Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 12. 2019. 05:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 12. 12. 2008. 09:12 
Offline
User avatar

Joined: 25. 02. 2005. 00:05
Posts: 2437
znam da sviraju na starudiji svakakvoj, pa sam pokušavao neki stari amp spariti sa nekim efektima i dobijem malo masnoće, al opet ni približno onaj masivni potmuli zvuk kakav imaju na dopethroneu. eksperimentiše mi se malo s tim pa bi bilo super kad bi mi mogo skontat šta da iskombinujem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 13. 12. 2008. 01:26 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
oni su uvjek koristili, i uvjek ce koristiti, boss fz-2.

to je taj fuzz sound, sad ha ti steko to u orange, il u mesu (jer sam vidio da uzivo sviraju na obe varijante), minimalne razlike.

ako nemas para/mogucnosti da nadjes fz-2 (ne druga, novija bossova fuzz pedala nije ni nalik na dvojku) jer je ista davno povucena iz proizvodnje, behringer ima kopiju koja je prilicno vjerodostojna (jel super fuzz il ultra fuzz ne sjecam se, samo znam da ima prekidac sa tri pozicije).

cisto softverski, trebaju ti impulsi, nemoze to sugava emulacija kabineta na gr3 izvuc, ja sam pokusavo sinoc al nece...ajd javim kad nadjem zadovoljavajuci preset..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 13. 12. 2008. 11:49 
Offline
User avatar

Joined: 18. 02. 2008. 12:27
Posts: 4680
ee tek sad ugledah ovaj topic

meni se desava nesto slicno kao rykeru, dakle guitar rig je u pitanju, unaprijed da se zna, ja ne baratam dobro sa tim stvarima, niti znam ista oko toga
al uglavnom, gitara-kabl-line in, uradih to, i ja mogu da picim ovako u cleanu, i ovaj program ovaj lafo tuner sve prepoznaje
al u guitar rigu se desava isto ono ko rykeru, samo buka buka buka, namjestio sam da mi line in bude default za snimanje al koji kurac

pa eto, ako neko zna, vidim seratore ti baratash s ovim, nadam se da ces skontati ovo, posto ne znam drugacije opisati :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 13. 12. 2008. 12:13 
Offline
User avatar

Joined: 07. 04. 2003. 21:52
Posts: 1535
Location: Where Eagles Dare
problem prvi, zvucna karina
problem drugi, nisi instalirao ASIO4ALL drivere?
problem treci, sampling rate nije na 48kHz


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 13. 12. 2008. 15:01 
Offline
User avatar

Joined: 18. 02. 2008. 12:27
Posts: 4680
problem prvi - onboard zvucna, vjerovatno njasre zestoko
problem drugi, nisam
problem treci, vjerovatno nije, gdje provjerim?

btw, thx


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 13. 12. 2008. 15:37 
Offline
User avatar

Joined: 25. 02. 2005. 00:05
Posts: 2437
http://tippach.business.t-online.de/asio4all/ASIO4ALL_2_9_English.exe
instaliraj, pokreni gr3 pa javi sta se desava.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 14. 12. 2008. 09:34 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
asio drajver je neophodan

gr3 to inace rijesava putem interfejsa koji dodje uz program, al posto stevi, kao i ja, pirati, morate asio4all imat.

onda mozemo dalje analizirati probleme ako ih pronadjete nakon instalacije odgovarajuceg drajvera.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 14. 12. 2008. 10:27 
Offline
User avatar

Joined: 18. 02. 2008. 12:27
Posts: 4680
eh sad, dakle instaliran je driver, sad pored one stare buke cujem i svoju gitaru napokon,
dakle imam tu neku kao "mikrofoniju" il kak da opisem to, distorzira mi ta "mikrofonija" mada kad okinem cujem i dzitru svoju, sad sam recimo skuzio da mi je na onoj lafo "domebag" pristojan zvuk kada na noise reductionu namjestim threshold negdje na -35 dB ili vise, tako da mi tada nema buke, mada opet ne zvuci bas nesto, i kod ostalih vec namjestenih distorzija i sta ti ga ja znam, ne pali bas nesto


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 14. 12. 2008. 14:26 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
prvo moras magicno dugme MUTE pritisnut na volume mixeru u windowsu za line in playback (ne record jer ako to ukines ukidas signal koji ide u emulator).

onda moras na control panelu u soundsu namjestit da ti line in bude za snimanje.

i da pozeljno je da ukines i mikrofon (ako ga imas prikljucenog) kako za playback pa tako i za snimanje, jer je neminovno da ces proizvest mikrofoniju.

znaci:

prvo odes u control panel. odaberes line in za snimanje, stisas ga u mikseru za plejbek.

ukini sve vezano za mikrofon u mikseru.

onda naravno moras input i output namjestit (revalver i guitar rig se automatski prilagode kad stisnes learn, ali moras to za svaki preset uradit jebiga)

i onda kao finale moras provjerit s kojim ti drajverom guitar rig/revalver ferceraju, imas neki options/settings pa odaberi asio i asio4all, omoguci ulaze/izlaze, i trebalo bi biti sve oukej.

imaces suma vazda ako nemas aktivnu elektroniku ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 14. 12. 2008. 14:28 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
ne ocekuj nikakvih nju briderskih tonova iz guitar riga. sranje za high-gain generalno, jedino mozda za nekih solaza ali nema taj program muda ni sekunde, bolje skini sebi rivalver demo trojku i potrazi nekih boljih impulsa kabineta.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 22. 12. 2008. 12:28 
Offline
User avatar

Joined: 22. 08. 2003. 17:16
Posts: 383
Location: Banja Luka
Mogu li da preporucim nesto....

http://www.jamvox-online.com/

Super extra sprava koja rjesava od jednom i problem reprodukcije gitarskog tona na racunaru i monitoring sistema .... prgledajte malo pa cemo diskutovati .. ja ga imam i super je.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 22. 12. 2008. 15:39 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
jel to dzabe il se mora imat kurcev aparat?

ja imam line6-ov toneport, sta ce mi to koji koorats :mrgreen:

al ne koristim line6-ov softver nikako (jer ga moras platit jebem im majku), koristim ono sto je dzabe...

moze se to sve dragi moji bez centa ulozenog, ne kupujte gluposti, jedino sto taj vox moze pruzit je regulaciju ulaznog signala al to ce sasvim posteno odradit i behringerov interfejs za frtalj cjene...ja sam kupio line6 sranje samo zato sto je i midi kontroler, i kostao me 50 dolara :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 27. 12. 2008. 13:26 
Offline
User avatar

Joined: 30. 01. 2004. 15:10
Posts: 1737
Location: Tuzla
Joj libijac nalozio si me na taj toneport, al kontam uzet ovaj UX1...e sad javio se 'problem', u medjuvremenu izaso novi koji se zove POD studio UX1, koji je pretpostavljam manje-vise isto sranje ko i toneport UX1, al ima novi sofver, vise nije gearbox vec nekakav POD farm....e sad sam u dilemi ako bi uzimo, koji od ova dva uzet? Vidim hvalio si prije taj gearbox, jesil probo ovaj pod farm mozda ?

Citam po ovim forumima, jedni hvale jedan seru po drugom, drugi obrnuto...pa sad bas ne znam sta radit :)

pa et sad pomagaj kako znas jebga :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 05:50 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
ma ja ga neb uzimo, pazi ja sam svoj uzeo samo jer je bio jeftin, al moze i jeftinije, ima onaj behringer, tojest imaju dva al ima onaj sa bas gitarskim ulazom koji automatski balansira signal.

toneport uzmi samo ako ti je stalo do line6-ovog softvera, al kakao god okrenes nes moc sa njim snimat ako ne kupis plug-in...ja plug-in nemam, imam softver za sviranje al ti treba vst da ga pokrenes u nekom DAW-u. doduse predpostavljam da svi sto dodju sad upaketu imaju pod farm, naravno limitiran na nekoliko modela, za puni paket se moras dobro istrest para.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 10:36 
Offline
User avatar

Joined: 30. 01. 2004. 15:10
Posts: 1737
Location: Tuzla
Ma ja sad kolko sam shvatio taj POD Farm je plug-in ustvari al moze se koristiti i ko taj "standalone" kako ga ameri zovu..dok je valjda gearbox bio samo ko editor, a za plug-in je trebalo dati tih 49 $ il kolko vec..tako sam to nesto barem ja skonto :) I jes dodje samo skracena verzija POD Farm-a uz UX1, a puna je 249 $ :lol: Uglavnom kako sam skonto vise dobijem s tim novim neg sa starim.. a pogledacu jos malo za taj behringer sta je, al volio bi bas imat taj line 6 softver..

http://www.line6.com/podstudioux1/index ... DStudioUX1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 11:15 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
dpbar jes al nema do ovih dzabe solucija...neznam jel pod farm korifti impulse al sumnjam...gearbox je sito sto i odfarm samo nova sminka....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 15:19 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
WAVES GTR 3
GUITAR RIG 3
AMPLITUBE 2, AMPLITUBE METAL, AMPLITUBE JIMI HENDRIX

to sve mos na blogovima i torrentima nac

onda dzabe imas

WAGNER SHARP
VOXENGO BOOGEX
SIMULANALOG GUITARSUITE
ARADAZ GREEN, WHITE, CRUNCH

sta ce ti podfarm koji klinac, mislim ako tebi vrijedi onda bujrum, al mogu ti usparat tih par stotina eura lako...i jos par caka otkrit, kontam vec dugo jedan megapost napisat na tu temu.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 15:46 
Offline

Joined: 19. 05. 2006. 01:38
Posts: 1177
Napisi, napisi, ima nas vise koji bi bili jako zahvalni.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 16:16 
Offline
User avatar

Joined: 02. 09. 2003. 17:08
Posts: 10631
ma bice to za koji dan, moj novogodisnji poklon svima vama, krenuo sam al onda sam shvatio da nema vajde to preko kurca isfusarit nego da vam otkrijem par tajni o riperu generalno da vidim bas hocel se neko od vas sjetit da nesto posteno snimi...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Soft Amps
PostPosted: 28. 12. 2008. 16:33 
Offline

Joined: 19. 05. 2006. 01:38
Posts: 1177
More, pa ti se oduzimo kad dodes u ove krajeve opet :mrgreen: .


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group