Quote:
eto kako si ti pokvaren! grdiš retardirane osobe!
dakle tu si se pronašao

upisaću te u vrtić kod sebe preko štele ali jebiga imaš preko 15 godina
ne sramota je sto se ti uopće uspoređuješ sa njima , jer sma ja za te iste uradio više nego šte ćeš ti tokom cijelog svog života .
Quote:
jarane, kad su ljudi živjeli u besklasnom druÅ¡tvu? od najranijeg udruživanja ljudi u plemena i te pizde materine postojala je hijerarhija, jer je bio neko jaÄi, mudriji, ugledniji. izvini, ali mislim da lupetaÅ¡ samo tako
jarane proÄitaj malo o lovÄako sakupljaÄkim plemenskim zajednicama pa onda priÄaj , jr ne znaÅ¡ je bilo da prve podjele dobara .
Quote:
žene nazivam kurvama, muÅ¡karce Å¡upcima, za spolno općenje govorim jebaÄina, karanje i milion drugih varijacija jer u mom selu te od malih nogu tako uÄe, tradicija, kontaÅ¡. žanu ću zadržat, ne sekiraj se ti oko toga, ima da joj odma zveknem Å¡amar da se zna ko je glavni!
Dakle tu smo , uprava je ta tradicija stvar koja se treba promijeniti koja guši slobodu.
Quote:
pa jebemu mater, zar misliÅ¡ da sam toliko glup da barim trebe sa: "kurvo daj piÄke, znam da imaÅ¡!", pa jarane, normala da ću se oko cure do koje mi je stalo da se potrudim. imam stvarno dosta ženskih poznanstava, zar misliÅ¡ da je svakoj toliko prazna glava, pa da me zbog tog ne odjebavaju? nije, nego se ja fino ponaÅ¡am prema njima.
zašto se onda ne potrudiš i ne ponašaš fino prema svakoj

koja je razlika

koja ti je potreba da ih nazivaaš kurvama

liÄne satisfakcije

jaÄanje ega

Quote:
od cijele one akcije na anraho-punk festu za mene je jedino super stvar (u tom aktivistiÄkom pogledu) sakupljanje hrane i djeljenje raji, a sve ostalo je troÅ¡enje novca zabave radi,
hrana ne oružje je jedna o boljih stvari tamo , ali je fest bio viÅ¡e fokusiran na distribuciju anarhistiÄkih gnjiga fanzina letaka i broÅ¡ura i koju su mahom ljudi kupovali jer ih je interesovalo to . ako do ikoga dopre od svih tamo ja ću biti prezadovoljan .
Quote:
a sve ostalo je troÅ¡enje novca zabave radi, jer vjeruj mi, slabo si ti u kome prouzrokovo kakav bunt il neÅ¡to sliÄno. brate ja sam jedan od devedeset posto raje koja je isto tako doÅ¡la da se zajebava, samo ti većina onih pozera neće to reć, nego će da ti kaže: "jeste grozniume brate, sjebimo državu, majku im drogaÅ¡ku izrabljivaÄku!" i onda kad ti odeÅ¡ zaboraviće da si im iÅ¡ta reko, možda Äak i kažu jaranu ili jaranici do sebe: "jo lika smaraÄa...
ÄŒitav život je zabava pa i taj fest , sad zavisi kako ga ti doživljavaÅ¡. 1. nemam 15 godina da davim ljude i namećim im svoje miÅ¡ljene niti to mogumoje je da kažem Å¡ta imam u ukažem ako ga zanima a na sagovorniku je da sam sazri i posten politÄki svjestan/na . Ni ne želim da da dobijem kilu izmarginaliziranih papagaja , nego da sami skontaju , moje je da im pomognem . PorpiliÄno je plitko reći samo "sjebimo državu" , nego je daleko korisnije ukazati na sadaÅ¡nje probleme diktature i beskrupulozne pljaÄke koja je na sceni u Bih .
Quote:
ako vam je već toliko stalo da pomažete narodu i borite se za bolji položaj na taj naÄin, trebali ste lovu koja je uložena u festival iskoristit, recimo, za pravljenje politiÄke stranke (i opet hijerarhija! nikad nismo bili i nikad nećemo bit jednaki!) pa onda napraviti neko legalno djelovanje, i Å¡to je najvažnije, uvaženo, da vas svi shvate kao protivnike i suparnike. bolan, zaboli vlast kurac Å¡to si ti nezadovoljan i Å¡to ti protestujeÅ¡, niko te ne jebe dva posto, sve je to sistemski Äovjek, s
Pravljenje novih politiÄkih partija je kontradiktorno ApsBiH samo po sebi jer je upravo struktura druÅ¡tva i sadaÅ¡nji oblik organizovanja stvar koju želimo promijeniti . Samim izborima utvrÄ‘uje se samo trenutna pozicaja moći u druÅ¡tvu , a stranke koje pobijede na izborima bave se terorizmom i to Å¡to je najgore legalnim jer manjina odluÄuje kako će ostali živjeti za vreme njihovg mandata . Da li je valstima svejedno ili ne vidjećemo , sa svojim ponaÅ¡enjem vlast može samo da utjeÄe na broj nezadvoljnih i na porast broja i stvaranja kritiÄne mase koja će promijeniti stvari kod nas . PopriliÄno sa svejstan da sus tvari kod nas joÅ¡ na poÄetku ,ali se zato i cimamo da ih malo poguramo .
Quote:
ste mogli da se naoružate, pa onda da napravite kvalitetnu havariju, da ljudi obrate pažnju na vas!
da onda bi nas smatrali i prikazivali teroristima , a jedini teroristi su politiÄke partije njene oligarhije i lobi .
Quote:
ja one neke Äasopise Å¡to sam vidio (meÅ¡Äini neradnik se zove) smatram za totalne gluposti. u jednom piÅ¡e neÅ¡to kao: "neću da radim, boli me kurac!". jebote, ako neko neće da radi niÅ¡ta, ako neće da obezbjedi sebi uslove za život, ko ga jebe, nek propadne odmah, jer je nekoristan totalno.
Onda bi trebo znati da je neradnik zajebancija da si ga pažljivie Äitao ,na kraju krajeva niti krkani koji vladaju nama ne rade niÅ¡ta pa obija nadnice koje smo im zaradili a sigorno ne oni sami . ali budimo realni i reći Å¡ta bi se desilo kad bi svi odbili raditi

može se i shvatiti da radnici podržavaju kapitalizam jer daju osnovu ( ne voljno ) za njegovo postonja u ovom ili onom obliku bio to klasiÄni kapitalizam bio državni kapitalizam tkz komunizam/socijalizm Å¡t je bio kod nas ) jer dokad god bude sadaÅ¡njeg naÄina organizovanja rada biće i kapitalizma . Dakle Å¡ta bi se deilo da mahinalno svi odbijemo raditi

- doÅ¡lo bi do kolapsa privrede i vremenom bi se stvorlile bi se alternative . Na kraju krajeva rad je prinuda i rad je od Äovijeka napravio majmuna jer ga je izresirao da tako mora biti i da je to jedini mogući put . ÄŒovijek ej biće koje se igra/hobi koji je isto produktivna djelatnost ali bez eksploatacije . dakle težnja ljudi poput onih iz neradnika je da život bude igra i da Äovijek može živjeti od toga tj. da kad bi svako radio ono Å¡to bi htio ( u granicama humanosi ) jer bi tad svi bili zadovoljni i bili bi slobodni u tuÄ‘oj slobodi !