Acronian wrote:
Evo druze, ovaj post je svojevrsna parada neznanja...
To sto ti vidis iz ociju jednog Bosnje-tamo daleko je nista do apsolutno iskrivljena slika. Ili ono sto ti zelis da vidis i da budes sretan sto i ti nesto znas.
Istina je sasvim drugacija.
Izmedju SA Metal bendova i TZ nema nikakvih sranja. Pitaj nekog iz Sarajeva ko svira kakavih je to on problema imao s nama i imenuj ga da i ja znam.
Ja nemam sranja, tako da necu imenovat, pazi svako ima usta za sebe a ja ti ovdje navodim ono sto sam cuo. Ti kazes da je to neznanje, ja ti kazem da nes da se suocis s nekim cinjenicama, no udure.
Ja bi prvi bio najsretniji da u Tuzli svaku noc svira Deicide, Napalm...ad infinitium. Al meni se cini da ti imas dojam da ja mislim drugacije. I iskreno prvi bi podrzao nesto te forme ako bi ikakava podrska trebala.
Dal je neko imo sranja s tobom i tvojim bendom direktno? Cisto sumnjam, bar ja nisam cuo. Isto ide za Agonize, al jarane, uz sve duzno postovanje vi niste citav grad, neke stvari prolete i neki ljudi naprave neki ruzan gest i jebiga...to je zivot.
Acronian wrote:
Sto se tice nekih Core/Metal djubrista to necu ni komentarisat jer to me i ne interesuje jer nema veze sa onim sto Metal jeste. Uostalom, kojeg to metalca interesuje sta se to desava na Core svirkama

Boli me kurac.
Ne znam za tebe al znam jako puno Metalaca koje interesuje HC/Punk i slicno. Ti se mos slobodno od toga operisat, tvoj izbor.
Acronian wrote:
Sarajevo druze jeste glavni grad i treba tamo sve da se desava ali to trenutno nije slucaj, bez obzira kako bi ti to jako zelio da bude. Ako to postane, super jer svi cemo mi biti sretni, vjeruj mi.
Nebi bilo ni zdravo da se sve desava samo u jednom gradu, koji uz to ima i geografsku manu jacine frontalne lobotomije u malog djeteta. A to "ako postane" nije dovoljno. Svi su sretni i zadovoljni sa nekim minimumima, stvari se moraju gurat naprijed.
Ono sto je pravi kurac je to da se stvara nekakav imaginarni rivalitet izmedju TZ i SA "scene" (ta rjec je presmjesna u kontekstu). O tome u sustini i jesu svi moji komentari na ovu temu, jer gledam vec par godina kako se ljudi busaju i prosipaju sa nekim mizernim i minornim uspjesima. Malo postane iritantno. Ako se ocete tako furat, bujrum vam. Al sumnjam da "ljute rivale" boli kurac. Sad ko tu ispada pametan a ko smjesan...nek svak za sebe odluci. Meni je to sve prezalosno kao sto Mica kaze. Mjesto da se cupa Metal iz jarka neki ga potkopavaju na pravo jadan nacinAcronian wrote:
Furas neka paganska sranja a usta ti puna turcizama i mahalskih pederluka.
Najbolje ti je da se okrenes tim "svojim" emiratima tamo i sl. islamskim sranjima jer taj bosnjakluk koji ti propagiras i treba tamo da ide... Ovde mu nije i nikad nece biti mjesto...
Paganska sranja? Imal nesto sto ja neznam o sebi? Paganizam? Ja? hahaha ovo cu shvatit ko kompliment

, a nek mi neko u medjuvremenu kaze kad i kako sam furo Paganska sranja

Mozda sam sluso neke bendove koji imaju takvu ideologiju, ne, ispravka, i sad ih slusam. Dobra zika, stas. Po toj logici trebali bi pretpostavit da ti provodis noci s teleskopom cekajuci bliski susret trece vrste...
Jebiga nisam vise toliko mlad i zelen da bi mi zivotna ideologija dolazila iz Metala...uz sve duzno postovanje za muziku, Metalci nisu bas kvalifikovani teolozi, naucnici, sociolozi, a najmanje stvoritelji neke realnosti.
Sto se tice "turcizama i mahalskih pederluka", jarane, to je jezik i zaostavstina ove drzavice. Hajmo sad bit zajebani i negirat par vjekova Turske okupacije ovih prostora, ono, nije se desilo. Mislim udure je to, biti nezadovoljan svojim okruzenjem, generalnim trendom u ponasanju ljudi. Ali biti uvjeren da imas tolki Hegelovski utjecaj na kurs globalnog drustva BiH da se tog slenga moras operisat mi je malo smjesno, jer i ja i ti cemo krepat, a turcizmi i mahalaske opaske ce ostati duuuugo iza nas.
Bosnjakluk koji ja propagiram? U rjecima napusenog Grose, "stvarno svasta"

Ja ga prvi ne podnosim, naravno tu mislim na neke zajebanije predrasude nego sto je prosjecan kiks u govoru, kao zelja za klanjem i pljackanjem ljudi bez razloga, zavist koja tjera na pusku...itd. Al sta cu kad sam okruzen vukojebinskom elitom. Mozda je u tebe u mahali bila sreca pa se nisu doselili majmuni s grane, al u mene jesu, ako imadnes kad vremena, mogo bih ti pokazat

No stvari idu nabolje...sto bi rekli, "sve ce to narod pozlatit"
A sta je za mene najbolje, to sto posto znam, i nemam potrebe da ikome iznosim. Mozes odmorit misli kad se vec tolko brines
P.S. Za Emirate, pa mislim da bi ti trebao otici, kao i svako na ovom forumu. Ono iskreno vam zelim. Imali bi dobar provod. A Islam...nek vjeruje ko hoce da vjeruje u babine svete priglavke ako hoce. Ja Musliman? Neb reko.