Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 23:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2004. 06:40 

samo nemoje kakvu planinu...
organizatori ex-yu festa su se pokajali shto su odabrali Gostilj za odrzavanje ovog festa...

nego, ako trebaju kakve donacije daj da se svako sa Rock Planeta skupi i po 5KM-ova il' te sume poshalje :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2004. 16:09 

sleeping_refuge wrote:
to se i ja pitam...a (jest da je rano o tome govoriti,daj Boze da uspije prvo ovo...al et)sto se tice kasnije open air fazona,jel se ko sjetio stojcevca???stage se moze postaviti na teniskim igralistima,a okolo ima dovoljno trave i sume za kampovanje :wink: ...al dobro,rano je za to...kad odredite datum,javite da vrsimo promociju medju rajom,sigurna sam da ce ih dosta doci,a ako vec imate dogovoren prostor,i bendove(bar neke),pokusajte ukombinirati nesto,pa nam javite,jer umiremo od zelje!!!!!!!!
hvala!

:twisted:

E drug vidiš nisam se sjetio stojćevca tamo bi fakat super bilo ali sam mislio ono za prvi put da to bude u zatvorenom prostoru i to je zlays našao i kako reče ozvučenje i sad samo da se dogovorimo kad bi to trebalo biti i da zovemo bandove ali je izgleda malo zatišje došlo pa neznam da nam je da to više malo krene kako treba ima nas što jedva čekamo da to nešta krene aj moramo ovo sad aktivirati :!: :pivo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2004. 20:18 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
pa dobro,i ja kazem,ako ovo uspije,ubuduce ganjat stojcevac,mislim stvarno bi se moglo sta uklopiti,a recimo,meni se svidja dexterov prijedlog...fakat,po petaka,nije puno,a ima nas hvala Bogu koji sebe nazivamo metalcima dovoljno na forumu,da se moze bar nesto skupiti...pa ako to ne bude dovoljno,recimo onda iduci mjesec opet donaciju od petaka...hahah...ili,s onim prvi donacijama otvorimo stednu knjizicu u reifeisen banci 8)
bilo sta da se radi...mora se...bilo bi stvarno vise red,da imamo svoj metal festival...

Profile  

Post subject: Sto se tice festa!
PostPosted: 28. 07. 2004. 04:05 
Moderator

Dakle, da vidimo sto smo dosad postigli! dvije su lokacije bile u igri, stadio u hadjicima (ako je u igri open air, sto je manja opcija) i UDBIN centar za djecu i omladinu ( grbavica). sa zlaysom se odavno nisam cuo, zvacu ga sutra. Meni je receno da razglas je nabavljen, kao i prostor, te da je na nama da odaberemo. Imam nekoliko prijedloga: Corresponderu, moramo skontat popis bendova i pocet na tom radit. Ostali, ako imate prijedlog bendova, postajte. pokusacu to da ubrzam. Javicu vam najsvjezije informacije cuim ih dobijem, a to je danas ujutro.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2004. 17:10 

imam prijedlog da trazimo medijske sponzore...i too ne bilo koga,nego npr.kantonalu TV(zvuci nemoguce...al mozda i ne),mozemo to provesti kao jedan dio razvoja turizma,i da npr.pokusamo ubaciti kao dio bascarsijskih,ili negdje u augustu da se odrzava,to bi dovelo ljude iz BiH,ali iz inostranih zemalja,i tako bi i turizam malo procvjetao...mislim to je moja neka ideja,na kojoj treba jos mnogo raditi,al sta vi mislite...vrijedi li pokusati??
a sto se tice bendova,mislim da bi bilo greska u pocetku ciljati samo na domace bendove...to bi bila dobra promocija za njih,ali ne i za festival,jer bi raja iducih godina opet ocekivala isto,a budimo iskreni,nasoj domacoj sceni(pogotovo neafirmisanim bendovima,kojih ima dvadeset puta vise,nego afirmisanih)se ne daje neki poseban znacaj...trebali bi pokusat dovesti bar jedan bend,koji bi bio vrhunac toga...i festival bi sigurno trebao trajati bar tri dana i dvije noci...sad ne znam kakvi su vasi planovi za to bili.a neko je ovdje sspomenu da moze pomoci pri dovodjenju nekih "poznatijih" bendova,a imamo i ljudi iz medija na forumu,pa ako je ko spreman(a vjerujem da jeste),da nam pomogne...

p.s. ne zamjerite na greskama,zurim...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2004. 17:37 

da, trebali bi barem jednog specijalnog gosta iz inostranstva (van ex-yu prostora) dovest... to bi bilo super, al' fakat to sve zavisi od materijalnih sredstava organizatora... ma samo nek bude neshta, kako god da bude, samo da bude, najvaznije da se krene sa tim, a ne sad da se stane...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 07. 2004. 21:17 

Otom potom :wink:

Ima i zato ideja ali dogodine ako nam ovo krene ove godine što bi trebalo stanje je sad ovako kao što Šaran kaže imamo prostor i ozvučenje samo to trebamo da provjerimo,a Šarane aj kad se vidimo da se dogovorimo šta nam je raditi ovo se sve nekako usporilo ajmoooooo :roll:

E za sleeping-refuge prijedlog je super za te donacije ali vala u to ti baš nevjerujem da će raja pogurati ali vrijedi pokušati,a za to medijski se već da nešta uraditi i to je dogovoreno!Šarane ovo se odnosi na tebe naravno da ću ti i ja pomoći :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 07. 2004. 01:44 

dajte adresu ja odmah shaljem pare...
i samo mi reci u kojem ste mjesecu kontali taj festival ostvarit?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 07. 2004. 01:53 

Da li je iko racunao koliko je novca potrebno?
Koliko bendova?
Koliko dana?
Koji bendovi?
Lokacija ima koliko hoces.
Ja licno mislim da bi se mogao organizovati odlican metal fest u BiH! Ewo ja se nudim za organizaciju, pa da nesto skuckamo do iduceg ljeta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 07. 2004. 13:30 

e ljudi ja sada odoh na odmor do kraja 8. mjeseca me nema u Mostaru, vjerojatno se neću ni čuti sa momcima iz a tribute to metallica benda u to vrijeme pa me zanima kada je taj festival da probam nešto iskombinirati..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 07. 2004. 14:00 

Planirali smo da ga organizujemo krajem 8 mjeseca ili u 9 vidjet ćemo još zavisi kako se ovo kreće.

Za novac još gledamo neću zasad da ulazim u to jer nije to da mene nego kako se svi dogovorimo,e bendova,pravimo spisak i pozivamo tako da svi metal bendovi koji imaju svoje stvarke (uključujući i koju obradu), da se jave i koliko bendova bude bilo toliko bi i sam fest trebao trajati a mi za sada imamo u planu da to bude jedan dan ali solidan kako treba :wink: Lokaciju imamo i to odličnu u prostorijama omladinskog centra na grbavici fakat je fenomenalna i dobro izgleda ubila se za metala :D

E polako za lovu prvo da dogovorimo hoćel nam to trebati,prvo da uganjamo zlaysa negdje nesto čovjek :) aj živili
:pivo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 07. 2004. 14:21 

Coresponder wrote:
[cut] pozivamo tako da svi metal bendovi koji imaju svoje stvarke (uključujući i koju obradu), da se jave
[cut]

a jel' moraju svirati svoje stvari, ovi što ih ja znam sviraju samo maidena (malo manje) i metallicu (puno više), jel ima mjesta za "cover" bandove?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 07. 2004. 14:56 

Neznam dosta ljudi što je ukljućeno u ovo kaže da bi bendovi trebali imati svoje stvarke i koju obradu mada to još treba vidjeti zavisi koliko će bendova biti.Dogovorit ćemo i to pa ti javim :pivo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2004. 09:50 

ma vazno samo da se svira metal!!!!!!ostalo...sve sporedno!haha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 08. 2004. 16:16 

Upravo tako važno je samo da je metal i da ga bude,a imam jednu ideju za te "cover" bendove,ako se budu slagali ovi ostali koji su u organizacij, da ti bendovi sviraju ko prvi da zagriju raju za nastavak gdje bi nastupali ovi ko jači bendovi kojih bi trebalo da bude 11 pa čak i više ili manje zavisi koliko će ih biti,a ja bi trebo uskoro da zovem neke od bendova da vidim hoće li i odmah vam javim :wink: :pivo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2004. 14:28 
Moderator

stadion u hadjicima otpao...metal fest (ako ga bude, a bice) odrzace se na grbavici, u prostoru za djecu i omladinu...
zlays potvrdio...correspondere, nacemo se sa zlaysom ovih dana...

odmah jedno upozorenje: ja cu se pobrinut sto se tice medija, na radiju 202 ako ista mognem sa kolegom Saletom i na TV mogu sto posto (Federativna Televizija :D)

jos nesto...naviknite se da se sve u zivotu placa...dakle, posto je bio pland a se bendovima sa strane plati dolazak vamo (sto je pristojno), onda ce se karte morati naplatiti...i jebiga ne zalite tu marku-dvije, jer ce vrijediti tih para, bolje to nego dvije pive...od dvije pive vam nista ne moze bit...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2004. 21:15 

jebote ja chu platit 10KM za to ba...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2004. 23:04 

Ma jebo ba tih nesta para mozes isprosit ako je nekom stalo do neceg. Ako treba kakva pomoc iz Visokog tu smo ja i Ba_Dexxter, sto se tice medija, plakata i svega ostalog u Visokom, nama nije problem, donacije slabo da pokupimo posto se ne radi uopste o istom kantonu, al sta god mogne tu smo, jel tako Dexxter?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2004. 23:36 

naravno, ako bude trebalo lijepit plakate u Visokom, samo mi javite!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 08. 2004. 00:03 

placamo sve sto moze!haha

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]