Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 23:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 185 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Wacken 2007 Metal Battle @ Sarajevo, klub Bock 26.04.
PostPosted: 28. 03. 2007. 15:23 

Image

http://www.terranostra-promotions.com/MetalBattle/B/

Last edited by theblackone on 29. 03. 2007. 20:06, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 15:42 

Ja navijam za Toxicdeath. Onaj im gitarist ima jaku desnicu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 15:43 

uuu, neizvjesno :)

Profile  

Post subject: Re: Wacken 2007 Metal Battle @ Sarajevo, klub Bock 26.04.
PostPosted: 28. 03. 2007. 16:12 

theblackone wrote:
Image

a sta bi sa hrpom ostalih bendova?

Agonize
Beware
Corruptor
Flegma
Kursk
Monument
Nula+
Ormus
Parastos
SoulTemple
Toxic Death

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2007. 16:51 

theblackone wrote:
Image

Nije lose :) Bice ovo fina svirkica. Nadam se da ce zvuk biti OK jer ono je premali prostor..

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2007. 16:52 
Moderator

Acronian wrote:
Nije lose :) Bice ovo fina svirkica. Nadam se da ce zvuk biti OK jer ono je premali prostor..

Nadaj se :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 17:19 

... uglavnom, kolko ja vidim wacken organizatore boli k* ko ce svirat samo nek je "prvi" na takmicenju... sa sto vise lokalnih podtakmicenja i sto vise spominjanja imena wacken: metal battle & shit... namece se jedna poenta: za dovoljno dobru reklamu pusticemo i jedan balkanski bend da svira, ko je da je...sto da ne.

ok, ima tu neceg i pozitivno, vjerovatno, al ne mogu prestat zamisljat
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 19:09 

uh dobrota...agonize je favorit :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 19:25 

ovo ce bit festa. nadam se da ce neko od nasih fakat otici na wacken i odrat guzove gore.

al sarajevo vise nego zasluzuje bolji/veci/bolje opremljeniji prostor od Bocka, pogotovo za ovakve svirke. Stvarno mi je vise muka guzvare u Bocku i nemogucnosti da normalno cujem dvije gitare u isto vrijeme. sorry, morao sam se malo istrest.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 20:06 
Moderator

[vanja] wrote:
al sarajevo vise nego zasluzuje bolji/veci/bolje opremljeniji prostor od Bocka, pogotovo za ovakve svirke. Stvarno mi je vise muka guzvare u Bocku i nemogucnosti da normalno cujem dvije gitare u isto vrijeme. sorry, morao sam se malo istrest.

pa nisi jedini koji tako misli jbg. mnogima smeta gužva u Bocku kad se svako malo tamo okupi 150 ljudi, al očito je to zasad jedini prostor gdje se Sa "metalci" mogu okupljat i gledat uživo svirke. da se Dom mladih na Skenderiji može koristit i za svirke tipa ove, onda bi to bila sasvim druga priča, al na kraju krajeva, ovdje je lova u pitanju, tako da Bock dođe dobro za sve. at least i think so... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 20:33 

.::Grind Bastard::. wrote:
[vanja] wrote:

pa nisi jedini koji tako misli jbg. mnogima smeta gužva u Bocku kad se svako malo tamo okupi 150 ljudi, al očito je to zasad jedini prostor gdje se Sa "metalci" mogu okupljat i gledat uživo svirke. da se Dom mladih na Skenderiji može koristit i za svirke tipa ove, onda bi to bila sasvim druga priča, al na kraju krajeva, ovdje je lova u pitanju, tako da Bock dođe dobro za sve. at least i think so... :roll:

tužno ali mislim istinito...ovi bendovi su vrh bh metal scene i zasluzuju puno bolje ali jebi ga ..da sviraju narodnjake bilo bi drugacije..:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 20:36 

opa! na ovom jedva cekam da dodjem :D

nego to za prostor je svima vec i vise nego dobro poznato...
al opet barem za ovaj koncert da se skonta nesto malo bolje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2007. 20:37 

Da,i ja stvarno kažem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 01:53 
Moderator

Kursk :D:D:D:D
ako ne oni onda Agonize,ako ne Agonize onda Ormus ili Toxicdeath,al ja bih najvise volio Kursk:D naravno,ukusi se razlikuju...mislim prejebeni su svi bendovi i ove gore navedene sve pravo volim,kursk najvise jer sviraju ono sto ja najvise volim i to odlicno...'tehnicki' gledano vjerovatno toxic...pravo je jeben izbor...sve sama elita,jos samo silent fali,eventualno mts...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 03:25 
Administrator

ma gotiva,extra svirka sa extra bendovima,jos samo silent fali,al eto..
toxic naravno favorit :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 03:53 

Khasma wrote:
... uglavnom, kolko ja vidim wacken organizatore boli k* ko ce svirat samo nek je "prvi" na takmicenju... sa sto vise lokalnih podtakmicenja i sto vise spominjanja imena wacken: metal battle & shit... namece se jedna poenta: za dovoljno dobru reklamu pusticemo i jedan balkanski bend da svira, ko je da je...sto da ne.

Image

Ko da sam sve od ovoga skontala, sto si ispis'o, a ponovo nisam... :oops:

Ma, ne skontah nista, a cini se zanimljim...'Ajd pojasni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 09:32 

pa ne znam bas da im treba neka posebna reklama od strane bendova (kao sto je slucaj za MC) jer se Wacken vec godinama rasprodava mjesecima unaprijed.

Moji favoriti Toxicdeath. Najvise mi muzicki leze a uz to imaju hrpu iskustva. Predstavljali bi nas samo tako. Ostalima respect takodjer.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 11:04 

rant
Ovaj koncert zasluzuje veci stage i klub poput sloge...ali to je zasluzilo i zasluzuje jos hrpa drugih svirki...no boljka Sarajeva da nema standardni metal klub ne jenjava. Sto se tice battle-a ja neznam kako ce neki sudije uspijeti ista odluciti i vidjeti u onom prknu bocku...mislim prostor je super za manje klupske svirke, tezge, ali za odabrat najbolji bosanski bend.... :?
Kad je Sloga otisla Sarajevo je izgubilo jedinu pravu koncertnu salu u kojoj bi se moglo odrzati ovako nesto. Tuga...tuga.

Samo velikim trudom i srecom se uspjelo preseliti par vecih koncerata u Sa Club - koji je trenutno najbolja opcija, ali skupa opcija. Medjutim ni blizu skupa kao CDA ili Centar na Grbavici. Dom Mladih mozete zaboraviti...dok ne prodje nekoliko goidna i pocne im ici lose, onda ce htjeti raditi i metal koncerte tamo i sniziti cijene.

Apsolutni kompromis bi bio otici u neki drugi grad, poput Tuzle ili Visokog, ali svi znamo da u tim gradovima nema dovoljno ljudi da iznesu velike koncerte - to jest da se pojavi 250 ljudi s cijenom karte od 25, 30 KM.
Jedino sto preostaje je cekati neka bolja vremena, da se metalci novi pojave, da se zaposle ili da se neki ljudi zeljni promjena okupe u udrugu i guraju nesto poput Mocvare.

Do tad, barem sto se tice Sarajeva, Bock ostaje realnost a Sa Club vrh.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 11:10 

Sto se tice bendova apsolutno bi trebali ici ToxicDeath. Oni su ipak najusviraniji BIH bend, sa poduzim stazom ali i hrpom koncerata po cijelom regionu. Muzika im nije najoriginalnija, ali ono sto rade rade IMHO najbolje u cijeloj BIH. Jedina realna konkurencija im je banjalucki Monument, koji su jos mlad bend i muzicari, ali ako ovako nastave za par godina ce biti cudo od benda.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2007. 12:32 

~°~ wrote:
Khasma wrote:

Image

Ko da sam sve od ovoga skontala, sto si ispis'o, a ponovo nisam... :oops:

Ma, ne skontah nista, a cini se zanimljim...'Ajd pojasni.

jebi ga... meni to izgleda ovako: oragnizatori porucili ovim nasim lokalnim: saljemo jedan vas bend na wacken, vi skontajte koji... napravite nekolko lokalnih takmicenja (sto znaci da ce dosta puta bit vidjen nas logo i spomenuto nase ime wacken) a za tu reklamu najmanje sto mozemo ucinit je poslat neki vas bend, pa to nekako skontajte ko je najbolji pa nam ga preporucite.... sto ce rec, veze oni nemaju ko ce im i sta ce im doc, ako "je vama dobar i nama je" ... jer da imaju pojma o sceni regiona i explicitnu zelju da neki bend svira (sto bi rekli politicari, da je privlacan investitorima) on bi davno bio pozvan bez sve ove pompe...
i might be wrong, tho...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 185 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]