Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 29. 06. 2025. 00:29

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: 19.06.2005. Zvornik - Sacramental Blood,ToxicDeath+2 benda
PostPosted: 16. 06. 2005. 18:43 

Konacno je potvrdjen ovaj datum!Dakle, 19.06.2005.(Nedjelja) u Zvorniku(diskoteka "estrada" :lol: :lol: u sportskoj hali,pored autobuske stanice u Zvorniku) sviraju:
Sacramental Blood(Brutal Death metal,Beograd) http://www.sacramentalblood.tk
Toxic Death(Technical death metal,Tuzla) http://www.toxicdeath.tk
Eternal Eclipse(Melodic black/gothic metal,Zvornik)
Cuntmaggots(Grind ,Zvornik)
Svirka pocinje u 20:30h
Cijena ulaznice je 5 km.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 20:08 

Vidimo se u nedelju na toj klaonici.

E sada.. ti veliki death metalci Tuzlaci imaju priliku da pokažu koliko im je zaista stalo do death metala - Zvornik je od Tuzle udaljen 50 Km, busem je to nekih sat i dvadeset minuta.. zadnji iz Tuzle kreće u 17:00, a prvi iz Zvornika je u 06:00. Povratna karta je 9 KM ako se ne varam. A taj idle time što će biti poslije svirke možete provesti na jednom od najboljih mjesta za alkoholisanje - obala te rijeke Drine.

Ako vam se pak ne ide busem, mislim da bi trebao biti neki kombi ili nešto, za recimo 8 KM, povratak odmah poslije svirke, ali u kombi može stati 8 ljudi, to imajte na umu. No, ovo nije još sigurno, javim se do nedelje sa detaljima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 20:51 

Evo i plakata:
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 10:25 

Ma iju iju :) Nek se nesto dogadja i u Zvorniku. Radio sam i zivio u tom gradu mjesec dana daleke 1998. i sjecam se da je tada bio to fin lijepi gradic, uzasno osiromasen i bez ikakve metal scene ali eto jebiga. Sjecam se da sam bas tada dobio majicu Morbid Angel- Angel of Disease koju mi je donio kolega amerikanac s kojim sam radio i da sam je cesto nosio po Zvorniku... naravno u cudu su me svi gledali i ja se nesjecam nijednog metalca da vidjoh. U svakom slucaju fina sjecanja me vezu na taj grad kroz koji sam inace prosao dosta puta i nakon te 98.

Ovo je prejako metal desavanje i ne bi ga trebao propustiti nijedan metalac u radijusu od 100 km!

Hoce li ovo biti prvi jaci metal koncert u gradu ili se desavalo nesto i prije? I bas me zanima ako mi neko moze reci je li one 1998. bilo neko metal okupljaliste ili kafic gdje se raja okupljala? Ja ga neuspjeh pronaci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 15:14 

Uriel wrote:
Ma iju iju :) Nek se nesto dogadja i u Zvorniku. Radio sam i zivio u tom gradu mjesec dana daleke 1998. i sjecam se da je tada bio to fin lijepi gradic, uzasno osiromasen i bez ikakve metal scene ali eto jebiga. Sjecam se da sam bas tada dobio majicu Morbid Angel- Angel of Disease koju mi je donio kolega amerikanac s kojim sam radio i da sam je cesto nosio po Zvorniku... naravno u cudu su me svi gledali i ja se nesjecam nijednog metalca da vidjoh. U svakom slucaju fina sjecanja me vezu na taj grad kroz koji sam inace prosao dosta puta i nakon te 98.

Ovo je prejako metal desavanje i ne bi ga trebao propustiti nijedan metalac u radijusu od 100 km!

Hoce li ovo biti prvi jaci metal koncert u gradu ili se desavalo nesto i prije? I bas me zanima ako mi neko moze reci je li one 1998. bilo neko metal okupljaliste ili kafic gdje se raja okupljala? Ja ga neuspjeh pronaci.

Heh i ja sam te `98 doselio u Zvornik,tada koliko se ja sjecam nije bilo nijednog metalca ovdje,ja sam u to vrijme pocinjao sa metalom i uglavnom sam nosao neku Cannibal Corpse majicu.Danas je sve mnogo drugacije,mnogo vise ljudi zivi ovdje nego te `98. godine(jer se jako mnogo zgrada izgradilo).U poslijednje 2-3 godine se pojavilo podosta nekih metalaca,a neki su dosli sa strane...Do sada nije bilo nikakvih metal svirki,bilo je par svirki na kojima je bio nekih lokalnih metal bendova,ali nista specijalno...
Tako da je ovo prvi put,ne znam ni sam koliko ljudi da ocekujem,al znam sigurno da ce atmosfera biti vrhunska!
Poz!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 01:54 

I gdje su sad svi ti veliki metalci koji su tako zeljno iscekivali SB i TD?Nesto ne vidim da bilo ko sa foruma planira doci na ovo,a nije Zvornik bas preko svijeta(dobro,nekima je dalje,ali nekima i blize)...
Znaci,je l` dolazi neko?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 10:44 

Vrlo rado, ali finansije pritisle... :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 20:06 

Pa prodaj štagod... :lol: :lol: ma zezam se :wink:
Eto ljudi, nadam se da ćete se fino provest i pijite u ime svih nas koji smo trebali imati koncert ovdje. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 22:07 

Atmosfera ce zasigurno biti vrhunska!
Ima jedna losa vijest-basista ToxicDeath-a je slomio ruku,tako da oni nece svirati na ovom koncertu,meni je jako zao,al sta je,tu je...(Btw. bili su kontaktirani skoro svi tuzlanski bendovi i nijedan nije bio u mogucnosti da svira sutra umjesto ToxicDeah-a :shock: :shock: :shock: )
Al nema veze,zato ce SACRAMENTAL BLOOD razbiti sutra,uz pomoc domacih snaga Eternal Eclipse-a i Cuntmaggots-a!
Eto,pa vidimo se sutra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 01:02 

e da mi je cuti taj zvornicki grind....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 14:26 

Mistress of Pain wrote:
Pa prodaj štagod... :lol: :lol: ma zezam se :wink:
Eto ljudi, nadam se da ćete se fino provest i pijite u ime svih nas koji smo trebali imati koncert ovdje. :D

Vala baš :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 23:44 

Evo i ja malo ugrabih vremena da napisem nesto...
Pripreme su pocele oko 13:30,iz prostorije za probe su dovezeni bubnjevi,pustana je muzika na razglas,uglavnom su se muvali lokalni likovi po prostoru gdje se odrzavala svirka,oko 17h stize Sacramental Blood,u 18h stize ozvucenje,priprema se sve za koncert,tonske probe,tu je negdje i pregorilo nesto na jednom zvucniku,valjda horna,sta li,tako da je svirka kasnila do pola 10(do 9 sam namjerno htio da kasni,da bi se sto duze sviralo).
Oko pola 10 pocinju Cuntmaggots,znimljiv nastup,Sljivo pjevac je imao opasnu tremu haha...Nije lose za prvi put.
Sljedeci su bili pacijenti(lokalni pankeri koji nisu bili planirani,ali sam ih ubacio da to sto duze traje,jer Toxic Death nije mogao doci),odsvirali su tri pjesme,nikad gore,strasno...
Eternal Eclipse poslije dugo vremena(skoro godinu dana) u novoj postavi,pa smo zato i svirali samo 4 pjesme koje smo i prije svirali,nijedna autorska,a ova postava je imala samo 3 probe do ove svirke(btw. basista i bubnjar su novi),par nekih sitnih grescica,ja sam relativno zadovoljan.
I onda Sacramental Blood,nema tu sta da se komentarise,vrhunski brutal death metal,bilo je i par obrada(Vader,Morbid Angel,Obituary...)i njihove autorske pjesme,nekih 50ak minuta ultra preciznog death metala,svaka cast!Zasigurno jedan od najperspektivnijih srpskih bendova.
Prodato je 45 ulaznica,u minusu smo onoliko koliko sam i planirao biti(tj. sve pare koje sam bio sakupio za Megadeth i Slayer,al nema veze i opet cu,cim budem pri parama).Bilo je nekih 70ak ljudi(par onih koji su se provukli,par onih koji su dosli sa strane,pa nisu imali pare(a imali su za pivu,al nema veze),pa sam ih pustio...
Dobra atmosfera,prostor ogroman,prodato je samo 2 gajbe pive,sto je bilo premalo,tako da ne znam da li ce gazda ikad vise dati prostor za neku metal svirku,ma dace vjerovatno,samo je frka za ozvucenje(ovaj lik sigurno vise nece dati,jer mu je pregorjelo sve sto je pregorjeti moglo...).Eto,pa cim se novcano oporavimo,prodju ispiti i sve to,mozda opet bude nekog koncerta(vec sam nacuo da opstina hoce da finansira neki kao demo festivalcic,pa me planiraju za jednog od organizatora)
Sto se tice organizacije,mislim da nisam pravio neke greske iako mi je prvi put,samo su mi neke stvari sad malo jasnije.
Hvala svima koji su dosli!A vi koji niste dosli,sta da vam kazem :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 13:49 

Čekaj... sad... malo... Hoćeš reći da TD svakako nije svirao?!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 14:04 

Asmir valjda slomio ruku,pa nisu ni svirali :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 18:04 

Svjedno je svirka i bez njih bila izlivanje krvi, došlo mi je da klanjam tom Sacramental Bloodu za vrijeme svirke.. brrr.

Svaka čast što smo se pojavili u onako velikom broju.. nisam siguran, ali mislim da smo samo immortal_bliss i ja došli na tu svirku sa strane.. doduše, ja i nisam sa strane, to je moj grad - samo sad nisam tamo. I bila mi je jedna od najdražih svirki u životu. I taj sakramental koji sam gledao više po ko zna koji put.. sve su savršeniji i savršeniji.

Uzjebali su podrinje.

Hail organizatorima i Eternal Eclipseu.

MegaHail tom moćnom beogradskom death metal bendu.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]