Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 07. 2025. 08:55

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2004. 01:22 

Quote:
5. radije bi da mi neko pusi karu...

pa covjece to ti vazda foksinjo more radit..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2004. 15:06 

Joj umora :) lego sam u 9 jutros...slomljen. Eh ovako, ovo je bio najcudniji koncert na kojem sam ikad bio iskreno :) do jedno pola 1 ujutru nismo ni znali hocel Vader svirat, a ljudi su poceli u 2:15 tek i svirali do jedno 3:10 :wink: al je zato bilo cekanja citav dan, iako to nije svima tesko palo, bilo je zajebancije citavo vrijeme tako da je barem meni sve brzo proslo 8) Eh ja nisam bas ljubitelj death metala, vise sam prog/heavy fan, al sam iso da vidim kako to sve izgleda. Uglavnom Vader me svirkom stvarno odusevio, ljudi sviraju jebiga dobro...iako nekim mozda posle citavog dana cekanja i nije tako izgledalo, posto sam cuo posle komentara tipa 'svirali preko kurca' i sl. :roll: vjerovatno ima i tog, al su opet odradili to sve prilicno profesionalno. Predgrupe su bile isto zanimljive, nama jebiga posebno toxicdeath, al je predgrupama zvuk bio prilicno lose nastiman, dok je za vadera naravno zvuk bio idealan, cuje se sta god ko odsvira....barem malo iza, cuo sam da se u prvim redovima nisu culi vokali bas kak treba.
Jos smo u povratku kuci profulali skretanje nekako i navozali se :roll: tako da smo u tuzlu stigli u 8, a nako bi bilo oko pola 7...al nije ni bitno vise. Sve u svemu je bilo super ukljucujuci i to cekanje :roll: 8)

p.s. upozno sam sam bombera i barbuma, a bilo bi dobro kad bi bomber mogo skenirat sliku-dvije od onih sto je sliko s balkona, posto neki jebiga nisu mogli na balkon :twisted: :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2004. 15:31 

hehe, ja za balkon nikog nisam ni pitao, pozdrav ihtiju, adversu, dr shabanu, hannemanu - za kog nisam siguran jesmo li se upoznali al znam da sam ga vidio, incheptor tormentu i ostaloj ekipi iz bihaca i naravno elektronu i cijeloj TZ ekipi, narocito toxic death crew, a poseban pozdrav za palitelja kapelice, toxic death sasvim solidan uvod, jos da je bilo svirat na opremi ko kod VADER, VADER ma jebene legende, meni je predobro bilo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2004. 21:29 

Za pocetak, pozdrav svima koji su bili tamo. Nakon bolnog budjenja, mogao bih se malo osvrnuti :)
Mi iz sarajeva smo stigli pravo rano, tako da je cinjenica da je Vader izasao na binu u tek 02h bila porazavajuca. Svirali su oko 70 minuta a setlista je bila znatno skracena, sto je opet logicno ako imamo na umu okolnosti. Jes da su malo sfuserili, ali svejedno je bilo odlicno, pogotovo kraj. Zvuk je bio puno bolji na sredini dvorane, a to se, kao sto elektron vec rece, najbolje primjetilo na vokalima koji su se naprijed dosta slabije culi.

Meni je svirka Toxic Deatha odlicno legla, zapalili su publiku, a sutka je bila gotovo kao na Vaderu :) Kasnije je bilo smijesno gledati Malformed, u odnosu na TD cisto ponizenje 8) - publika uglavnom sa rukama u dzepovima :D Nije da su bili losi(cak suprotno, izgledali su veoma samouvjereno i tehnicki 'napucano') al mene su nekako upeglali a mislim da nisam jedini. Svaka cast momcina iz Toxic Deatha!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2004. 22:42 

ja cito na CMARU da su se vaderovci ponašali ko zadnje pizde.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2004. 23:38 
Administrator

prejebeno je bilo...
maloprije sam se probudio,i evo ko robot hodam,vrat mi je totalno u krsu :P sjebada je bila sto smo dugo cekali,al isplatilo se.pogotovo kad su Toxicdeath nastupili,ljudima svaka cast,odradili su poso jebeno.U prvim redovima sam nonstop bio,a poludio sam bas kad su odsvirali Opening a Window to the Past,a i na kraju sto su od Deicidea obradili Sacrifical Suicide.Uz svaku pjesmu sam bez prestanka bengo,glalvni razlg sto sam sada ko robot.Malformed su isto dobri bili,al ni problizno kao toxici,bas im je ono sjebada bilo,10 ljuidi u prvim redovima samo bengaju,ostali ruke u zdepove.Toxic ih je zacepio pravo...Al poludio sam fakat kad su od Deicide odsvirali Once Upon the Cross,falio mi je noz da vene sebi rezem...Vader su zasrali sto su zakasnili,al et,opet je dobro,moglo je bit da otkazu koncert i ne sviraji,al na svu srecu,nije do toga doslo.na brzaka su poso sprasili,vidjelo se da ono na brzaka bas sviraju.U prvom redu sam visio,sjebavo glavu i vrat,posebno kad su Nomad odsvirali,a i Litany...jos i Raining Blood od Slayera,bas je bilo ono "slag na tortu".sve u svemu,extra je bilo,a jos jednom svaka cast Toxicdeathu,pokazali smo Hrvatima sta bosanci rade...
Pozdrav Bomberu(upozno si me ba,kad si i Adversa i Dr.Shabana upozno,onaj zadnji :wink: ),raji iz kombija,i pozdrav kralju Neletu..Hail :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 00:32 
Administrator

sta da kazem nego da je JEBENO ODLICNO BILO :twisted:

Vader su kratko svirali i malo su sfuserili ali treba uzet u obzir da se nisu stigli ni odmorit kak treba jos su ih na granici prilicno zajebavali ali meni je svirka bila za 10, mogu reci da mi je bilo bolje neg na Morbid Angel.

Toxicdeathu idu sve pohvale jer su pokazali ko su i sta znaju. Svirali su nekih desetak pjesama oko 40 min. A Death Metal Infection i Pathfinder su bile vrhunac.

Tu su jos bili Malformed (death metal) koji su prlicno dobro odradili posao i Savage Harmony (power metal) pomalo dosadni klasini power + ozvucenje ih je jebalo.

Na koncertu je bilo najvise majica KRV-i (cetvorcia smo bili) :)

Pozdrav ekipi sa kojim smo tamo bili. Heh i mi smo u povratku zalutali nekih 7km.

Elektron koji si ti? Sigurno smo se vidjeli tamo.

VADER

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 02:25 

Steta sto nisam mogao biti tamo, kako je bilo? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 09:12 

ihti wrote:
Na koncertu je bilo najvise majica KRV-i (cetvorcia smo bili) :)

Pozdrav ekipi sa kojim smo tamo bili. Heh i mi smo u povratku zalutali nekih 7km.

Elektron koji si ti? Sigurno smo se vidjeli tamo.

Ma ja sam jedini covjek koji nije imo majicu nekog death ili eventualno thrash metal benda :) barem od ovih tuzlaka, hehehehehe :) ma sta ja znam kak da objasnim, plava majica, plavi sorc, kratko osisan i noso sam nekake cvike suncane :wink: Jebiga vi s majicama krv-i ste bili tu blizu citavo vrijeme, barbum mi rece za jednog da je hanneman, mislim da sam skonto i za tebe ko si, al nisam bio bas siguran :)

A kombi vam je legendaran stvarno, pa zar ono moze da ide uopste :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 09:22 

Dr.Shaban wrote:
Steta sto nisam mogao biti tamo, kako je bilo? :D

hmh, :?: :?: :?: :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 11:40 

Quote:
A kombi vam je legendaran stvarno, pa zar ono moze da ide uopste

Ne moras ga jos i ti pominjati, dovoljno je sto me noge, ruke i vrat i danas podsjecaju :lol:
Uzas mi je bio kad su nastimavali bubanj za vader. I sad imam traume :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 12:45 
Administrator

Elektron wrote:
A kombi vam je legendaran stvarno, pa zar ono moze da ide uopste :roll:

ma kombi je odlican :wink:
ko je naprijed sjedio malo je tijesno bilo a inace pozadi je OK

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 13:01 

AdVers wrote:
Uzas mi je bio kad su nastimavali bubanj za vader. I sad imam traume :P

hehehehe, iza mene su za vrijeme stimanja bubnja stajala 2 tipa, od kojih je cini mi se jedan citavo vrijeme rondo nesto, pa reko da nisi ti to bio slucajno? :roll: to je bilo negdje kod sanka onog, na desnu stranu kad se udje :)
Al ljudi nastimase sve instrumente za 10 minuta, nije mi jasno samo kako se onaj cojk za mixetom snadje uopste, pa ima jedno 500 razlicitih 'dugmica'....tako da je meni jebiga i to bilo zanimljivo :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 16:58 

Kako su izgledala ta dva tipa? :lol: Sasvim je moguce da sam bio ja, tamo sam stajao dok dok nisam shvatio da ne mogu izdrzati. Onda sam zbrisao vani. Od onoga bi za sat vremena sigurno poludio. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 18:31 

Joj stvarno mi je krivo sto nisam mogao otici na Vadera, mozda me mama pusti na Benediction ako budem fin :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 19:01 

Ma znam jedino da su bili kratko osisani obojica :) ne zagledam bas puno muskarce :roll: 8)
E stvarno je bila dobra stvar sto se moglo izlazit napolje u svakom trenutku, inace bi pocrkali svi :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 07. 2004. 19:39 

Meni je koncert bio fenomenalan i pored onolikog kasnjenja.Samo vrat me jednostavno satra,ne mogu se okrenuti.Vjerovatno ste me svi vidjeli za nastup toxica jer sam se popeo na binu s majicom toxic-a :))) Mislio sam da necu moci docekati Vader jer sam za Toxic potrosio zadnje atome snage.I slazem se da su Toxic ostavili Savage Harmony i Malformed u dubokoj sjeni,zna se ko su carevi :)

Neletu i Suhiju poseban pozdrav od nas trojice iz Bihaca prvobitno radi neufuranosti i jednostavnosti-Svirka im je bila odlicna-Za Contaminated Hate i Demons of madness sam mislio da ce mi mozak puci :)))) a za Pathfindera da cu celav ostati :))))

Pozdrav Bomberu,Zvoni i ekipi,Toxicdeathu cijelom,Vahi(Necrophilisma) i ostaloj ekipi koja je cugala s nama,i pozdrav tipu iz Tuzle zaboravio sam mu ime,imao je istu majicu Sodoma kao u mene ako je na forumu znace tko sam :)))

Sve u svemu,koncert je bio TOTALKA!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2004. 11:15 

Jos jedno u nizu prelijepih iskustava koje me cine sretnim covjekom. Volio bih da je duze potrajalo!

HAIL VADER!!

PS. Idemo na X-mas fest u decembru gledat Vadere ponovo sa NAPALM DEATH-om, Marduk-om i drugima !!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2004. 12:59 

Koncert, super, malo neobicne okolnosti al sve je bilo OK na kraju, samo da elektron nije sjebo za nekih 150 km extra voznje:)

TD zakon! Vader zakon! Malformed, zanimljiv bend, samo ih je jebalo ozvucenje, pogotovo s dvije gitare nisu mogli nista prenijet na raju... svaka cast za Immolation obradu! Savage Garden... hmm :)

Pozdrav svima, pogotovo onom metalcu s dismember majicom i Bombarder tetovazom, ako je uopste ovdje...

P.S.
I'm a newbie here...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 07. 2004. 16:09 

Khasma wrote:
pogotovo onom metalcu s Bombarder tetovazom

Jebote ko je taj :?: :?:

Ko god bio ima pozdrav i od mene :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]