Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 07:19

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 27. 02. 2005. 18:17 

pa normalno je da se ukusi razlikuju, svako ima svoje i to treba da se postuje. ali sto mrzim vise nego ista je kad tebi u lice prica jedno a na forumu posve drugo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 02. 2005. 18:53 

Quote:
MAJSTORE! JEDINI PRAVI KOMENTAR!
ALI, STO JE NAJGORE, IMAMO DOBRE BENDOVE, ALI JE PUBLIKA NAJGORA I NAJNEZANIMLJIVIJA U EVROPI.
NE DAJ BOZE NIKOME DA SVIRA PRED OVAKVOM PUBLIKOM, KOJA CIJENI SVE OSIM SVOJE.
TREBA IH OSTAVITI BEZ SVIRKI GODINU DANA, PA DA KLECE ZA SVIRKU.
VISE SE SKACE I DERE CETVRTKOM ZA VRIJEME TEZGE, NEGO KADA BILO KOJI BEND KOJI RADI !!!SVOJE!!! IZADJE I ODERE.
MORONI.
NEMA RIJECI DA IH SE OPISE.

zephko ne se sikirat :lol: doduse jest da je većina raje skakala na obrade, a kad bend svira svoju kompoziciju gledaju ko smrznute ribe. no to mozda vse govor o bendovima nego o raji :wink: treba otići negdje dalje pa vidjeti na koji način je sarajevo otišlo u kurac.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 02. 2005. 20:35 

hvala svima koji su dosli na koncert i pozdravi od Symbolica!!!
svirka je bila super. bilo je dosta raje koja je bila OK. svaki bend je takoder odradio svoj posao kako treba. meni se najvise svidio kursk. ljudi stvarno dobro sviraju i tacni su ko sat!!! pozdrav svim muzicarima iz oslatih bednova.
o svirci ne treba puno dalje komentarisat. s obziom gdje zivimo stvarno je bilo OK.
hvala ljudima koji su ostavili komentare na svirku symbolica. uzet cemo sve u obzir i nadamo se da ce sljedeci put i nama i vama biti bolje. hvala na podrsci.
@Bathory Aria - mislim da sam te vidio i prepozno, zao mi je da se nismo upoznali. hvala ti za pohvale i ne brini nisam ti ja od tih koji hodaju nebom.
@Zephyr - svi mi BiH bendovi nastavit cemo raditi nase pjesme, ko jebe tezgu. ako necemo uspjet u BiH uspjet cemo negdje drugo. ne sikiraj se puno
@sour
ne znam sta sam ti ja i moj bend skrivili pa da nas zoves "mentalci"?
Lena_Rose, Idec Flame & Led Zeppelin drago mi je da vas upoznah ljudi!
"hajvan - ho" pozdrav za dzemu i emira :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 02. 2005. 21:21 

Location: Where Pitar angel rapes all other angels, drinks beer, smokes weed and plays Slayer CDs
propustih.. i sad mi plaho krivo.. jebga

Profile  

Post subject: Re: ROCK CLUB SLOGA - 26. 02. 2005
PostPosted: 27. 02. 2005. 23:36 

sour wrote:
Vidis, cudno da ovakve rijeci dolaze od nekog ko je stajao u prvom redu i pjevao uz sve pjesme ovog Truba benda.

Hoces rec uz sve tudje pjesme koje su otsvirali

sour wrote:
zadnji bend su bili ovi vasi "mentalci"..

Koji ba nasi, ja ne slusam metal. uopce.[/quote]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 02. 2005. 00:26 

hvala na pohvalama od pipsa zna bit i bolje (posebno kad mi ne pucaju žice :D ) al trudimo se. tebi posebna čestitka za bubnjanje :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 02. 2005. 05:09 

Black & White su imali koliko toliko OK izbor pjesama koje su i meni legle ali su malo neorganizovani i trebali bi poraditi na ponasanju na bini. zvuk je koliko toliko bio dobar.

Kursk su bili super a pogotovo kad je jos Amir uletio :) ma super su ali na one stvari im ne ide vokal, kako smo se slozili moj kolega Dzemal i ja. fino su zvucali ali je problem bila Sasina gitara (trebala je biti malo glasnija).

Predgrupa su bili suuuupeeeeer kako nastupom tako i pjesmama. malo su zivnuli publiku jer je prije sve bilo nekako mrtvo. malo mi lice na onaj bend Necasne Sestre ( iz Tuzle bend).

Eutanazija me je malo razocarala jer su nekako mogli mozda bolje. one obrade su isfurane i nisu se uskladili sa sviranjem. dajte nesto skontajte po tom pitanju (ukoliko iko od njih cita ovaj forum).

Symbolic su bili jako dobri mada mi je trebalo zvucati malo bolje s obzirom da sam ih i prije slusao. kao da nesto nije stimalo sa zvukom.
ona mala je trebala da mase glavom malo i da se bolje ponasa na bini. al' stid je izgleda.

aj em haaaaaaaaajvaaan, haaaaaaaaaajvaaaan hooooooo.
ma to je dadina himna. bas se nekako rimuje bolje nego "hunting high and low" :)
ma super je to bilo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 02. 2005. 08:12 
Administrator

Ja sam momacki kasnio na svirku, pa sam propustio da vidim novi bend mog bivseg pjevaca iz Visokog Napona (SA) ;)
Chupo je i '99 dok smo svirali zajedno, dobro pjevao Osvajace, pa mi je bas zao sto nisam cuo kako to zvuci nekih 5 godina poslije. Black & White su jos uvijek mladi, nemaju puno svirki iza sebe, i ako se Chupi bude dalo da ih malo ustroji, mislim da ce biti nesto od njih.

Kursk me iznenadio onom svirkom na Grbavici, i ako su bili i upola dobri kao onda (a siguran sam da jesu) - onda svaka cast.

Predgrupa je BEND. Ljudi imaju i scenski nastup, dobro sviraju i dobro zvuce, i bez obzira na to koliko mi ne lezi njihova muzika, vidi se da su profesionalci.

Euthanasia...hmmm... puno improvizacije, nigdje pocetka i kraja, vidi se da su neusvirani, i strah me i pomisliti sta bi bilo da nije bilo Stefana za bubnjevima. Jedino sto su izgleda i oni svjesni ovoga, pa to daje pozitivan utisak o bendu. Treba im jos svirki da se malo opuste, ali definitivno jos vise proba i usviravanja.

SYMBOLIC... zbog njih sam najvise i dosao i ugodno sam iznenadjen.
Pipera su definitivno momacki zajebali sa ozvucenjem bubnja (citaj smanjili koliko god su mogli), tako da nije bilo one energije, koja treba ovakvom bendu. Jest da covjek udara jace nego ovi prije njega, ali tonac je "usr'o motku" nacisto. To se najvise osjetilo kad gitarista solira (a cesto solira :)), onda bas fali ili druga gitara, ili klavijature i jaci bubanj, pa da sve bude za 10.
Dakle, sve kritike sto se Symbolica tice idu na racun tonca, jer sudeci po Promo CD-u (thx Pip) i po svirci, ovaj bend ima sta da ponudi, a i da pokaze ostalima kako se treba raditi i kako treba svirati, bez obzira koliko te tonac zajebe.

Steta sto je dosta raje moralo pobjeci da uhvati zadnji trajvan ili bus, pa se Sloga ispraznila u roku od 15 minuta i to u pola svirke Symbolic-a.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 02. 2005. 12:34 

Pipsymbol wrote:
@sour
ne znam sta sam ti ja i moj bend skrivili pa da nas zoves "mentalci"?

ma zajebancija ba :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 02. 2005. 22:19 

Piper legendo,
zao mi je sto sam propustio svirku, fakat mi je krivo al obecavam da cemo popit pivu uskoro
i hvala jos jednom na sviranju HIMNE!!! :D

Profile  

Post subject: Re: ROCK CLUB SLOGA - 26. 02. 2005
PostPosted: 01. 03. 2005. 02:05 

sour wrote:
Lena_Rose wrote:
- EUTHANAISA (Sarajevo)
Truba. Al' fakat su truba.

Vidis, cudno da ovakve rijeci dolaze od nekog ko je stajao u prvom redu i pjevao uz sve pjesme ovog Truba benda.

Dushice, nećeš, al' nećeš mi vjerovat'! Vidi se da nemaš pojma hu em aj, jer da imaš znao bi/znala bi da sam cijelo vrijeme dok je Euthanasia svirala bila gore na spratu za šankom i umirala od dosade. No dobro, ne zamjeram ti, ipak si se registrirao/la i napiso/la čak 3 komentara u kojima pljuješ po "našim" bendovima, pa ono... nema veze ;) shvatam tvoju dječiju euforiju i furanje "no one like me" :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 03. 2005. 14:25 

HAHAHAHAHAHAHHA

PA sad sam skonto zbog cega ne volis Euthanasiu !! HAHAHA pa nije do muzike.. aaa pa trebo sam ranije skontat.
.ee raja. necemo je blamirat po forumu. E lena, sve ti je oprosteno
hahaha h =)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 03. 2005. 23:08 

Ne sekiram se.
Ludim.
Najradije bi na Novi Zeland.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 00:26 

Dobra svirka. Po meni su Symbolic i Kursk rasturili, pravo extra bili a ovo ostalo, nako. Black and White, solida, Predgrupa mi nije bas nesto (mozda zato sto su malo previse svirali :P ) a euthanasia malo dosadan bend... Ali ja sam svakako isla ponajvise da gledam ona dva prva benda i niposto se nisam razocarala... :) Svaka cast, samo dalje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 01:57 

Pozdrav! Bicu zaista objektivan! :) :

Organizacija je bila ok, sve sto je bilo obecano, bilo je ispunjeno!
ALI, konstantni tehnicki problemi na bini su malo omlitavili svirku! + onaj prokleti tonac...

Black & White - super svirka - odlican vokal, dobar nacin da se zapocne koncert! :)

Kursk - raja kazu da je bilo ok, ali naravno moze mnogo bolje. Na Grbavici smo na prosloj svirci imali puno bolje uslove na bini...

Predgrupa - ne toliko originalni koliko profesionalci. Odlicna svirka i atmosfera!!! Scenski nastup - BETON!!! Uvijek dobrodosli!

Euthanasia - uuuh... Sve je tacno sto je receno... Patimo se sa vokalima otkad postojimo... Prvih 5 pjesama - katastrofa, losa atmosfera, ubitacno.
Kasnije je stvarno bilo mnogo mnogo bolje... Ali u globalu - lose...

Symbolic - ljudi su extra, odlicno sviraju... Ne volim taj pravac, ali sam vidio da su ljudi odradili posao uprkos svim problemima na bini koje smo svi imali... ali bice bolje sljedeci put!!!

Sve u svemu, mora se reci da je bilo za svakoga po nesto sto mu se svidjelo, atmosfera u Slogi je bila fenomenalna, puno ljudi, lijepih zena... :D
Moze i bice bolje sljedeci put, ali imavsi u vidu da su koncert organizovala dva covjeka za 3 dana - ispalo je super!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 00:26 

Sloga po usima k'o Maxim po diviziji. Ne isplati se.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 01:14 

Ma centar za djecu i omladinu je ubjedljivo najbolji prostor za svirke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 01:19 
Administrator

BurningWitch wrote:
Ma centar za djecu i omladinu je ubjedljivo najbolji prostor za svirke

ma nema se gdje sjest :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 01:50 

Možda je najbolji, ali nikad ga neće uspjet skroz popunit. Jeb'ga...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 05:07 

pa kad bi stavili dva reda kao nekih tribina kao u Tvornici u Zagrebu, bilo bi haos. malo bi skratili prostor a dobili mjesta za penzionere da mogu malo sjesti :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]