Acronian wrote:
Dovoljno je reci da je na ovom koncertu o kojem je rijec bilo skoro isto ljudi i da je bila nebo/zemlja bolja atmosfera nego na Benediction-u u Sarajevu... E to ti je tuga jawrane...
Paz sad vako Nele, Vi ste svi u Tuzli nadri-djederi i svaka vam cast na tome, meni je zaista drago da je tako i da se svi osjecate djelom neke vece TZ scene. Za Sarajevsku raju na koncertima stoji, sta cu ja sad tu kad su se stari metalci ili a)penzionisali ili b)strah ih da neko djete ne ubiju ko vola u kupusu greskom.
No za to su sve krivi ovi mladji sto se nakindjure i napirlitaju pa dodju na metal koncert da se pokazu. Jebte se djeco! Nije ovo modna revija! Ako se bojite polomit gledajte DVD-ove, nemojte ni dolazit! Za vas nije jebeni ekstremni metal, idte na Kiketov shou.
Acronian wrote:
A ako cemo iskreno, meni je Sacramental Blood nemjerljivo bolji bend i imao je bolji nastup od Benediction-a i jedva cekam da ih opet vidim...
I meni je Koldbrann nemjerljivo bolji bend i ima bolji nastup neg Satyricon, al sta cu ja sad tu?
Acronian wrote:
za razliku od Benediction-a koji je imao jadan nastup u Sarajevu, pa u poredjenju i s najjadnijim demo bend koncertom u Tuzli ikad...
Na ovo nemam komentara. Benediction je odro profesionalno i onako kako se od njih i moglo ocekivati, a ti sad kako hoces jebiga, mada ja mislim da nisi uspio odvojiti zvuk/binu/licni dozivljaj od objektivnog rada samih muzicara. Zasto je to sve izgledalo i zvucalo ko kurac, velika hvala gradu Sarajevo, kantonu Sarajevo, i svim vlasnicima/menadzerima koncertnih sala u Sarajevu. Ja prvi znam da u Sarajevu ima hejbet jebenih prostora, koji ne izgledaju ko TVSA studio iz 74-e za razliku od Vase, ali bez ikakvog ulizivanja ili spasavanja ikoga involviranog, treba svima da vam bude jasno da nama metalcima te prostore NE DAJU. Da alternative zaista NIJE BILO.
Acronian wrote:
Svaka cast Benediction-u al ono je bila tragedija od svirke i sa svim onakvim uslovima ja licno nikad ne bi pristao da sviram...
To je tvoj licni stav i ja to nemogu osporiti, ali ti mogu rec da bih duboko razmislio da ikad vise i pridjem bini Vase.
Acronian wrote:
O toj razlici je ovde zapravo rijec...
Dzaba u Sarajevu svaka svirka kad se tu izofira ko god dodje...
E tu te moram ispravit. Jebiga, u Access-u je svaka svirka bila samo takav KULT. Ne zbog onog mog izleta u organizacijsku zajebanciju, nego zbog onih Americkih korera Catharsis prvenstveno. Beli sam bio po festivalima i po koncertima, i u poredjenju sa Access-om je sve omanja karina. Zvuk i atmosfera tog ocajno malog kafica bez bine su uvjek bili fenomenalni. A kuk, a access, a Sloga, a obala...Jebem li im majku umjetnicko-seratorsko-elitisticko-sranjajevsku.