Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 08. 2025. 22:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 140 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01. 09. 2005. 14:27 

Uriel wrote:
Takodjer bih zamolio sve ljude koji ce veceras doci na koncert da se suzdrze od prebrutalne sutke ili bilo kakvog pravljenja nereda a pogotovo neke tuce! Prosli put je sloga na duze vrijeme zabranila metal koncerte upravo zbog ovih razloga. Na kraju krajeva, ljudi, sutka i obavezno stajanje/guranje u prvom redu NISU jedini smisao i svrha metalkoncerata! Uzivati se moze na razlicite nacine dok se gleda bend na stageu.

Apelujem na sve metalce jer cesto svi mi kazemo kako nas niko ne shvata i svi nas smatraju vakima onakima... e pa mozda bi i mi metalci trebali malo razmisliti o potrebama drugih ljudi, to jest o njihovim pravilima - pogotovo ako nam oni izadju u susret pa smo napokon u mogucnosti da u vrhunskom prostoru gledamo ovoliki broj odlicnih metal koncerata.

jebga, ljudi shvatili bukvalno....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 09. 2005. 15:24 

Evo ovdje nešto, ostalo u galeriji.

Image

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 01:22 
Moderator

koji je bio prosjek godina na ovoj svirci? 14, 3?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 05:31 

cotoha wrote:
Sarcophagos wrote:
napisi pravila majke ti za metal koncerte pa kako da se ljudi ponasaju u prvim redovima,jer se NE SMIJU okrecati :lol: :lol: :lol:

Misliš okretati?

Jedno je povremeno se okrenuti, drugo je pola svirke biti okrenut leđima bendu, to znači da nisi ni došao zbog benda već zbog nečeg drugog, a Toxicdeath sam gledao toliko puta da bih i bez diskova znao svaki rif napamet i mogu ti reći da nikad nisam vidio toliko pasivan auditorijum.

Man, aint you EVER the bitch?

Ako si doso na koncert da gledas bend, ocito nebi tako pomno pratio sta drugi rade. I u ostalom koji ti je kurac? Jesil se to rodio na Dynamo Open Air-u? Dok je god metalfasista ko ti nema hajra metalcima u ovoj drzavi. Jebite se! Supertrue publika ne donosi ciste racune. Da bi ovo ista krenulo napred treba se i pocet profitirat, treba da periferno zainteresovani ljudi pocnu dolazit na metal koncerte isto onako koliko i metalci na neke alternative i jazz zajebancije bez da ih zajebani metali gledaju ko da su s marsa pali, da im bulje u godine i slicno.

Jel ko od vas gledo Napalmov DVD? Jestel vidjeli "skakace s bine" u slipknot i kredl majcama? Ja sam bas trazio nekog haronju, il nekog u bilo kakvoj death metal majci, al nedade se. I sta sad Barni i co. treba da se isjeku? A to je bilo kod njih u Birminghamu ako se dobro sjecam, gradu koji je rodio jebeni Metal.

Sa slika se vidi da je bilo propisno, a publika...ako nema sutke, vala sasvim svejedno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 10:19 

Ovdje ne vrijedi pričati uopšte.

A sa slika se vidi da bend dere glavom a ljudi stoje i zveraju. Pogledaj malo bolje pa onda seri.

Oda, tamo gdje živim, a to je i dalje BiH, svirke su totalno klanje za razliku od ovog, trebaš posjetiti. A uz sve to metalci idu samo na metal svirke.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 10:27 

E vala fakat jel ocekujes da ce se

a) napaljeni klinci koji hoce da bulje u bend sutat sa likovima dvaput vecim od njih i jedno des godina starijim

b) Ti isti stariji likovi oslobodit i udarat se medju djecurlijom

c) U toj slozi je sranja vec dobro bilo, ako nisi cuo i interesuje te, izvoli se raspitaj

ako ti je tako dobro tamo djesi nemoras ponavljat vise istu gresku u Sarajvu ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 16:05 

Niko ovdje nije govorio o šutanju, to je totalno neprimjereno na metal svirkama, posebno death metal bendova.

Uostalom, šta se kog kurca raspravljam sa tobom.. koji AFAIK nisi ni bio tamo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 16:10 

joj, da hoche doch cigani pomlatit nas sve...
nema, mi smo najvechi uchenjaci, najpametniji na svijetu... sad me totalno ne chudi, shto metalci dobijaju batine na akademiji, vidi nas kakvi smo... mi smo shupci najvechi, gamad ona najgora... picke same... jebem nam boga glupog!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 16:19 

ma djecici se ofirno shutati... jebiga sve su to u sustini oni isti sminkeri kao sto ih ima po centralu...
ma neka
bice bolje al u kurcu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 17:21 

Acronian wrote:
Neshto wrote:
samo još da sarajevski bendovi počnu u tuzli da sviraju bez problema ko što njihovi ovdje i mirna bosna...

Sta ti ovo znaci? kakvih problema jebote?? Ko je to imo problema u Tuzli??

Nije niko imao problema jer niko nije ni svirao u Tuzli. Izuzimajuci onaj koncert sto je Emir organizovao, kad je i SK svirao, prije skoro 3 godine.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 17:42 

haha, cuj neprimjerno sutat se na koncertima??? sljedeci put ti donosim nanino pletivo jarane pa ti heklaj ako ti je primjerniji taj sadrzaj.

a akademija nije sto je nekad bila (i nije za svakoga).. svakakve djecurlije izlazi.. ali jos samo malo i pocinje skolska godinica :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2005. 21:46 

Cniostani wrote:
haha, cuj neprimjerno sutat se na koncertima??? sljedeci put ti donosim nanino pletivo jarane pa ti heklaj ako ti je primjerniji taj sadrzaj.

a akademija nije sto je nekad bila (i nije za svakoga).. svakakve djecurlije izlazi.. ali jos samo malo i pocinje skolska godinica :)

my fave fuckin time of the year. ne zbog akademije, vec zbog povecanog kapaciteta apsolutno SVEGA ostalog ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2005. 03:02 

Dr_0ljA wrote:
hanneman je imo neki stage diving..

to je bio vrhunac koncerta :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2005. 03:36 

Nightwing wrote:
Acronian wrote:
Neshto wrote:
samo još da sarajevski bendovi počnu u tuzli da sviraju bez problema ko što njihovi ovdje i mirna bosna...

Sta ti ovo znaci? kakvih problema jebote?? Ko je to imo problema u Tuzli??

Nije niko imao problema jer niko nije ni svirao u Tuzli. Izuzimajuci onaj koncert sto je Emir organizovao, kad je i SK svirao, prije skoro 3 godine.

Ako cemo gledat realno, u Sarajevu vec duze vrijeme nije bilo uopste benda koji bi mogao doci u Tuzlu. Bio je Silent Kingdom i eto dosli su i odsvirali. Nakon toga od njih ni traga ni glasa. Koliko sam ja cuo u to vrijeme su bili odustali od zivih svirki...
Svejedno, kad se ovi mladji bendovi jos malo napucaju i kad bude opet bio kakav adekvatan prostor u Tuzli - to nece biti nikakav problem - a i da bude to nikako ne moze biti neki nas problem jer mi nismo nikakvi organizatori i sl.. Tako da bendovi nikako ne trebaju da budu kritikovani zbog toga. U sustini, u Sarajevu Extremna Metal scena tek krece i to iz nicega, dok se u Tuzli konstantno radilo i sviralo vec preko 15 godina. Nista se ne postize preko noci...
Sta ces sad... Bice bolje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2005. 10:03 

ja samo neznam apsolutno nikog u Tuzli ko organizuje zive svirke za metalce (ako bendove vec necemo brojat), a u Sarajvu znam XXX ljudi koji to rade.

Sto se tice "scene iz nicega" u Sarajvu je sigurno vise metal/alter koncerata odrzano nego u Tuzli, ali treba uzeti u obzir i znatno vecu populaciju ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2005. 18:15 

Ja kad idem na metal koncerte domacih bendova, sto mi je u praksi vec od 1995.-te, stojim pored shanka, cugam i gledam i slusam bend koji svira.
U shutku uletim samo kad gledam kakav strani metal bend (naravno ovi sto su po HR svirali) jer pokushavam da dodjem do prvog reda.
Jesam li ja onda pravi metalac ili sta ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2005. 20:53 

Emir (The Aebyss) wrote:
Ja kad idem na metal koncerte domacih bendova, sto mi je u praksi vec od 1995.-te, stojim pored shanka, cugam i gledam i slusam bend koji svira.
U shutku uletim samo kad gledam kakav strani metal bend (naravno ovi sto su po HR svirali) jer pokushavam da dodjem do prvog reda.
Jesam li ja onda pravi metalac ili sta ?

izgleda da nisi, izgleda da si gej :D

nemos izgiravat Lemmy-a i bit one arm bandit za sankom. Neki zajebani djederi i blekeri bi se mogli uvrijedit ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 09. 2005. 03:50 
Moderator

KoldVoid wrote:
izgleda da nisi, izgleda da si gej :D

;)

Back ontopic. Pričao sam sa nekoliko ljudi, i čini mi se da na ovom forumu, ima dosta pizduna koji jedno pišu, a drugo pričaju, a tiče se Invaginatora. Pazite momci, ko vas sve hvali, jer nije zlato sve što sija.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 09. 2005. 04:09 

KoldVoid wrote:
Sto se tice "scene iz nicega" u Sarajvu je sigurno vise metal/alter koncerata odrzano nego u Tuzli, ali treba uzeti u obzir i znatno vecu populaciju ;)

E ovde se definitivno varash... Te brojke se ne mogu ni porediti, a i posjeta koncerata u Sarajevu se popravila tek u zadnjih godinu dana...
Vidi se da nisi dugo bio u Otadzbini... :wink:
Dijasporo mila draga... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 09. 2005. 12:50 

Hajmo statisticki jarane, nabroj sta se to desilo u Tuzli sto se tice metala/kora/alternative a ja cu ti nabrojat u Sarajvu. Vjeruj znam puno vise nego sto mislis, i dzaba ti argument. Ja nisam dijaspora, ja jednostavno nemam veze sa BiH ;) Tu sam samo kao "observer".

Jarane odvali ga ko maksim po diviziji...

Mislim s nogu ti mogu nabrojat vise koncerata u Sarajvu za jednu godinu neg za tri u Tuzli da su iole vezani za metal koji su i ujedno vise posjeceni, sta ste to imali u Tuzli osim Sacramental Blooda jedanput i Hatinog Bloody Sign-a plus tri nastupa Symbolic-a na odredjenim festama...mislim daj spusti se na zemlju.

Benediction? DRI? Kreator/Destruction?

Halo ba!

Opet ja kazem, to nije odlika neke scene ni grada, jer Sarajevo je ipak daleko vece i na kraju krajeva glavni grad. Al dzaba vama Tuzlacima objasnjavat. Isti ste purgeri u Hrvatskoj. Samo sto purgeri bar imaju jebeni grad i prostore, a brat bratu, Tuzla osim smrada slanih bunara i dobrih ljudi nema nista.

Al ne, treba bit iskompleksiran i furat se da je Tuzla centar nekog "BH METALA". Tri benda. Prejako, zaista. Toliko imaju zaseoci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Mrtva sramota.

Al ko se vidi hadzijom u fukaralaku....

A o iskustvima SA core/metal bendova u Tuzli necu pricat jer nemam pravo, al ono sto sam cuo iz pouzdanih izvora je bilo katastrofalno. Bolje bilo da su svirali na skupu ravnogorskih cetnika...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 140 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]