Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 00:10

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22. 12. 2004. 19:48 

jel' to mozda problem u nama koji se trudimo da makar nesto napravimo od toga ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 12. 2004. 20:02 

ne, vama svaka cast. Da se razumijemo problem je u ljudima koji stalno seru kako nema nista, a nista se ne trude da naprave. Onda kad se izorganizuje ta jebena svirka jednostavno se- ne pojave. A sutra dan puca prica u fazoni "'bem ti ovo Sarajevo, ne mozes ni muziku poslusat kako treba..." i bla bla :roll: Politicari.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2004. 03:25 

u sa je glavni fazon to sto bi se svi "jebali a da im ne ude". svi bi neku svirku, koncert, a ni prstom da maknu, nide ih ni na mapi.....svi samo seru i zale se, a niko nista nece da pokrene...problem je u raji...ljudi u tz rade, a ne seru i ne glume neke ne znam ni ja sta...u sa svi samo seru i pljuju jedni po drugima...(cast izuzetcima).btw, mozda bude neka/ih svirka/ih iza nove godine, al' MOZDA, nije nista sigurno...nista ne pitajte,ako sta bude bit cete obavjesteni na vrijeme.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2004. 19:37 

jest'

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 12. 2004. 17:26 

Neka bude svirka, siguran sam da se neće pokajati ko god došao..

Samo me nekako kopka kakvo je to moguće iznenađenje koje nam se sprema.. :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2004. 03:46 

A ko je to sviju vam, da je porijeklom izvan Balkana svirao u Tuzli od kraja rata? Ja ne znam al hajte nabrojite...

Ne zelim da osporavam niciji trud, al vrlo dobro znam da je razlika nebo/zemlja izmedju dovodjenja nekog renomiranog benda kojeg vodi velika agencija i nekih DYI internacionalaca.

Pa onda razlika izmedju dovodjenja tih DYI bendova i Balkanskih bendova...

Kenjate Sarajlije, kao i uvjek, a i vi Tuzlaci se malo previse sponzorisete minornim pobjedama.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 04:05 

cotoha wrote:
Neka bude svirka, siguran sam da se neće pokajati ko god došao..

Samo me nekako kopka kakvo je to moguće iznenađenje koje nam se sprema.. :roll:

niko nije spominjo nikakvo iznenadenje........

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 04:12 

KoldVoid wrote:
Kenjate Sarajlije, kao i uvjek, a i vi Tuzlaci se malo previse sponzorisete minornim pobjedama.

Dovoljno je reci da je na ovom koncertu o kojem je rijec bilo skoro isto ljudi i da je bila nebo/zemlja bolja atmosfera nego na Benediction-u u Sarajevu... E to ti je tuga jawrane...
A ako cemo iskreno, meni je Sacramental Blood nemjerljivo bolji bend i imao je bolji nastup od Benediction-a i jedva cekam da ih opet vidim... za razliku od Benediction-a koji je imao jadan nastup u Sarajevu, pa u poredjenju i s najjadnijim demo bend koncertom u Tuzli ikad... Svaka cast Benediction-u al ono je bila tragedija od svirke i sa svim onakvim uslovima ja licno nikad ne bi pristao da sviram...

O toj razlici je ovde zapravo rijec...

Dzaba u Sarajevu svaka svirka kad se tu izofira ko god dodje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 04:44 

....UH.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 10:57 

Acronian wrote:
Dovoljno je reci da je na ovom koncertu o kojem je rijec bilo skoro isto ljudi i da je bila nebo/zemlja bolja atmosfera nego na Benediction-u u Sarajevu... E to ti je tuga jawrane...

Paz sad vako Nele, Vi ste svi u Tuzli nadri-djederi i svaka vam cast na tome, meni je zaista drago da je tako i da se svi osjecate djelom neke vece TZ scene. Za Sarajevsku raju na koncertima stoji, sta cu ja sad tu kad su se stari metalci ili a)penzionisali ili b)strah ih da neko djete ne ubiju ko vola u kupusu greskom.

No za to su sve krivi ovi mladji sto se nakindjure i napirlitaju pa dodju na metal koncert da se pokazu. Jebte se djeco! Nije ovo modna revija! Ako se bojite polomit gledajte DVD-ove, nemojte ni dolazit! Za vas nije jebeni ekstremni metal, idte na Kiketov shou.

Acronian wrote:
A ako cemo iskreno, meni je Sacramental Blood nemjerljivo bolji bend i imao je bolji nastup od Benediction-a i jedva cekam da ih opet vidim...

I meni je Koldbrann nemjerljivo bolji bend i ima bolji nastup neg Satyricon, al sta cu ja sad tu?

Acronian wrote:
za razliku od Benediction-a koji je imao jadan nastup u Sarajevu, pa u poredjenju i s najjadnijim demo bend koncertom u Tuzli ikad...

Na ovo nemam komentara. Benediction je odro profesionalno i onako kako se od njih i moglo ocekivati, a ti sad kako hoces jebiga, mada ja mislim da nisi uspio odvojiti zvuk/binu/licni dozivljaj od objektivnog rada samih muzicara. Zasto je to sve izgledalo i zvucalo ko kurac, velika hvala gradu Sarajevo, kantonu Sarajevo, i svim vlasnicima/menadzerima koncertnih sala u Sarajevu. Ja prvi znam da u Sarajevu ima hejbet jebenih prostora, koji ne izgledaju ko TVSA studio iz 74-e za razliku od Vase, ali bez ikakvog ulizivanja ili spasavanja ikoga involviranog, treba svima da vam bude jasno da nama metalcima te prostore NE DAJU. Da alternative zaista NIJE BILO.

Acronian wrote:
Svaka cast Benediction-u al ono je bila tragedija od svirke i sa svim onakvim uslovima ja licno nikad ne bi pristao da sviram...

To je tvoj licni stav i ja to nemogu osporiti, ali ti mogu rec da bih duboko razmislio da ikad vise i pridjem bini Vase.

Acronian wrote:
O toj razlici je ovde zapravo rijec...

Dzaba u Sarajevu svaka svirka kad se tu izofira ko god dodje...

E tu te moram ispravit. Jebiga, u Access-u je svaka svirka bila samo takav KULT. Ne zbog onog mog izleta u organizacijsku zajebanciju, nego zbog onih Americkih korera Catharsis prvenstveno. Beli sam bio po festivalima i po koncertima, i u poredjenju sa Access-om je sve omanja karina. Zvuk i atmosfera tog ocajno malog kafica bez bine su uvjek bili fenomenalni. A kuk, a access, a Sloga, a obala...Jebem li im majku umjetnicko-seratorsko-elitisticko-sranjajevsku.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 11:15 

ej ba ne serite obojica, ja bi ovo ja bi ono.. i to preko jebenog foruma....

jos nesto, mani te se generalzacije i involviranja svakog zivog sarajlije i tulzaka u pricu, ima ljudi koji odstupaju od vase opsteuvrijezene percepcije odredjenog mjestanina pa bi bilo preporucljivo reci barem "vecina tuzlaka" ili "vecina sarajlija" umjesto tuzlaci ili sarajalije... time bi barem dali naznaku toga da je vasa rasprava vrijedna citanja, ovako ostaje isprazno prepucavanje koje nije dosljedno jednom 20i kusur godisnjaku

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 15:43 

Valjda je ocito da pricamo o metalcima. Da to nisi slucajno pomislio da mislimo na izbrijane face u najlonskim trenerkama?

I jebiga da dodam, kad u startu izletis preko dvije milje maraka da bi doveo bend, ne ostaje ti puno sredstava da na bilo koji logican nacin sredis postenu rasvjetu, razglas, promociju... Nema problema, moze se, al ako cete placat ulaznice 15 Eura mjesto 15 kerma, sve ce biti idilicno, i naravno da vas bude vazda minimalno dvjesta.

U ovoj je drzavi sasvim dovoljno metalaca, koji su takodje poreski obveznici, da nas na barem NEKI jebeni sitni nacin drzava subvencionira. Bar da nam posude razglas, da nam fabrika piva plati par plakata...al kurac moj. Bolje da prostor zjapi prazan neg da se neko obveseli za jednu noc. More, al ako su svi obuceni u ruzicasto, il im je cejf slusat ilahije i kaside. Jebale vam ilahije mater vise.

Ja sam fakat odlucio da BOJKOTUJEM domace proizvode, domacu kulturu, domacu vlast... Napusite se kurca dragi zemljaci kapitalisti i javna lica. U Svabiji jebeni AMD sponzorise Wacken (izmedju ostalih), grad Hamburg reorganizuje oko dvjesta gradskih autobusa za potrebe festivala. Da se kojim slucajem takosta desi u nas, i to na skali 1:100, Gras ne bi dao ni jedan jebeni kombi sto ide od parka na Sedrenik. FDS i slicni su pravo poletni istrest pare za svakakvo kvazikulturalno sranje. Al za metalce, nema nista. I ne, ne funkcionisu vise oni bjedni univerzalni izgovori "jebiga mi smo Bosanci". Nema to veze ni sa parama ni sa kurcem, to je jednostavni fasizam i diskriminacija. Kao sta se desilo sa kukom. Nedavno je tamo bila neka izlozba nekih debila koji su prodavali svoje rukotvorine, nekih mladih Sarajevskih umjetnika. Eno im jebena ulica, nek prostru dedine cefine i nek prodaju svoja govna. A nee, u kuku se skupljali "SOTONISTI". E od mene necete ni pare dobit! Mozda samo degenek!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 18:04 

sto vi u Tuzli necete da odradite ponudjeni koncert Dizastera ???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 18:42 

Jer ne nose bermude na bini? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 19:53 

Nije ovde u pitanju uopste neka Sarajevo - Tuzla relacija il bilo sta slicno...
Problem je u tome sto se uvjek na ovakvim forumima nadje neki idiot koji kritikuje svirku na kojoj nije uopste bio il kritikuje scenu o kojoj veze nema...
Upravo da nema takvog ciganluka mozda bi se neka scena u BIH pojavila.. Ovo sve je obicna parada iskomleksiranih cobana koji bi zeljeli da dobiju neko postovanje koje ne zasluzuju...
U BIH nema scene i ako ovako bude nece je nikad biti... Pitanje je dal ova zemlja uopste zasluzuje neku svirku il neki dobar bend... Ovo je nevidjeni cobanluk...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 21:42 

Acronian wrote:
Nije ovde u pitanju uopste neka Sarajevo - Tuzla relacija il bilo sta slicno...

Ha jebga ti si to prvi spomeno ;)

Acronian wrote:
Problem je u tome sto se uvjek na ovakvim forumima nadje neki idiot koji kritikuje svirku na kojoj nije uopste bio il kritikuje scenu o kojoj veze nema...

A dje je to neko metno kritiku na neku scenu il svirku?

Acronian wrote:
Upravo da nema takvog ciganluka mozda bi se neka scena u BIH pojavila.. Ovo sve je obicna parada iskomleksiranih cobana koji bi zeljeli da dobiju neko postovanje koje ne zasluzuju...

Ko se ovdje bavi ciganlukom i trazenjem postovanja?

Acronian wrote:
U BIH nema scene i ako ovako bude nece je nikad biti... Pitanje je dal ova zemlja uopste zasluzuje neku svirku il neki dobar bend... Ovo je nevidjeni cobanluk...

Nema scene, tacno. Nece je ni biti, bar ne zadugo. Dal zasluzuje dobar bend, to je manje bitno. Dal zasluzuje dobru svirku? Pa ja znam bar stotinu razloga od krvi i mesa koji bauljaju po ulicama Sarajeva samog.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 22:06 

KoldVoid wrote:

Ispravi me ako grijesim al zar se ovo nije odnosilo na SA - TZ relaciju :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 22:09 

KoldVoid wrote:

Pa ako ti nisi ne znam ko je onda... Oko cega mi to uopste onda ovde raspravljamo?? Il si mozda previse napusen pa nemas pojma sta si pisao prije dva-tri sata... :? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 12. 2004. 07:42 

Acronian wrote:
KoldVoid wrote:

Ispravi me ako grijesim al zar se ovo nije odnosilo na SA - TZ relaciju :roll:

Nije jebiga, to je upuceno generalnoj publici ovog foruma koja se bavi komparativnom statistikom na toj relaciji, tojest kukanjem i furanjem tipa "ako smo u sranju, bar smo bolji od njih". Nema tu ni pozitivnog ni negativnog prema TZ sceni ili dogadjajima kao ni prema SA.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 12. 2004. 07:44 

Acronian wrote:
KoldVoid wrote:

Pa ako ti nisi ne znam ko je onda... Oko cega mi to uopste onda ovde raspravljamo?? Il si mozda previse napusen pa nemas pojma sta si pisao prije dva-tri sata... :? :)

Nisam pusio vec sedmicu jebiga...al haj, imas sve moje postove na ovu temu odmah iznad, pa de mi sviju ti navedi dje sam ja to ijednom nesto ruzno reko o odredjenoj "sceni" il "svirci"? Nisam jebiga, osim ako tebe percepcija nije obmanula....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]