Crewcabanger wrote:
Ni jedna od tih gitara nije bog zna Å¡ta, Å¡to se tiÄe Å¡tima, svaku gitaru možeÅ¡ namjestiti za bilo koji Å¡tim, deblje žice, namjestiti oktave i deri, možda da pogledaÅ¡ da je veliÄina gitare 25 1/2, Å¡to je veća skala, to će zategnutije biti žice sa manjom debljinom, Å¡to ti omogućava lakÅ¡e spuÅ¡tanje Å¡tima.
Koju god odabereš, to ti je sve maltene isto, od tih ponuđenih, ja bi osobno odabrao Jacksona, LTD jeftini je zakurac.
A što misliš o
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/909 ... GX-520-**/ Nije razlika u cijeni, sniženje, a bogami je za klasu bolja od svih tih. Mahagonij, fiksirani most, dobar izgled, promjeniÅ¡ magnete možda u malo jaÄe, imaÅ¡ po piku polovnih magneta, i dobit ćeÅ¡ odliÄnu gitaru
znam da nije bog zna sta, zato sam i naveo neke, kako sam rekao, za nesto manje para. naravno da se moze svaka namjestiti za bilo koji stim, al recimo citao sam mnoge recenzije i svugdje pise da je taj ltd viper najpogodniji za zestok zvuk i nizi stim. e sad ne znam ta verzija viper-50 kakva je, po karakteristikama izgleda haman ista ko viper-100. znam da je viper 200 i na vise odlican, al oni su mi malo poskupi...
ako se ispostavi da je on los bas, najradije bi uzeo ovaj esp ex-50 ili ovaj jackson kelly...
al eto cekat cu jos da vidim sta kako, a i treba mi jos love svakako, nadam se za koji mjesec da ce urodit...