Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 16:15

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 462 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 18:17 

Sranje.Sreca pa ne odoh,a planirao sam sve vrijeme!Prosle godine mi je bilo i vise nego dobro na Helloween-u,i zaista mi nije jasno kako je organizator ove godine dozvolio ovakvi jadi da se dese!Uglavnom,MMS vise ne postoji.Poslije ovoga,tesko da ce iko vise doci cak i da se nastavi odrzavati!

Inace,Zadar je predivan gradic,a Blind Guardian i TREBA da bude glavni bend.Cotoha,stvarno pretjerujes sa takvim izjavama,pusti one koji imaju sluha,maste i svega onoga sto je potrebno da bi osjetio cari muzike da brinu o tome.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 19:32 
Moderator

cotoha wrote:
Pa, dobro - od tako jadnog grada, u kome je izgleda glavni bend Blind Guardian, nisam ni očekivao ništa bolje nego totalnog kriminala.

stvarno si presmiješan. bogati, ajd idi vodi onaj tamo satanorium, i pričajte o zyonu. haj zdravo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 21:32 

Christoffer je i vise nego dobro objasnio o cemu se radilo taj citav dan. S obzirom na to da je Stipina prica na cmaru i vise nego suplja, mislim da je ovo jedino objasnjenje koje cemo moci cuti nakon ovoga festa.

Vise i nemam rijeci i komentara o samom festivalu.

MOLIM MODERATOEA DA ZATVORI TOPIC.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 22:16 

Onda koje cemo bendovi trazit za MMS 2006? :)

Ja sam za Bijelo Dugme (muahahaha)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2005. 23:58 

Kulturni Jelen wrote:
cotoha wrote:
Pa, dobro - od tako jadnog grada, u kome je izgleda glavni bend Blind Guardian, nisam ni očekivao ništa bolje nego totalnog kriminala.

stvarno si presmiješan. bogati, ajd idi vodi onaj tamo satanorium, i pričajte o zyonu. haj zdravo...

ej pizdune.jel to blind guardian ne valja.ej majmunasu blesavi :)
ajd

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 00:34 

Nemam zivaca potanko pricati o citavom dogadjaju jer evo vidim skoro sve je receno. Zestok zajeb al bilo kako bilo,stas sad :? Sve ce to narod pozlatiti (i pomlatit) :lol:
Ma ja sam se provela za dvaest,vidjela Amon Amarth,upoznala hrpu super ljudi,i tako...
One odvratne cinjenice da ne pominjemo :roll:

Pfffffffffffffff :?

Last edited by BurningWitch on 19. 07. 2005. 00:46, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 00:43 
Administrator

ma katastrofa,bolje da nisam iso,ono je totalna pizdarija.nakon 10 sati peglanja u busu i ne spavanja,dodjes i onda kurac.boplje da sam twin pedalu uzeo za lovu,ovako opet skupljat,jebga....izrada totalna

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 00:58 

ihti wrote:

Evo jedna slika raje na plazi u iscekivanju pocetka MMS-a.
Image

arnel faca najveca, dzaba sto slusa gothenburg's favorite sons...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 00:59 

btw, imal kakvih slika u kostimima :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 01:08 
Administrator

khasma wrote:
btw, imal kakvih slika u kostimima :D

dok je ovo slikano posmatrali smo nize na plazi neke cure s foruma kako se skidaju :) al et niko nista ne uslika :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 01:10 

HA HA HA :roll:

Last edited by BurningWitch on 19. 07. 2005. 01:18, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 01:15 
Administrator

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 01:42 

s obzirom na situaciju na stolu koja je slikana oko 10 sati ujutro, kasnije nismo ni mogli sve i da smo htjeli. hehehehehe dernek se nastavio do slijedeceg jutra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 02:47 

ko su ove cure??? ima li njih na forumu???
znam ovu drugu s desna/...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 03:34 
Administrator

Evo malo TRVE prirode na Kupresu :)

Image
Elektron, ihti i IcedFlame

Image
Iced i Vrabac a.k.a 'Bosnian Flames' ;);)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 04:59 
Moderator

true do bola, hahaha:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 09:37 

...MMS me je potsjetio na stare dana kad su se organizovale svirke u mramoru i selima oko tuzle. sjecam se jednom prilikom covjek je organizovo koncert za 100 KM a kad je jedini bend koji je imao kablove zavrsio sa sviranjem i otiso, koncert se moro obustavit. jos gore je bilo sto je samo gitarista prvog benda imo distorziju pa je to malo bendova sto je uspjelo svirat, sviralo bez distorzije... ne vidim razlike izmedu MMS-a i ove gitarijade u mramoru :) jedino mozda sto tad niko od bendova nije imo nikakvih troskova. nas 3 benda iz TZ smo ovaj put imali FINIH troskova...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 12:05 

Bobo/Metalsound:

Ok, odugovlačim sa ovim koliko sam mogao jer ni sam još ne znam kako intonirati ovaj post s obzirom da mi se feeling mijenja iz minute u minutu. Nisam čak ni bio siguran da li uopće nešto pisati i komentirati. Prvenstveno iz razloga što je moja situacija kao jednog od hrvatskih organizatora koncerata vrlo specifična pa bi se moje izjave mogle i krivo shvatiti. Npr. to je i jedan od razloga zašto ne postam na topice koji se tiču domaće scene (iako bi imao itekako što za reći). Ali, s obzirom, da se ovdje radi o događaju koji je, po mom mišljenu, poprilično uništio hrvatsku live metal scenu u iduće 2 godine, ne mogu, a da ne kažem svoje mišljenje.
Da krenem sa "lakšim temama" htio bi samo spomenuti neke stvari za koje su organizatori nepotrebno optuživani. Negdje sam pročitao (sorry ali ne mogu sad kopati po svim postovima) da su stage i oprema bili smeće. Apsolutno netočno, stage je bio izuzetno dobar, a oprema vrhunska (ovdje govorim o razglasu,lightu...ne znam kakva je bila situacija na samom stageu).
Također, mnogi su kritizirali izgled i mjesto održavanja što je besmisleno. Svi koji su bili na nekom od razvikanih festivala tipa Wacken, WFF or whatever znaju da se i oni održavaju na najobičnijim njemačkim livadama. Možda na početku i ima trave ali pri kraju izgledaju kao i tereni na finalu Wimbledona. I na tim festivalima organizatori stavljaju slamu i bore se sa prašinom i sl. Dakle ovo su bile stvari za koje su neki nepravedno optuživali organizatore. Na žalost, popis nepravednih optužbi tu i prestaje. Prije nego nastavim dalje napomenuo bi da ja sa Stipom nemam nikakvu, bilo profesionalnu bilo prijateljsku vezu. Sa čovjekom sam dva puta razgovarao mobitelom oko intervjua sa WASP i sreo ga na istom koncertu na nekih 30-tak sekundi. Dakle nemam nikakvog razloga da ne budem potpuno neutralan kad se radi o njemu. Osobno mislim da je i krenuo u ovo sa dobrim namjerama. Ali to ne oopravdava sve što se kasnije događalo i nepobitnu činjenicu da su se dobre namjere polako ali sigurno pretvarale u proračunate laži. Uopće nemam namjeru sada razglabati kako je njegova ideja MMS kao nekoga velebnog festivala europskih razmjera, blago rečeno, nerazumna. Svatko imalo racionalan zna da je šansa da tako nešto prođe u zemlji od 4+ miliona stanovnika jednaka šansi da Hajduk, Dinamo ili Slaven Belupo postanu prvaci Europe. Niti imam potrebe razglabati kako je kompletan proces bukinga festivala (ako se još netko sjeća toga) apsolutni vrhunac amaterizma, kako nepoznavanja osnovnih tržišnih vrijednosti pojedinih bendova, tako i potpunog nepoznavanja metal scene uopće. Ali ako to nazovem amaterizmom, kako onda nazvati "promociju" jednog događaja kao što je trebao biti ovaj? Na razini koncerta češkog punk benda u Močvari? Ili malo ispod? Pa dovoljno je samo pitati ljude koji su se volonterski javili da odrade nešto o apsolutnom kaosu koji je vladao tijekom priprema za ovaj festival.
Neki će braniti njegovu "dječačku fanovski zanesenost"....to je vrlo lijepa stvar. Ali zašto bi tu nečiju zanesenost skupo trebalo platiti toliko ljudi? Ja ću prvi "priznati" da sam radio dječačko zaneseni koncert...valjda sam radio The Gathering dan nakon Morbid Angel da si platim ljetovanje.Yeah right. Ali bio sam svjestan da to radim RADI SEBE. Ako bude još ljudi kojima će to nešto značiti...predivno. Ali sam znao da bez obzira došla 3 čovjeka ili njih 300, da će koncerta biti, da će bend biti plaćen i da nitko neće trpiti posljedice moga "zanesenja".
No, sve ovo još uvijek govori o organizatoru "samo" kao o čovjeku koji jednostavno nije sposoban napraviti ono što je zamislio. I to nije nikakva sramota. Možda čovjeku ide milion drugih stvari od ruke. Nemam pojma. Ali umjesto da se na tome stane, problemi tek počinju. Odnosno počinju BEZOČNE NAMJERNE LAŽI. Ja stvarno ne znam kako oblikovati ovo da ispadne manje ružno ali ne vidim drugog izraza. Cijeli koncept financiranja festivala bio je vrlo jednostavan, dapače od strane ogranizatora i javno obznanjen. Na zgražanje svih koji imalo znaju o glazbenom poslu organizator se javno izjašnjavao da radi festival bez kune u džepu! Dakle, čitav koncept je bio baziran na novcu od pretprodaje karata. To je koncept osuđen na sigurnu propast i u mnogo razrađenijim tržištima od našeg. I tu je sve vrlo jasno, nema pretprodaje, nema novaca. Međutim i tu još uvijek organizator ima priliku "spasiti" stvar, odnosno otkazati festival. Najmanje 15 dana prije festivala MORALO je biti jasno kako stoje stvari. Ja ne mogu vjerovati da je netko ozbiljno mislio da će sa valjda prodati 1000 karata na ulazu? Sorry ja u to ne mogu vjerovati. Da je to tada učinjeno nikakvo veliko zlo ne bilo napravljeno. Osim ako se nije svjesno i namjerno išlo na ono što se dogodilo. I, na žalost, ja uopće nisam spreman tu mogućnost isključiti. A i zašto bi? Shvatite da se cijelo vrijeme agencijama LAGALO oko opreme. Da se agencijama LAGALO oko isplate honorara. Da se ljudima LAGALO jer je pred sam festival moralo biti jasno što će se dogoditi. I to je ono što ja nikako, nikako ne mogu shvatiti. Svi ste sigurno pričali sa ljudima, slušali njihove "ispovijesti" pa nema smisla da ih ja ponavljam. Meni je tako žao te djece (nemojte ovo shvatiti kao uvedu) koja su prvo molila starce da ih puste, pa molila da im daju pare, pa fakat ŽIVJELA za taj događaj. Niti tada na sam dan koncerta nitko se ne udostoji tim ljudima objasniti o čemu se radi. To su stvari koje ja ne mogu nikako shvatiti. Ja sam siguran da su svi svjesni situacije u kojoj se tada nalazi organizator i još uvijek imam mrvicu (koliko god mala bila) razumijevanja za to sve. Ali kako opravdati ovo... Ja sam zamoljen da iznesem situaciju oko otkaza nastupa grupe Rage. U ovom trenutku, koliko mi je poznato, njihova službena reakcija još nije objavljena ali upućen je ispravak nekih navoda na Therion sajtu. Dakle, niti nakon višekratnih upita, moljenja...da se plati 50% dogovorenog honorara unaprijed, to nije učinjeno. Nakon moljenja da se plate barem troškovi avionskih karata unaprijed, to nije učinjeno. Bend se našao u situaciju da mora kupiti karte kako bi uskladili letove za svojim nastupom na Master of Rock festivalu u Češkoj koji se održavao dan ranije. I bend se odlučio da će vjerovati organizatorima i kupio karte za svoje pare. Bend u dogovoreno vrijeme slijeće na aerodrom i čeka da njih i opremu organizator, po dogovoru, dočeka, i dopremi do Zadra. Nitko se ne pojavljuje. Nakon nekog vremena sve postaje sumnjivo. Mike Terrana koji djeluje i kao tour manager za bend zove organizatora na sve brojeve koji su mu dani. I tu dolazi ono što ja nikako, nikako ne mogu shvatiti niti opravdati. NITKO SE NE JAVLJA! Mike zove agenta koji taj vikend radi na Tuska festivalu u Finskoj da provjeri brojeve uvjeren da je neka greška i da je dobio krive. Nitko ne odgovara na pozive agenta. Sad si zamislite tu scenu gdje jedan bend stoji nasred aerodroma sa opremom i nemaju pojma o čemu se radi. Zar je bilo tako jebeno teško odgovoriti i reći bilo što? Žao nam je? sjebali smo? nemamo para? Ha,ha,ha,glupe seljačine baš ste naivni? BILO ŠTO? Nešto najpodlije i najniže što se moglo napraviti je ne odgovoriti na jebeni poziv! I bend više nije znao što bi, gdje da ide, kako doći do Zadra, treba li uopće doći...? Nisu se vratili u Njemačku nego još bukirali hotel, tko zna možda se netko i javi na telefon. Ukratko band Rage je iz svog džepa platio 3000 eura da bi stajao sa gitarama u rukama na aerodromu. Naravno, o izgubljenom honoraru nema smisla niti govoriti.
I što je najgore ja nisam siguran da li su organizatori svjesni koliko puno nivoa ima sranje koje su napravili i koliki nedužni ljudi će na neki način biti dotaknuti ovime? Od običnog fana koji je spušio pare (iako sam siguran da mnogima to i nije najgora stvar) do agenata koji su uvjeravali npr.Rage da će sve biti ok i neka kupe karte. I ti ljudi imaju svoje šefove i bendove kojima sada moraju odgovarati.
Mislio sam još pisati i o tim troškovima i dugovima jer mi se tu puno stvari čini jako sumnjivim ali sad sam opet postao bijesan pa bi mogao svašta napisati, a nemam čvrstih dokaza pa je bolje da to pustim.
I mali pogled u budućnost. Nije teško pogoditi da je cijeli današnji dan za mene se sastojao od razgovora sa agentima, menadžerima...od svih strana dobio sam uvjeravanja da ovo nema nikakve veze sa ostalim organizatorima koji profesionalno i pošteno rade svoj posao. I sa te strane ja nemam straha. Ali ono što je puno, puno gore i zbog čega mislim da je za iduće vrijeme koncertna scena strašno uzdrmana jest povjerenje ljudi. To je ono što će se najteže vratiti. Neki od vas su se pohvalno izjasnili o mom dosadašnjem radu i ja sam vam zahvalan na tome ali ja nemam iluzija da ovo neće utjecati na SVE organizatore. Jer običnog fana ne zanima tko je nešto napravio ili nije, on zna da je gadno spušio. Kao mali primjer navešću jedan događaj sa koncerta gdje mi je prišao jedan dečkić (bez ljutnje ako možda pratiš ovo) i toalno očajan upitao "Pa što se dogodilo?". Ja gledam i ne znam što da sad kažem.
"Ja sam uvijek na vašim koncertima u Močvari i uvijek sve super funkcionira. Kako Vam se ovo dogodilo?"
Ja još uvijek ne mogu doći k sebi.
"Pa zar niste i vi jedan od organizatora ovoga?"

Iskreno rečeno, ja sam imao planove iduće godine napraviti festival. Nikakva megalomanija već jako, jako pažljivo izbukirani mali festivalčić koji bi nekim stvarima trebao biti malo posebniji/drugačiji od drugih. Planovi su otišli dosta daleko, već se razgovaralo o lokaciji, budžetu...ali nakon ovoga mislim da te planove mogu pohraniti u arhivu. Barem što se tiče iduće godine.

I što reći na kraju.
Koliko god strašno sve ovo bilo.
Koliko god štete nanešeno hrpi ljudi,
Koliko god štete nanešeno svima onima koji na bilo koji način pokušavaju nešto napraviti u ovoj prokletoj maloj zemlji.
I koliko god svi mi bili ogorčeni... ja ipak se ne mogu spustiti tako nisko da nekome poželim zlo u bilo kojem obliku pa tako niti onima koji su za sve ovo odgovorni.
Ja se prokleto nadam da su barem neke pouke izvukli, a prvenstveno da su shvatili da je vrijeme da kao odrasli ljudi prihvate odgovornost za svoje postupke.
Možda bi jedan od početaka bio nazvati osobno sve te agente, menagere, bendove.
Iznenadili bi ste se kako su 90% njih jako dobri i susretljivi ljudi sa kojima su se mnoge stvari mogle dogovoriti samo da se prema njima nastupalo iskreno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 13:53 

Najezih se citajuci ovo... al sta je tu je...

Nego, evo par slikica Amon Amartha sa MMS-a. bar neka fina uspomena iz ovog kijameta..

http://www.aida-vanja.com/images/MMS/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 07. 2005. 16:17 

ev sad se probudih, vratio sam se jutros... meni gotiva bilo, iskupo se :) al' me MMS vishe neche vidjet vishe (ako ga bude ikad)...

i josh neshta, pogledajte prvu stranicu ove teme :lol:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 462 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]