Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 16:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 127 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12. 12. 2006. 04:22 

glasyalabolas wrote:
za bend sam cuo od prije jos al et sad na forumu vidjeh temu pa reko da i poslusam...
pjesme su dobre za stil koji sviraju, a sto me najvise iznenadilo da su tako kvalitene... e onda vidim da vas podrzava alter art, a i rekli ste da oni okupljaju mlade bendove, koliko sam skonto iz travnika...
i zanima me dali i bendovi iz drugih gradova BiH mogu doc u travnik i snimit demo...
poz

raspitat cu se :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2006. 01:22 

i dunjox jesil se raspitala? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2006. 20:15 

[quote="glasyalabolas"]za bend sam cuo od prije jos al et sad na forumu vidjeh temu pa reko da i poslusam...
pjesme su dobre za stil koji sviraju, a sto me najvise iznenadilo da su tako kvalitene... e onda vidim da vas podrzava alter art, a i rekli ste da oni okupljaju mlade bendove, koliko sam skonto iz travnika...
i zanima me dali i bendovi iz drugih gradova BiH mogu doc u travnik i snimit demo...
poz[/quote]

prvo hvala na pohvalama i lijepim rijecima...inace sve smo pjesme snimali i mixali sami u Alter Artovom studiju uz pomoc naseg novog tonca Mirze Lende...sto se tice snimanja u Alter Artovom studiju za druge bendove...mislim da nebi trebalo biti problem...ali ipak trebate o tome razgovarati sa direktorom Alter Art-a Darkom Saracevicem (http://www.alterart.ba)... sretno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2007. 13:01 

Ponovo smo prvi na demobands.com top listi sa pjesmom "Immemorial Falling"! Hvala svim fanovima na podrsci!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 02. 2007. 13:09 

09.03. Srebrenica, Open Music Fest

Profile  

Post subject: BEWARE
PostPosted: 07. 05. 2008. 16:48 

:arrow: ovdje sam zadnji put bila 2005. i sada se pojavim i zateknem pravo (na racun beware-a) kriticnu situaciju... josh dva dema su otada izbacena... po meni bolja...

Profile  

Post subject: Re: BEWARE
PostPosted: 07. 05. 2008. 19:44 
Moderator

Jebem mu meni još uvijek nisu snimili ništa osim ovog novog. Zove se Edge Effect. Snimljen u prostorima Alter Art-a u Travniku, snimao Darko Saračević. Mix radio basista Faith No More-a Billy Gould (sad mu krajem godine izlazi album Fear and Nervous System na kome gostuju Korn, Limp Bizkit, Bad Religion...) a master Mike Wells (radio Kultur Shock, The Impalers, Tony Guerrero) a odađeno je to u San Francisco-u. Znači, nešto mora da valja (a kako da ne valja, pa i bez toga Beware totalno jebe). Izišao krajem 2007.

Ja, iako znam ljude i družio se sa njima tolke godine nikad ih nisam slušao ni aktivno podržavao. Sad žalim što sam samo 2 njihova koncerta ispratio kao da sam bio na koncertu The Prodigy-a (my favorite). I nije što su moji al stvarno valjaju što su i pokazali sad u petak 3.5. u Bock-u, (vidi to na referentnom topicu na Koncerti). A momci fakat rade već dugo godina i rade profesionalno i oziljno, kako u studiju, tako i na koncertima. A uz to su i raja prava. Ha ja :!: :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 05. 2008. 20:44 

Meni nisu nista snimili :(

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2008. 12:27 

Hjoj ofirluka...

Profile  

PostPosted: 08. 05. 2008. 17:42 
Moderator

Evo i myspace linka:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... D=74206741

Tu se nalaze pjesme sa novog dema. Enjoy.

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2008. 11:18 

Beware je prošao kvalifikacije za Nektar Demo Fest koji će se održati između 19. i 27.07.2008. u Banjoj Luci. Beware je zajedno sa još jednim travničkim bendom - KJHCB, osigurao učešće među prvih 36 koji će još nastupati od preko 200 prijavljenih bendova iz zemlje i regije.

Pozivamo sve fanove da posjete festival te glasanjem za nas na oficijelnoj stranici festivala http://www.demofest.org nas podrže u osvajanju vrijednih nagrada!

Nagrade koje će biti dodjeljene na Nektar Demofest-u od strane stručnog žirija koji je u sastavu:

Bane Lokner (muzički kritičar)
Milan Đurđević (Neverne bebe)
Želimir Altarac Čičak (novinar-promoter)
Koja (Disciplina Kitchme)
Rambo Amadeus
Feđa Dimović (BG Sindikat)
Siniša Tomić (muzički direktor festivala)
Brankica Janković (direktor festivala) i
Nick Penny (generalni direktor Banjalučke pivare generalnog sponzora festivala)

Nagrade su:

1. Profesionalno snimanje, izdavanje albuma i produkcija jednog muzičkog spota
2. Profesionalna binska oprema za bend
3. Profesionalno snimanje, izdavanje singla (max 2 pjesme) i produkcija jednog
muzičkog spota

Pored nagrada koje dodjeljuje stručni žiri tu su i:
Nagrada publike: 3000 KM
Nagrada akreditovanih novinara: 2000 KM

vaš Beware team

PS.
Više informacija možete naći na http://www.demofest.org

Profile  

PostPosted: 29. 06. 2008. 10:56 
Moderator

Mislim da bi Killing Jazz Hardcore Baby mogao pobrati mnoge simpatije i kod publike i žirija. Posebno sad kad im Ivana pjeva. Beware će se 100% svidjeti žiriju jer predobro sviraju a i pjesme u odlične. Ljudi glasajte za Beware!!!

Profile  

PostPosted: 09. 07. 2008. 17:15 

Zbog primjećenih zloupotreba prethodnog sistema glasanja, organizacioni odbor Nektar Demofest-a je odlučio da poništi sve dosadašnje glasove.

Kako bi se spriječile buduće zloupotrebe, na snazi je novi sistem glasanja koji zahtjeva e-mail validaciju od glasača.

Iskreno se izvinjavamo takmičarima i publici na mogućoj neugodnosti, no ovakva odluka je bila neophodna kako bi se zadržao princip fer-šanse Nektar Demofest-a.

ZATO MOLIMO VAS I DA PONOVO GLASATE ZA BEWARE I OMOGUCITE NAM DA OSVOJIMO NAGRADU PUBLIKE KOJA IZNOSI 3000 KM!

Glasate na slijedeci link:

http://www.demofest.org/a2/index.php/pg/3823.html

Vas Beware

Profile  

PostPosted: 09. 07. 2008. 17:17 

BEWARE @ Scream fest, LJubuški
26.07.2008.

Ostali učesnici:

1. Koshmar - Ljubuški

2. Delmats - Ljubuški

3. Beware - Travnik

4. Festival of mutilation - Sarajevo

5. Vega - Split

6. Terra slaves - Ljubuški

7. Ormus - Sarajevo

8. Flat line - Sarajevo

9. Agonize - Tuzla

10. Toxicdeath - Tuzla

11. Sacramental Blood - Beograd

12. Space Eater - Beograd

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2008. 12:51 

Ne sumnjam da su ljudi u ziriju profesionalci u muzici, izvodjaci i kompozitori, ali sinoc su definitivno pokazali da za kritiku i ziri nisu. Nikako! I ne treba da se ljute ni oni ni demofest ako im kazemo da su levati, jer ako nesto ne znas raditi onda ne znas!
I ako je najbolji bend na festu ili svijetu ultra core metal bend Beware iz Travnika, onda ne treba da se bojis da ga proglasis najboljim jer zbog toga je fest i tu? DAkle, tamo neki PGP ili sta ti ja znam koja kuca nije nikada izdala takav album, ali onda nadjes kucu koja jeste ili koja je voljna saradjivati, jer TO JE JEBENI NAJBOLJI BEND VECERI i ne moze da se promjeni zato sto trenutno nema producenta za tu vrstu muzike u miljeu koji se vec dogovorio da odradi posao do kraja.

Na zalost, politika ponovo...
Pozdrav iz Banjaluke ... AntiDope/Tanker

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2008. 10:42 

ej hvala brate puno...ma svjesni smo bili te cinjenice od pocetka! Nama je najbitnije da su nas ljudi prepoznali i čestitali nam na svakom koraku a i vidjeti face i ozarena lica u publici dok smo svirali ne moze pokvariti ni jedan bane lokner, rambo amadeus ili bilo ko drugi!

Hvala svima na podršci!

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2008. 11:27 

ta je na mjestu, svaka cast ljudi!

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2008. 15:12 

Meni je pravo zao sto je onako proslo, a uvjeren sam da je Lokner dao glas za Beware...
Stalno vrtim Forgetful Sun ovih dana, i kontam, bolje bi prosli sa ovom numerom, puna je clean vokala i dopadljiva, ali ajde.de, sta je tu je, svakako, rekoh, nece metal pobjediti, to je sigurno...

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2008. 16:15 

ma mi smo dosli svirati publici,nasim prijateljima i fanovima a ne žiriju...i svirali smo ono sto jesmo...forgetfull sun je jedina lagana pjesma koju imamo i nije nam ni na kraj pameti bilo da se prodajemo...u svakom slucaju hvala na komentarima podrške!

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2008. 22:24 

Ma jebes to sve. Ovo citav dan govorim - vrijedilo je otici cisto da iskusimo taj osjecaj kad ne moras nista da mislis jer tehnicari sve odrade umjesto tebe za pola minute. Drugo, feeling kad je voditeljica poslije svirke pitala ''a sta kaze publika'' na sto je raja zagrmila odozdo - neopisivo, da popizdis. Zbog toga sam se nalio ko supak i lutao medju njima ostatak vremena. Po meni, da smo cak zavrsili prvi, sve bi bilo nidje veze jer publike za ovakav mjuz ima fakat premalo na ovim prostorima, da ne govorim o komercijalnoj propasti jednog takvog albuma. Iako je druga nagrada - binska oprema - ludilo. Ali jebes je. Nimalo ne pizdim na ziri, jer su ljudi, kao iskusni profici, po mom misljenju dobro odradili svoj posao. Netko je, mislim, srao Rambu sto nismo prosli, na sta je on rekao da je vokal bio u kurcu sto je apsolutno tacno, jer mi je zinula guzica na dzabne pive u backstage-u zbog cega sam se nalio prije vremena. Jebiga.
Sad se radujem ovom festu u Ljubuskom, bendovi su odlicni ima da bude pokolj. Jebote, jedva cekam.
Hvala na podrsci, ljudi.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 127 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]