Uriel wrote:
SCG: Pala joÅ¡ Äetiri neonacista
Novosadska policija je uhitila joÅ¡ Äetvoricu pripadnika organizacije Nacionalni stroj. Zasad je, od 14 dosad uhićenih, poznato ime samo jednoga od njih, Gorana Davidovića (30) zvanog 'Firer'.
Prije te Äetvorke, zajedniÄkom akcijom novosadske policije i Žandarmerije MUP-a Srbije, u petak naveÄer su uhićena desetorica pripadnika te organizacije, Äije je sasluÅ¡anje upravo u tijeku u novosadskom Okružnom sudu.
Kako je najavio glasnogovornik Krstić, u nedjelju naveÄer u novosadskoj policiji održat će se zajedniÄka konferencija za novinare istražnih organa i novosadskog tužiteljstva, koje je protiv uhićenih podnijelo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, za koje je zaprijećena kazna od jedne do deset godina.
Zasad je, od 14 dosad uhićenih, poznato ime samo jednoga od njih, Gorana Davidovića (30) zvanog 'Firer', kojem je istražni sudac Okružnog suda u Novom Sadu već odredio pritvor od 30 dana.
Osim Å¡amaranja sudionika tribine, skupina od oko 25 neonacista, u srijedu naveÄer je prijetila sudionicima tribine, te ih vrijeÄ‘ala uzvicima 'komunjare', 'ustaÅ¡ke svinje', 'plaćenici', 'izdajnici', 'židovske sluge' i 'idite u Ameriku.
Pripadnici te neonacistiÄke organizacije, koja inaÄe nije službeno registrirana, srbijanskoj javnosti od ranije su poznati po ispisivanju rasistiÄkih, antisemitskih i Å¡ovinistiÄkih grafita, meÄ‘u kojima je i 'Nož, žica, Srebrenica, te 'Generale, hvala ti za srpsku Srebrenicu'.
-nema veze sa koncertom ali vrijedi biti informiran.
Kao prvo nije tacno da ga zovu firer,vec je to obicna novinarska laz.Kao drugo nije tacno da se organizacija naziva nacionalni stroj,to je samo urednicka sekcija koja radi na izdavanju magazina Srpske divizije Krv i cast,vec su to sve momci koji su u Blood and Honour Serbia ogranku inace organizacije koja je rasirena po citavoj evropi.
Sada cinjenica je da skinsi gotive RN i da dolaze na njihove koncerte,ali sada njihove clanove ne bi trebalo poistovecivati sa njima na bilo koji nacin sem muzike.Trenutno sto vecina ljudi ima problem da to sve svari koji ja svatam,ali kome se ne ide na cert i ko ne zeli na ih gleda nek i ne dolazi,sasvim jednostavno.Mada sam ja licno misljenja da RN nema sta da trazi u Sarajevu,ali po svemu sudeci da je kes u pitanju tako da je sve ostalo diskutabilno.