Evo da se i ja konaÄno javim. Sav sam pod nakim upalama i joÅ¡ uvijek se opravljam od gripe a i morao sam se odmoriti nakon ispita (ruka me je zabolila od pisanja ali upala je srećom stigla tek nakon Å¡to sam ga zavrÅ¡io

).
Prvo:
New breed kongregejÅ¡n kojeg Äini Nameless, JohnnyT, Next1, Moondust (kojeg sam konaÄno upoznao i koji je jebena legenda!) i ja sjedimo u Kornernu i euforiÄni i nabrijani zbog Sorrowa do te mjere da im ponavljamo ime per stotina puta - i to od Kornera pa tijekom puta pa do ispred Sloge. Upadamo unutra...
Silazim u WC i Äujem odozgo poÄinje svirka, zalijećem se gore i booooooom - JEBENI THE SORROW - NALET ADRENALINA! Pjevam, mosham, circle-pitam, skaÄem oko Matzea sa ekipom, Andreja nosimo na rukuma i konaÄno - ludilo u wall of deathu

. InaÄe nisam fan Å¡utki al ono sam morao probati - jeben osjećaj kad te okrene za 360.
Sad, najloÅ¡ije mi je bilo Å¡to nisam mogao na brejkovima raditi svoju stvar cijelo vrijeme već samo povremeno. Jednom odliÄnom prilikom se tu naÅ¡ao i Avenger (kojeg mi je drago da sam upoznao) i joÅ¡ neki pa smo zadavali onaj duboki bang skoro cijelim tijelom kako to već priliÄi breakdownu. Sve sam pjesme znao i pjevao osim jedne nove sa albuma. Elegy, Death From A Lovers Hand, Dagger Thrust, Knights of Doom (kako nenormalno dobro zvuÄi uživo ne gumo vjerovati jebote

) i ostale - ma prejebeno dobar osjećaj. Žao mi što se ne uslikah s njima za uspomenu ali bit će još (new breed) koncerata - definitivno sam u to siguran

.
Onda SEPULTURA

. Nisam zbog njih iÅ¡ao na koncert ali jebeno su oduvali. Nakon kratkog uvoda i pjesme kojoj je matematiÄki precizno doboÅ¡ bubnjanje totalno okupira pažnju kreće neki odliÄni groovy fear factory momenat a onda opet thrash i tako dalje... ma prva liga.
Onda sam se ja jer sam ostao bez zraka i bio na pragu da se onesvijestim no srećom proÅ¡lo me i to baÅ¡ na Refused - Resistu. Arise opet, Territory - meni najdraža pjesma i skoro naj moment na koncertu a na kraju prvog bisa ide Roots sa poÄetnom napomenom: "Everybody from this (naÅ¡a lijeva) move to that side (na desno)" i onda JUMPDAFUCKUP! Skakao sam koliko sam mogao ali odvalio sam jer su mi pluća bile kao suhe spužve pa nisam baÅ¡ bio u fazonu tog skakanja. Posebno na drugom bisu - ej, ali ponos - kad Kisser reÄe da ovo nisu na dosadaÅ¡njoj turneji radili nikako - a to rade pred sarajevskom publikom - ma ÄovjeÄe

.
I fakat je prejako bilo, moja oÄekivanja su premaÅ¡ila oba benda (metalcore je fakat muzika za mosha i nabrijavaÄka je do jaja) a ko je propustio koncert ima se zbog Äega kajati. Ko je bio, siguran sam da nije zažalio. I ovo otvara mogućnost da se joÅ¡ ovakvih koncerata ogranizuje kod nas.
Najbolji koncert na kojem sam ikad bio, Å¡to se ovakve muzike tiÄe a najenergiÄniji svakako.