Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 04:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 294 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2005. 19:36 

odavno se nisam bolje proveo! skoro pa sve je bilo extra, bilo je malih propusta u organizaciji al sve je to zanemarivo sa obzirom koliko bendova je nastupalo. odavno nisam čuo bolji zvuk na nekom koncertu u BiH i to kod velike većine bendova koje sam gledao subotu veče. bilo je svakakvih bendova ali većina me pravo iznenadila. počevši od "fun punk" sezacije "rapa nui" pa do odličnog "despotic bulleta" ili "unrise" iz bihaća koji je možda i napravio najbolju atmosferu te večeri. pravo mi je legao i "dilan dog", o "drmusu", toxiću", "sacramentalu", "kontri"ne trebam trošiti riječi, svi su opravdali ono što se od njih očekivalo. bilo je još par extra bendova al ja fakat više nisam mogao zapamtiti. što mi je posebno drago je da ovaj put nisam primjetio ni trunke rivaliteta između TZ i SA ili između korera i metalaca što mi je pravo drago, scena nam je toliko jadna i još nam samo fali nastavak tih podjela. ako je organizator izvukao par pouka mislim da bi već sljedeće godine ovaj festival mogao biti mnogo ozbiljniji. vidio sam sigurno preko 400-500 koncerata al ovaj zauzima posebno mjesto, najviše radi raje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 10:02 

meni je ba godra da se pogotovo u SA koreri i metalci pocinju druziti. cuo sam da su koreri poceli dolaziti i pred akademy :) a kad se sjetim Celinog tranzisna u core vode...jebate, ono je bio sok...to je sad sve normala ba. ma iju iju. mozda je tomu sve Muamer kriv :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 12:15 

vjeruj mi da i ja mislim da je fletlajn "krivac" za to. oni baš popunjavaju tu rupu između kora i metala. sjećaš se onih naših starih prepucavanja pred pozorištem: mi "crko metal" a vi uzvratite "krepo hc", možda i jesu pomrli al se rodio fletlajn. doduše starija ekipa korera i metalaca se uvjek poštovala i pazila

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 12:56 

Neshto wrote:
vjeruj mi da i ja mislim da je fletlajn "krivac" za to. oni baš popunjavaju tu rupu između kora i metala. sjećaš se onih naših starih prepucavanja pred pozorištem: mi "crko metal" a vi uzvratite "krepo hc", možda i jesu pomrli al se rodio fletlajn. doduše starija ekipa korera i metalaca se uvjek poštovala i pazila

vazdan su se pazila starija raja ba. respect starijoj raji HC i Metal scene u SA!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2005. 14:16 

ja ba bio sam i ja te subote...bilo dobro a moglo je i bolje (do mene je,prokleti alkohol)

pozdrav curici iz Sarajeva ciji se tata zove Goran kao i ja,haha (a njenog se imena ne sjecam,nazalost) ..bila je preslatka :oops:

sacramental su pravi,a i toxic bogme...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2005. 15:51 

Bilo je i nama predobro samo ima previse lopova.Ovim nasima iz Unrise-a drpili 2 gitare i torbu...................ccccccc

A SB i TD su bili najbolji sigurno,zbog TD smo bus promasili,jebote.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2005. 22:59 

BILO
JE
TAKO
JEBENO
DOBRO!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2005. 14:11 

Inphect0r-Torment wrote:
Bilo je i nama predobro samo ima previse lopova.Ovim nasima iz Unrise-a drpili 2 gitare i torbu...................ccccccc

A SB i TD su bili najbolji sigurno,zbog TD smo bus promasili,jebote.

aahaa znaci njima su ukrali.. e jebo majku..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2005. 16:12 
Moderator

Neshto wrote:
doduše starija ekipa korera i metalaca se uvjek poštovala i pazila

bez obzira, samo shupci ne mogu da shvate da su to sve nasha bracha po oruzhju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 15:22 

svaka cast ljudima iy acephalie

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 19:27 

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 19:27 

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 01:12 

Shakhbuurz wrote:
Uriel wrote:
kako je zalosno ovo za silent i krv... duzu probu nemaju ni svjetski bendovi kad su na turneji.

fakat... Silent i KRV razvaljuju... al' malo im je ovo previshe shto jest jest!

a ajd sada neka mi neko objasni sto je to previse?
citam samo i nemogu da se nacudim!
prvo ona tema o Exit 05 pa sada ovde?
jeli vi hocete da cujete perfekt bendove?
jeli hocete dobar zvuk?
u cemu je problem da bend ima probu od 1 ili 2 h?
dali su Sacramental i Toxic zasluzili vise od bednih putnih troskova?
kako samo nepostivanje domacih bendova , zalosno!

ovo je za opsirniju temu pa cu otvoriti jedan dan da vidimo dali je problem u bendovima ili u nama?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 01:19 

okej brate, i ja bi volio da domaci bendovi mogu vishe para dobit... al' jebiga, jarane, vidish kakva je situacija da se teshko organizuje koncert, mole se ljudi da dodju na koncert da bi se otplatili bendovi... pa moze se malo i za raju odsvirat, za brachu metalce koji ih toliko podrzavaju, kupuju njihove cd-ove...

jebote, ako je Amon Amarth u Zadru mogo odsvirat za 0kn, platit svoj put i sve, i to samo za fanove... moze vala i jedan Silent Kingdom!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 10:26 

Shakhbuurz wrote:
pa moze se malo i za raju odsvirat, za brachu metalce koji ih toliko podrzavaju, kupuju njihove cd-ove...
jebote, ako je Amon Amarth u Zadru mogo odsvirat za 0kn, platit svoj put i sve, i to samo za fanove... moze vala i jedan Silent Kingdom!

Fino receno. Ali gledaj, moze SK odsvirat ko Amon ali buraz i ne mora - i niko im ne smije zamjerit zbog toga. Medjutim ovdje je rijec cisto o postavljanju standarda- to jest, tretiraj me barem malo koliko sam zasluzio i ja kuzim njihovu odluku. Samo ponovo kazem, tuzno je da nisu nastupili jer mislim da su se mogli dogovorit s organizatorom i naci kompromis.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 14:36 

Et mi smo se dovukli iz sanskog mosta i otkazan je dan kad smo trebali svirati al hajde valjda smo rodjeni pod sretnom zvjezdom :? Ali svirka mi je bila super i ne zalim se plaho.Pozdrav momcima iz Bihaca sto su me citavu noc vukli sa sobom kad sam izgubio svoj bend.Et mozda budemo imali vise srece sljedeci put.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 20:10 

Uriel wrote:
Shakhbuurz wrote:
pa moze se malo i za raju odsvirat, za brachu metalce koji ih toliko podrzavaju, kupuju njihove cd-ove...

Fino receno. Ali gledaj, moze SK odsvirat ko Amon ali buraz i ne mora - i niko im ne smije zamjerit zbog toga. Medjutim ovdje je rijec cisto o postavljanju standarda- to jest, tretiraj me barem malo koliko sam zasluzio i ja kuzim njihovu odluku. Samo ponovo kazem, tuzno je da nisu nastupili jer mislim da su se mogli dogovorit s organizatorom i naci kompromis.

pa u pravu si tu... al' kao shto reche ti, mogo se nach kompromis, samo da se njima sviralo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 08. 2005. 13:35 

a jel' neko razmisljao o tome da ljudi mozda nisu imali love da se dovuku gore ?
ali i jeste pitanje "do kada ce domaci bendovi biti u takvoj situaciji da im je jedina sansa da negdje sviraju ta da ne dobiju ni marke" ? razumljivo je do neke granice kada je u pitanju koncert nekog stranog benda pa lokalni bend pristane na to da sviraju besplatno kao support, ali ih niko na to ni ne tjera vec ako hoce bujrum.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 08. 2005. 22:56 

Emir (The Aebyss) wrote:
a jel' neko razmisljao o tome da ljudi mozda nisu imali love da se dovuku gore ?
ali i jeste pitanje "do kada ce domaci bendovi biti u takvoj situaciji da im je jedina sansa da negdje sviraju ta da ne dobiju ni marke" ? razumljivo je do neke granice kada je u pitanju koncert nekog stranog benda pa lokalni bend pristane na to da sviraju besplatno kao support, ali ih niko na to ni ne tjera vec ako hoce bujrum.

mislim da ti imas dosta razumnije misljenje jer si radio sa bendovima a i znas njihovu situaciju!
mislim da se bendovi previse podcenjuju!
mislim da je posle svega dosao i tren da se malo preispitamo i vidimo sta se desavalo !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 08. 2005. 13:19 
Moderator

ja sam prichao sa organizatorima gore, sad ne znam je li ovo istina ili ne, oni su bili spremni platiti cijenu silenta, ali nisu mogli dati probu tonsku od 2 sata. mislim, to je nebulozno.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 294 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]