Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 07. 2020. 23:41

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Da li želite kupiti malmstin-ov debi album?
Poll ended at 14. 07. 2006. 06:03
NE.Ali mi trebaju okviri za Cdove. 67%  67%  [ 2 ]
Da.Imam ga već, i dobar je (!PLEH) 33%  33%  [ 1 ]
Total votes : 3
Author Message
 Post subject: malmstin guitar lessons for beginners
PostPosted: 04. 12. 2005. 06:03 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 08. 06. 2004. 13:51
Posts: 5347
Location: Straight outta C(ompton)-5
malmstin (nije lapsus calami) guitar lessons for beginners:

(check out my new digipack release, with better sound quality, but still stupid riffs and themes! :D )

Step One.

Počni udarati jako, JAAAAAAAAAAAAAAAAAKo po poljima.Dobijeni zvuk te sad košta 50 KM, copyright, i svakako tvoju gitaru.

Step Two.

Sad uključi svoju gitaru u pojačalo (ako si je uključio prije, to je bila pogreška - opet počni udarati po poljima, i plati 50 KM, za duševne patnje nanesene meni.

Step Three.

Zamisli da si Steve Vai, i onda se ubij, jer on nikada nije išao na kurs kod mene, i zato će uvijek ostati levatina kakvu svijet nije vidio!Ali ipak ukradi, kao ja, neke lickove i pravi se kao da si ih ti izmislio!

Step Four. (namjerno glumim da znam engleski, da bi se i neki debili s vana zajebali pa došli na kurs.)

Uzmi neku bezvrijednu gitaru, ali ipak neka bude Fender Strat, i razbij je od pod, i idi najedi se Mađarskog gulasha, i popij 3 l pive!I izađe tek onda opet na stage!

Step Five. (ako si došao do ovog dijela, posato si vidno bolji, tj. udebljao si se ko krmak kakav)

Idi među ostale metalce i pričaj im priču kako skidaš određene neo-klasičare dok slušaš njihove albume, i kako smišljaš svoj novi album, jer su upravo završio posljednji, pa je sad red da radiš novi, sa još boljim idejama!
Onda im propsi priču kako si skido Bumbarov let kad si izašo iz pičke mater'ne, i da si sad na svom vrhuncu, ali da ipak popuštaš nadama tvoje gradske scene!

Step Six.

Počni piti lakohol u neizmjernim količinama, prvenstveno loza i piva, i počni glumit budalu, i sutradan pričaj kako si putem kući, oko 3,4 h ujutro, polomio 3 frajera, 2 drota, 1 vatrogasca i da si samo uganuo nogu.Ako tvoji prijatelji (ako ih imaš, onda si zajebat; po Dr.Olji, to znači da imaš pravo na još jednu lozu! - op. pr. aut.) ti ne budu vjerovali, oni će ipak reći dasi zajeban, jer si polomio drota, i samo si uganuo nogu.

Step Seven.

Ovdje počinjemo sa pravim problemima jednog gitariste - koje boje da budu moji pramenovi u bradi i kosi, i koju košulju da obučem kad budem svirao na Barščarsijkim noćima?

Jednostavno, onu u kojoj izgledaš ko najveći peder!

I nakon tog položenog testa, ti jednostavno pusti da ti raste brada i nemoj je brijati dok ne postane kao Perzijski čilim.

Step Eight.

Pokaži se na probama svojih prijatelja kako znaš da sviraš solažeo po 20 minuta, razbij gitaru tvog prijatelja (koji ne može da studira dalje, jer si upravo uništio njegov jedini način da dođe do para - da nastupa po jeftinim kafanama, i dasvira jiggere.

Nakon toga im reci da moraju joooš mnogo vježbat, da bi dostigli tebe, i ...

Step Nine.

Reci svima (ali BAŠ svima) da praviš svoj solo band, gjde će moći da sviraju najbolji muzičari tvoga grada sa tobom, a to je veliki uspijeh, za njih.
Kada budeš imao problema sa pronalaskom prostora, reci samo da samo čekaš da nađeš neko mjesto gdje ćeš moći prenijeti svoju super skupu high fidelity opremu, sa mixetom od 32 kanala, i digitalnim snimanjem.

Step TEN:

Izdaj svoj debi album, sa svojom slikom ispred WC-a na predjem cover, i svojom slikom ispred trolejbuske stanice na zadnjem (kako bi dokazao da si privržen prirodi).natrpaj ga svim onim riffovima i temama koje su ti pale na um u zadnjih 20 minuta dok si sjedio na WCu, i izdaj ga i pošalji svim većim magazinima, fanzinima i svim prijateljima koji trebaju okvire za svoje spržene cdo-ve.

I NIKADA, ali BAŠ NIKADA ih nemoj pitati za njihovo mišljenje za tvoj Cd, jer te uistinu boli kurac i znaš da je smeće, al je važno dasi ti nešto izdao, a oni, koji su radili godinama, su ostali na suhom!

I kad sve ovo uradiš, nađi sebi jednu lijepu i finu curu.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 04. 12. 2005. 11:13 
Offline
User avatar

Joined: 19. 11. 2005. 02:32
Posts: 167
Location: S'a je 'vo Ba
omg


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group