Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 20:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Rebellion festival
PostPosted: 24. 03. 2008. 12:26 

Čuveni festival iz Blackpoola ovog proljeća u Beču. Cock sparrer, mdc, subhumans, pttb...
Ako ima neko da će ići neka se javi da popijemo koju pivu u areni.

Profile  

Post subject: Re: Rebellion festival
PostPosted: 24. 03. 2008. 21:07 

Heh, ja sam se ovom radovo otkad sam cuo da ce bit, al sad se potrefilo da 26.4. idem u Seher grad... tako da nema nista od mene. Halal bilo, al nisam u sarajvu bio 8 mjeseci ;)

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2008. 21:07 

SUBOTA:
Quote:
*Outdoor Stage*Saturday *
Cock Sparrer, Neville Staple, Conflict, Discipline, Vice Squad, Goldblade, The Agitators, Dangers Close

*Big Indoor Hall*Saturday*
Deadline, Drongos FE, Criminal Class, Static Thought, Pork Dukes, Eastside Boys, Tower Blocks, Frontkick, SS Kaliert, The Negatives, Sick 56, Middle Finger Salute

*Small Indoor Hall*Saturday*
Paranoid Visions, Strawberry Blondes, R77, Funeral Dress, Church of Confidence, Reazione, The Duel, Sidekick Bob, Monkish

75 Euro's / £50 - 2 day ticket

Day tickets available at 45€ / £30 per day

NEDELJA:
Quote:
*Outdoor Stage *Sunday*
The Dwarves, Subhumans, PTTB, MDC, Argy Bargy, Los Fastidios, Sonic Boom Six, The Exposed

*Big Indoor Hall*Sunday*
English Dogs, PAIN, Societys Parasites, Bitchfits, BeerZone, Demob,
Molotov Cocktail, Chemical KAOS, Bleach Boys, PFS, Vacunt, Mugshot

*Small Indoor Hall*Sunday*
Bootstroke, Holy Racket, Riot Squad, Skeptic Eleptic, Wiens No 1, Fornicators, Grown at Home, Fire Exit

Profile  

PostPosted: 24. 03. 2008. 21:20 

omg... SS Kaliert aaaaaa

Profile  

PostPosted: 06. 05. 2008. 13:31 

Malo kasnije, ali nema veze...Rebellion se ovjerio tokom 26. i 27. aprila.....Stvarno mocan vikend u Becu. Steta samo sto je nedjelja bila sa slabijim line-upom pa je i posjeta bila manja nego prvi dan....

Helem krenimo redom. Subota, mamurno jutro...Kolega dolazi po mene i idemo u neki irski pub da gledamo CFC - Manu...Odmah krene Kilkenny i CFC omlati crvene o tarabu...kakav lijep uvod za kasnije....Poslije tekme pravac Arena...Nazalost fulam Goldblade na Open air stejdzu i upadamo na pola nastupa Peter & Test Tube Babies...Taman na moju omiljenu Jinx....Dobri stari Piter uvijek u formi....Poslije Pitera Discipline...Vala nisam im neki fan...Previse su nabildani i pozeri za moj ukus...Po jakom suncu piva je isla extra i dok su Discipline zavrsili bio sam vec u elementu...Poslije pozera penjemo se na balkon i pocinje Neville Staple...Fenomenalno...Ska...Ispred bine ludnica od plesa...Ko ne zna Nevill je pjevac The Specials zar treba ista vise reci...Nakon ska slijedi pauza...dize se zastava sa krilima i natpisom Cock Sparrer...Vrhunac festivala...petorka izlazi i udri sa Riot Squad...ide hit za hitom...Ispred bine preko 2.500 ljudi, svi pjevaju sve...totalna ludnica...Bez dileme Sparreri najveci punk bend...nakon sat vremena kraj i za bis "England belongs to me" i "We're comming back"...Poslije Sparrera je tesko slusati i gledati ista drugo, ali selimo se unutra u vecu salu i gledamo Deadline...sjajan bend sa sjajnom pjevaljkom i nakon toga sviramo kraj i kuci na spavanje...

nedjelja jutro sunce laganica...kebabi za dorucak i pravac Arena...upadamo u pola nastupa sjajnih Los Fastidios...kakva steta sto nismo od pocetka to gledali...nakon njih neki davez Skeptic Eleptic...Onda idu debeljuce Argy Bargy...odlicni sa par Sparrer obrada digli su masu...pa HC veterani MDC dobri kao dobar dan...odem u wc i fulim John Wayne was nazi...jebala me piva....Iza su Subhumans...nisam neki fan ovog benda nikad bio i usput sam gledao neku krkacinu unutra..Mislim Molotov Coctail...poslije Subhumansa Dwarwes su bili glavni napolju, ali mi je to bilo poprilicno bezveze...poslije gledali cetiri ruzne zenske Bitchfits kako prase Misfits obrade...nazalost English dogse nismo docekali i nazad kuci na spavanje.....

Extra vikend u Becu...Konacno pogledao Sparrere...Jos da se obistine planovi o posjeti Rebellionu u Blackpoolu u augustu ove godine

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]