Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 05. 2024. 12:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Pravila korištenja podforuma Koncerti
PostPosted: 21. 02. 2010. 20:48 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 04. 05. 2008. 07:59
Posts: 4415
Location: Sarajevo-Travnik
Pravila iznesena u ovom topicu služe podizanju kvalitete foruma Rock Planet. Svjesni značaja podforuma Koncerti, naročito nj informativne vrijednosti i imajući u vidu sve probleme nj korištenja zbog nedostatka jasnih pravila i moderatorskog angažmana, bar u posljednje vrijeme, moderatori grupe Sweepers su odlučili donijeti sljedeća pravila:1. Otvaranje tema

Naziv teme mora sadržavati puno ime benda/festivala + datum/lokacija

Sadržaj teme:
- navesti tip događaja (koncert, slušaona, video projekcija) i žanr
- link na myspace i/ili službenu stranicu benda
- datum održavanja događaja
- ukoliko se radi o festivalu, poznati line-up i link na služb. sajt festa
- lokaciju i cijene karata
- ime organizatora i kontakt
Standardan oblik naziva koncertnih tema je sljedeći: "Bend xx/Festival/drugi događaj xx @ datum, lokacija"

Obaveza je autora teme (a to je korisnik/ca koji je otvorio/la temu) da ove podatke uvrsti u početni post na temi odmah prilikom otvaranja ili, ukoliko mu/joj nisu poznata odmah da to učini čim sazna. User/ica će biti upozerena ukoliko podatke ne uvrsti a početni post a oglušavanje na upozorenja može rezultirati zaključavanjem, odnosno brisanjem teme.


2. Postanje na temama

1. Korisnici na podforumu se moraju pridržavati općih pravila foruma Rock Planeta koji zabranjuju postove koji vrijeđaju druge korisnike, vrijeđaju i prozivaju bendove, prozivaju moderatore za njihove postupke, postavljaju neprimjerene slike, linkove i sl., spammaju ili potiču na pisanje ovakvih postova.

2. Na podforumu Koncerti se dalje zabranjuje diskusija koje je najčešći razlog zaključavanja tema. Opis pravila je sljedeći:

Diskusija o događaju poslije održavanja

2.(1) Na temi događaja nije dozvoljen offtopic u većim količnima* ni prije ni poslije održavanja. Ovo se naročito odnosi na situacije u kojima se komentiranje samog događaja pretvara u diskusiju o koncertnim dešavanjima generalno ili o nekoj drugoj temi nevezanu za konkretan događaj, kao naprimjer: diskusija o općenitoj posjeti koncerata, o organizatorima/organizaciji koncerata, interno raspravljanje između korisnika totalno nevezano za događaj, o stanju scene generalno i tako dalje.

2.(2) Na prvi znak ovakve diskusije tema će se zaključati a korisnici koji o njoj žele dalje nastaviti se upućuju da postaju u, za to predviđen, topic ili otvore sami novi topic u podforumu Generalne rasprave.

*standardan prag tolerancije offtopic rasprave je 3-5 postova.

3. Postovi tipa: "zašto ovo?", "a opet death metal koncert", "koji vrag će najava ovog događaja ovdje" i ostali koji završavaju smiley-em roll ( :roll: ) a koji potiču na nepotrebnu raspravu koje prostor teme ispunjavaju za istu nebitnim sadržajem - su zabranjeni. I ovdje važi isto što je rečeno u tački 2.(2)


Upozorenje: Ukoliko korisnik ne bude poštovao ova gore pravila prvo će biti upozoren (dobiti warn) a nakon njega slijedi ban u određenom trajanju.


Sweepersi će redovito i temeljno provjeravati svaki topic i redovno brisati postove neprimjerenog sadržaja, dodjeljivati upozorenja i banove. Nadamo se da korisnici shvataju da pisanje na ovom podforumu zahtjeva veći stepen ozbiljnosti nego na ostalim djelovima foruma i da će poštivanjem pravila sami doprinijeti kvaliteti foruma Rock Planet.

Sva pitanja, sugestije, kritike, zahtjeve i molbe uputiti grupi Sweepers na PM.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group