Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 09:14

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Author Message
 Post subject: Re: SEPULTURA + support, februar 2009. Sarajevo
PostPosted: 20. 02. 2009. 15:04 

agent_orange wrote:
Agere ConTra wrote:
Isplatilo se ono smrzavanje sat vremena ispred Sloge :mrgreen:

The sorrow - kako se nitko nije udostojao bubanj ozvucit da valja,bigdje overhead mikrofona,samo basevi deru al momački su odradili.

Sepultura - čisti profesionalizam. Mislim da bi od vas bilo krektno da pišete Derrick ,ipak "crnac" je pravo seljački.
Jean je zbilja dostojna zamjena za Igora, zbilja lik odlično svira.
Šta bi sa zvukom u pola koncerta? nestalo ga na vanjskim zvučnicima.
I da,tko je onaj lik što je stajao na stepenicama pozornice malo ,a malo gore iznad basiste i gađao ga ledom i prolijevao piće?! Wtf?!

Puno seljanuka bilo brate. ne mozes pobjec od tog.

U kompletu najbolja metal svirka na kojoj sam bio. Sepultura je jednostavno bend koji je prerastao neke stvari i ovo što sad sviraju treba realno sagledat a ne pljuvat i vječito žalit za Cavalerama.

jedan od boljih postova.

sto se mene tice uzivao sam 1000%, bio odmah do bine, pozdravio se s kisserom i derrickom i paolom. svirka betton bila. a sto se tice komentara tipa: sepultura kurac, sepultura cover band, ok, to je vase misljenje, ali gdje je sepultura uriele a gdjes ti?
uostalom, sto nam ti nisi doveo sepulturu?

uuuuhh.. this is HARDKORRR ;)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 15:07 

Nameless wrote:
dinko wrote:
Arinoe wrote:
http://i39.tinypic.com/bdsksk.jpg

http://i42.tinypic.com/2epoxfc.jpg

Dobro, brate, dobro do bola.. Sloga nije onako natrpala dugo, nema boga. Atmosfera vrh , crnac vrh, vrat boli. Baš sve kako treba.

(Organizator Menso najveći SELJAK nadaleko. Mora da je Seku Aleksić dosad sprovodio do bine, taj attitude. Al' jti ga.) :twisted:

dva pitanja:

Menso?? jel to ona seljacina sto je skako po bini, zvao kissera da ga pogleda i bahatio se ko na Å aban koncertu ???

Drugo pitanje, da li si ti ona djevojka sto je sjedila na samom kraju balkona??

Odgovor na prvo - da.
Odgovor na drugo - da.

Ne znam tebe, al Elma, ova koju pitas, je sjedila na kraju galerije i slikala ;-)

hvala na odgovorima. ma sjecam se nako pripit da si prilazio ajdinu nesto o msnu pricali, hehehe. hajd upoznacemo se kada dodje testament, nije frka :)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 18:37 

NeXt1 wrote:
jebo te zatvorise slogu dan poslije sepulture uh sto dobro prođosmo :D :twisted: :lol:

dohakase ciganu vladi :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 18:43 
Moderator

dinko wrote:

hvala na odgovorima. ma sjecam se nako pripit da si prilazio ajdinu nesto o msnu pricali, hehehe. hajd upoznacemo se kada dodje testament, nije frka :)

Kojem Ajdinu? Mislim da si ti mene zamjenio s nekim :)
A pijan sam bio, da.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 19:42 
Moderator

Addi wrote:
NeXt1 wrote:
jebo te zatvorise slogu dan poslije sepulture uh sto dobro prođosmo :D :twisted: :lol:

šta kako žašto?

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 19:52 

.::Grind Bastard::. wrote:
Addi wrote:
NeXt1 wrote:

šta kako žašto?

Nisu platili porez,radnici na crno itd...Ali sredili su nekako,Marchelo ipak nastupa veceras.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2009. 20:05 
Moderator

Nameless wrote:
dinko wrote:

Kojem Ajdinu? Mislim da si ti mene zamjenio s nekim :)
A pijan sam bio, da.

Imam ja svog PR-a malog, no need da odgovaram na upite.:) Ko god , kaj god, dobro je bilo. Čak i Avaz danas objavio kak je svirka bila puna emocija i da je bilo suza na Roots i da je pjevač crnac bio oduševljen atmosferom.

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 02:30 
Moderator

Ha ha ha - a fakat u Dnevnom avazu piše da je i suza poteklo na Rootsu.

Evo nađoh na sa-x i ove linkove:

The Sorrow
http://www.youtube.com/watch?v=iLz5Sh9gIhE - wall of death :twisted: (meni se činilo da je veća razdaljina prije nego je krenula akcija ipak :mrgreen: )
http://www.youtube.com/watch?v=ABYQDzEcncY

Sepultura
http://www.youtube.com/watch?v=ABYQDzEcncY
http://www.youtube.com/watch?v=RqC8P4YSa0M - Refuse-Resist, Teritorry, Arise
http://www.youtube.com/watch?v=qHi0INlZino
http://www.youtube.com/watch?v=PN4wcYZBtcU

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 13:36 
et sad se i meni place....jebem ti bijedu :| :|

PostPosted: 21. 02. 2009. 14:20 

Uriel wrote:
ovo je bio dobar cover band. STRA od Sepultura.

lave, što ti je onda po tom kriteriju napalm death, u kome nema NIKOGA sa prvog albuma benda :D šalu na stranu, sepultura je satrala u zagrebu. odličan koncert bio.

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 14:59 

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/sepultura-izazvala-euforiju-i-buru-emocija

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/brazilci-trazili-mnogo-peskira-i-vegetarijansku-hranu

Jarane :roll: :roll:

Prvo procitam ovo, i onda neki clanak na aebyssu, isk-u, ili nbomu, i ostanem WTF-an kad vidim kako izgledaju clanci u nasem "najtiraznijem dnevnom listu" :cry:

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 15:18 

skiljo wrote:
http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/sepultura-izazvala-euforiju-i-buru-emocija

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/brazilci-trazili-mnogo-peskira-i-vegetarijansku-hranu

Jarane :roll: :roll:

Prvo procitam ovo, i onda neki clanak na aebyssu, isk-u, ili nbomu, i ostanem WTF-an kad vidim kako izgledaju clanci u nasem "najtiraznijem dnevnom listu" :cry:

na kojoj promoviraju svoj novi album "A-Lax" HAHAHAHAHA

na nedavno održanom koncertu engleskih metalaca "Napalm Deatha". HAHAHAHAHAHA

AVAZ RULA! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 16:39 

agent_orange wrote:
Agere ConTra wrote:

The sorrow - kako se nitko nije udostojao bubanj ozvucit da valja,bigdje overhead mikrofona,samo basevi deru al momački su odradili.

Sepultura - čisti profesionalizam. Mislim da bi od vas bilo krektno da pišete Derrick ,ipak "crnac" je pravo seljački.
I da,tko je onaj lik što je stajao na stepenicama pozornice malo ,a malo gore iznad basiste i gađao ga ledom i prolijevao piće?! Wtf?!

U kompletu najbolja metal svirka na kojoj sam bio. Sepultura je jednostavno bend koji je prerastao neke stvari i ovo što sad sviraju treba realno sagledat a ne pljuvat i vječito žalit za Cavalerama.

jedan od boljih postova.

sto se mene tice uzivao sam 1000%, bio odmah do bine, pozdravio se s kisserom i derrickom i paolom. svirka betton bila. a sto se tice komentara tipa: sepultura kurac, sepultura cover band, ok, to je vase misljenje, ali gdje je sepultura uriele a gdjes ti?

uuu oprosti, ja tek sad vidio da me prozivas.
jebiga, da sam mogo ja bi ti rado uzeo pare ,ali eto neko drugi je. haj stas.

gdje sam ja...evo u backstageu sa shaferom i bifom...cekam da se napuni rasprodan duplo veci klub od sloge, pa da mogu kuci ici gledat seinfelda.

ali hajde ba, nemoj ocajavati...ti si se pozdravio s kisserom i derrickom i paulom...ja sam tu daleeko iza tebe.

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 16:43 

yawnyawnyawn wrote:
Uriel wrote:
ovo je bio dobar cover band. STRA od Sepultura.

lave, što ti je onda po tom kriteriju napalm death, u kome nema NIKOGA sa prvog albuma benda :D šalu na stranu, sepultura je satrala u zagrebu. odličan koncert bio.

gle, meni je ono staro znacilo sve ko klincu...onaj zvuk, onaj bend mi je znacio puno uz odrastanje i urezalo se. ovo sad me ne pogadja. bez ikakvog disrispekta prema bendu sad...meni osobno ono ne lezi.

al buraz, sto ljudi, sto cudi...

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 17:43 

Uriel wrote:
agent_orange wrote:
Agere ConTra wrote:

jedan od boljih postova.

uuu oprosti, ja tek sad vidio da me prozivas.
jebiga, da sam mogo ja bi ti rado uzeo pare ,ali eto neko drugi je. haj stas.

gdje sam ja...evo u backstageu sa shaferom i bifom...cekam da se napuni rasprodan duplo veci klub od sloge, pa da mogu kuci ici gledat seinfelda.

ali hajde ba, nemoj ocajavati...ti si se pozdravio s kisserom i derrickom i paulom...ja sam tu daleeko iza tebe.

uzeo mi je neko za koga ne znam da je supak, a ti vjerovatno ne ispunjavas kriterije dovoljne za organizovanje sepulturinog koncerta, a eto kad si vec sa shafferom fino mozda ga i za kurac povuces.

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 19:28 
Moderator

Evo sa stranice Panta Rhei:

Quote:
Sepultura u Sarajevu odrzala fantastican koncert

U punom Cinemas clubu - Sloga publiku, koja je dosla iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, odusevio je najveci brazilski band svih vremena Sepultura. Nasa kuca je posebno ponosna da je, unatoc snijegu koji je otezao dolazak benda u Sarajevo i unatoc svim skepticima koji su sumnjali u odrzavanje koncerta, grupa Sepultura napravila po njihovim rijecima najjaci koncert do sada na turneji.

Kao predgrupa nastupila je austrijska grupa The Sorrow koja je zagrijala atmosferu. To je jedan od uspjesnijih bendova u Austriji koji za sobom ima vec vrlo hvaljeno studijsko izdanje. Ove godine u februaru im izlazi i album pod nazivom Origin of Storm. Bili su iznenadjeni cinjenicom da je publika pjevala zajedno s njima sve njihove pjesme. The Sorrow su u svaku pjesmu ulazili furiozno opravdavajuci time mjesto Sepulturinog supporta. Austrijska cetvorka odradila je odlican posao i posteno zagrijala ekipu za headlinere iz Brazila. Tu je i link na kojem mozete pogledati i poslusati kako zvuce: http://www.myspace.com/thesorrowmetal.

Kada je Sepultura izasla na scenu atmosfera je postala paklena.Na youtube su se sutradan pojavili snimci sa koncerta http://www.youtube.com/watch?v=tBDJk4Z8ssQ. Pozitivne i euforicne reakcije su preplavile internet forume.

Sto se tice clanova grupe Sepultura oni su bili vrlo pozitivno iznenadjeni docekom kod sarajevske publike. Odusevljeni su kako ih je sarajevska publika primila i rekli su da im je ovo do sada najjaci koncert na turneji, a najbolje govori o tome i podatak da su dva puta izlazili na bis, a kada su krenuli sa pjesmom „Roots,Bloody Roots“ atmosfera u Cinemas clubu je kulminirala.

Zao im je sto nisu uspjeli da vide Sarajevo, ali se nadaju da ce imati vise srece drugi put, jer su obecali da ce Sarejevo opet biti jedna od destinacija na sljedecoj turneji. Ono sto je zanimljivo je da je Andreas uspio malo prosetati i sreo je fanove koji su mu dali CD svog benda. Probali su i tradicionalnu bosansku kuhinju ali su im se najvise svidjeli sarma i ustipci sa domacim sirom i kajmakom.

Koncertom u Cinemas clubu dokazali su da je to i dalje prava Sepultura, iako nema brace Cavalera i da je A -Lex, fakat odlican album. Novi bubnjar Jean Dolabella se pokazao kao pokretacka snaga benda. Oni koji su propustili koncert imaju razloga za kajanje.

Napokon i Sarajevo da bude domacin jednoj legendarnoj grupi poput SEPULTURE.

Majke mi kao da su ga napisali na osnovu ove stranice i možda još ponekih izvora (možda mojih mailova o The Sorrowu koje sam im slao :mrgreen: ). Fino baš al nek se sad zadaju i još neko dobro ime dovedu...new breed ofkors 8) .

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 19:52 

artredis wrote:
Majke mi kao da su ga napisali na osnovu ove stranice i možda još ponekih izvora (možda mojih mailova o The Sorrowu koje sam im slao :mrgreen: ). Fino baš al nek se sad zadaju i još neko dobro ime dovedu...new breed ofkors 8) .

majke mi da hoce dovesti bilo sta od vrhunskog metala pa bio to Bleeding Through, Tiamat, Slayer, Satyricon ili Carcass NEBITNO - SAMO DA OZIVI SARAJEVO I BIH METAL SCENA I EVENTI!!!!!

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2009. 21:09 
Moderator

Mislim da se va tema treba kljucat...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 398 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

All times are UTC + 1 hour [ DST ]