Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 10. 09. 2025. 03:21

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Next
Author Message
 Post subject: Re: SEPULTURA + support, februar 2009. Sarajevo
PostPosted: 12. 02. 2009. 12:12 
Moderator

ne idem na ovo cudo...(i ne viri mi karta iz dzepa, neg fkt ne idem, jebat im mater kapitalisticku, neam para)

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 12:36 

kaze mi jucer organizator da razmisljaju o prebacivanju u vecu dvoranu, jer je Sloga skoro rasprodana. odluku ce donijeti do kraja ovog tjedna.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 17:43 
Moderator

Avenger wrote:
pa napisao sam ti ranije da nisam uspio nabaviti, pogledaj proslu stranicu.. i ja kupio kartu, 30 KM lagano iz dzepa izbio, al eto..

ma normala :D

nabavićemo za BFP :lol: :lol:

;-)

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 19:24 

Jebo mater, naroda, samo da se negdje dzaba provuci.

Ima li iko imalo mozga da se drzi one "support the scene".

Pa razmisljajte malkice i dugorocno majku mu, platis sad kartu pa dodje opet neki bend, pa platis i tu sljedecu kartu, pa dodju poslije dva benda i sve tako. A provuces se sad, pa onda sljedeci bend gledas za 5 godina.

Majke mi, ja da bend imam, licno bih stajao na vratima i cijepao karte da slucajno neko ne bi usao na nekakvu akreditaciju. A one koji bi postavili link za download albuma bi dozivotno stavio na listu slanja virusa i slicnih sranja.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 19:39 
Moderator

mene baš zanima jesi li ti bio na SVAKOJ alternativnoj svirci u ovom gradu u zadnjih 4-5 godina, bio lokalni bend, bend iz BiH, ili izvana? ako je samo support scene ići na sepulturu i velika imena, onda baš i ne podržavam. što se mene tiče, taj "support" je za mene i kad ideš na svirku kad dođe neki no name bend iz švedske, njemačke, koji nikad nisi čuo u životu i vjerovatno nećeš, ali odeš jer te zanima, jer se neko potrudio (slava, šaran, šajaznam) da to organizira. drugo je to što ne kontaš zajebanciju drug, to ostavljam tebi. bez uvrede, al svako od nas ima drugačije principe.

koliko sam čuo prodate je više od 500 karata, znači Sepultura neće svirat pred praznom dvoranom, super, ovo neće propast, koliko god neki na ovom forumu plakali i cmizdrili. sad ako jedan-dva čovjeka ne odu, neće sigurno bit katastrofa.

samo ne treba bit sad da će bendovi ko sepultura i Napalm dobiti maximalni support i posjećenje, a onda kasnije kad prođe halabuka ostali koncerti bit poluprazni.

btw. ovdje ima i onih koji se redovno provlače i onda često se kasnije prave važni.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 19:46 

Buraz, ja sam bio na 90% alternativnih svirki u ovom gradu u posljednjih 13 godina. Sto ti vrlo lako mogu dokazati kartama. Koncert na kojem je bilo najmanje ljudi je bio koncert Chang Fossa i drugog benda kojem se vise ne sjecam imena na kojem je bilo okruglo 9 ljudi.

Ali to nije tema vecerasnje emisije...

Tema je da javno pozivate da se ljudi provlace na koncerte i ne placaju karte. Ako neces platiti, brate nemoj ni ulaziti. Nevazno jel to Sepultura, Napalm, ili Festival of Mutilation.

Poanata je da radis dvostruko sranje... prvo izbijas ljudima hljeb iz ruku, a drugo, sebi uskracujes gledanje koncerata u buducnosti.

I da, boli me kurac za sadasnju Sepulturu...mene na tom koncertu nece biti. Tako da si totalnu promasio sa tim sto sam mislio sa "support the scene". Dakle, support u smislu, da ako ides vec na koncert onda i plati.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 20:00 
Moderator

PROVOKATOR wrote:
I da, boli me kurac za sadasnju Sepulturu...mene na tom koncertu nece biti. Tako da si totalnu promasio sa tim sto sam mislio sa "support the scene". Dakle, support u smislu, da ako ides vec na koncert onda i plati.

pa ja ne znam jel bilo svirke u ovom gradu da sam ja bio a da nisam platio ulaz (nije je bilo). i ne namjeravam ni da se provlačim nikad. kad idem onda i platim kartu.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 20:04 

PROVOKATOR wrote:
Koncert na kojem je bilo najmanje ljudi je bio koncert Chang Fossa i drugog benda kojem se vise ne sjecam imena na kojem je bilo okruglo 9 ljudi.

'nači nisi bio u bocku prošle godine kad su došli oni splićani... nešto moon se zvali, ne sjećam se... bilo nas četvorica, uključujući konobara. izdajico scene!

:lol:

jo ba opet se po rok planetu provlače rasprave ko je tr00 a ko nije :?

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 20:15 
Moderator

ja nisam troo ocam' :(

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 21:02 
Moderator

PROVOKATOR wrote:

Pa razmisljajte malkice i dugorocno majku mu, platis sad kartu pa dodje opet neki bend, pa platis i tu sljedecu kartu, pa dodju poslije dva benda i sve tako. A provuces se sad, pa onda sljedeci bend gledas za 5 godina.

Majke mi, ja da bend imam, licno bih stajao na vratima i cijepao karte da slucajno neko ne bi usao na nekakvu akreditaciju. A one koji bi postavili link za download albuma bi dozivotno stavio na listu slanja virusa i slicnih sranja.

dje si ti podrzavao scenu prije molim te...sto keno kaze, jedan od onih lafaca sto samo na derbije dolazi, ako grijesim ispravi me i ne zamjeri..draze mi je podrzat neke nase demo bendove neg ove guzonje, 50 KM tribute bend, nek im majka placa!

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 22:12 

Ovako,da se razumijemo,ima metalaca koji nece ici na ovaj koncert sepulture,jer to nije to,tipa tribute bend itd.,ali ovdje je problem u necem drugome,a to je cijena karte,da je ulaz 5km niko ne bi ni pisnuo,svi bi dosli,osim kompleksasa koji bi ko ispali METALCI ne bi otisli ni za te pare.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2009. 22:51 
Moderator

to jest, al cinjenica je da onaj bend ne vrijedi tih para, veci mi je uzitak bio duplo dati za odlazak na Iced Earth i pogledat kako treba. Ovako sam mogao i otići na koncert onog benda Tabut i oni isto obradjuju Sepulturu!
edit: ne kazem da ne bi otisao da imam pare, ali s obzirom da nemam ne zalim ni sekunde i zivo me boli kurac za njihov koncert.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 11:30 

ixxxa wrote:
PROVOKATOR wrote:
Koncert na kojem je bilo najmanje ljudi je bio koncert Chang Fossa i drugog benda kojem se vise ne sjecam imena na kojem je bilo okruglo 9 ljudi.

'nači nisi bio u bocku prošle godine kad su došli oni splićani... nešto moon se zvali, ne sjećam se... bilo nas četvorica, uključujući konobara. izdajico scene!

:lol:

jo ba opet se po rok planetu provlače rasprave ko je tr00 a ko nije :?

Nisam vala... e bogam si ti onda rekorder :D Ti si vise troo :D :D :D :D :D

Nema ba ova rasprava veze s tim...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 11:32 

nekrodemon wrote:
PROVOKATOR wrote:

dje si ti podrzavao scenu prije molim te...sto keno kaze, jedan od onih lafaca sto samo na derbije dolazi, ako grijesim ispravi me i ne zamjeri..draze mi je podrzat neke nase demo bendove neg ove guzonje, 50 KM tribute bend, nek im majka placa!

Grijesis i ne zamjeram ti ;)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 13:00 

Dobro, ko sad ne dođe na Sepulturu jer misli da je "tribute" bend nek boga mu ne dolazi ni kad dođe Deicide bez Hoffmana, Cannibal Corpse bez Barnesa, Fear Factory bez Cazaresa, Benediction bez Dave Ingrama, Vital Remains bez Bentona, Sinister bez Mike van Mastrigta, Marduk bez Legiona, Nightwish bez Tarje, a ni kad bi došli Iced ili Judas sa Ripperom, Iron Maiden sa Blazeom, Morbid Angel sa Tuckerom... ni na šta vi nemojte otić jer pobogu to su TRIBUTE bendovi, to kurcu ne valja, trebali bi se ugasit! Bolje uzet tih 30 maraka i zapit se u Korneru! :evil:

Last edited by IZUDARAGA on 13. 02. 2009. 13:29, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 13:20 

na kraju krajeva najmanje ljudi sa furuma ce dolaziti. jebe mi se, sa ili bez maxa i igora,dolazim definitinvo, nije mi zao sto sedmicu dana necu imati ni za kruha a vi sarajlije se tu raspravljate ocetel doc ili necete. bezveze vam prica.

sagledacu ja citavu sepulturu pa makar u ratama, doce i soulfly u beograd.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 13:28 

dinko wrote:
na kraju krajeva najmanje ljudi sa furuma ce dolaziti. jebe mi se, sa ili bez maxa i igora,dolazim definitinvo, nije mi zao sto sedmicu dana necu imati ni za kruha a vi sarajlije se tu raspravljate ocetel doc ili necete. bezveze vam prica.

prava raja ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 13:39 

IZUDARAGA wrote:
dinko wrote:

prava raja ;-)

rakija , pivo u parku malom :)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 14:56 

IZUDARAGA wrote:
Dobro, ko sad ne dođe na Sepulturu jer misli da je "tribute" bend nek boga mu ne dolazi ni kad dođe Deicide bez Hoffmana, Cannibal Corpse bez Barnesa, Fear Factory bez Cazaresa, Benediction bez Dave Ingrama, Vital Remains bez Bentona, Sinister bez Mike van Mastrigta, Marduk bez Legiona, Nightwish bez Tarje, a ni kad bi došli Iced ili Judas sa Ripperom, Iron Maiden sa Blazeom, Morbid Angel sa Tuckerom... ni na šta vi nemojte otić jer pobogu to su TRIBUTE bendovi, to kurcu ne valja, trebali bi se ugasit! Bolje uzet tih 30 maraka i zapit se u Korneru! :evil:

a Bogam i Metallicu bez Jason-a :lol:

@ Dinko dolazi ti soulfly u zgb u martu kolko znam eto taman idemol :)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2009. 20:34 

.::Grind Bastard::. wrote:
koliko sam čuo prodate je više od 500 karata, znači Sepultura neće svirat pred praznom dvoranom, super, ovo neće propast, koliko god neki na ovom forumu plakali i cmizdrili. sad ako jedan-dva čovjeka ne odu, neće sigurno bit katastrofa.

Upravo, ne znam zasto se neki ljudi optertecuju tim stvarima.

Naravno da se ide na ovo, samo posmatram ovu situaciju i odma se sjetim kako je bilo u periodu krajem 90-tih, da je tad bilo cuti "svira Sepultura u tvom gradu". Idem cisto iz tog razloga i ne mislim da li ce mi biti lose ili dobro na koncertu pa makar to bio "tribute band" biti ce lijepo cuti stare hitove i slusati solaze Andreasa Kissera i vidjeti kao na Napalm-u okupljenu raju sirom BiH i regiona...

Nadam se da cemo dozivjeti da nam i Maideni zasviraju u Sarajevu :)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]