theblackone wrote:
objektivno gledajuci... Pearl Jam je samo prvi album - "Ten", sa izuzecima nekoliko pjesama od kasnije (Animal, Daughter, Dissident, Spin The Black Circle..)
moj jaran, inace njihov fanatik, ih je gledao prije nekoliko godina u Ljubljani (Binaural turneja cini mi se) i vratio se prilicno razocaran... prvo sto su bojkotovali prva dva albuma a drugo sto nisu bas sve iznenadili kvalitetom svirke.... mozda su dosli sebi posljednjih godina ali sudeci prema ovom novom albumu...ne bih rekao
skinuo sam ga odavno i ne mogu ga svariti nikako...iako sam u pubertetu bio totalni manijak za njihova prva dva albuma
tipican primjer perspektivnog, rockerskog, divljeg benda, koji je svojevremeno svirao za raju, a poslije poceo teziti ljigama poput U2, REM i sl...
sada bi ih isao gledat da sviraju najdalje na piramidi...al 300kn ne bi dao za kartu...
cuj ..
prema hitovima koje si nabrojao lijepo se vidi da nisi bas duboko pratio njihov rad. mislim da je Yield i Vitalogy kvalitetniji albumi npr od jednog Ten-a ... No Code je interesantan album, VS. je prakticki nastavak na Ten i meni mozda najbolji njihov album. sto se tice rada nakon 2000. i albuma Binaural i Riot Act ... osim par zestokih hitova tek toliko da podsjete ljude da su nekad bili grungeri, nisu napravili nista posebno. Skinuo sam i ovaj novi album, i ne mogu reci da nije ok, oni su sa zadnja dva albuma najavili da zalaze u drugacije vode i mislim da ovakav album nije nikakvo iznenadjenje.
ali opet jedno je sigurno slusam Jam od osnovne, odrastao sam na njemu i ja bi/cu definitvno dati 310kn za kartu.