Page 1 of 1

Washburn gitare ...

PostPosted: 20. 01. 2009. 09:48
by AntiDope
Svako od nas ima svoje potajne ljubimce sto se tice gitara. Svako ima svoju teoriju koja je gitara najbolja za heavy svirku.

Jackson, BC Rich, Ibanez ... evo sada i LTD .. to su nekako najvise spomenute gitare.

Heavy arsenal Washburna ni malo ne zaostaje, cak naprotiv, kako nesto razgledam ove komade cini mi se da su mnogo unaprijedili segment rokanja.

Izdvojio bih neke detalje Wasburna vrijedne pomena.

Na HM seriji, na npr WV548 fretbord je od karbonsko staklenog materijala sto ga cini specijalno predvidjenim za heavy shred svirku. Kao podmazan. Naravno ovo se dobija samo uz skupe USA komade. Vrat je toliko brz da morate da rayvijete posebnu tehniku kontrole kako bi odryavali ispravne tonove. Zica bjezi cas gore cas dole.

Na Washburnima od 750 KM mozete ladno naci EMG 81, 85 magnete u paru. Znaci ostatak gitare je skoro na poklon.
Novi Randall egnater humbuckeri koji se ugradjuju u neke Washburne npr. Ultra XL su istinski utegnuti agresivni magneti namijenjeni heavy rock svirci. Jos ako imate srecu da ih oprobate na Randall pojacalu to je pun pogodak jer su razvijani u isto vrijeme kada i neki novi sistemi koji se koriste u pojacalima ... pa kako su paralelno razvijani i testirani zajedno rade idealno. Naravno sve sa predznakom heavy. :)

ImageImageImageImageImage

Signiture modeli inace ne moraju da nuzno predstavljaju najbolje gitare, ali u slucaju Catanese, Donegan, Scott Ian, Greg Tribett i James Malone rekao bih da su mocne sprave za masovno unistenje.

Pogotovo moji ljubimci Greg Tribbett (Mudvayne, HellYeah) V model sa jednim EMG 81 i jednim volume potom, ebonovinom na fretboardu, kvalietnim Tune-o-matic bridge-om koji je u fazonu "ili sviras ili ne sviras, nema sta da cackas" koji ce ako bude srece da se nadje na mom stalku i naravno drugi V model Nick Catenese (Black Label Society) WV66ANC sa dva EMG 81 i 85 ali sa mahagoni fretbordom.

Dakle, Washburn pravi odlicne gitare od 700 KM za klince pocetnike koji ce od pocetka imati EMG na spravi i ultra skupe modele od 8000+ KM za odlikase poput Paul Stanley-ja iz Kissa.
Prilicno su pokrili potrebe i zahtjeve najraznovrsnijih gitarista.

Jedinu manu koju bih naglasio je serija X gdje pojedini komadi s vremena na vrijeme znaju biti problematicni, ali da se sve to srediti.

Re: Washburn gitare ...

PostPosted: 20. 01. 2009. 21:58
by stari serator
Joo Jim ko da je na kreku, frajer se ispuho totalno, ili je bio gladan u Nevropi sa Morbidima haha...al bas mi je godra da je dobio sig instrument, moracu mom dobrom haveru Johnnyu (ex-Arsis) rec da ga castim JM sig gitarom kad dobijem prvu platu :mrgreen: