Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 15:12

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 17:25 

problem je sto IMA ljudi, ali pola njih vise voli svaki dan popit par piva nego skupit pare za neki jebeni koncert, eto to je PROBLEM!!!! za svirku se uvijek moze saznat, bilo preko plakata, interneta, ili u najgorem slucaju medju pricama izmedju ljudi. ko hoce da dodje da vidi neki bend, taj ce skupiti pare i doci, samo sto ljudi nece, nego im je najlakse srat kako nema koncerata, i kada se onda i desi nesto, bas ti sto su srali ne dolaze na svirku.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 17:34 

Tenhi wrote:
Ono za Benediction je bilo totalno lose, kada su likovi iz bandova poslje bukvalno prosili ljude da kupe majice ili CD-ove!

Ja sam bio u dubrovniku na tom koncertu, a i tu su to bili naglasili...bas jadno da se bend tog karaktera mora bojat za eksistenciju...

Tenhi wrote:
Ja znam da je po manjim gradovima u bosni veoma loša situacija sto se tice metal muzike! Ljudi ne znaju dalje od onog sto vide na MTV-u, bar je tako bilo u zadnjih 10 godina!

Tako ti je to po svim i manjim i vecim gradovima u hercegovini, i dan danas, i tu se nista nece promjeniti

Tenhi wrote:
Nisu svi metalci clanovi ovog foruma

Al nisu?! :?

Ne znam, ja dolazim na to kako god, pa makar morao sam ici iz svog sela gore, dolazim

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 18:27 
Promjenit ce se, sve vise ljudi ima internet i vecu mogucnost za istrazivanje te ukljucivanje u metal svijet! Ja sam takodjer iz provincije i nisam imao nikog ko bi me uveo u sve to i mislim da promocije mogu pomoci, kao i internet! Vidjet ces da ce biti bolje! A ovo sto sam rekoa da nisu svi metalci clanovi ovog foruma, trebao sam preformulirati kao: Ne znaju svi metalci za forum, kao sto se neki ne znaju sluziti racunarom i internetom! Jer ih to ne zanima!

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 18:37 
Uriel wrote:
Jarane nazalost si potpuno u krivu! Za Sinister jebilo 1000 plkata po gradu Sarajevu - halo ba, HILJADU! Oko 300 Plkata po TUzli i okolnim gradovima...fakat je bila promocija na jebenom nivou..i sta je na kraju bio - doslo je isto ljudi kao i na Benediction i na Vital Remains.
Problem je sto nema ljudi, jednoastanvo ih nema.
FUCK

Istina je, nema ni ljudi! Ma ima milijun malih razloga zbog cega nema judi na koncertima! Nadajmo se da ce situacija biti bolja u buducnosti! Ev npr. ovdje u varazdinu je prepuno mladih metalaca, pravo mi je cudno! Prosetam subotom navecer sve sami metalci po gradu! I kakav god koncert da je, puno je! U pravu si da je najveci problem sto nema ljudi, ali znam da sam i ja u pravu, da ima puno ljudi koji bi dosli ali nemaju od koga da saznaju!

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 19:43 
Moderator

Po nekim mojim statistikama, ovako je:

Ako sagledamo prostor i svirku + cijenu, puno više ljudi se pojavi na lokalnim malim svirkama, nego na svirkama većih imena (imamo i iznimki, naravno, na zadnjem koncertu Krvi i MOS je bilo oko 20 ljudi).

Na većim koncertima metalnog karaktera, pojavi se oko 200 ljudi, ako nam je upala sjekira u med.
Razlog ovome su:

a) nedostatak metalaca
b) nekad, u nekim slučajevima, i nedostatak love (fakat znam neke ljude koji STVARNO nemaju love)
c) nedostatak kvalitetnog mentaliteta.

Ja kad sam radio AF2006, gledao sam na sve kao na metal svirke. Rekao sam, ako se pojavi 200 ljudi, bit će ludilo. Na kraju je slogu napunilo 570 i kusur ljudi.

Što se tiče medijske pozornosti usmjerene na svirke, Sarajevo je redovno izljepljeno plakatima (sinister je stvarno nadmašio čak i aquine plakate, za one koji znaju šta znači kad aqua plakatira, ovo vam sve kaže), prije svake svirke se na sarajevskom Radiju 202 vrti jingle za svirku (u većini slučajeva), a ako i nemate pristup slušanju radija, ili ne živite u SA, ili ste član RP-a, ili ako ste u ovim vodama, MORATE znati barem nekoga ko jeste član RP-a. Dignite guzice sa zemlje, braćo, i potrudite se!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]