Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 22:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: MORBID ANGEL, Budimpesta, 3. april 2005.
PostPosted: 05. 04. 2005. 14:09 

BURN BITCHES, BURN! :evil:

Ovo propustiti je bilo nedopustivo za mene... no ovo sto sam dozivio u zadnja dva dana bilo je mnogo vise no sto sam ocekivao! :)

Fino sam se sjeo u autic i lagano krenuo za Budimpestu u nedjelju. Prva greska je sto sam umjesto 60 eura podigao 600 na bankomatu...jer im je tecaj skroz sjeban i ja sam napravio "greskicu", druga greska su ceste...mater im kod njih su obrnute boje oznaka za ceste...naime u Madjarskoj je plava boja oznaka za auto put a zelena za obicnu cestu...tako da sam proveo sat i pol vozeci se po "zelenoj" cesti, pitajuci se kad ce taj auto put. :D Nevermind, bar sam vidio super ultra cool pop gradova u susjednoj nam... :shock: :D I tako bez duzeg lutanja po Budimpesti, koja je BTW prekrasan grad, dodjem i tog kluba Wigwama. Ljudi, ja ljepsi prostor, tj. klub u zivotu nisam vidio. Ogromno mjesto, velicine dvije mocvare, super uredjeno iznutra u nekom kaubojsko-indijanskom stilu, sa nekih sedam, osam sankova, sve u drvetu...ma super izgleda. Izvrstan stage, mozda malo cak i previsok, ali sve u svemu dvorana pet plus....obecavala se odlicna atmosfera. U setnji kroz rulju naletim na jednu plavokosu curu, duuuge plave kose... i tad me pogodi...pa to je cura pjevaca iz Negure Bunget, koju sam nedavno upoznao u Mariboru :lol: Cool, bar neko koga poznam. Usred price s njom prilazi mi gitarist MA-a Tony Norman i odlazimo za jedan od mnogobrojnih sankova. Uz cugu i pricu o koncertu i turneji - kako je svirati sa Davidom, dolazi slijedece iznenadjenje - Madjarska je najjeftinija zemlja na svijetu! :D Jack Daniels za Tony-a i Bacardi-coke za mene sam platio manje od 1 eura. :shock: Zakon, pocinjem se bojati za sebe, jer klub je prejeben, moj najdrazi bend svira u reunion postavi, cuga je prejeftina a ja sjedim sa 600 eura u dzepu u forintama! A svi znamo kako se lako novac trosi kad nemas pojma koliko si potrosio... :lol:

Nakon uzasno dosadnih Hatesphere, i par rundi na sanku krece nastup kraljeva death metala... cetvorica likova, svaki svoj svijet, izlaze na binu i krece moj favorit RAPTURE :D
uz veliki osmijeh na licu i nevjericu da sam stvarno tu uzivao sam u slijedecim stvarima koje su odsvirali:
Rapture
Pain Divine
Maze of Torment
Sworn to the Black
Blasphemy
Lord of all Fevers and Plague
Dawn Of The Angry
Where the Slime Live
Blood on my Hands
Dominate
Immortal Rites
Day of Suffering
Evil Spells
Chapel of Ghouls
God of Emptiness
World of Shit (The Promised Land)

Nije lose ha? :D Samo prva cetiri albuma - Morbid Angel is back ljudi, vjerujte mi. Tako dobro zvuce, tako se pozitivna atmosfera osjeca na stageu. David je apsolutna jedan od najkarizmaticnijih frontmena u metalu, on tako dobro vodi ekipu i koncert i sa svojim ultra dubokim glasom uvijek dobije sto trazi.... ja neznam sto se pricalo za madjare ali su ovi bili ludi pravo! Sutka je furala cijelo vrijeme koncerta i cim je David pogledao nekoga taj bi odmah drito u sutku...jebote, madjari su bili kao opcinjeni. Ne mogu reci da me David iznenadio svojim stilom, ali mozda su one gumene bermude, cradle of filth like cizmetine i uska latex majica bili malo previse. No ipak na majici je bio veeliki MA pentagram pa je to spasavalo stvar. Trey je bio silovit sto je i uobicajeno, stvarno uz Davida velika karizma u bendu. U jednom je trenutku produljio jedan solo i poceo improvizirati, grceci se histericno je svirao svog crvenog Gib-a...to je bio JEBEN trenutak za vidjeti...Tony i David gledali su ga u nevjerici s pogledima tipa "sta ovaj fanatik sad izvodi". :D Moram priznati da nikad prije na koncertu nisam toliko obracao pozornosti na bubnjara, ali Pete je stvarno nadljudski bubnjar. Oni strahoviti prelazi, dupli bas koji zvuci ko armija tenkova i ta brzina...jedini komentar moguci je WOW! Jos kad se doda izvrstan zvuk bubnja na koncertu, jos jednom WOW. Jedna od najpozitivnijih stvari sto se tice ekipe je i to da su kulturni, koliko god ne htjeli priznati madjari su nas presisali sto se tice europeizacije i kulture osnovnog ponasanja. Ova plavusa iz Negure me odusevila head bangingom, bas kao i u Mariboru, cura je luuuda! Od nje bi nase cure mogle nauciti kako jebeno head bangati a bogme i frajeri koje to interesira. Ja sam bio presretan jer su odsvirali 6 pjesama od 9 sa mog najdrazeg albuma, Covenant-a. Evil Spells kazu da nisu svirali 10 godina, i fakat je bilo extra cuti je. (primjetite kako sve vise i vise reunioni se desavaju, i kako se sve vise i vise bendovi koncentriraju na stare stvari op.a.) Na kraju sam ubo i neoliko majica, izmedju ostalog i Domination..majicu koju sam tako dugo trazio! :D
U svakom slucaju koncert je bio odlican, za fanove onog starog dobrog Morbida nesto sto se ne smije propustiti! Ekipi koja se neckala da li da ode pogledati ovo srdacno preporucujem, jer turneja jos uvijek traje i ima se vremena pogledati ovaj odlican nastup.
No za mene je noc tek pocinjala...
Nakon koncerta druzenje sa cijelim crew-om i bendom se nastavilo u klubu pa kad su nas istjerali ispred i u tour busu. Cuga i smokerija su normani dio jedne turneje, no ja sam morao voziti natrag pa sam bio oprezan (ne vise od 2 komada od svega :D ) Bend je krenuo prema Bolonji a posto sam ja morao voziti za ZG odlucio sam da cu ici u konvoju jer je mnogo lakse onako pod gasom voziti iza tour busa sa milijun lampica koji vodi put, samo se opustis, pustis muziku i otvoris prvi red bull u nizu. Zaustavljanja na pumpnim stanicama su bila histericna, 30 metalurga uleti i napravi toliku guzvu... haha. David je filmofil i kupuje svaki jebeni dvd pogotovo europske filmove dok je napuseni Pete lud za kinder cokoladama! :) Zakon je bilo sjediti sa Commandom, slusati njegov slomljeni engleski dok luta bespucima THC-a i slusati Rocka Rolla u 4 ujutro negdje na auto putu u Austriji. Dugogodisnja zelja da prisustvujem ovom koncertu napokon mi se ostvarila kao i zelja da stisnem David Vincentovu ruku i zahvalim mu se na svemu sto je ucinio, jer meni je zajedno sa Morbid Angel-om izmjenio zivotni tijek. Odlican je komentar Davidov bio "da, vidio sam te da pjevas svaku jebenu rijec covjece" ...mislim se, pa kad ste svirali prvacetiri albuma, a to je moja biblija! :D Nedjelja i ponedjeljak su bili kao u snu, i ovo cu pamtiti dok sam ziv, koncert, druzenje poslije koncerta i put kroz sredisnju Europu.
Odmaram i skupljam energiju za Italian leg of the tour!

Vidimo se u Trevisu u srijedu!

HAIL!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2005. 16:07 

Ljudi ja u zivotu nisam bio ovoliko sretan kao nakon ovih koncerata Morbid Angel-a. Pogledao sam hrpu svojih favorita i stvarno uzivao na nekim od svirki poput recimo Tankarda ili Moonspella ali ovo je bilo skoro kao nestvarno. Nemam vise love, ali da imam sad bih uzeo day off i otisao bih u Francusku ili Grcku pogledati ovaj nastup jos jednom. Meni je ovo bilo vrhunac - TO JE TO! Ja nakon ovoga nemam vise sta cekati ili nadati se necemu, ja sam svoj koncertni vrhunac dozivio! To je malo i sranje jer vise nista nece biti isto, ali jebiga stari se i stvari se mjenjaju, no meni je drago da sam ovo dozivio. Nova era pocinje i nadam se novi pocetak za Morbid Angel i u studiju a ne samo na pozornicama uzivo.

Evo fotografija s ove famozne turneje, fotke su iz Z7 kluba u Svici:

http://www.metalpics.ch/Metalpics/user/ ... dcdb84c494

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2005. 16:38 
Moderator

dude,who gives a shit?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2005. 17:04 

kad se malo progleda izvan okvira papanluka i lose furke opcenito onda mozda nekog i zaboli. no boli mene koga boli, ako nekog zanima cool, ako nekog ne zanima opet cool. mene ne tangira tvoje pitanje, meni dobro, kontas ba :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2005. 14:15 
Moderator

kontam ja,al mogo si to sebi napisati na list i diviti se
ono...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]