Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 03:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16. 07. 2005. 13:05 

Ma ti mi Uriele znas !!! daj nemoj da seres o politici jer ti nemas prava uopste da govoris ko je u pravu, niti imam ja niti iko ovde, jer se mozemo do sutra svadjati ko je poceo rat... a rat je poceo onaj kome je to najvise odgovaralo... mislis da bi bilo rata da vece sile to nisu htele?

A i ja ovako da ti kazem, kako te nije sramota da optuzujes druge, da optuzujes likove iz mase koji su gadjali flasama kad je mozda nekome medju njima mozda najblizi svirepo ubijen u Bosni od strane Muslimana... Ne mozes tako da gledas, sve to zavisi , individualno i grupno nije isto... Kako bi tebi bilo da dodje Srbin u Zagreb i krene da peva : U Krajini pravoslavne svece, niko nikad ugasiti nece... :) sigurno da ce biti razjarenih ljudi koji nose neke posledice iz rata....

A sto se tice obelezavanja zlocina, ja sam za to da se obeleze svi zlocini koji su se dogodili , a ne samo Srebrenica, jer je i u drugim mestima bilo zlocina... I u Srebrenici je izginulo vise od 3 i po hiljade srba (dacu ti spisak ako hoces)... Strasno je to kad gledas slike ubijanja , ali to se desavalo po celoj Bosni, svim narodima... i molim te nemoj pljuvati po srbima kad Hrvat moze po Srbiji slobodno da prica i hoda, a ja u Zagrebu kad progovorim mrko me gledaju, cak su me jednom napali...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 07. 2005. 19:21 

CITIRAM:
"I u Srebrenici je izginulo vise od 3 i po hiljade srba (dacu ti spisak ako hoces)..."

Nisam druze ni N od nacionaliste ali istina je da Vas tamo u srbiji ubi propaganda i to pravo.
Vecina vasih momaka iz Srbije je dosla u srebrenicu radi rodoljublja i pravoslavlja i i svirepo ubijala neduzne civile kojima su ruke bile vezane zicom. Pucali su im u ledja prijatelju ko najvece picke.
U srebrenici se desio GENOCID nad neduznim civilnim stanovnistvom i ubijeno je skoro 9000 ljudi.
Sto se tice tih ljudi iz srbije koji su dolazili ovamo da ubijaju, pale i pljackaju i za koje ti tvrdis da su svirepo ubijeni od strane muslimana neznam fakat kako te nije stid njih spominjati uopste.
Zamisli da tebi dodjem u beograd i koljem tvoga brata, i neki me tip ubije i onda svi pricaju kako su mene tamo svirepo ubili. Pa covjece ja sam dosao u tvoju zemlju kapiras!? Dosao sam da silujem, pljackam i ubijam naravno da me treba koknuti i steta sto ih nije u ono vrijeme porokala medj. zajednica bas steta!
Ja fakat ne kontam kako ti to razmisljas majke mi.
Ko je bio gdje!?
Srbi u Bosni ili Muslimani u Srbiji!? (mislim na srbe iz SCG)
Ja znam da ovo tebi sada dzaba govorim jer ti si totalno drugacijeg ubijedjenja jer vi Srbi ste evo vec 10-tak godina toliko izmanipulisani od strane vase vlasti (ne vazi za sve), nazalost smatrate cijelo vrijeme da ste se vi od nekoga branili.
Niko Vas nije dirao dok se nisu pocela desavati sranja u Sarajevu (kada su pucali na civile iz zgrada), u Bijeljini kada su bile gomile zaklanih civila od strane arkanovaca.
Ko su ti ljudi znas li mi ti objasniti!
Sta su oni radili ovdje!?
Branili otadzbinu je li!?
Daj molim te da ne serem vise jer stvarno netreba razglabati o necemo sto znamo svi mi ovde koji smo svaki dan bili pod granatama koje su nam slali oni s brda i ubijali moje drugove i rodbinu.(CIVILE), civile druze su rokali snajperima igrali se, bilo im to interesantno. Znaju to ljudi iz sarajeva najbolje!
Na Bosnu je izvrsena agresija i genocid i to cijeli svijet zna!
i zamolio bih Ihtija da zatvori ovu jebenu temu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 01:13 

meni na exitu bilo suuuuuuuuper, dogodine valjda jos bolje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 04:06 

Pretorian wrote:
CITIRAM:
"I u Srebrenici je izginulo vise od 3 i po hiljade srba (dacu ti spisak ako hoces)..."

Nisam druze ni N od nacionaliste ali istina je da Vas tamo u srbiji ubi propaganda i to pravo.
Vecina vasih momaka iz Srbije je dosla u srebrenicu radi rodoljublja i pravoslavlja i i svirepo ubijala neduzne civile kojima su ruke bile vezane zicom. Pucali su im u ledja prijatelju ko najvece picke.
U srebrenici se desio GENOCID nad neduznim civilnim stanovnistvom i ubijeno je skoro 9000 ljudi.
Sto se tice tih ljudi iz srbije koji su dolazili ovamo da ubijaju, pale i pljackaju i za koje ti tvrdis da su svirepo ubijeni od strane muslimana neznam fakat kako te nije stid njih spominjati uopste.
Zamisli da tebi dodjem u beograd i koljem tvoga brata, i neki me tip ubije i onda svi pricaju kako su mene tamo svirepo ubili. Pa covjece ja sam dosao u tvoju zemlju kapiras!? Dosao sam da silujem, pljackam i ubijam naravno da me treba koknuti i steta sto ih nije u ono vrijeme porokala medj. zajednica bas steta!
Ja fakat ne kontam kako ti to razmisljas majke mi.
Ko je bio gdje!?
Srbi u Bosni ili Muslimani u Srbiji!? (mislim na srbe iz SCG)
Ja znam da ovo tebi sada dzaba govorim jer ti si totalno drugacijeg ubijedjenja jer vi Srbi ste evo vec 10-tak godina toliko izmanipulisani od strane vase vlasti (ne vazi za sve), nazalost smatrate cijelo vrijeme da ste se vi od nekoga branili.
Niko Vas nije dirao dok se nisu pocela desavati sranja u Sarajevu (kada su pucali na civile iz zgrada), u Bijeljini kada su bile gomile zaklanih civila od strane arkanovaca.
Ko su ti ljudi znas li mi ti objasniti!
Sta su oni radili ovdje!?
Branili otadzbinu je li!?
Daj molim te da ne serem vise jer stvarno netreba razglabati o necemo sto znamo svi mi ovde koji smo svaki dan bili pod granatama koje su nam slali oni s brda i ubijali moje drugove i rodbinu.(CIVILE), civile druze su rokali snajperima igrali se, bilo im to interesantno. Znaju to ljudi iz sarajeva najbolje!
Na Bosnu je izvrsena agresija i genocid i to cijeli svijet zna!
i zamolio bih Ihtija da zatvori ovu jebenu temu!

Mislim da bi trebalo otvoriti temu o ovome!
ev samo moj komentar!
to sto se desilo u srebrenici jest zalosno i ne daj boze da se ponovi!
ali samo me nervira jedna cinjenica!da su svi srbi krivi za sve u ratu(i da su oni jedini ubijali,pljackali itd)!po vasoj prici nije bilo srpskih civila!nemojte me shvatit pogresno!
ev negdje sam bas procitao nest uvezi 10 godina srebrenice(nigdje ni na jednom mjestu nisam vidio isti broj zrtava,sto se tice srebrenice) i jedan je momak tu spomenuo bratunac(ne znam broj zrtava)kada je vecina bosnjaka(ili muslimana)reklo jebo bratunac tu je nastradalo samo toliko ljudi koliko jeste i naspram srebrenice nije nist!ja kada sam to vido,mislim da je to zalosno!to sto su ubijeni muslimani to je genocid a sto su srbi to nije(ono ko ih jebe)!tako ispane!nemojte me pogresno shvatit!veoma malo znam o ratnim desavanjima(jer sam jos mlad i nisam bio na ovim prostorima za vrijeme rata)!
mislim da je dosta ovih sranja na ovoj temi!
jos jedan put nemojte me krivo shvatit!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 12:02 

Svi srbi nisu krivi i nema sanse da budu svi krivi.
Problem je u tome sto su oni koji su bili ovamo u bosni tokom rata kontali da su neki branioci kurac-palac.
Kakvi bolan branioci u tudjoj zemlji.
Takodje jedan od najvecih problema danas je taj sto ti koji su gledali te zlocine (znaci srbi koji koji su ubijali i koji su gledali kako se ubija ili pak oni koji samo znaju da se ovamo ubijalo) negiraju i omalovazavaju to kao da se nista nije desavalo isticuci kako je poginulo neznam ti ja sad bila je neka cifra od 3000 ljudi srba.
Svaki srbijanac koji je bio medju te 3000 ljudi je trebao biti ubijen i neka je!
Koji on kurac ima trazit ovdje on ima svoju drzavu jeli tako i neka rjesvava svoje unutarnje probleme!
Sami ste jebali mater svom predsjedniku Milosevicu!
Interesantno! Ali je svijest ljudi u srbiji je dosta pozitivnija nego ljudi u RS.
U RS-u je Karadzic ljudima mit, idol...a cijeli svijet ga trazi.
Prosle godine na exit-u sam upoznao ljudi koliko hoces iz SCG, Makedonije, Slovenije Hrvatske, i super mi je bilo.
3 dan sam se prijateljem (najboljim cija je majka srpkinja a otac hrvat) uputio prema tvrdjavi i slucajno sam spomenuo tuzlu a tip se okrenu i psuje mi majku muslimansku a nezna ni koje sam nacionalnosti. Da bude jos gore taj tip je iz Brckog.
Ja sam inace pozitiva tip al skroz, ali se totalno sjebem kad vidim takvog mladog covjeka koji je naprosto zarazen nacionalizmom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 12:15 

ma pusti to sad ! :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 15:28 

ma znam da netreba o tome raspravljati jednostavno na neke komentare nemogu sutjeti...
et mir mir mir niko nije kriv ava ava ava niko nije krava...:-)
ihti zatvaraj temu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 07. 2005. 15:38 

Pretorian wrote:
ma znam da netreba o tome raspravljati jednostavno na neke komentare nemogu sutjeti...
et mir mir mir niko nije kriv ava ava ava niko nije krava...:-)
ihti zatvaraj temu

E fakat ihti zatvaraj temu pa jebote meni se čini da nam ovom forumu najmanje piše o muzici,a u zadnje vrijeme o politici i ostalim sranjima najviše ovo je već odavno trebalo brisati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 02:17 

jadi moji....nikad ovde mira nece bit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 02:46 

Interesantno! Ali je svijest ljudi u srbiji je dosta pozitivnija nego ljudi u RS.

e kao prvo milosevic nije moj!niti se razumijem imalo u politiku!
a da li je karadzic svima mit i idol?
a kao drugo mislim da svaka zemlja ima nekog svog politicara skim se vecina nacije ponosi!
ev samo jedan primjer
hrvatska - ante gotovina
dosta od mene sa politikom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 09:15 

divljak wrote:

e kao prvo milosevic nije moj!niti se razumijem imalo u politiku!
a da li je karadzic svima mit i idol?
a kao drugo mislim da svaka zemlja ima nekog svog politicara skim se vecina nacije ponosi!
ev samo jedan primjer
hrvatska - ante gotovina
dosta od mene sa politikom!

ma nije bitno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 12:54 

Damian wrote:
Uriel wrote:
Damian wrote:
defunctus wrote:
@Uriel

Necu nista komentarisati samo cu reci da nije u redu to sto kazes da su nama u RS isprani mozgovi.Isto kao da smo neki debili pa nam neko moze nametnuti sta hoce.
Ja kad se informisem o politici koristim izvore sve tri strane pa onda sam formiram svoje misljenje.Toliko!

Apsolutno tacno brate!Pokusao sam da ostanem van ove politicke price ali ne ide!Kad vec hocete,ajd da se vratimo na pocetak rata!Gdje je on poceo?U B.Luci ili u Sarajevu?I kako je poceo?Poceo je ubistvom srpskih svatova!?!Ko je sad tu genocidan???Slazem se da je u Srebrenici poginulo puno ljudi,ali kad spominjete Srebrenicu zasto ne spominjete Sarajevo?(ako zelite da budite realni,sto nikako niste!)U Sarajevu je ubijeno 10 000 Srba,vise nego li u Srebrenici(mada brojke nisu toliko bitne)a vi ni rijeci o tome!Stavise negirate te zlocine(mislim na muslimane)!Vjerujte meni takvo ponasanje samo ce nas dovesti do novog rata i do jos vise mrtvih!(na svim stranama)

Ti si brate KLASICAN PRIMJER LOSE PROPAGANDE I MEDIJA POD VODSTVOM RATNIH ZLOCINACA! Ne krivim te niti lose mislim o tebi, nisi ti kriv sto si moro gledat te vijesti i slusat te lazi...a bile su potrebne KAKO BI SE DONEKLE OPRAVDAO DIVLJACKI GENOCID!
Ko negira zlocine, ja sam ful objektivan i kazem da je zlocina bilo sa sve tri strane ali haski sud ti dokazuje gdje ih je bilo najvise!

Da nije bilo svatova sigurno ne bi poceo rat! A vojska koja se rasporedila oko Sarajeva mjesec dana prije ubojstva svatova je tu bila na vjezbi. U Hrvatskoj je JNA ratovala sa hrvatima.. a u Bosnu vojska ne bi ni usla..pa da, mozda da su ostali narodi pognuli glave i igrali se igre "sluzi svog tiranina". Barikade po glavnom gradu BIH 1991. u aprilu su postavljali ogorceni igraci lota. :roll:

Pitam se gdje su te ozaloscene majke tih 10000 ubijenih srba... zasto se ne organizuju ko srebrenicke majke, zasto im medjunarodna zajednica nije osnovala institut za nestale osobe, zasto nije donesena nijedna rezolucija koja bi osudila takav cin, cak ni od strane "prijateljskih zemalja", zasto nema masovnih pogreba, zasto se majke ne pojavljuju nikad u novinama, na televiziji i traze svoje sinove - ZATO STO IH NEMA!

Cijeli rat i poslije rata zivio sam sa srbima, u mom haustoru u ratu ih je bilo 5 obitelji. Jedan je bio policajac i na pocetku rata su mu samo oduzeli oruzje, nisu ga ni takli. Nikom od njih nije falila dlaka s glave. Moj najbolji prijatelj u ratu, Jovica sa cetvrtog sprata, je najnormalnije hodao samnom po gradu Sarajevu. Niko od njegove familije nije bio u apsolutno nikakvoj opasnosti. Sa njegovim prijateljima, srbima, sam se cijelo vrijeme najnormalnije druzio kao i sa ostalim sarajlijama. Njegov otac je bio prva violina sarajevske filharmonije, dok nije obolio. Kad su najgora bombardiranja Sarajeva bila, niko ih nije ni pogledo poprijeko i svi smo zajedno trpili.
U sarajevu ubijeno 10000 srba... :roll: onda je u Srebrenici poginulo 2 milijuna muslimana. ili ako hoces to znaci da je izvrsen genocid najvecih proporcija na balkanu a o njemu ama bas niko nista ne zna osim srba. Brate moj... pa i pticama na grani je jasno da su to LAZI !!! Ako cijeli jebeni svijet prica jedno a sacica ljudi iste nacije drugo... ko je u pravu?

A ti klasican primjer osobe ZATROVANE SDA-ovskom politikom negiranja svega sto su uradili muslimani.Da te samo podsjetim,kasarna Viktor Bubanj,groblje Lav(gdje su u slojevitim grobnicama sahranjivani ljudi,desavalo se da ispod jednog groba nadju 4-5 leseva)Kazani...itd Kazes gdje su te ozaloscene majke?Pa izadji brate malo iz tog Sarajeva pa ces da vidis.Razlog zasto nisu organizovane kao ovi iz Srebrenice je taj sto su rastrkani po cijelom svijetu(od RS do Amerike,ako zelis mogu i po imenu da ti nabrojim neke od njih)Dok su gotovo svi iz Srebrenice nastanjeni u Tuzli pa im nije problem da se organizuju.Kao sto rekoh,u Srebrenici jeste poginulo dosta ljudi,ali taj broj je pretjeran.Prema podacima oficira UN(zaboravio sam mu ime)koji je 1996-e istrazivao sta se desilo u Srebrenici,poginulo je oko 4000 ljudi.(a ne 8000)Ako je ta cifra od 8000 tacna zasto su muslimani protiv toga da se izvrsi popis stanovnistva u toj opstini?Takodje je otkriveno da se na tom spisku nalazi i 1000 boraca koji su poginuli prije 1995-e godine i 800 njih koji su za vrijeme napada prebjegli u Srbiju odakle su otisli u trece zemlje(spisak svih ovih ljudi je imenom i prezimenom objavljen u vecernjim novostima)Znam,ti ces sad reci-srpska propaganda.Vi toliko mrzite srbe da ne zelite da vidite ni najjasnije cinjenice.tako da ova rasprava pocinje da gubi svaki smisao.

Zlocini su se desili na sve tri strane ponavljam. Kazani su se desili, Viktor Bubanj se desio, srbi su ubijani u Sarajevu... nema tu price - no moras shvatiti da su brojke o pobijenim srbima, pogotovo u Sarajevu, izmisljene i pretjerane i nemoze ih se porediti sa brojem zlocina ucinjenih od strane srpske armije. To je cinjenica... nazlost. To je istina sa kojom se tesko suociti, shvatam ja to, ali jebiga... realnost je surova. Istina je da smo mi u Sarajevu takodjer bili uskraceni za neke informacije o stradanjima srba i siguran sam da postoje ozaloscene srpske majke - ali MASAKRI I ISTREBLJIVANJE KOLEKTIVNO i poginuli u borbama nisu isto. Isti su gubitci njihovih voljenih ali srdzba i bol je mnogo veca kad se nekog ubije u genocidu. U pravu si ova rasprava je besmislena jer i jedne i druge boli rat, i jedni i drugi su izgubili mnogo, ali je poanta u tomu sto Srbi trebaju prihvatiti svoju krvolocnost u ratu i reci jebiga, jesmo pojeli govno sto smo toliko ljudi divljacki ubili, mnogo, mnogo vise od ubijenih srba od strane muslimana, a ne stalno traziti opravdanja i srat. Vjeruj mi, to ljude najvise ispizdi, to izvrtanje cinjenica i trazenje uvjek nekih drugih odgovornih...sto je klasicni primjer iz povijesti tog naroda.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:01 

divljak wrote:
ev samo moj komentar!
to sto se desilo u srebrenici jest zalosno i ne daj boze da se ponovi!
ali samo me nervira jedna cinjenica!da su svi srbi krivi za sve u ratu(i da su oni jedini ubijali,pljackali itd)!po vasoj prici nije bilo srpskih civila!nemojte me shvatit pogresno!
ev negdje sam bas procitao nest uvezi 10 godina srebrenice(nigdje ni na jednom mjestu nisam vidio isti broj zrtava,sto se tice srebrenice) i jedan je momak tu spomenuo bratunac(ne znam broj zrtava)kada je vecina bosnjaka(ili muslimana)reklo jebo bratunac tu je nastradalo samo toliko ljudi koliko jeste i naspram srebrenice nije nist!ja kada sam to vido,mislim da je to zalosno!to sto su ubijeni muslimani to je genocid a sto su srbi to nije(ono ko ih jebe)!tako ispane!nemojte me pogresno shvatit!veoma malo znam o ratnim desavanjima(jer sam jos mlad i nisam bio na ovim prostorima za vrijeme rata)!
mislim da je dosta ovih sranja na ovoj temi!
jos jedan put nemojte me krivo shvatit!

Mislim da si ovo jako dobro rekao. Ti si jedan od onih rijetkih koji priznaju sranje i nepotreban genocid, ali si i u pravu da zrtve na sve tri strane treba prihvatiti a ne samo se okretati jednima. I u potpunosti si u pravu kad kazes da nisu svi srbi krivi, niti su svi srbi zlicinci... to bi znacilo i da je moj rodjak iz Novog Sada krvnik...covjek koji samo voli svoju zenu, obilne ruckove i U2. Medjutim istina je da vecina srba ne zeli priznati istrebljivanje muslimana i genocid u ratu, a njihova vojska je uzrokovala isto. I to je ono sto pecka...zar se tako tesko suociti s istinom?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:07 

pobesnelizmaj wrote:
Ma ti mi Uriele znas !!! daj nemoj da seres o politici jer ti nemas prava uopste da govoris ko je u pravu, niti imam ja niti iko ovde, jer se mozemo do sutra svadjati ko je poceo rat... a rat je poceo onaj kome je to najvise odgovaralo... mislis da bi bilo rata da vece sile to nisu htele?

A i ja ovako da ti kazem, kako te nije sramota da optuzujes druge, da optuzujes likove iz mase koji su gadjali flasama kad je mozda nekome medju njima mozda najblizi svirepo ubijen u Bosni od strane Muslimana... Ne mozes tako da gledas, sve to zavisi , individualno i grupno nije isto... Kako bi tebi bilo da dodje Srbin u Zagreb i krene da peva : U Krajini pravoslavne svece, niko nikad ugasiti nece... :) sigurno da ce biti razjarenih ljudi koji nose neke posledice iz rata....

A sto se tice obelezavanja zlocina, ja sam za to da se obeleze svi zlocini koji su se dogodili , a ne samo Srebrenica, jer je i u drugim mestima bilo zlocina... I u Srebrenici je izginulo vise od 3 i po hiljade srba (dacu ti spisak ako hoces)... Strasno je to kad gledas slike ubijanja , ali to se desavalo po celoj Bosni, svim narodima... i molim te nemoj pljuvati po srbima kad Hrvat moze po Srbiji slobodno da prica i hoda, a ja u Zagrebu kad progovorim mrko me gledaju, cak su me jednom napali...

zmacjek pazi vako: boli mene kurac za Zagreb i hrvate u Srbiji i srbe u Hrvatskoj! Ja ti pricam ovde o Bosni, o tregadiji u Bosni, o masakru hiljada i hiljada ljudi u Bosni, od koji su vecina muslimani, ali naravno bilo je masakriranih i hrvata i srba.

U Sarajevu je nakon rata, neko parkiro golfa cetvorku sa Bg regom i srpskim krstom objesenim oko retrovizora ispred jebene Vjecnice - iste povijesne zgrade koju su srbi zapalili i srusili u opsadi Sarajeva. Ljudi su samo prolazili i gledali taj golf i cudili se. Da je obrnuta situacija u Zagrebu ili Beogradu taj golf bi gorio nakon dvije minute! E to je ono sto trebas shvatiti - Sarajevo, niti njegovi zitelji nisu zasluzili ovo sto su im srpski tenkovi i snajprei dali - i sad nakon rata ponovo imamo dostojanstva i ljudskosti ne biti zivotinje i "skulirati" na silne provokacije i nepravdu koja se jos uvijek nadvija nad kotlinu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:51 
Moderator

jebo vas srpski bog, i hrvatski bog, i bosanski bog. Jebo ja vas, i vash forum na kojem se tema o medjunarodnom festivalu pretvori o priču o srebrenici i mrtvim srbima, i kako je sve namjestaljka. Jebem vam ja bogove.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:53 

e kad je već doovde doguralo, reći ću i ja šta mislim, pa kud puklo da puklo

01. da, zločini se JESU činili na sve tri strane...

02. ...i onima koji su ih počinili treba da bude podjednako strogo suđeno, bez ikakvih razlika

03. međutim, to što su se svugdje "događali" (ovo je nešto omiljena riječ u zadnje vrijeme) zločini, nipošto nije i ne smije biti argument da se ovo ili ono krvoproliće MINIMALIZIRA pod isprikom "svi su to činili", a pogotovu da služi za izmotavanja tipa "svi smo krivi, hajmo gledati u budućnost i nikome ništa".

04. da napomenem : nalazim da je manipuliranje brojkama nešto nadasve morbidno, jer i jedna žrtva je previše...ali nekad je, kao u slučaju Srebrenice, nužno ponoviti tu zastrašujuću cifru, jer jedino masakar nad tamošnjim Bošnjacima po međunarodnim kriterijima jeste GENOCID.

05. ubijanja Srba u Sarajevu i njihovih protjerivanja iz grada itekako je bilo, pa čak i mnogi koji bi ostali u svome gradu bježali su u strahu. šta god dobri dedo Alija kasnije pričao, i njemu kao i svima bio je u glavi model "svako na svome" i "nek je naša zemlja, pa makar i ko fildžan bila". ipak, kad se osvrneš na broj ubijenih sarajevskih Srba, zapitaš li se možda koliko je njih poginulo od granatiranja s Pala ? koliko ih je poginulo boreći se za BiH, a ne za Rašine ideale ? i ja sam imam nešto srpske krvi , a dvojica mojih starijih rođaka koji su čistokrvni Srbi BORILI SU SE PROTIV ČETNIČKOG AGRESORA

toliko od mene.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:56 

Kulturni Jelen wrote:
jebo vas srpski bog, i hrvatski bog, i bosanski bog. Jebo ja vas, i vash forum na kojem se tema o medjunarodnom festivalu pretvori o priču o srebrenici i mrtvim srbima, i kako je sve namjestaljka. Jebem vam ja bogove.

mama je psovala boga kad te tukla dok si bio mali ili je sad IN psovati boga?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:58 

Ravager wrote:
međutim, to što su se svugdje "događali" (ovo je nešto omiljena riječ u zadnje vrijeme) zločini, nipošto nije i ne smije biti argument da se ovo ili ono krvoproliće MINIMALIZIRA pod isprikom "svi su to činili", a pogotovu da služi za izmotavanja tipa "svi smo krivi, hajmo gledati u budućnost i nikome ništa".

To je to!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 13:59 
Moderator

e, ako je to to, hocemo li nastaviti bez politike?

bolan, pola ovih mirotvoraca sa foruma bi za deset godina, kada bi ponovo izbilo sranje, razgovaralo sa ostalima - preko nišana.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 14:12 

Evo cijeli UN raport o Srebrenici (kome se da citat):
http://www.theamsterdampost.com/Archive/SR/sr_001.htm

Izdvojio bih sam slijedeci paragraf:

XI.
THE FALL OF SREBRENICA:
AN ASSESSMENT

¶ 467.
The tragedy that took place following the fall of Srebrenica is shocking for two reasons. It is shocking, first and foremost, for the magnitude of the crimes committed. Not since the horrors of World War II had Europe witnessed massacres on this scale. The mortal remains of close to 2,500 men and boys have been found on the surface, in mass grave sites and in secondary burial sites. Several thousand more men are still missing, and there is every reason to believe that additional burial sites, many of which have been probed but not exhumed, will reveal the bodies of thousands more men and boys. The great majority of those who were killed were not killed in combat: the exhumed bodies of the victims show large numbers had their hands bound, or were blindfolded, or were shot in the back or the back of the head. Numerous eyewitness accounts, now will corroborated by forensic evidence, attest to scenes of mass slaughter of unarmed victims.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]