Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 00:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 71 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: ANARCHO PUNK FEST - SARAJEVO, 17,18,19. JANUAR
PostPosted: 10. 02. 2008. 10:29 

e nisam gledo ovo zadnje! mislio sam da je groznium napiso koji je ovo klinac, ono za msn važi za njega.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 14:00 

Quote:
eto kako si ti pokvaren! grdiš retardirane osobe!

dakle tu si se pronašao :D upisaću te u vrtić kod sebe preko štele ali jebiga imaš preko 15 godina :) :razz:
ne sramota je sto se ti uopće uspoređuješ sa njima , jer sma ja za te iste uradio više nego šte ćeš ti tokom cijelog svog života .

Quote:
jarane, kad su ljudi živjeli u besklasnom društvu? od najranijeg udruživanja ljudi u plemena i te pizde materine postojala je hijerarhija, jer je bio neko jači, mudriji, ugledniji. izvini, ali mislim da lupetaš samo tako

jarane pročitaj malo o lovčako sakupljačkim plemenskim zajednicama pa onda pričaj , jr ne znaš je bilo da prve podjele dobara .

Quote:
žene nazivam kurvama, muškarce šupcima, za spolno općenje govorim jebačina, karanje i milion drugih varijacija jer u mom selu te od malih nogu tako uče, tradicija, kontaš. žanu ću zadržat, ne sekiraj se ti oko toga, ima da joj odma zveknem šamar da se zna ko je glavni!

Dakle tu smo , uprava je ta tradicija stvar koja se treba promijeniti koja guši slobodu.

Quote:
pa jebemu mater, zar misliš da sam toliko glup da barim trebe sa: "kurvo daj pičke, znam da imaš!", pa jarane, normala da ću se oko cure do koje mi je stalo da se potrudim. imam stvarno dosta ženskih poznanstava, zar misliš da je svakoj toliko prazna glava, pa da me zbog tog ne odjebavaju? nije, nego se ja fino ponašam prema njima.

zašto se onda ne potrudiš i ne ponašaš fino prema svakoj ? koja je razlika ?
koja ti je potreba da ih nazivaaš kurvama ? lične satisfakcije ? jačanje ega ?

Quote:
od cijele one akcije na anraho-punk festu za mene je jedino super stvar (u tom aktivističkom pogledu) sakupljanje hrane i djeljenje raji, a sve ostalo je trošenje novca zabave radi,

hrana ne oružje je jedna o boljih stvari tamo , ali je fest bio više fokusiran na distribuciju anarhističkih gnjiga fanzina letaka i brošura i koju su mahom ljudi kupovali jer ih je interesovalo to . ako do ikoga dopre od svih tamo ja ću biti prezadovoljan .

Quote:
a sve ostalo je trošenje novca zabave radi, jer vjeruj mi, slabo si ti u kome prouzrokovo kakav bunt il nešto slično. brate ja sam jedan od devedeset posto raje koja je isto tako došla da se zajebava, samo ti većina onih pozera neće to reć, nego će da ti kaže: "jeste grozniume brate, sjebimo državu, majku im drogašku izrabljivačku!" i onda kad ti odeš zaboraviće da si im išta reko, možda čak i kažu jaranu ili jaranici do sebe: "jo lika smarača...

Čitav život je zabava pa i taj fest , sad zavisi kako ga ti doživljavaš. 1. nemam 15 godina da davim ljude i namećim im svoje mišljene niti to mogumoje je da kažem šta imam u ukažem ako ga zanima a na sagovorniku je da sam sazri i posten politčki svjestan/na . Ni ne želim da da dobijem kilu izmarginaliziranih papagaja , nego da sami skontaju , moje je da im pomognem . Porpilično je plitko reći samo "sjebimo državu" , nego je daleko korisnije ukazati na sadašnje probleme diktature i beskrupulozne pljačke koja je na sceni u Bih .

Quote:
ako vam je već toliko stalo da pomažete narodu i borite se za bolji položaj na taj način, trebali ste lovu koja je uložena u festival iskoristit, recimo, za pravljenje političke stranke (i opet hijerarhija! nikad nismo bili i nikad nećemo bit jednaki!) pa onda napraviti neko legalno djelovanje, i što je najvažnije, uvaženo, da vas svi shvate kao protivnike i suparnike. bolan, zaboli vlast kurac što si ti nezadovoljan i što ti protestuješ, niko te ne jebe dva posto, sve je to sistemski čovjek, s

Pravljenje novih političkih partija je kontradiktorno ApsBiH samo po sebi jer je upravo struktura društva i sadašnji oblik organizovanja stvar koju želimo promijeniti . Samim izborima utvrđuje se samo trenutna pozicaja moći u društvu , a stranke koje pobijede na izborima bave se terorizmom i to što je najgore legalnim jer manjina odlučuje kako će ostali živjeti za vreme njihovg mandata . Da li je valstima svejedno ili ne vidjećemo , sa svojim ponašenjem vlast može samo da utječe na broj nezadvoljnih i na porast broja i stvaranja kritične mase koja će promijeniti stvari kod nas . Poprilično sa svejstan da sus tvari kod nas još na početku ,ali se zato i cimamo da ih malo poguramo .

Quote:
ste mogli da se naoružate, pa onda da napravite kvalitetnu havariju, da ljudi obrate pažnju na vas!

da onda bi nas smatrali i prikazivali teroristima , a jedini teroristi su političke partije njene oligarhije i lobi .

Quote:
ja one neke časopise što sam vidio (meščini neradnik se zove) smatram za totalne gluposti. u jednom piše nešto kao: "neću da radim, boli me kurac!". jebote, ako neko neće da radi ništa, ako neće da obezbjedi sebi uslove za život, ko ga jebe, nek propadne odmah, jer je nekoristan totalno.

Onda bi trebo znati da je neradnik zajebancija da si ga pažljivie čitao ,na kraju krajeva niti krkani koji vladaju nama ne rade ništa pa obija nadnice koje smo im zaradili a sigorno ne oni sami . ali budimo realni i reći šta bi se desilo kad bi svi odbili raditi ?može se i shvatiti da radnici podržavaju kapitalizam jer daju osnovu ( ne voljno ) za njegovo postonja u ovom ili onom obliku bio to klasični kapitalizam bio državni kapitalizam tkz komunizam/socijalizm št je bio kod nas ) jer dokad god bude sadašnjeg načina organizovanja rada biće i kapitalizma . Dakle šta bi se deilo da mahinalno svi odbijemo raditi ? - došlo bi do kolapsa privrede i vremenom bi se stvorlile bi se alternative . Na kraju krajeva rad je prinuda i rad je od čovijeka napravio majmuna jer ga je izresirao da tako mora biti i da je to jedini mogući put . Čovijek ej biće koje se igra/hobi koji je isto produktivna djelatnost ali bez eksploatacije . dakle težnja ljudi poput onih iz neradnika je da život bude igra i da čovijek može živjeti od toga tj. da kad bi svako radio ono što bi htio ( u granicama humanosi ) jer bi tad svi bili zadovoljni i bili bi slobodni u tuđoj slobodi !

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 14:17 

de ne seri vise boga ti...

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 14:38 
Moderator

:lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 14:45 

Jao, jao, ovo je za anale... Naslov bi mogao biti "100 koraka do potpunog nepoznavanja drustvenih uredjenja". Bravo momci, 'ajd jos fakat da se smijemo :mrgreen: Ne, ozbiljno, sad sam bila govno, ismijah vas, al' morah stvarno...

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:18 

bloodflood wrote:

prestani jesti :P

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:21 

eno sad! počelo je od toga da sam ja napiso da sam došo zabave radi (kurve, opijanje, zajebavanje) a ti sad kažeš da je cijeli život zabava! ti brate lijepo idi u šumu pa dijeli ravnomjerno i ravnopravno lovinu i ta sranja, a ja ću i dalje da se zajebavam i da budem potpuna kretenčina, jebe mi se. nećemo se ti i ja nikad dogovorit, ti misliš da si pametniji, ja mislim da sam pametniji, i džaba ti sad sve, samo ovde zabavljamo ljude. jebaji ga, ja se više neću fakat raspravljat.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:23 

groznium wrote:
bloodflood wrote:

prestani jesti :P

he he he he he he

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 15:29 
Moderator

Jaoooo zemljo crna.... :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 16:59 
Moderator

Suštinski, ovdje je čitava stvar u tome ko je konformista, ko nije. Shit je konformista, odgovara mu da se blenda u sistem, groznium nije. Nažalost, dok nam neonske reklame ukidaju mozgove, kapitalizma će biti. Izbor je u pitanju. Želim li kupiti Coca-Colu ili ću kupiti sok od cijeđene narandže? Sad ako idemo dovoljno daleko, možemo reći da su i narandže zasađene na plantažama i prskane nečim što je stvorila neka multinacionalna kompanija.

Mene inače nervira elitizam svake vrste, za one malo upućenije, na jednoj privatnoj mailing listi nastala je rasprava o tome da je OFSAJD PROSILOVATELJSKI I SEKSISTIČKI BEND zbog pjesama ''Jaja'' i ''Mokar san''. Kao, ''Mokar san'' i nije toliko problematična pjesma, ali jebiga, cure se spominju kao ''koke''.

Elitizam te vrste je meni jednak Radovanu Karadžiću. Šta ćemo sad, etničko čišćenje slenga i rječnika?

A Pifteru, ako tebi odgovara ovo sve, izuzetno mi je drago. Da te podsjetim šta se desilo u Sarajevu u zadnjih sedmicu dana: ubistvo maloljetnika u tramvaju, prekjučer se pucalo u glavu čovjeku u SA Clubu sa udaljenosti od 20 cm, jučer je na Dobrinji bačena bomba, troje ljudi ranjeno, na Čaršiji pucnjava, 1 ranjeno.

Sad me interesuje, da li se TI želiš uklapati u taj sistem, jer baš nisam kod tebe primjetio želju da nabavljaš utoku...

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2008. 18:07 
Moderator

Ide lagani lock, ovdje nema više priče o eventu. Vi ako želite, moj MSN obojica znate, pa me pitajte ako nekom nešto nije jasno, a i sa PM se dopisujte...pa-pa :D

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 71 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]