meni samo nije jasno kako neki ljudi ne razumiju neke stvari.
SFRJ (ako neki mlađi uopšte znaju šta je to) je država u kojoj su svih 6 SUVERENIH republika bile u federaciji. ZAVNOJ i ZAVNOBIH (uzmite enciklopediju pa pogledajte) su donijeli te odluke.
dakle svaka republika (bilo to HR, SLO, SR, CG ili BIH) su suverene države koje funkcioniÅ¡u zajedno. funkcionalnost onda viÅ¡e nije postojala i jedna po jedna suverena država se poÄela odvajati, pa i BIH. Agresijom je ta, evo joÅ¡ jednom, SUVERENA država podjeljena na entitete. RS kao i FBIH su vjeÅ¡taÄka tvorevina i moraju nestati.
ono Å¡to treba svi da shvate je da to ne znaÄi da će se oduzimati neÄiji identitet time. Neka brate bude svako ko Å¡ta hoće i s time nema niko nikakav problem. samo treba ljudi da se oslobode kompleksa da se ovdje stvara "islamska država" ili Å¡ta ja znam kakvo sranje. niÄ‘e veze.
povratkom na kokardu, koju je lijepo opisao gore jedan lik, kao simbol RS-a dovodimo do zakljuÄka da ona mora nestati, jer je ona, ako prije nije imala, dobila jedan faÅ¡istiÄki simbolizam!
isto to su bili argumenti RS-a za staru zastavu (onu sa ljiljanima) pa su ljudi pristali i rekli, ok, evo neutralna, a RS ni nju ne prihvata, pa su rekli da himna nije neutralna, pa se i ona promjenila, al je RS opet ne prihvata. jebi ga, to je rušenje države iznutra, koje nikada neće dovesti do njenog totalnog uništenja, već samo pogoršava život svima nama. a Interfector je svojim stavovima pravi pravcati propagator upravo toga.
jebi ga, opet treba sada da seremo o ovome, a fino sam napisao gore da to ne želim
vjerujte mi, meni je prvom žao što Interfector nije normalan bend, ne radi njihove muzike, jer se ona meni nije nikada sviđala, a to znaju i oni sami, jer sam im u startu rekao da im je gitarista kita.
oni su se ovdje predstavili kao bend iz BiH, skinuli su slike sa interneta sa kokardama, pa su svirali u Sarajevu pjesmu "Motehr Serbia" pod drugim imenom, a sada negiraju sve to i od nas prave bauke. ko ne vjeruje neka proÄita njihov intervju Rock Express.
meni je žao što je propao pokušaj da se dovede bend iz RS-a koji će biti normalan i oslobođen kompleksa, a to Interfector nije.
Å¡to se tiÄe patriotizma u njihovim pjesmama

pa ÄovjeÄe njihov bubnjar je iz Tuzle. ostatak je iz Banja Luke. a to je sve BiH. nema problema, neka oni slobodno izvade neka porodiÄna stabla i pokažu da su oni porijeklom Srbi, to nije niko pokuÅ¡ao njima oduzeti, ali oni su isto onoliko Srbi koliko su žitelji kineskih Äetvrti po Americi Kinezi. nije dakle nikakav problem da oni žive svoju kulturu ili da hvale istoriju svojih predaka, problem je u tome kada poÄinju koristiti simbole koji su ugrožavali državu u kojoj sada žive i koji stoje kao simbol genocida novog vremena.
to njih u oÄima svih neutralnih posmatraÄa stavlja u niz svih ostalih faÅ¡istiÄkih i NS bendova i tu je i za mene kraj priÄe.