VStarRider wrote:
mene zanima kako koristiÅ¡ Randalla, da li sav drajv koji imaÅ¡ u svom zvuku koristiÅ¡ sa pojaÄala ili radiÅ¡ onako kako su radili Dime i ZW, dakle maksimalno gainom naložen clean kanala pa onda joÅ¡ MXR Wylde kao gain boost u njega?
pitam zato Å¡to dirty kanali pojaÄala slabije reaguju na clean (volume) boost pedale, dok clean kanali reaguju fenomenalno...
1. Prvenstveno ja boost (Electro-Harmonix LPB-1) stavim u petlju Send/Return i ima da ga busta koliko god želiš... bez greške. Mora biti zadnji, poslije Delaya, Reverba, zad zadnji.
2. grafiÄki EQ na V2 tako dobro radi da mogu da bostam željene frekvencije (ili sve) koliko god želim. Ispadne i bolje od LPB-1 boosta.
3. gain na Randall V2 overdrive kanalima je tako mocan i toliko ga ima da je to ludnica. Clean kanal koristim iskljucivo za clean dijelove i u kombinaciji sa Ibanez TS808 ... Å¡to sve po mom poimanju koliÄine gaina spada pod clean.
PS
iskreno, nisam probao tu varijantu prezasicenja clean kanala. To mi zvuÄi kao improvizacija u nedostatku potrebnog kanala -- ja ih imam sve
, ali eto kako su legende to radile ne mogu da ja sada kažem da je to bezveze. ZvuÄi mi kao silovanje, ne bih to probavao na svom pojaÄalu, bar ne dok nemam 2 rezervna.