Spawn wrote:
ukoliko je ovo istina, nije bas toliko nemoguce da ih se dovede u Sarajevo mada nemam pojma hoce li organizatori povuci kakve zice.
moguće je jedino ako se ne dogovori zagreb (koji joÅ¡ nije potvrdjen 100% koliko znam), mada mislim da im nije baÅ¡ realna opcija obzirom da su dan prije zagreba u budimpeÅ¡ti, a dan nakon u beÄu. previÅ¡e je to vožnje a postoji zakonska regulativa koliko vozaÄi nightlinera smiju voziti dnevno...
na stranu to što po meni NEMA ŠANSE da likovi poput masnog (jel on taj sarajevo rock forever?) rade NAPALM DEATH. levati su i sem hladno pivo-urban-partibrejkers-van gogh šeme ne funkcioniraju, pretpostavljam da su jako malo, a prije nikako u kontaktu sa booking agencijama vani, profesionalni su toliko da slayer i napalm death mogu organizirati samo u rubrici estrada u dnevnom avazu. jednako kao ona organizacija koja je prošle godine najavila mogwai, stavila ih na plakate, u press release, na web site... a oni se na kraju nisu pojavili. a mogwaiu su poslali samo mail u kome su ih pitali jel bi došli svirati. ako na osnovu poslanog maila otisneš plakate i najaviš bend koji ti u međuvremenu odgovori negativno, onda si car, totalni. a od slanja maila bendu i najave koncerta u dnevnom avazu do samog benda koji dolazi svirati ima i previše posla, koji, btw, nije za svakakvog levata. to najbolje znaju ljudi koji STVARNO organizuju koncerte (koliko sam primjetio, u BiH u zadnje vrijeme uglavnom metalci).
ako bi neko i radio ND u sarajevu, prije mi se Äini da bi to bili uriel ili ovi likovi sto su radili kreator, mada sam 100% siguran da bi, bez jake zaleÄ‘ine sa lovom, koncert bio mrtva puÅ¡iona. sarajevo, kao Å¡to svi znate, nema ni normalan klub ni normalan razglas, sve to treba iznajmiti, platiti, zajebavati se da bi onome ko radi koncert na kraju osim minusa u džepu ostao i minus živaca i nadrkanost zbog koje ga koncert za koji se potrgao nije niti zanimao. ako na normalan klupski koncert tipa chang ffos doÄ‘e max 20 ljudi (Å¡to je sramota), sumnjam da bi na napalm death doÅ¡lo 300 ljudi sa kartom od 25 km (cca raÄunica za pokrivanje koncerta, obzirom na proÅ¡logodiÅ¡nju cijenu).
na žalost, još uvijek je jednostavnije i manje stresno sjesti u auto i pogledati koncert tog tipa u zagrebu ili negdje drugdje.