Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 06:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13. 01. 2006. 18:51 

Nije ni do digitalca niti do onoga koji je snimao nego je do postavke svjetla na bini

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 01. 2006. 20:01 

Kakve su, takve su, prolivena voda se ne moze pokupiti :evil: :twisted: :evil:

U svakom slucaju, thanks Sharanu i onome ko je slikao :!:

HAIL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2006. 09:51 
Administrator

compi wrote:
Nije ni do digitalca niti do onoga koji je snimao nego je do postavke svjetla na bini

Ima i do svjetla, ali svjetlo je osnovno oruzje svakog fotografa (pored postavki aparata, naravno :)).
Ako je slikano idiotom (a cini mi se da jeste), malo toga se da uraditi, ali opet:
- postavke bez blica daju super rezultate, ali NEMOGUCE bez stalka, tj. 'iz ruke'
- idioti nemaju manuelni fokus, a u onom mraku i dinamickim svjetlima tesko da ce automatski fokus uhvatiti ono sto se trazi
- blic nije toliko jak da se moze slikati sa galerije ili iz daljine vece od 2-3 metra, a da ima ikakvog efekta
- idiote u ovakvim situacijama jedino moze izvuci sto veci ISO i aparat barem naslonjen na zid, stub ili recimo sto.

Zavisi sve kakav efekat hoces da postignes. Evo u sljedecem postu par slika da malo docaram ovo sto sam napisao :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2006. 10:08 
Administrator

Image
Slika napravljena sa aparatom od 2MP :D
Moze se vidjeti kako se blic odbija od sve sto stigne, pa su glave raje u prvom planu, a sve ostalo bude u pozadini, iako blic moze 'dobaciti' na stage.
Slika je u poprilicno plavim tonovima i blic je takodje ubio rasvjetu, pa se dobije efekat neke kucne atmosfere, a ne koncerta sa super rasvjetom :)

Image
Ovo je slika bez blica, aparat u stanju mirovanja. Postavke aparata su bile takve da je bilo dovoljno svjetla da se vidi ono sto sam htio, a da nema blur efekta. Ovdje se konacno osjeti atmosfera koncerta :)

Image
Na ovoj slici se vidi kako automatski fokus radi svoj posao. Sreca da sam u ovom trenutku slikao bas ovaj detalj za bubnjevima, jer je tada bilo najvise svjetla na ovom mjestu i aparat je fokusirao bas taj dio.

Eto nasrah se ja momacki :P, al' mozda nekom bude i od koristi. Ja uvijek volim vidjeti dobre slike sa koncerata, pa mi je i u interesu da ih bude sto vise :)

Eh, da, Copyright © IcedFlame, 2005. All Rights Reserved  :P :P :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 01. 2006. 11:23 

WOW! Imas li ti mozda vise ovih fotki sa UFF-a? Trebace mi sto bolje fotke za site, nadam se da se mozemo dogovoriti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 06:48 
Administrator

Nazalost, samo sam Agonize slikao iz blizine, a od ostalih ima mozda svega 4-5 koje su koliko toliko uspjele. btw. Sve su otprilike ovih dimenzija, ali mislim da je dovoljno za sajt.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]