yawnyawnyawn wrote:
Axeman wrote:
...
Ako radiÅ¡ koncert u startu trebaÅ¡ oÄekivati da možeÅ¡ popuÅ¡iti pare, Å¡to znaÅ¡ i sam. Ako nisi spreman na to (bez obzira na sav uloženi trud) ne trebaÅ¡ niti raditi koncert. Uostalom, lik je tebi pomogao za turneju, bio Vam je dobar koncert u Sarajevu, dobro ste se proveli - Å¡ta viÅ¡e oÄekivati (osim pokrivanja koje se nije desilo). Te pare koje si popuÅ¡io ćeÅ¡ vratiti na ovaj ili onaj naÄin, Äak i da ne - ono "nematerijalno" od koncerta ti je uvijek vrijednije. A sa "sranjem u usta" publici koja ti nije doÅ¡la ispadaÅ¡ samo gori od njih. A to si jedan organizator koncerata nebi trebao dopustiti. Äesu maniri, Ä‘e beÄka Å¡kola

Nema ni manira ni beÄke Å¡kole, ja sam seljak sa Dobrinje

Hej, nije do para, stvarno. Iskreno, vodio sam se nekim osjećajem da će raja doći na dobru zajebanciju za male pare. Sjećam se kad smo 2006. godine napravili dernek za drugi roÄ‘endan ISK, Route je bio krcat, popila se sva piva, toÄena i flaÅ¡irana, na kraju je SSH toÄio za metalce. To me i vodilo. Kontao sam da će biti dernek.
Poruka koju sam danas dobio od Bilosa glasi: "Hi Dena and Sharan. Once more thanx a lot for setiing up the Balkan tour. Everything was really profesionaly set up and we hope we didn't dissapoint you. Everything went very well to us and you made an excellent job for us. Take care and stay in touch for future cooperation. Yours truly, MT".
Meni je ova poruka dovoljna. Niko mi ba pare ne treba vraćati, hrpa raje je ispred sjedila i govorila - buraz, radit ćemo svirku, vratit ćemo lovu. Nije poenta u tome. Poenta je da je meni žao Å¡to je hrpa ljudi propustila sjajan dernek. Svi koji su bili, ko god je bio - niko se nije požalio! Ja sam htio Sarajevu neÅ¡to pokloniti i ko je doÅ¡ao, doÅ¡ao je. Možda sam zvuÄao malo drsko u posljednjem postu, ali nisam želio nikoga uvrijediti, no i dalje stoji Äinjenica da ako dovodiÅ¡ bendove koji su drugaÄiji - to ne prolazi.
Å imek (basista MT-a) je u 4 ujutro jednu noć meni rekao na telefon - imat ćeÅ¡ garantno za turneju u 09:00. U 09:00 mi je garantno doÅ¡lo faksom na adresu Radija. Onda je poslije toga slao joÅ¡ 4 garantna za ostatak ekipe i zvao ambasadu svaki put kad je trebalo na svoj raÄun. Tad sam se zakleo da im bogdica neće faliti, da će imati sve i imali su sve Å¡to su tražili. To su prijatelji, ne samo jedan od najdražih bendova.
I zato sam ja jebeno sretan!
deda wrote:
Šarane žao mi, al ne odustaj. Sve što si naveo stoji i za hrpetinu drugih gradova, ne samo za Sarajevo. Htjedoše nas par doći, al kad jedna stvar krene po krivu, krene i ostalih deset

btw: Sretan rođendan ISK-u!
Drž' se!
Deda, legendo...Äuo sam da si Unuk sad, Å¡ta uradi od glave

Ma jarane, meni se sve platilo...dan poslije Malignanta sam pijan ko Äep izaÅ¡ao na dva ispita u isto vrijeme i danas sam upisao dvije sedmice iz oba položena ispita

Tako da, I'm in full swing, baby! Nadam se da se vidimo 10.10

djeco!!! wrote:
a maderpig su bogovi. treba jos vakijeh bendova. i trebaju tekstovi nedje na netu ko sto sam vam govorio
Hvala, majstore i hvala na pomoći prije koncerta. Bit će tekstovi, a u novembru i neka svirka u Mostaru

Radi se na tome