pa zar se otvorio i topic o meni?
Pozdrav svima i drago mi je da imam sansu da vam malo pricam gdje sam i sta radim. Nista posebno. Studiram i borim se ovdje u Engleskoj. Radim sve i svasta jer je skola skupa, a ja je sam placam pa radim 3 posla da se izvucem. Onaj solo album sto sam spomenuo u Symbolic topicu je sniman u januaru u Splitu sa pjevacem Osmog Putnika - Dean Brkic. On je ustvari kompozitor i producent, a ja sam sve svirao i uradio skoro sve gitarske aranzmane. Sve su neki heavy/melodic instrumentali (nema pjevanja) i Piper je vec cuo 2-3 pjesme sa tog albuma koji dolazi za par mjeseci na trziste. Puno ocekujem od toga i vec sam ovdje pogurao preko skole neke veze za distribucije i turneje. Svi jaci gitarski magazini ce da ga recenziraju, a to je ovdje velika stvar. Inace politika takvih stvari u UK nema blage veze sa onim sta se radi na Balkanu tako da sam zadovoljan kako stvari stoje i sta cu moci od ovoga da napravim. Sad trenutno tezgarim nedjeljom sa bubnjarem Judas Priesta i gitaristom Alice Coopera ali pokusavam da napravim svoj bend jer vec imam gotov heavy/melodic/progressive/ethno materijal za citav album od 10 pjesama. Jako je tesko u Engleskoj skupiti ekipu za takvu svirku jer je takva muzika ovdje totalno nepoznat pojam. Vrlo rijetko popularni bendovi te vrste sviraju u UK i ovdje niko nikad nije cuo za Symphony X, Stratovarius i slicno. Cak su i Whitesnake i Rainbow ovdje slabo poznati, a to su Engleski bendovi. Ipak sam kupio kartu za Whitesnake i 20. oktobra idem da ih gledam ali svirat ce u klubu koji prima 2000 ljudi. Eto to je neka slika rock/metal scene u UK sto znaci da je ustvari nema nikako. Najjaci im je bend Oasis, a Nirvana ima je i Kur'an i Biblija.
Postavice se uskoro web site za taj moj i deanov solo projekat pa cete znati puno vise o tome. Album ce se zvati "
Quarterworlds Of Fantasia" i nadam se iduce godine nekoj turneji i na nasim prostorima.
Puno pozdrava iz Londona i cuvajte se.
Hot.