Dugo mi nije ovako zujalo u usima!
Moram priznati da je ovaj koncert usao medju tri najjaca koncerta koja ikad pogledah u zivotu! Nevjerovatno iznenadjenje i mnogo vishe od ocekivanja! Jako jako dobro!!!
Trail of Tears su mi bili sasvim ok, onaj kosooki mashe glavom ko lud!! Odlican izbor pjesama i ful su mi se svidjele stvari sa novog albuma! Onaj celavi sto pjeva clean vokale je u biti suosnivac benda Green Carnation, lijepo smo se zapili nakon svirke!
Tristania mi je bila ok iako nisam bas lud za takvom muzikom, pjevaljka je jako lijepa i ima nevjerovatan pogled! Glas fantastican! Pjevac tristanie mi je tako jadan bio da sam mu poslije koncetrta u facu reko ti si smijesan! Ono numetalsko trzanje i neki gothic/vaginalni depresivni izrazi lica su mi u najmanju ruku inafntilni i debilni. No sve to na stranu covjek ima jeben glas!!!
Therion - spadaju u grupu bendova (kojih je vrlo malo mozda 5% na sceni) koji su dobri uzivo kao i na cdu, mozda cak i bolji! Malo je takvih i takvi su veliki, a Therion mi se sinoc prikazao kao VELIKI bend i zasigurno cu ih ici gledati kad god budu svirali u susjedstvu.
Set lista odlicna, samo jos da su svirali In The Desert Of Set! Ono sto dozivih za vrijeme To Megatherion se nemoze porediti ni sa cim, malo bendova moze ono uraditi - bio sam doslovno IN RAPTURE!!! Mogao bi sad hvaliti sve pojedince u Therionu ali umjesto toga cu samo napisati - Therion = kraljevi live heavy metal ugodjaja!! Kako je bilo dobro cuti pola jebene sale kako vristi kad su Therion pozdravili fanove iz HR!
Eh da, i ovo sa busom je pravi pogodak, super organizacija, super atmosfera i predobra muzika! Na putu do Ljubljane Motorhead i Slayer, na povrtaku lagano Alternative 4 i Tuonela - sweet!
Posebni pozdrav Heleni i njenim okicama!