osunnećen wrote:
posto sam upoznat sa majmunlucima kroz koje je ekipa iz Kontre prolazila u proslosti oko ne placanja njihovog truda na stejdzu, ukoliko organizator ne bude ispostovao momke koliko zasluzuju, ne pada mi na pamet da odem. mozda ovo smijesno zvuci, tipa koga boli kurac sto ti neces doci, ja ipak drzim do toga da treba malo vise respektat ovaj bend (kao i sve domace bendove kojima drugi deru ledja, kojima je taj dinar potreban da snime tih petnestak dvajes pjesama na komad plastike!), nisu trecerazredne klase nit trebaju svirati za pive... od mene srednji prst +masnim+ robovlasnicima!
usput, jel organizatoru mozda palo na pamet da je karta
PRESKUPA, cak i uz ovako jaku podrsku?
dovoljno je reci da svjetski bend tipa Vital Remains (+ strani bendovi, + domaca podrska) svira za 15km po glavi, da je veliki D.R.I. bio 10km (!!!!!), jebeni UFF sa strasnim bendovima (sigurno nisu anonimusi) - 10km, sjeca li se ko Catharsis-a u Aksesu itd...

mislim, ma daj ba...
Sine kada radis koncert regularno kao ona dva u Centru na Grbavici, kada najavljujes policiji,kada placas obezbjedjenje jer ga moras imati,rasvjetu,razglas, bend...dobro je ako ostanes na pozitivnoj nuli.
Kao da ja ne bih volio Slavi dati 1000 maraka.
Osim toga moras da bi uspjeo raditi koncerte ako treba i za pivu. Kasnije ces raditi za stoju, pa za dvije stoje pa za pet. Kasnije ce te ljudi zvati (ako valjas) da radis koncert negdje a ti ces reci moze kosta toliko i toliko.
Mozes raditi koncert a da samo raja zna za to,a mozes raditi koncert da znaju svi,one koje to interesuje i one koje to ne interesuje.