Uriel, izvini na offtopic-u ali samo da prokomentarisem neke stvari :
Zasto se koncerti desavaju u Sarajevu
Koncerti su se DESAVALI u Sarajevu jer smo imali prilicno dobar klub sa svjetskim standardima (dobar backstage i wc, razglas i rasvjeta vec postavljeni u klubu, ulaz za unosenje opreme iza stage-a i poseban ulaz sa biletarnicom - SLOGA). Druga opcija je bila Centar za djecu i omladinu na Grbavici koji je imao bolji prilaz bendovima sa kombijem i autobusom, backstage sa kupatilima i wc-om ali lose unutrasnjosti sve dok nisu sredili ali je problem jer ljudi koji to drze nisu zainteresovani da rade bilo sta sto nije komercijalno a od metala im se dize i ono malo kose na glavi. U Sarajevu su malo jaci platni standardi, ali sad ne znam ima li vise metalaca negu u Tuzli gdje opet postoji problem sa cijenama ulaznica i takodjer klubova. Visoko je po svemu sudeci dobar izbor jer nije daleko od Sarajeva a klub je pristupacan za dolazak sa autima i busevima za bendove i ljudi koji to daju na koristenje su izgleda pristupacniji nego bilo gdje drugo...
To su neka moja misljenja, a vi me ispravite ako grijesim.
Ako u bilo kojem drugom gradu u BiH ima klubova sa slicnim karakteristikama gore navedenih i uz to da su dostupni za organizatore koji rade metal koncerte i jos ako je sigurnih 200 ljudi koji ce doci iz tog grada i platiti ulaz 20-30 KM odmah cemo raditi koncerte... Lako je naci rupu i reci evo ovdje se moze svirati. Imamo i Bock u Sarajevu ali je pravo bezveze da tu svira bend poput Tankarda, Vadera ili bilo koji takve "velicine" jer to nije koncert vec svirka gdje publika nema osjecaja da je na nekom "ozbiljnom" koncertu...