groznium wrote:
Eto zbog takvog stava i ima toliko djevojaka u ovoj našoj subkulturi .... dobro da i ima ...
što dotični ne promijeni mjesto fajta pa ode u ring tamo nekog nabije i da gleda koncert sa mirom a ne ko najgora macho seljačina udarajući sve oko sebe dok oni zaboga ispoštuju bend i uživaju u glazbi napucavajući se i sve oko sebe rukama, nogama .. eto sviđa mi se neki bend idem divljati taman nekom nabio šljivu ili ne znam pukao ga laktom u rebra oko, zube ..... ,ugrožavajući sebe a i druge oko sebe ... meni takva podrška ne treba..... nit je to hard core
ta došli smo da se zabavljamo a ne da gledam hoće me neki divljak udariti u svom transu .. , da bila je Milica ogrebena ispod oka ... , šta treba da izgubi oko i da je udari neko zato što je vokal u nekom hard core bendu ...., Da može se divljati , no svaki je nastup drugačiji u neki se više uneseš u neki manji .i da li imaš energije/ snage i zraka i prostora za isto da vidjao sam je i u takvom stanju ... . no kako ti bude i ja ponekad mehanički odsviram svirku spakujem svoje i to je to ... ,
svijetu se ne može ugoditi ... ja sam prestar za šutke i ostalo ... sviram glazbu koju volim ... , a neko ako se ne zna ponašati biće svuda isti ...
ne znam meni je svirka u Sa bila prosječna i drago mi je da smo napokon nakon tri pokušaja uspjeli doći ..i nadam se i radujem se ponovnom dolasku ...
Lično mene zaboli neka stvar hoće li biti djevojaka u našoj subkulturi ili muškaraca, vegana, edgera, homoseksualaca ili čega već. Nije me briga uopće ko je ko i šta je ko je već mi je bitno da je dobra atmosfera i da se dobro provedem.
U odbranu kolege Jaske neki drugi dotični bi trebali pogledati koju hardcore svirku, barem preko interneta pa da ukapiraju kakve je tu sve krvi proliveno i na koje načine. Da te neko zakači su stvari koje se dešavaju u hardcoru, ako se ne možeš nositi s tim onda je tvoj problem što ulaziš u taj svijet.
Zar ti stvarno misliš da bi neko tu djevojku spucao namjerno ili jako

Ja lično kada odem na koncert onda i pokažem energiju i nikad u životu nisam nikoga udario jer pazim druge kao i sebe ( 99 % raje u Bosni je takvo )a nakon napuknutog rebra na Slayeru ili razbijenog nosa na AF nisam se žalio nikome i dalje ulazim u pitove. Ili jesi ili nisi, stvari se u životu ne bi trebale raditi polovično ili sa zadrškom. Poštujem njenu odluku, namjerno udaranje nekoga nije hardcore ali ja od šutke bježati neću jer to jest hardcore i uvijek će biti. Kome se ne sviđa neka svira balade i okani se ćorava posla.
Ako ste došli da se zabavljate onda znate kako se zabavlja u HC -u, ako te neko slučajno zahvati budi siguran da je to u žaru muzike i energije, da si dobar riffmajstor

Naravno da ne treba da izgubi vid, sranja se događaju ali bend zbog minimalne procentualne nedaće ne bi trebao bježati od publike, to je sve. Ali opet sve ovo je samo moje neko viđenje, ne moramo se slagati ali možemo se poštovati u slobodi svojih mišljenja pa tako i ja poštujem vaše odluke.
Puno pozdrava.