratu pobili četnici i ini.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:57 

Datum koji je naveden na ovom papiru na kojem se organizatorima ovakvih dogadjaja ovaj zakon daje na znanje je 12.09.2008.

Pozitivna stvar ovoga je da se sarajevska scena ojaca i da nastaju novi bendovi koji ce se truditi da sviraju, sa druge strane mi je palo na pamet par stvari koje sigurno imaju smisla po pitanju koncerata i te stvari cemo se sutra dogovoriti Sharan, Slaven i ja te ko jos bude tu...Dakle, udruzenje nam hitno treba po bilo koju cijenu.

Takodjer, zamolio bih sve ljude koji su u Sarajevu i clanovi su bendova da nam se jave kako bi dogovorili neki sastanak. Ja sam ovo davno htio napraviti i neki ljudi znaju za moju ideju, a sada je krajnje vrijeme da se to realizuje...Ako nas ovo ne ojaca kao grupu ljudi koja hoce u ovom gradu, a i drzavi da ima buducnost sa "alternativnom muzikom" onda definitivno svi trebamo da prestanemo sa bilo kakvim organizovanjem koncerata.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:58 

kako god ovdje se fakat ne smije sjedit skrstenih ruku, dosta ljudi ne konta razmjere ovog sranja..fuj

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 19:59 

Shvati da se radi prvenstveno o nama. Reperi i Hip-Hoperi...tri izvodjaca maks. DJ? DJ je jedan. Eventualno tri za "mega-hepening". Prosjecan Metal koncert je 3 benda, 3X4=12. Pa ti vidi.

Jedino da onaj iz Aque digne prasinu, al ja neznam jel on uopste na podruciju kantona. Turbo-Folkeri su nam zadnja nada. Oj sramoto!

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:00 

Da dodam samo jos i to da su nam prijeko potrebni i clanovi udruzenja kojima nece biti puno da placaju neku mizernu clanarinu...

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:04 

Spawn wrote:
Datum koji je naveden na ovom papiru na kojem se organizatorima ovakvih dogadjaja ovaj zakon daje na znanje je 12.09.2008.

Pozitivna stvar ovoga je da se sarajevska scena ojaca i da nastaju novi bendovi koji ce se truditi da sviraju, sa druge strane mi je palo na pamet par stvari koje sigurno imaju smisla po pitanju koncerata i te stvari cemo se sutra dogovoriti Sharan, Slaven i ja te ko jos bude tu...Dakle, udruzenje nam hitno treba po bilo koju cijenu.

Takodjer, zamolio bih sve ljude koji su u Sarajevu i clanovi su bendova da nam se jave kako bi dogovorili neki sastanak. Ja sam ovo davno htio napraviti i neki ljudi znaju za moju ideju, a sada je krajnje vrijeme da se to realizuje...Ako nas ovo ne ojaca kao grupu ljudi koja hoce u ovom gradu, a i drzavi da ima buducnost sa "alternativnom muzikom" onda definitivno svi trebamo da prestanemo sa bilo kakvim organizovanjem koncerata.

Emire, nema pozitivne. Ti, kao i ja, vrlo dobro znas, da je glavna motivacija jednog Metal benda onaj prvi korak, a to je da otvaraju za neki bend koji njima nesto u zivotu znaci. Bez toga, koji kurac svirat? Kako na turneje? Kako se probit? Lanac se reze kod najbitnije karike!

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:06 
Moderator

Ja samo ne znam kako ljudi u Americi mogu saznati ko je čiji dajdža u Visokom.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:09 

Burnt iN Effigy wrote:
Haha, ja kretena covjeka, sta dajdza mi u Parlamentu, kakve to veze ima sa mnom i mojim stavovima ? Ne znas, stoga ne kenjaj svega ti. Samo cu ti reci komentar mog 'debilnog dajdze iz Parlamenta' na ovo, pa ti procjeni o cemu se radi, i o kakvoj je po tvojoj kompleksaskoj spici rijec ;-) Kada je koncert Hladnog Piva otkazan u Visokom, covjek je prvi ulozio zalbe i jebo mater kretenima koji propagiraju vjeru u majmunske svrhe. Al ko si ti da pricam ovo, dobro ovo nije topic o mom dajdzi.

Jesam pesimista, kad vidim sta se desava, jebi mu mater, uslikat cu ti plakate koji vise po mom gradu, pa cu ti poslati na p.m biografije tih istih, od kojih 80% nema zavrsenu srednju, a pola od tih 80% ce odlucivati o kulturnim desavanjima u mom gradu. I znam vec da ce dobiti bitku i da ce sranja tek krenuti. Hajd ti ziv bio dodji ovamo, pa natjeraj 50.000 ljudi da uzmu puske u ruke i krenu da dovvedu zakon u svoje ruke.

Neznam ja ko i kakav je tvoj dajdza nit me ba interesuje. Nisu svi u svakoj stranci idioti, al ja znam da ima samo jedna GORA institucija od vlade BiH. A to je Vlada Kantona Sarajevo. Koja je u rukama Stranke ZaBiH. Ti ljudi nisu donijeli JEDNU odluku koja je kurcu nalik. Za njihove vladavine Sarajevo je postalo Koral Siti, ukinuli i oteli su nam X gradjanskih sloboda, i sad jos ovo.

Jednog dana, mozda to i ucinim, kako mi je zivot obilat ciljevima, i koliko imam da izgubim, pitanje je samo vremena...

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:10 

Burnt iN Effigy wrote:
Arinoe wrote:
Ja samo ne znam kako ljudi u Americi mogu saznati ko je čiji dajdža u Visokom.

pitaj papka

koji se sa tim busa po forumu jelde?

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:16 

Dobro je, nisam znao da nisi nikad bio na Metal koncertu u Sarajevu...

Procitaj malo pomnije.

Al nije ova tema mjesto za ovakve prepirke...

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 20:30 

ajde prestanite sa svadjanjem i prepirkama, nego ko moze da pomogne neka pomogne.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 21:04 
Moderator

ajd mozda po prvi put slazem se sa seratorom ovdje, trebamo fakat sto prije nest uraditi, udruzenja, peticije, ankete, websajt, samo pozitiva...emire sta god bude za ta okupljanja samo javi.

Profile  

PostPosted: 23. 09. 2008. 22:08 

Vidimo se gore sutra!

Djela ce pokazati ustvari jesmo li zasluzili da imamo koncerte u Sarajevu, podrzimo Sharana, Slavena, Emira i sve ostale ljude!!!

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]