Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 00:40

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Re: SHINING, 23.08.2009. BG
PostPosted: 07. 01. 2009. 16:18 

Karta je 1000 dinara.

Ima puno vremena do koncerta,steta sto nije ranije...ali kako god,planiram biti na ovome. ;-)

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 16:41 

jebote, ja sam već pročitao ZG :( ja bi na to :(

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 17:01 

a ajd 8 mjesec pa bi moglo... jer sad je tu hrpa svega i svačega od čega će vjerojatno otpast dobar dio :(

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 00:03 
Moderator

Forgotten Tomb i Finsterforst su mi zaniljiviji od headlinera. Shining nikad nisam volio...

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 22:24 

oni gdje god da sviraju i lugubre vuku za sobom...
izgleda nije slucaj u begesu

Profile  

PostPosted: 09. 01. 2009. 01:48 
Moderator

Dabogdo jos i Lugubre...mislim svejedno ne bih otisao, al ono...lugubre, Forgotten Tomb i Finsterforst - postava ludilo!

Profile  

PostPosted: 09. 01. 2009. 23:53 

nemam pojma, morebit da sam i cuo peticu, al zadnji od njih koji sam cuo je bio bas neki smarajuci debilni lounge-minimal jazz-postpank umjetnicki isprdak koji je nakon prve tri minute bilo nemoguce slusat. jel to cetvorka il petica neznam, jer sesticu slusao nisam.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 22:41 

Sigurno nije lako ovima bit zahebani suicidalni blekeri kad sviraš ljeti koncerte.
zašto podržati nečije ovakve sucidalne furke?' čul "suicidal black metal".
Vidiš da čovjek ima problema sa žiletima :roll:

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 02:18 

+Abigail+ wrote:
nista licno mario, al zaista ne vidim poentu neargumentovanog i prilicno besmislenog postovanja na temu (koncerta) benda koji cisto sumnjam da si u zivotu poslusao.

ne znam,mozda je do mene,al licno nikad ne bih pisala na temi benda za koji me boli kurac i koji smatram muzicki bezvrijednim, dosadnim i uz to iritantnim/smijesnim kao pojava..na temi soulflya,recimo..

ništa lično, ali ti nemaš kurac. umjesto toga možeš kasti "zabole me pička".

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 02:58 
Moderator

:lol: :lol: :lol: :lol:

dobarrr!

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 03:39 

nooooooooooooot :evil:

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 13:05 

+Abigail+ wrote:
nista licno mario, al zaista ne vidim poentu neargumentovanog i prilicno besmislenog postovanja na temu (koncerta) benda koji cisto sumnjam da si u zivotu poslusao.

ne znam,mozda je do mene,al licno nikad ne bih pisala na temi benda za koji me boli kurac i koji smatram muzicki bezvrijednim, dosadnim i uz to iritantnim/smijesnim kao pojava..na temi soulflya,recimo..

Nista licno Selma, al ovo je forum i mislim da imam pravo osvrnut se na dati bend. Nije ni tema o albumima benda pa ti imas pravo pisat koji ti je dobar, a koji ne.
Kad sam vidio natpis "suicidal black metal" odmah sam otisao malo na youtube , myspace i wikipediu da vidim sto je to suicidalno kod ovog benda.
Nije mi jasan stav grcevitog branjenja furke nekog benda koji ti (predpostavljam) ne znaci nista bitno u zivotu,kao ni ti njima.

Necu kakit, black metal i ja nismo na cisto nit preferiram ovaj stil al smtram ga uglavnom odgovornim za bacanje lose sjene na kompletnu metal glazbu.
Soulfly meni u zivotu ne predstavlja nista bitno tako da me cisto boli briga sto ga ti smatras glupim ,losim il kakvim vec. Samo ne kontam tvoju afektivnu reakciju na moj post koji je napola kritika ,a napola zezancija.

Konkretno - procitah da su likovi cak na koncertima bacali zilete u publiku , te da je bilo tuce ,a i da promoviraju samoubojstvo i samoozljedivanje u svojim tekstovima.A onda kao frontman nestane pa se opet pojavi nakon odredenog vremena.
Pitam se - koji je smisao toga? Furka i neka velika poruka kad svirka sama za sebe ne zna dovoljno reci?

Pokusaj mi to objasnit bez afekta ,molim te. Nije li to smisao foruma? Zdrava komunikacija.

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 14:16 
Moderator

shitpifter wrote:
+Abigail+ wrote:

ništa lično, ali ti nemaš kurac. umjesto toga možeš kasti "zabole me pička".

:lol: :lol:

PS. Selma, Soulfly nemas sta kontat. Nista duobkoumno, cak i preprosto i primitivno mogao bih reci, tekstovi slabi (pogotovo na zadnja dva albuma, mada ni prije nisu bili bog zna sta). Cista energija i prenosenje "BTTP" poruke na "BTTP" nacin...

Al posto tema nije Soulfly, vec koncert Shininga, na koji svakako ne idem...

Last edited by Nameless on 11. 01. 2009. 14:21, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 14:50 
Moderator

Pa dodjes i kazes ako ti neko ne valja il valja :mrgreen:
Nemoj mrznju cuvat u sebi, dijeli je s drugima :)
sala..

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 18:23 

Quote:
meni je licno gora sjena kontradiktornosti u stavovima (kao sto je slucaj kod krscana iz slayera ciju pjesmu antichrist sam mogla slusati po citav dan, npr) nego neki tip koji se reze na stejdzu pod nemalim brojem teskih narkotika.
a ajd mi ti pojasni sta ti podrazumijevas pod bacanjem sjene?

Oprosti,tko su "kršćani iz Slayera" ?

Bacanje sjene - svojim djelom,riječju il dobrim /lošim primjerom ljudima koji nisu upućeni u to što predstavljaš dobro/krivo predočiti.
To većina blekera radi od početka 90-ih . Ja ne kontam "filozofiju" ispred glazbe,ako se već smatraju glazbenicima.
Isto tako neki nadrogirani "elektronac" može nekom baciti loše svjetlo na sve ostale,il pak neuki pjevač narodne mjuze biti nekom dovoljan da istu proglasi smećem. Samo što je to kod furki još gora stvar jer je primjerice u većine blekera ona ispred svirke.
Npr. ,pjevać BM benda Nocte obducta me zaintrigirao izjavom da bi većima tih blekerski "sotonskih pjesnika" plakalo kao mala djeca da im se ostvari to što pjevaju.

Quote:
isto kao sto milion drugih bendova na milion drugih nacina osmisli 'sou', nastup/scenu stagod.sto jednom libijac rece: ti platis, mecka igra/svira.tako je to i u ovom slucaju.niko od tebe ne trazi da se sijeces.cesto nastup zna doprinjeti atmosferi,a muzika Shininga (bar s prva 3 albuma,kao sto vec rekoh) govori dovoljno sama za sebe.

Nije isto kad ti se Karleuša skida na sceni da bi privukla pozornost i napravila "šou" i kad ti netko nadrogiran promiče samoubojstvo i samoozljeđivanje.
ako
Shining to rade zbog "šoua" onda eto ti potvrde svega što sam ti pokušao objasnit. Kakav je to bend i koliko stoje iza toga što poručuju,a poruka je jako važna većini metal glazbenika. pročitah da se i određeni broj ljudi ubio pod utjecajem njihove glazbe. Jel to dobro? trebaš li se ti i svi mi pred tim postavit kao "boli me neka stvar,ja samo odo slušat mjuzu". očito se radi o premećenom čovjeku koji ima mikrofon.
Da njihova mjuza govori za sebe onda ne bi bilo svog tog "šoua".

Quote:
kao sto rekoh,samo su me poceli iritirati padobranskikomentari ljudi koji tu vrstu muzike (bm) nisu ni pokusali shvatiti.

predpostavljam da sam i ja u tim padobrancima :mrgreen:
Najlakše je reć da se ne konta ideologija iza neke glazbe al bm metal je po meni šuplja glazba bez dobre poruke već uglavnom destruktivna. Nisam upoznao nikog tko je od ovakog izričaja postao produhovljeniji. Mislim da je realno reći da su blekeri i neki fanovi te glazbe oni koji najviše odudaraju. on dođe namazan corpse paintom (fan)na svirku i ljudi mu se smiju. E sad,jel to svi ne kontaju njegovu poruku il sta?

Nismo mi odavno sjeli na kahfvu da pričamo o mjuzi Selma. vidim ja da se ti još hvataš na moju Soulfly fazu koja je uvelike oslabila :mrgreen:
Svoj sam glazbeni ukus veoma proširio i ne smatram se više vrijednim il pametnijim zbog toga. postoji kvalitetna i nekvalitetne glazba. ti i ja ćemo sigurno drugacije definirati koja je kvalitetna,sto je normalno.

pozdravlja te padobranac

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 18:41 

Jebem ti glazbu :lol:

Profile  

PostPosted: 11. 01. 2009. 23:10 

Agere ConTra wrote:
Oprosti,tko su "kršćani iz Slayera" ?

Bacanje sjene - svojim djelom,riječju il dobrim /lošim primjerom ljudima koji nisu upućeni u to što predstavljaš dobro/krivo predočiti.
To većina blekera radi od početka 90-ih . Ja ne kontam "filozofiju" ispred glazbe,ako se već smatraju glazbenicima.
Isto tako neki nadrogirani "elektronac" može nekom baciti loše svjetlo na sve ostale,il pak neuki pjevač narodne mjuze biti nekom dovoljan da istu proglasi smećem. Samo što je to kod furki još gora stvar jer je primjerice u većine blekera ona ispred svirke.
Npr. ,pjevać BM benda Nocte obducta me zaintrigirao izjavom da bi većima tih blekerski "sotonskih pjesnika" plakalo kao mala djeca da im se ostvari to što pjevaju.

Tom Araya je zakleti Katolik, a o cemu pjeva...znamo.

Jebe mi se za ljude koji nisu upuceni. Metal je ionako nesto drugo, neka opcija van laznog morala i mentaliteta krda. Ekstremna filozofija logicno prati ekstremnu muziku. Za neke je muzika sport, hobi, a za neke vozilo za ilustraciju ideja i filozofija. Vecina BM bendova po difoltu spada u trecu kategoriju.

Blek Metal je svakako toliko udaljen od Metal mejnstrima da isti nemaju veze. Svako sa iole prolaznog interesovanja za Ekstremni Metal zna da jedan Mayhem i jedan Blind Guardian nemaju ama bas nikakve veze, osim sto sviraju na slicnim instrumentima.

Nocte Obducta su ocajan bend. Njihovo misljenje me ne interesuje.

Quote:
Nije isto kad ti se Karleuša skida na sceni da bi privukla pozornost i napravila "šou" i kad ti netko nadrogiran promiče samoubojstvo i samoozljeđivanje.
ako
Shining to rade zbog "šoua" onda eto ti potvrde svega što sam ti pokušao objasnit. Kakav je to bend i koliko stoje iza toga što poručuju,a poruka je jako važna većini metal glazbenika. pročitah da se i određeni broj ljudi ubio pod utjecajem njihove glazbe. Jel to dobro? trebaš li se ti i svi mi pred tim postavit kao "boli me neka stvar,ja samo odo slušat mjuzu". očito se radi o premećenom čovjeku koji ima mikrofon.
Da njihova mjuza govori za sebe onda ne bi bilo svog tog "šoua".

Naravno da nije isto. Jedno je prodaja seksa i nizih poriva za robotske mase, drugo bi trebalo biti poremecena umjetnost za poremecene slusaoce.

Neznam kakv je Shining bend, niti me interesuje jer mi je muzika prestala biti interesantna pa ti ne bih mogao reci.

Odredjeni broj...sta? :lol: Smiri se, niko se nije ubio zbog Shininga sigurno. Shvatio bih da se neko ubio preko starog Bethlehema al Shininga...tesko.

Quote:
predpostavljam da sam i ja u tim padobrancima :mrgreen:
Najlakše je reć da se ne konta ideologija iza neke glazbe al bm metal je po meni šuplja glazba bez dobre poruke već uglavnom destruktivna. Nisam upoznao nikog tko je od ovakog izričaja postao produhovljeniji. Mislim da je realno reći da su blekeri i neki fanovi te glazbe oni koji najviše odudaraju. on dođe namazan corpse paintom (fan)na svirku i ljudi mu se smiju. E sad,jel to svi ne kontaju njegovu poruku il sta?

Nismo mi odavno sjeli na kahfvu da pričamo o mjuzi Selma. vidim ja da se ti još hvataš na moju Soulfly fazu koja je uvelike oslabila :mrgreen:
Svoj sam glazbeni ukus veoma proširio i ne smatram se više vrijednim il pametnijim zbog toga. postoji kvalitetna i nekvalitetne glazba. ti i ja ćemo sigurno drugacije definirati koja je kvalitetna,sto je normalno.

pozdravlja te padobranac

:lol:

prvo, destruktivnost nije nimalo manje vrijednija od konstruktivnosti kao umjetnicki pristup. ja se apsolutno zgrazam na muziku i umjetnost konstruktivnih tendencija. produhovljenost nema veze sa tim, neznam odakle si to izvukao.

drugo ko god doje na bm koncert u korps pejntu a ne svira, bice ismijan. niko normalan se tako ruzno ne fura. naravno vidio sam i ja sifri al to su debili i nafuranti.

soulfly je po svakom kriteriju muzicke analize pojam za antikvalitet.

Profile  

PostPosted: 12. 01. 2009. 03:39 

Nemogu citati sve ovo ali koliko sam skuzio ovaj sto sere đđje NERD! +Abigail+ UKINI GA:D
Idem sa Adelom i ima da bude DOOOOOBRO:D

Profile  

PostPosted: 12. 01. 2009. 12:21 

smatram da ako neki glazbenik, umjetnik il sto vec , nesto propagira i zeli da ga se shvati ozbiljno onda treba uzet i neku odgovornost na sebe.
Ne pada jabuka daleko od drveta, oko prilike se moze skontat sto koga privlaci. vjerujem da svakakvih psiha dođe na ovakav koncert.

Quote:
nisi ocito gledao Metal:A Headbanger's Journey DVD?
Arraya je katolik,kao sto ti Emir vec rece.o tome vrlo otvoreno govorio u gorepomenutom dokumentarcu.'God Hates Us All? (smijeh) No..God doesn't hate us all..it was just a killer title for an album' il kako vec rece.

Nisam gledao al sam pročitao negdje na nekoj stranici koja kao propagira kršćanski metal (khm) da je i Araya tu negdje. Necu ulazit u detaljnu razradu ovog al ono sto on pise,kakve nazive albuma ima, kakvu ikonografiju i spotove daleko je od katolicanstva.

Quote:
Naravno da nije isto. Jedno je prodaja seksa i nizih poriva za robotske mase, drugo bi trebalo biti poremecena umjetnost za poremecene slusaoce.

jel to znaci da samo poremeceni ljudi dolaze na koncert Shininga?

Quote:
prvo, destruktivnost nije nimalo manje vrijednija od konstruktivnosti kao umjetnicki pristup. ja se apsolutno zgrazam na muziku i umjetnost konstruktivnih tendencija. produhovljenost nema veze sa tim, neznam odakle si to izvukao.

Ja smatram da je konstruktivnost daleko vrijednija. Sto moze ponuditi "umjetnost" koja ti ne daje nikakvu pozitivnu poruku, koja ne trazi nacin za naprijed. Druga je stvar kad netko pise o prozivljenoj boli (jer je ona sama jedna od najvecih inspiracija) i na taj nacin se filtrira al covjek koji konstantno je uronjen u destruktivnost i nije bas na pravom putu da funkcionira normalno.
slusao sam dosta toga u metalu i danas kad upalim pojedine bendove ne kontam da godinama mogu pjevat kako mrze, kako ce oni presudit nekom il slicno. Samo galame svoje frustracije bez nekog pokrica.

pro-pain recimo je primjer benda koji ne pravi "sou", nema veliki light-show ,nema maskote. zasto? jer im ne treba.ne kriju se iza niceg.

Quote:
haha..ubili zbog muzike Shininga?:D i da je to tacno (sto cisto sumnjam), pitam ja tebe: je li to do benda il do psihe kretena koji se,navodno,zbog toga ubio?koga tu treba kriviti?ajd sad da pocnemo i temu oko toga kako 'video igrice podsticu tinejdzere na destrukciju'.
ne,ja necu otici na koncert tog benda jer osjecam moralnu odgovornost prema idiotima sirom svijeta koji ce potegnuti obarac na sebe il uzeti zilet da prerezu vene samo zato sto,eto,Kvarforth sugerise takvo nesto u tekstovima.

vidis , rijec "kreten" i "idiot" u jednom pasusu da bi opisala neciju eventulnu patologiju. Ja malo vise cijenim ljudski zivot ,mozda zbog struke, i zanimaju me neke relacije koje ti ocito, ni neki drugi ovdje, ne uvazavate. Nemoj(te) krivo shvatit,nije na vama il meni(u biti i je ) da oporavljamo mase pricom da paze sto slusaju i da ne budu labilne psihe.
Tvrdim da odgovornost mora postojati. To ne znaci da se neki bleker mora ograditi od svih onih labilnih tekstom na pozadini cd-a vec da uzme u obzir da njegova glazba dolazi do mnogo ljudi.

Quote:
Nemogu citati sve ovo ali koliko sam skuzio ovaj sto sere đđje NERD! +Abigail+ UKINI GA:D
Idem sa Adelom i ima da bude DOOOOOBRO:D

ja sam predpostavljam ovaj "nerd". hehe super. padobranac i nerd

Profile  

PostPosted: 12. 01. 2009. 18:40 

Agere ConTra wrote:
Nisam gledao al sam pročitao negdje na nekoj stranici koja kao propagira kršćanski metal (khm) da je i Araya tu negdje. Necu ulazit u detaljnu razradu ovog al ono sto on pise,kakve nazive albuma ima, kakvu ikonografiju i spotove daleko je od katolicanstva.

Djes kardinal? Sta ima sta se radi? Jel ti to Benedikt sam reko da imas pravo ekskomunikacije koga os i kako os? Bezobrazluk, i nadasve tipicno B/H. Ko si ti da nekome kazes sta su oni a sta nisu? Za to ima institucija Katolicke Crkve, koje sam siguran, nisi faktor.

Quote:
jel to znaci da samo poremeceni ljudi dolaze na koncert Shininga?

Idealno da, ali nazalost 80% ljudi koji se na takvim manifestacijama pojave su tu iz podkulturalne afilijacije, sto ne znaci nista. Umjetnost je umjetnost, neki dodju da vide sta umjetnik radi i nastave kuci...

Quote:
Ja smatram da je konstruktivnost daleko vrijednija. Sto moze ponuditi "umjetnost" koja ti ne daje nikakvu pozitivnu poruku, koja ne trazi nacin za naprijed. Druga je stvar kad netko pise o prozivljenoj boli (jer je ona sama jedna od najvecih inspiracija) i na taj nacin se filtrira al covjek koji konstantno je uronjen u destruktivnost i nije bas na pravom putu da funkcionira normalno.
slusao sam dosta toga u metalu i danas kad upalim pojedine bendove ne kontam da godinama mogu pjevat kako mrze, kako ce oni presudit nekom il slicno. Samo galame svoje frustracije bez nekog pokrica.

pro-pain recimo je primjer benda koji ne pravi "sou", nema veliki light-show ,nema maskote. zasto? jer im ne treba.ne kriju se iza niceg.

Odlicno. Smtraj ti sta os. Jedan Van Gogh je isto bio nista jelde? 90% njegovih radova je bilo prozeto negativizmom i suicidalnim impulsima. Slike bordela, usamljenih ratara u jesen...ako ti ne vidis simboliku, to je do tvog intelekta. Kupi si knjigu pa se upoznaj, Taschen je mnogo dobar a mnogo jeftin.

Jesil ikad procito ijedan tekst od Shininga...ili jos bolje Burzuma il Bethlehema? Neb reko da jesi. Ne vidjeh nikakvog "oni ce nekom presudit". To sam uglavnom vidio u tekstovima Soulflya, i to naravno na najnizi, najgluplji nacin moguci.

Pro-Pain su prilicno krsni likovi, koji imaju imidz i pristup krsnih likova s kojim zajebancije nema. Sto je tipicno za HC kao i za njihov rodni grad. Nista lose. Volim ja Pro-Pain pravo i gledao bi ih sa istim (a mozda i vecim, jer mi je Pro-Pain drazi) osjecajem radosti kao i Shining. Bilo bi apsurdno kad bi oni imali ikakav "show" jer im se umjetnost zasniva na totalnom realizmu. Da sviraju nesto drugo, sigurno bi bilo adekvatnih promjena u izvedbi.

Likovi kao ti me pravo podsjecaju na Adolfa Hitlera kad je pokrenuo onu Enartete Kunst izlozbu. Treba samo pozitivno, u nekom drzavno opravdanom formatu. Nista avangarda, nista sto ukazuje na neke negativne aspekte egzistencije...Totalitarizam. Namjerno limitiranje kreativnosti. Grozota.

Quote:
vidis , rijec "kreten" i "idiot" u jednom pasusu da bi opisala neciju eventulnu patologiju. Ja malo vise cijenim ljudski zivot ,mozda zbog struke, i zanimaju me neke relacije koje ti ocito, ni neki drugi ovdje, ne uvazavate. Nemoj(te) krivo shvatit,nije na vama il meni(u biti i je ) da oporavljamo mase pricom da paze sto slusaju i da ne budu labilne psihe.
Tvrdim da odgovornost mora postojati. To ne znaci da se neki bleker mora ograditi od svih onih labilnih tekstom na pozadini cd-a vec da uzme u obzir da njegova glazba dolazi do mnogo ljudi.

I opet Hitlerizmi. Umjetnost je umjetnost. Jedina bitna umjetnost je ona koja u covjeku budi emocije. Nije duznost umjetnika da pokazuju put naprijed. Duznost umjetnika je da rehabiliraju drustvo sa neminovnim, cesto gorkim istinama. Ne znam jel Picasso razmisljao o putu naprijed kad je napravio svoj serijal o Spanskom Gradjanskom Ratu. Mislim da je upravo htio suprotno, da suoci drustvo sa svojom bestijalnoscu. Suicid je cesto takodjer nekima jedina opcija. Neki ljudi imaju dignitet koji im je bitniji od icega. Naravno ja ne djelim taj sistem vrijednosti jer bi se davno roknuo, a i nemam neku preveliku zelju ubrzavati neminovno, kad bude, bice. Ali negirati da takvi impulsi postoje je suluda obmana.

Ti si bas neki utilitarac, vazal sistema. Ljude bi u okove bacio i ofarbao im tamnice u cvjetne dezene. Nemojte slucajno da bi ste takli sta subverzivno aman-zaman. Svi cemo pocrkat prije il kasnije, ali je tradicionalno kod "vjernika" (judeohriscana, u koje ubrajam i muslimane) da ti oduzimaju pravo na autodestrukciju. Kao biva dao ti je to neko na nebu, taj zivot. Jah. GABO MANE jaro. Zao mi je, al ga nema. Tako da mi ga on nije dao, a ja cu ga sebi oduzet ako se tako osjecam, i nijedna laz iz usta koje stalno lazu (vjernika) nece utjecat na moj izbor ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]