Damian wrote:
defunctus wrote:
@Uriel
Necu nista komentarisati samo cu reci da nije u redu to sto kazes da su nama u RS isprani mozgovi.Isto kao da smo neki debili pa nam neko moze nametnuti sta hoce.
Ja kad se informisem o politici koristim izvore sve tri strane pa onda sam formiram svoje misljenje.Toliko!
Apsolutno tacno brate!Pokusao sam da ostanem van ove politicke price ali ne ide!Kad vec hocete,ajd da se vratimo na pocetak rata!Gdje je on poceo?U B.Luci ili u Sarajevu?I kako je poceo?Poceo je ubistvom srpskih svatova!?!Ko je sad tu genocidan???Slazem se da je u Srebrenici poginulo puno ljudi,ali kad spominjete Srebrenicu zasto ne spominjete Sarajevo?(ako zelite da budite realni,sto nikako niste!)U Sarajevu je ubijeno 10 000 Srba,vise nego li u Srebrenici(mada brojke nisu toliko bitne)a vi ni rijeci o tome!Stavise negirate te zlocine(mislim na muslimane)!Vjerujte meni takvo ponasanje samo ce nas dovesti do novog rata i do jos vise mrtvih!(na svim stranama)
Ti si brate KLASICAN PRIMJER LOSE PROPAGANDE I MEDIJA POD VODSTVOM RATNIH ZLOCINACA! Ne krivim te niti lose mislim o tebi, nisi ti kriv sto si moro gledat te vijesti i slusat te lazi...a bile su potrebne KAKO BI SE DONEKLE OPRAVDAO DIVLJACKI GENOCID!
Ko negira zlocine, ja sam ful objektivan i kazem da je zlocina bilo sa sve tri strane ali haski sud ti dokazuje gdje ih je bilo najvise!
Da nije bilo svatova sigurno ne bi poceo rat! A vojska koja se rasporedila oko Sarajeva mjesec dana prije ubojstva svatova je tu bila na vjezbi. U Hrvatskoj je JNA ratovala sa hrvatima.. a u Bosnu vojska ne bi ni usla..pa da, mozda da su ostali narodi pognuli glave i igrali se igre "sluzi svog tiranina". Barikade po glavnom gradu BIH 1991. u aprilu su postavljali ogorceni igraci lota.
Pitam se gdje su te ozaloscene majke tih 10000 ubijenih srba... zasto se ne organizuju ko srebrenicke majke, zasto im medjunarodna zajednica nije osnovala institut za nestale osobe, zasto nije donesena nijedna rezolucija koja bi osudila takav cin, cak ni od strane "prijateljskih zemalja", zasto nema masovnih pogreba, zasto se majke ne pojavljuju nikad u novinama, na televiziji i traze svoje sinove - ZATO STO IH NEMA!
Cijeli rat i poslije rata zivio sam sa srbima, u mom haustoru u ratu ih je bilo 5 obitelji. Jedan je bio policajac i na pocetku rata su mu samo oduzeli oruzje, nisu ga ni takli. Nikom od njih nije falila dlaka s glave. Moj najbolji prijatelj u ratu, Jovica sa cetvrtog sprata, je najnormalnije hodao samnom po gradu Sarajevu. Niko od njegove familije nije bio u apsolutno nikakvoj opasnosti. Sa njegovim prijateljima, srbima, sam se cijelo vrijeme najnormalnije druzio kao i sa ostalim sarajlijama. Njegov otac je bio prva violina sarajevske filharmonije, dok nije obolio. Kad su najgora bombardiranja Sarajeva bila, niko ih nije ni pogledo poprijeko i svi smo zajedno trpili.
U sarajevu ubijeno 10000 srba...

onda je u Srebrenici poginulo 2 milijuna muslimana. ili ako hoces to znaci da je izvrsen genocid najvecih proporcija na balkanu a o njemu ama bas niko nista ne zna osim srba. Brate moj... pa i pticama na grani je jasno da su to LAZI !!! Ako cijeli jebeni svijet prica jedno a sacica ljudi iste nacije drugo... ko je u pravu?
A ti klasican primjer osobe ZATROVANE SDA-ovskom politikom negiranja svega sto su uradili muslimani.Da te samo podsjetim,kasarna Viktor Bubanj,groblje Lav(gdje su u slojevitim grobnicama sahranjivani ljudi,desavalo se da ispod jednog groba nadju 4-5 leseva)Kazani...itd Kazes gdje su te ozaloscene majke?Pa izadji brate malo iz tog Sarajeva pa ces da vidis.Razlog zasto nisu organizovane kao ovi iz Srebrenice je taj sto su rastrkani po cijelom svijetu(od RS do Amerike,ako zelis mogu i po imenu da ti nabrojim neke od njih)Dok su gotovo svi iz Srebrenice nastanjeni u Tuzli pa im nije problem da se organizuju.Kao sto rekoh,u Srebrenici jeste poginulo dosta ljudi,ali taj broj je pretjeran.Prema podacima oficira UN(zaboravio sam mu ime)koji je 1996-e istrazivao sta se desilo u Srebrenici,poginulo je oko 4000 ljudi.(a ne 8000)Ako je ta cifra od 8000 tacna zasto su muslimani protiv toga da se izvrsi popis stanovnistva u toj opstini?Takodje je otkriveno da se na tom spisku nalazi i 1000 boraca koji su poginuli prije 1995-e godine i 800 njih koji su za vrijeme napada prebjegli u Srbiju odakle su otisli u trece zemlje(spisak svih ovih ljudi je imenom i prezimenom objavljen u vecernjim novostima)Znam,ti ces sad reci-srpska propaganda.Vi toliko mrzite srbe da ne zelite da vidite ni najjasnije cinjenice.tako da ova rasprava pocinje da gubi svaki smisao.