Agere ConTra wrote:
Nisam gledao al sam proÄitao negdje na nekoj stranici koja kao propagira kršćanski metal (khm) da je i Araya tu negdje. Necu ulazit u detaljnu razradu ovog al ono sto on pise,kakve nazive albuma ima, kakvu ikonografiju i spotove daleko je od katolicanstva.
Djes kardinal? Sta ima sta se radi? Jel ti to Benedikt sam reko da imas pravo ekskomunikacije koga os i kako os? Bezobrazluk, i nadasve tipicno B/H. Ko si ti da nekome kazes sta su oni a sta nisu? Za to ima institucija Katolicke Crkve, koje sam siguran, nisi faktor.
Quote:
jel to znaci da samo poremeceni ljudi dolaze na koncert Shininga?
Idealno da, ali nazalost 80% ljudi koji se na takvim manifestacijama pojave su tu iz podkulturalne afilijacije, sto ne znaci nista. Umjetnost je umjetnost, neki dodju da vide sta umjetnik radi i nastave kuci...
Quote:
Ja smatram da je konstruktivnost daleko vrijednija. Sto moze ponuditi "umjetnost" koja ti ne daje nikakvu pozitivnu poruku, koja ne trazi nacin za naprijed. Druga je stvar kad netko pise o prozivljenoj boli (jer je ona sama jedna od najvecih inspiracija) i na taj nacin se filtrira al covjek koji konstantno je uronjen u destruktivnost i nije bas na pravom putu da funkcionira normalno.
slusao sam dosta toga u metalu i danas kad upalim pojedine bendove ne kontam da godinama mogu pjevat kako mrze, kako ce oni presudit nekom il slicno. Samo galame svoje frustracije bez nekog pokrica.
pro-pain recimo je primjer benda koji ne pravi "sou", nema veliki light-show ,nema maskote. zasto? jer im ne treba.ne kriju se iza niceg.
Odlicno. Smtraj ti sta os. Jedan Van Gogh je isto bio nista jelde? 90% njegovih radova je bilo prozeto negativizmom i suicidalnim impulsima. Slike bordela, usamljenih ratara u jesen...ako ti ne vidis simboliku, to je do tvog intelekta. Kupi si knjigu pa se upoznaj, Taschen je mnogo dobar a mnogo jeftin.
Jesil ikad procito ijedan tekst od Shininga...ili jos bolje Burzuma il Bethlehema? Neb reko da jesi. Ne vidjeh nikakvog "oni ce nekom presudit". To sam uglavnom vidio u tekstovima Soulflya, i to naravno na najnizi, najgluplji nacin moguci.
Pro-Pain su prilicno krsni likovi, koji imaju imidz i pristup krsnih likova s kojim zajebancije nema. Sto je tipicno za HC kao i za njihov rodni grad. Nista lose. Volim ja Pro-Pain pravo i gledao bi ih sa istim (a mozda i vecim, jer mi je Pro-Pain drazi) osjecajem radosti kao i Shining. Bilo bi apsurdno kad bi oni imali ikakav "show" jer im se umjetnost zasniva na totalnom realizmu. Da sviraju nesto drugo, sigurno bi bilo adekvatnih promjena u izvedbi.
Likovi kao ti me pravo podsjecaju na Adolfa Hitlera kad je pokrenuo onu Enartete Kunst izlozbu. Treba samo pozitivno, u nekom drzavno opravdanom formatu. Nista avangarda, nista sto ukazuje na neke negativne aspekte egzistencije...Totalitarizam. Namjerno limitiranje kreativnosti. Grozota.
Quote:
vidis , rijec "kreten" i "idiot" u jednom pasusu da bi opisala neciju eventulnu patologiju. Ja malo vise cijenim ljudski zivot ,mozda zbog struke, i zanimaju me neke relacije koje ti ocito, ni neki drugi ovdje, ne uvazavate. Nemoj(te) krivo shvatit,nije na vama il meni(u biti i je ) da oporavljamo mase pricom da paze sto slusaju i da ne budu labilne psihe.
Tvrdim da odgovornost mora postojati. To ne znaci da se neki bleker mora ograditi od svih onih labilnih tekstom na pozadini cd-a vec da uzme u obzir da njegova glazba dolazi do mnogo ljudi.
I opet Hitlerizmi. Umjetnost je umjetnost. Jedina bitna umjetnost je ona koja u covjeku budi emocije. Nije duznost umjetnika da pokazuju put naprijed. Duznost umjetnika je da rehabiliraju drustvo sa neminovnim, cesto gorkim istinama. Ne znam jel Picasso razmisljao o putu naprijed kad je napravio svoj serijal o Spanskom Gradjanskom Ratu. Mislim da je upravo htio suprotno, da suoci drustvo sa svojom bestijalnoscu. Suicid je cesto takodjer nekima jedina opcija. Neki ljudi imaju dignitet koji im je bitniji od icega. Naravno ja ne djelim taj sistem vrijednosti jer bi se davno roknuo, a i nemam neku preveliku zelju ubrzavati neminovno, kad bude, bice. Ali negirati da takvi impulsi postoje je suluda obmana.
Ti si bas neki utilitarac, vazal sistema. Ljude bi u okove bacio i ofarbao im tamnice u cvjetne dezene. Nemojte slucajno da bi ste takli sta subverzivno aman-zaman. Svi cemo pocrkat prije il kasnije, ali je tradicionalno kod "vjernika" (judeohriscana, u koje ubrajam i muslimane) da ti oduzimaju pravo na autodestrukciju. Kao biva dao ti je to neko na nebu, taj zivot. Jah. GABO MANE jaro. Zao mi je, al ga nema. Tako da mi ga on nije dao, a ja cu ga sebi oduzet ako se tako osjecam, i nijedna laz iz usta koje stalno lazu (vjernika) nece utjecat na moj izbor