Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 21:28

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 93 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12. 11. 2005. 20:54 

Drazi mi saner nego skin u svakom slucaju. Do sad nisam imao problema ni sa jednim jer ne izlazimo na ist amjesta. a da ima skinsa u gradu dolazi li bi na metal okupljalista, koncerte itd i pravili sranja. To mi fakat ne treba...

Edit: zaboravih ono najvaznije. Mrzim nacizam i fasizam i jadnike koji se furaju na to.

Vidimo se na koncertu :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 02:02 

Evo vam jedan interesantan link, ima i citat iz nekog intervjua sa pjevacem Ritma Nereda... Tek toliko da znate ko vam dolazi u grad...
http://www.nizkor.org/hweb/orgs/america ... lavia.html

Sto se Sarajeva tice, nisam cuo za skinse, ali se u svakom slucaju zna ko gazduje u Sarajevu. Sanera ima na svakom koraku, ja sam kvalitetno popusio u sred bijela dana kada sam dolazio na Vital Remains... Sto rece neko, po broju tih ulicara ste prvi na svijetu. :) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 03:29 

Mo's mislit :roll:

Ja ti kazem da su se Ritam Nererda promenili vremenom,kao i masa koja im posecuje koncerte.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 10:53 

fino kad dodju... svako kupi po pivu,popije ili nepopije,i baci casu na njih!
hehhehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 11:27 

ovo zvuči pravo zanimljivo:

"We think about ourselves as victims of the so called "New World Movement." If the United (Z.O.G.)* Nations hadn't fucked us up everything would be over. We would have our territory back, have saved our people, stopped the Muslims from conquering Europe again, and the war would've ended a long time ago."

napokon znam na čemu smo, samo se nadam neko neće od Kontre misliti da su oni :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 11:40 

zgraz! i onda neko razmislja o odlasku na koncert ili cak sviranju sa ovim likovima :x

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 11:50 

$karhead wrote:
mebi je svejedno ko ih gotivi ili ne... treba im jebat mater jer se zna da su oni nacisti i to se nije promjenilo preko noci.
rammstein,boehze onkelz su jedni od poznatijih bendova koji su svoju muzicu karijeru poceli kao NAZI UNDERGROUND bend... eo sad lafo vise nisu! jebat ih.
ritam nereda mozda nece nista na koncertu reci al zna se sta oni misle o bosnacima...

moro sam ovo citirat...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 12:21 

nemam pojma majke mi, ja bi sad odkazo al opet kontam u tom slučaju bi oni došli, odsvirali i vjerovatno im niko nista ne bi ni reko. ma ja vjerujem da od koncerta nema ništa...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 12:22 

good night četnik pride.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 14:47 

Neshto wrote:
nemam pojma majke mi, ja bi sad odkazo al opet kontam u tom slučaju bi oni došli, odsvirali i vjerovatno im niko nista ne bi ni reko. ma ja vjerujem da od koncerta nema ništa...

kako mislis nema nista od koncerta...???
svirajte jerane... i popricajte malo sa njima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 15:25 

ako mi otkažemo od koncerta nema ništa, to sam htio reć. a nisam siguran da li je pametno svirati a ne napraviti nikakvo sranje što bi opet bilo nekorektno prema organizatoru. pojma nemam, kad sjedemo svi skupa skontaćemo šta i kako

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 16:47 

Vrijeme da se nose ljiljani na koncert, a mogli bi napraviti i light show sa kojim topovskim udarom na bini :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 17:20 

Cniostani wrote:
Vrijeme da se nose ljiljani na koncert, a mogli bi napraviti i light show sa kojim topovskim udarom na bini :)

TACNO...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 17:52 

SCG: Pala još četiri neonacista

Novosadska policija je uhitila još četvoricu pripadnika organizacije Nacionalni stroj. Zasad je, od 14 dosad uhićenih, poznato ime samo jednoga od njih, Gorana Davidovića (30) zvanog 'Firer'.

Prije te četvorke, zajedničkom akcijom novosadske policije i Žandarmerije MUP-a Srbije, u petak navečer su uhićena desetorica pripadnika te organizacije, čije je saslušanje upravo u tijeku u novosadskom Okružnom sudu.

Kako je najavio glasnogovornik Krstić, u nedjelju navečer u novosadskoj policiji održat će se zajednička konferencija za novinare istražnih organa i novosadskog tužiteljstva, koje je protiv uhićenih podnijelo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, za koje je zaprijećena kazna od jedne do deset godina.

Zasad je, od 14 dosad uhićenih, poznato ime samo jednoga od njih, Gorana Davidovića (30) zvanog 'Firer', kojem je istražni sudac Okružnog suda u Novom Sadu već odredio pritvor od 30 dana.

Osim šamaranja sudionika tribine, skupina od oko 25 neonacista, u srijedu navečer je prijetila sudionicima tribine, te ih vrijeđala uzvicima 'komunjare', 'ustaške svinje', 'plaćenici', 'izdajnici', 'židovske sluge' i 'idite u Ameriku.

Pripadnici te neonacističke organizacije, koja inače nije službeno registrirana, srbijanskoj javnosti od ranije su poznati po ispisivanju rasističkih, antisemitskih i šovinističkih grafita, među kojima je i 'Nož, žica, Srebrenica, te 'Generale, hvala ti za srpsku Srebrenicu'.

-nema veze sa koncertom ali vrijedi biti informiran.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 17:13 

LazaGN'R wrote:
Mo's mislit :roll:

Ja ti kazem da su se Ritam Nererda promenili vremenom,kao i masa koja im posecuje koncerte.

znali neko kada je napisano to na netu sto vi citate?
koliko vas poznaje te momke?
kao prvo dobar je bend, drugo jaki muzicari i nisu toliki sovinisti.
neynam koliko treba vremena da pocnemo da sagledavamo stvari kako treba.
svi koji smatraju da netreba doci a vole ovakav zvuk sigurno propustaju dobar koncert.
pa vidite

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 18:04 

kad ćeš ti shvatiti da to "promjenili su mišljenje, to je bilo davno" mene više iznervira nego kad mi kaže u oči da me mrzi!? da li će meni to što oni više ne razmišljju kao '92 vratiti oca, rođake, jarane, zdravlje? Halo ba, nemaš pojma o čemu pričaš! Ja se na ovom koncertu ne namjeravam nikome svetiti kao ni bilo ko drugi nadam se, ali im neće biti ni ugodno ako razmišljaju kao što govore

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 00:20 

Dr0ljA wrote:
pu jebote :?
nisam znala za ovo
necu im ni doc na koncert

hajde ba, Kontra ce svirati ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 01:25 

Ljudi evoluiraju...rokenrol je generalno u prvobitnom izdanju kod svakog benda suma adolescentskih ekscesa, kojih se kasnije umjetnici potajno ili stide ili jos uvjek gaje u svojem primitivizmu.

No, problem oko bendova koji se ucrtaju u jedan niche market je uvjek isti. Da li su zaista onakvi kakvi su nekad bili? Jako je tesko biti iskren oko toga. Prvobitno zbog straha alijenacije svoje originalne najzagrizenije publike, a s druge strane umno srastanje nije bas popularno medju otpadnicima koji su skoro uvjek "rokeri".

Elem, ako je iskrenost jedino sto ova umjetnost ima da ponudi naspram kica popularne muzike, bendovi koji su se prosuli kao Ritam Nereda recimo a nemaju muda da demantuju stvari na pravi nacin, pripadaju tamo gdje i manje uspjela izdanja izdavaca kao Halix, Magaza, Grand Prod. etc

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 02:13 
Administrator

ma treba doci,i prebit ih sviju na stejdzu ako se tako izjasnjavaju kao sto vidjeh..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 02:31 

Uriel wrote:
SCG: Pala još četiri neonacista

Novosadska policija je uhitila još četvoricu pripadnika organizacije Nacionalni stroj. Zasad je, od 14 dosad uhićenih, poznato ime samo jednoga od njih, Gorana Davidovića (30) zvanog 'Firer'.

Prije te četvorke, zajedničkom akcijom novosadske policije i Žandarmerije MUP-a Srbije, u petak navečer su uhićena desetorica pripadnika te organizacije, čije je saslušanje upravo u tijeku u novosadskom Okružnom sudu.

Kako je najavio glasnogovornik Krstić, u nedjelju navečer u novosadskoj policiji održat će se zajednička konferencija za novinare istražnih organa i novosadskog tužiteljstva, koje je protiv uhićenih podnijelo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, za koje je zaprijećena kazna od jedne do deset godina.

Zasad je, od 14 dosad uhićenih, poznato ime samo jednoga od njih, Gorana Davidovića (30) zvanog 'Firer', kojem je istražni sudac Okružnog suda u Novom Sadu već odredio pritvor od 30 dana.

Osim šamaranja sudionika tribine, skupina od oko 25 neonacista, u srijedu navečer je prijetila sudionicima tribine, te ih vrijeđala uzvicima 'komunjare', 'ustaške svinje', 'plaćenici', 'izdajnici', 'židovske sluge' i 'idite u Ameriku.

Pripadnici te neonacističke organizacije, koja inače nije službeno registrirana, srbijanskoj javnosti od ranije su poznati po ispisivanju rasističkih, antisemitskih i šovinističkih grafita, među kojima je i 'Nož, žica, Srebrenica, te 'Generale, hvala ti za srpsku Srebrenicu'.

-nema veze sa koncertom ali vrijedi biti informiran.
Kao prvo nije tacno da ga zovu firer,vec je to obicna novinarska laz.Kao drugo nije tacno da se organizacija naziva nacionalni stroj,to je samo urednicka sekcija koja radi na izdavanju magazina Srpske divizije Krv i cast,vec su to sve momci koji su u Blood and Honour Serbia ogranku inace organizacije koja je rasirena po citavoj evropi.
Sada cinjenica je da skinsi gotive RN i da dolaze na njihove koncerte,ali sada njihove clanove ne bi trebalo poistovecivati sa njima na bilo koji nacin sem muzike.Trenutno sto vecina ljudi ima problem da to sve svari koji ja svatam,ali kome se ne ide na cert i ko ne zeli na ih gleda nek i ne dolazi,sasvim jednostavno.Mada sam ja licno misljenja da RN nema sta da trazi u Sarajevu,ali po svemu sudeci da je kes u pitanju tako da je sve ostalo diskutabilno.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 93 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]