Page 1 of 1

VOX Valvetronix - XL ... za zesce tonove

PostPosted: 20. 01. 2009. 09:52
by AntiDope
Kada sam prije 4 godine kupovao pojacalo prvo koje sam probao bio je Vox AD 100 Valvetronix ...
Svirao sam ga danima i danima ... super je to zvucalo, ali samo dok ne pokusam napraviti cvršci heavy ton. Danima sam pokušavao izvuci iz njega minimum hi gain šmeka koji bi me opredjelio za Voxa. Prvenstveno mi je bilo stalo do Voxa zbog bogatog izbora ugradjenih efekata i super opciju programiranja kanala.
Ipak, Hi Gain je bio tanak, a kako je moj AntiDope bio u fazi przenja i rokanja morao sam odustati.
Tada sam se odlucio za Peavey Bandit-a kojeg i dan danas nosim na probu i radim na njemu bez problema.

Kada bi mogli vratiti vrijeme, mozda bi izbor bio drugaciji jer Vox kao da je osjetio vapaj metalaca plicih dzepova i priredio opste iznenadjenje.

Vox ValveTronix-XL serija!!!
Kao sto sama rijec XL kaze, Valvetronix je dobio na volumenu, narasto je. Model sa 8" zvucnicima su dobili 10", 10" dobio 12", 50W je dobio drugu 12"ku .... XL serija je prilagodjena novijim rock i heavy notama. Vox je po prvi put ostavio knjigu pravila koju koristi vec preko 50 godina u kreiranju tona i napravio najžesšce tonove koji su izasli iz Vox pojacala ikada.
Bazirani na staroj kromiranoj seriji sa modifikacijama za hi gain svirku za heavy svirku.

ImageImage

Dva kanala koje mozete programirati po zelji i prebacivati ih rucno ili footswitchom ... delay, chorus, compresor, reverb, roto..... obojice ton za svaku pjesmu koja vam padne na pamet.


Meni je OK jos sviram na malencu od 30W.