Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 11:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Author Message
 Post subject: Re: Cradle Of Filth 2009.
PostPosted: 30. 08. 2008. 17:18 
Moderator

stari serator wrote:
@SapunKemal: vidis Necrodaemona, on na Hornu i Marduk u rodnom gradu ne bi isao. Ocekujes li da ce on doci na GBH il Agnostic Front?

Ja bih sigurno bio u prvom redu, da je ne znam kolko vas pankera ispred mene :mrgreen:

meni to i jeste isti kurac, budi u meni istu emociju, nuzdu da nekog osinem, dok mi se od odredjenih "velikih" metal imena striktno povraca...

zato bi prvi otisao na cannibal corpse ili neki bend da je po mom cejfu..ha ya

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2008. 14:47 
Moderator

Organizovanje COF-a u Sarajevu je čista propast OSIM ako se u to ne uključi mašinerija od najmanje 15 ljudi gdje će striktno svi znati svoj zadatak - od marktinga, do cateringa. To su bendovi sa kojima nema zajebancije. On ako hoće Evian, on mora imati Evian vodu na stageu, inače može komotno sići i ne raditi ništa. Samo uz preciznu mašinu ljudi iza organizacije (nema više da samo jedan čovjek organizuje, kupuje hranu, lijepi plakate - na Balcanici je radilo više od 20 STALNIH saradnika, a zapamtite da su to sve underground bendovi koji se napijaju sa rajom, Dani sigurno neće doći u park Davorin da cuga sa ekipom), pravi tajming i lokaciju (na koju si lokaciju pucao, Emire, pretpostavljam, Centar za djecu i omladinu???) i, najvažnije, SPONZORE, ovo bi moglo ispasti...

Drugačije, odnosno na stari način...

Emire, ne znam šta da ti kažem za ovo - nema šanse da ostaneš na nuli sa kartom iznad 20 KM. Nažalost, situacija je takva kakva jest. :(

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2008. 17:10 

Sta da kazem , sto se tice toga iako ne poznajem organizatora ali ne vjerujem da bas ima sredstava za bacanje.Ja mislim da bi u slucaju Sarajeva tj. citave BiH uvijek bilo bolje organizovati malo "manje" to jest jeftinije bendove na koje ce naravno doci manje ljudi , ali na kojim ce organizator imati tog nekog profita.I mislim da bi nakon par takvih organizacija trebalo probati dovesti neko vece ime.
Sto se tice CoF-a stvarno ne volim bend.Ali vjerovatno bi otisao ako bi imao dovoljno para.
Ali mislim da stvarno i u samom Black Metalu , ako cemo CoF nazvat tako ima boljih imena koji su vjerovatno i spremniji svirati na ovim prostorima a koji su svakako i jeftiniji i samim tim mozda bolji za samog organizatora.

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2008. 22:33 

Maximum Satan wrote:
Organizovanje COF-a u Sarajevu je čista propast OSIM ako se u to ne uključi mašinerija od najmanje 15 ljudi gdje će striktno svi znati svoj zadatak - od marktinga, do cateringa. To su bendovi sa kojima nema zajebancije. On ako hoće Evian, on mora imati Evian vodu na stageu, inače može komotno sići i ne raditi ništa. Samo uz preciznu mašinu ljudi iza organizacije (nema više da samo jedan čovjek organizuje, kupuje hranu, lijepi plakate - na Balcanici je radilo više od 20 STALNIH saradnika, a zapamtite da su to sve underground bendovi koji se napijaju sa rajom, Dani sigurno neće doći u park Davorin da cuga sa ekipom), pravi tajming i lokaciju (na koju si lokaciju pucao, Emire, pretpostavljam, Centar za djecu i omladinu???) i, najvažnije, SPONZORE, ovo bi moglo ispasti...

Drugačije, odnosno na stari način...

Emire, ne znam šta da ti kažem za ovo - nema šanse da ostaneš na nuli sa kartom iznad 20 KM. Nažalost, situacija je takva kakva jest. :(

jaoo Sharfane kralju :lol: Jes jes...nece da pjeva bez eviana, kaze to mu najbolje pase uz njegove glasnice.

nego, za ozibljno, the aebyss ekipa bez icije pomoci moze organizirati Slayer i In Flames, bez po muke, problem je u isplativosti organiziranja bilo cega preko 1500 eura u BIH!!!
to sam naucio na svojoj kozi i to je fakt, barem za sada. a sponzore za jednu svirku je prakticki nemoguce dobiti, jedino valja nakav fest pokusat odraditi, ali tada je rizik deset puta veci.

ja bo volio da Emira spuca naka dobrota i posalje sve u pm i odradi ovo...bilo bi super. al postkoncertna depresija kad treba odplatiti dugove nije nimalo zabavna.

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 00:51 

Maximum Satan wrote:
To su bendovi sa kojima nema zajebancije. On ako hoće Evian, on mora imati Evian vodu na stageu, inače može komotno sići i ne raditi ništa.

Ma jeli bi oni meni graha s kazana i pili vode s lavaboa :lol: mamu im jebem šminkersku

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 09:44 

Jesam li ja negdje napisao da TheAebyss ovo organizuje??? NE...naravno da na ovakav potez nismo jos spremni prvenstveno finansijski, a ni produkcijski...ovo ako bi se radilo radilo bi se u kooperaciji sa ljudima koji su profesionalno u ovom poslu i samo se time i bave. Ne bih sad da pisem o tome jer se jos nista ne zna. Ako ljudi odluce da to rade onda cemo punom parom da uletimo u promociju pa kakav god rezultat bio. Ono sto vam mogu reci je to da vam se u narednom periodu planira dovuci bendova za koje niko nije ni sanjao da bi ih ikad mogao gledati u BiH. Al' sad imena tih bendova ne bih otkrio ni da mi platite ;)

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 10:12 
Moderator

Spawn wrote:
Jesam li ja negdje napisao da TheAebyss ovo organizuje??? NE...naravno da na ovakav potez nismo jos spremni prvenstveno finansijski, a ni produkcijski...ovo ako bi se radilo radilo bi se u kooperaciji sa ljudima koji su profesionalno u ovom poslu i samo se time i bave. Ne bih sad da pisem o tome jer se jos nista ne zna. Ako ljudi odluce da to rade onda cemo punom parom da uletimo u promociju pa kakav god rezultat bio. Ono sto vam mogu reci je to da vam se u narednom periodu planira dovuci bendova za koje niko nije ni sanjao da bi ih ikad mogao gledati u BiH. Al' sad imena tih bendova ne bih otkrio ni da mi platite ;)

Nisi ni ovo trebao spominjati. :)

A ostalo jedva čekam, šta god bilo, dosta mi je sarajevskih dj-eva i minimal housa u svakoj kafani.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 13:43 

ne volim ih nikako ali bi doso zbog scenskog nastupa i sto Domacin kaze radi kokara :D ,ajmo glasanje jedno death-trash bendovi ko najvise bude imo to je to :D ..a i jebeno je tu ja sam jedne godine sredio Necrophilismu,Mortipher i tad je bio Landsberg :) kod nas na motorijadi pa se narod fato za glavu :D sve Turbo-Folkeri

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

All times are UTC + 1 hour [ DST ]